• 576
    al sat sınırında olduğumuz ve uefa denetiminin son senesinde satmadan normal olarak transfer yapamadığımız transfer dönemidir.zira son senesine geldiğimizde denetimi mi yakalım?

    benim tek beklentim eli belinde dolaşan yüksek maliyetli topçulardan çıkabilip yerine de kiralık oyuncularla dönemi kapatabilmek.zira ben bonservisiyle oyuncu alabileceğimizi düşünmüyorum.
  • 579
    premier lig’den kiralık orta saha transferi düşünülüyor dendiğinde ben hiç ndiaye olarak algılamamıştım olayı. şuan zaten ordan fırsat transferi ve kaliteli bi transfer düşürmek oldukça zor. bize düşerse uzun süredir oynamayan, kadroda süre bulamayan veya kronik sakat oyuncu düşer şu durumda. pl’de nerdeyse takımlar şekillendi ve takımların kadroda düşünmediği veya süre vermediği oyuncularda pek iç açıcı değil.

    ben bu yaz sezonu luyindama transferindeki stratejiyle ilerleyip bir transfer yapılmasını beklerdim açıkçası. 1,5m kiralık ücretine ekstra zorunlu bonservise en kötü 1 scout transferi futbolcu gelirdi. premier ligden oyuncu bekleyelim derdine düşülmesi büyük hataydı ve sezon içerisinde de bunun acısı elbet çıkacak. gelen oyuncunun tempo tutması, takıma alışması bir kenara oyunun göbeğine yapıyorsunuz bu transferleri. bence uyum konusunda en önemli mevkilerden biri.... oyuncular tempo tutana kadar çok sıkıntı yaşarız ki en tempolu olunması gereken mevkiye transfer yapıyorsunuz. gerçekten anlamlandıramıyorum... neresinden bakarsanız bakın....

    şu ana kadar gerçekten scout transferi çoktan yapılıp kampa oyuncu yetiştirilebilirdi. hem premier ligden kiralık oyuncu fetişini hem de bu kadar süre orta sahasız geçirmeyi ben sadece beceriksizliğe bağlıyorum. benim için mali durumların veya herhangi bir bahanenin söz konusu bile olmaz. sırf isim veya kariyerinde belirli dönem performans yapmış adamı ya tutarsa mantığıyla 1 sene kiralamak yerine ya tutarsa mantığıyla kiralık + zorunlu satın alma opsiyonlu scout transferi yapmak bu kadar zor olmamalı!!!
  • 580
    şu tarihe kadar 6 transfer yaptığımız, zaten güçlü olan sağ bek mevkiimiz hariç hiçbir mevkide geçen sezona oranla kalite artışı yaşayamadığımız transfer dönemi. orta sahamız boş, mecazi anlamda değil gerçek anlamda boş. oyuncu satışını bekliyor olsak en ufak satış haberi yok ki satılabilecek oyuncu sayımız 2 veya 3. alacağımız isimler için en ufak ses de yok. hayırlısı olsun fakat hiç hayırlı olacakmış gibi gelmiyor. ffp anlaşmasının son senesi diye göz yumulmasın, sezonu 6. bitirecek olduktan sonra seneye 100 milyon euroluk bütçemiz olacakmışcasına bu sezonun çöpe atılmasının en ufak mantığı yok.
  • 582
    feghouli belhanda ve babel ... kimse bunlara bonservis ödemez bu maaşları varken. aklıma şöyle bir fikir geliyor; bize önlibero lazım ya, bu isimleri ön libero ile takas edebilebilir miyiz. atıyorum x fransız takımına bunları teklif edip "ver sen bana ordan bi traore~diarra, al sana belhanda" gerekirse maaşının bi kısmını da öderiz. yapacak bişey yok. bu maaşı her türlü alacak adamlar, en azından sahada oynamayarak daha az zararı dokunur. para gitti, bari 8–9 kişi çıkmayız maçlara.
  • 587
    bugün şöyle bir hayallere daldım; adem'i malatya'ya satıyoruz 300bin euroya aynı şekilde 200-300bin euro civarı ozornwaforu kiralıyoruz transferde 2m artıya geçiyoruz. sonra telles 40a satılıyor bize 3.5m para geliyor son hamle olarak babel'i de maaşını karşılayarak kiralıyoruz 1-2m ordan da girdi sağlıyoruz etti sana 7-7.5m bonservis geliri. şimdi geldik işin civcivli kısmına. etebo bedelsiz geldi güzel, naingolan için 1.5m verdik kaldı 6. aynı miktarı okay için verdik kaldı 4.5. kalanı da lech poznan'a kiralama bedeli olarak moder-jozwiak ikilisi için gömüyoruz artı satın alma opsiyonu sonra annem uyandırıyo oğlum kalk işe gidiceksin diye :(( yaşanır mı be sözlük??
  • 588
    nainggolan gibi pahalı oyunculardan uzak durmamız gereken transfer dönemidir.

    2020-2021de geçen seneye oranla büyük bir gelir kaybımız olacak. vergi almış başını gitmiş, kur ne olacağı belli değil, bu durumda her hamleyi iyi ölçerek yapmalıyız.

    bana göre bu sezon en önemli unsurlardan biri düzenli maaş ödemesi yapabilmek. 40 lig maçı + 10 avrupa + 10 kupa desek kısa takvimde 60 maça çıkılacak, fiziksel durum ne kadar önemliyse, maaşları gününde yatırmak da o kadar önemli. çoğu takımın maaşları ödeyemeyeceğini düşünüyorum.
  • 589
    şu belli oldu ki orta saha transferleri kiralık olarak takıma katılacak. yönetimden bir isteğim var lütfen belhanda feghouli babel üçlüsü gönderilip hani şöyle totalde 7-8 milyon euro kazanabilirsek iki tane scout transferi kanat oyuncusu çözelim en azından elimizde marcao ve luyindama haricinde bu yıl iki tane daha genç potansiyelli oyuncu tapusunu alalım. artık bu jozwiak hauge mi olur x y z başka biri mi olur bilemiyorum. orta sahayı artık ffp bitince seneye yeni yönetimle çözeriz bir şekilde.

    son olarak luyindama marcao satılmıyorsa sözleşmelerini uzatın yoksa seneye ucuzdan elimizden kaçıracağız.
  • 592
    bu saatten sonra ortasahaya kim transfer edilirse edilsin, kulup olarak cuvalladigimiz gercegini degistirmeyecek transfer sezonudur. birkac gun sonra lig maci oynayacagiz, 2 hafta sonra pespese ligin son sampiyonu ve ezeli rakibimizle derbi oynayacagiz, avrupa ligi oynayacagiz, lakin ilk 11'de 2 tane adamimiz halen transfer edilmis degil. eyvallah, transfer zor is, hele bizim gibi ulkelerin, kuluplerin kirk tane faktoru var, ucuz pazardan alisveris yapmamiz lazim ve bu yuzden diger kuluplerin transferleri tamamlamasi, bazi oyuncularin bosa cikmasi gerekebilir. bu domino etkileri transferin son gunune de kalir, bunlarin hepsini kabul ediyoruz. lakin sen gectigimiz sezon de orta sahanda 3 tane kiralik oyuncuyla oynadin, sezon icinde bunlarin planlamasina girmen sart oglu sart, basarisiz de bir sezon gecirmisken en azindan 1 banko orta sahani halletmelisin. bunun izahi da bahanesi de yok. butun sezon ayni bahaneyi yine yeniden duyacagiz "sezon basi kampi yiyemedi bazi oyuncularimiz, form tutmamasi normal, alisamamasi normal". en cok duydugumuz cumlelerden biri, kotu futbol, avrupa'da basarisizlik icin muthis bahane, ama kampa oyuncu yetismedigi icin taraftarin yaptigi elestirileri de kabul etmiyor pasalar.

    basaksehire yenilip fenerle boktan mac sonrasi berabere kaliriz, avrupa liginden de eleniriz, sonra nispeten 2 iyi oyuncu transfer edilir, cikar taraftara sallarlar "sabirsiz bunlar, bizim ustumuze geldiler ama bakin en iyisini yapiyoruz biz, sagligimizdan olduk, serumlar yedik" diye uste cikarlar. bu saatten sonra bunlari yiyene afiyet olsun, is isten yine gecti.
  • 593
    gelenler

    oghenekaro etebo
    omar elabdellaoui
    emre kılınç
    arda turan
    oğulcan çağlayan
    fatih öztürk
    kerem aktürkoğlu
    ryan babel(kiralık döndü)
    mbaye diagne(kiralık döndü)
    emre taşdemir(kiralık döndü)
    valentine ozornwafor(kiralık döndü)

    gidenler

    maicon roque
    mariano ferreira
    yuto nagatomo
    selçuk inan
    adem büyük
    michael seri(kiralık döndü)
    mario lemina(kiralık döndü)
    henry onyekuru(kiralık döndü)
    florin andone(kiralık döndü)

    şu anda altyapı oyuncularımız hariç 28 oyuncumuz var. bu sayıyı 25e indirmek lazım fazlasını kaydedemiyoruz zaten.

    ozornwafor, sekidika, keremi kiralık ve babel, şener, jimmyi bonservisiyle gönderip biraz daha bütçe açmamız lazım.

    kalan paraylada yine büyük ihtimal kiralık şekilde 2 orta saha 1 kanat alıp transferi noktalarız gibime geliyor. gönül isterki feghouli ve belhandayı bonservisle gönderip hem maaşlarından kurtulup hem de ffp için kaynak yaratalım ama bu saatten sonra zor görünüyor.
  • 594
    hepimizin tertemiz manyak olduğu dönemdir. eskiden ne güzeldi be. yıldız oyuncu isterdik gelirdi mutlu olurduk falan kap beklerdik skill videoları vs. şimdi yok harcama limiti yok ffp yok yabancı sınırı yok euro kuru yok belhandası feghoulisi.aylardır yazıyoruz tartışıyoruz hesaplar kitaplar sonunda gelen adam da ikinci lig takımının yedek futbolcusu. (küçümsemek için söylemiyorum inşallah başarılı olur o ayrı. ya da küçümsedim galiba neyse.) şöyle bi 5 6 sene öncesine gidiyorum da real madride kök söktüren melo sneijder drogbalı kadrolar aklıma geliyor. hey gidi. futbol bi tarafa ülkece fakirleşiyoruz takımlarımız da beraberinde şarampole yuvarlanıyor. yazık günah 30 milyonluk camia lig başlarken stoke citynin yedeğini zar zor ikna edip getiriyor.garibim fatih hocam da bir hayalim var falan diyor hala. makas açıldı diyor. bazı bölgelere giren makas açılmaz be hocam.
  • 599
    bazı oyuncuları maaşları karşılığında kiralık göndererek ve belhanda'yı satarak 2 orta saha 1 tane de kaleci bulmamız gereken sezondur.

    jimmy - 900 bin €
    sekidika - 250 bin €
    babel - 2,5 milyon €
    belhanda - 3,5 milyon € (bonservis)

    7 milyon € civarı bir rakam yapıyor. bunun 2 orta saha 1 tane de kaleci alınır. 2 tane etobo gibi adam bulsak bile yeter. zorlamanın anlamı yok. 3 hafta kaldı zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın