• 126
    falcao'nun gönderilmesi, aytaç kara, omat yerine -satış yapamazsak- kiralık sağ bek ve uygun ücret kabul ediyorsa ahmed musa'nın alınması(kabul etmiyorsa daha deneyimsiz başka bir kanat forvet alternetifin alınması) benim nazarımda yeterlidir.

    bunun dışında diagne gönderilebiliyorsa yerine gelecek vaadeden bir hedef forvet alınmalı. ekstra olarak luyindama'ya 12-15 arası bir teklif varsa yerine gelecek vaadeden bir stoper ve yaratıcı ve hareketli bir 8 numara alınmalı.

    bizim artık ne lazımsa onu almaya değil kimin talibi varsa onu satıp yerini doldurmaya çalışmaya ihtiyacımız var.
  • 129
    (bkz: 2020 - 2021 sezonu ara transfer dönemi/#3047339)

    dün böyle bir giri girdiğim fakat ilk eksiklerden biri olan forvet ve hücum hattına pek değinmediğimi farkettiğim dönemdir.

    falcao, diagne ve babel 3lüsünün en az ikisini gitmeli evet. buna ek olarak jesse sekidika'da kiralanacaksa sağ açık da alınmalıdır.

    eğer ki bonservis elde edebileceğimiz satışı gerçekleştirirsek alınabilecek forvetler;

    jonas wind

    kasper junker

    mostafa mohamed

    alexander sörloth (kiralık)

    vedat muriqi (kiralık)

    ali akman

    batuhan kör

    bu isimlerden ikisinin alınması iyi olurdu. sağ açık içinse;

    kamaldeen sulemana

    andre green (boşta)

    burak kapacak

    bu isimler her iki kanatta da hız ve dinamizm ile fark yaratacak isimlerdir. olası satışlara göre bu yatırımlar harika bir ivme verir ve kadro genişliği sağlardı.
  • 130
    hamle yapabilmek için öncelikle satış yapmamız gereken transfer dönemidir. şimdi sözlükteki arkadaşlarıma sorayım, bu takımdan biz kimi göndermek istiyoruz, teklif gelirse kime gelir? işin özü bu sorulardır. bizim bu takımda tutmak istediklerimize teklif gelecektir, biz o teklif veya teklifler geldiğinde ne yapacağız önce ona karar vermemiz gerekiyor. taylan ve marcao teklif getirmesi en muhtemel isimler, bir şey bildiğimden değil gördüğüm ve tahmin ettiğim şekilde yazıyorum. bu arkadaşların dışında bir kişiye dahi teklif geleceğini zannetmiyorum. şimdi denebilir ki takım lider, bu kadar karamsarlığa ne gerek var? ama bu söylediklerim karamsarlık değil aksine içinde bulunulan bariz durumun tahlilidir. kulüpler tahlillerini doğru yapamazlarsa doğru kadroyu planlayamazlar aynı birkaç yıldır yaşadığımız gibi. dolayısıyla söylemek istediğim şey şu; bu dönemde kulüptekilerin dahi ne yapacağını bilmediğini düşünüyorum, o yüzden pek de bir beklentim yok bu dönemden. umarım yanılırım da diagne, falcao, babel üçlüsünden kurtulup gerekli orta saha ve forvet hamlelerimizi yapabiliriz. inanıyor muyuz, inanalım bari...
  • 131
    yaz transfer dönemlerinde bile ehil işler ortaya koyamayan yönetimimizin böylesi sıkışık bir takvimde iyi iş çıkaramayacağını düşündüğüm transfer dönemi.

    o kadar kötü planlama var ki, şu an orta sahamız rakiplerimize göre kat kat geride. bu konuda en iyi ama maliyet olarak batık denen beşiktaş'ta atiba, mensah, josef de souza, dorukhan, necip, oğuzhan ve hatta ljajic var. benim üzüldüğüm konu imparatorumuz fatih terimin böylesi dengesiz bir durumda rekabete devam edecek olması.

    beklentim düşük, keşke direkt oynayan ve takıma da katkı verecek isimleri alabilsek. mesela salih uçan mesela kenan karaman. ancak yüksek ihtimalle yine birisinin beşiktaş'a gittiğini, diğerinin de takımıyla sözleşme yenilediğini duyarız. son günler yaklaşırken de, en iyi bildiğimiz şeyi yapıp kasımpaşa semtinden adı bizimle anılan oyuncuyu bir şekilde getiririz.

    üzülüyorum, gerçekten kaliteli futbol oynatmaya çalışan hocamız varken ona sadece taylan antalyalının verilmesine üzülüyorum. hem de rakiplerde o bölgede alternatifleriyle birlikte josef de souza, atiba, mensah gibi oyuncular varken. en başta hocaya haksızlık.
  • 132
    rotasyonu ve aynı zamanda kaliteyi arttırmamız gereken transfer dönemi olacak. bazı bölgelerde hem nitelik hem de nicelik açısından sorunlarımız var. umarım çözüm bulabiliriz. yalnız en az 3 4 tane hamle yapmak gerekiyor.

    edit: 6-8 oynayabilecek bir orta saha, kanat forvet ve gerektiğinde santrafor oynayacak ileri uç, yedek ya da satışı durumuna göre stoper ve yaratıcı bir hücum futbolcusu.
  • 135
    salih uçan ve berat ayberk özdemir dışında ülke içinden hiç bir oyuncu ile ilgilenmememiz gereken transfer dönemi. zaten devre arasında kulüpler önemli oyuncuları için çok fazla para istiyor, bakasetas falan uğraşılmaması lazım. anadolu kulüplerinden kazık yeme devrine son vermemiz lazım artık. eğer şampiyonluk yarışında fark yaratacak kalitede bir oyuncu bulursak yaşına önem vermememiz benim için çok sorun olmaz. çünkü takımda klas oyuncu eksikliği görülüyor. bir iki tane nokta atışı lazım.
  • 136
    https://anketinho.com/2291/s

    çok verimli geçirecekmişiz gibi durmayan transfer sezonudur.
    üstelik bu sefer maçlar da devam edecek, hem de öyle böyle değil, kupa maçıyla birlikte transferin son bulacağı 1 şubat'a kadar 7 maça çıkmış olacağız.
    bu ekonomik şartlarda, üstelik takımda hatırı sayılır miktarda bankamatik oyuncumuz varken, öncelikle bunların maaşlarından çıkmamız gerekirken ve kuvvetle muhtemel bunu yapamayacakken yönetimden, ki sağolsunlar(!) bizi pek şaşırtmadılar şu ana dek, talep edilen ölçüde bir performans beklemek aşırı iyimserlik olur sanki.
    gönül ister ki 5 ocak'ta açılacak transfer sezonunun ilk 2-3 günü, varsa eğer, anlaşılan oyuncular takıma katılsın ancak yanılmayı çok istemekle beraber maalesef pek ümitli değilim.
  • 137
    luyindama'dan 10 ve üstü bir bonservis kazanabilirsek önümüzün açılacağını düşünüyorum. listedeki neredeyse bütün oyuncuların 6 ay sözleşmesi kalmış. abdurrahim albayrak çöz artık bir zahmet şu işi.

    salih uçan = 1-2 milyon €
    kenan karaman = 1-2 milyon €
    ismail çokçalış = 1-2 milyon €
    mehmet özcan = 0.5-1 milyon €
    fatih kurucuk = 1-2 milyon €
    aytaç kara = bedelsiz
    irfan can kahveci = takas
  • 138
    öyle veya böyle fatih karagümrük'ün daha başlamadan 3 oyuncu transfer edebildiği, bir çok takımın düşünmediği isimlerle yollarını ayırdığı transfer dönemi.

    2021-2022 sezonu yaz transfer dönemini herhalde en eksik kapatan takımlardan biriyiz. yetmedi daha kapandığı gün başkan mustafa cengiz mevcut oyuncuları da taraftarın önüne attı. bugüne kadar bunca kaosa rağmen bence olabilecek en iyi şekilde geldik. orta sıra takımlarında bile düzenli forma bulamayacak oğulcan, ömer, emre taşdemir, arda, bu performansıyla emre akbaba ile bu takım başakşehir, trabzon, sivas, rize deplasmanlarından çıktı. bundan ötesi de yok. takım üzerine düşeni yaptı.

    normal şartlarda 5 ocak 2021 gecesinin iple çekilmesi lazım. kimi göndereceksen, kimi alacaksan bu geçtiğimiz 3 ayda yemeyip içmeyip planlamış olman lazım. bu takımı orta saha orijinli 2 oyuncu ile sezona başlatıyorsan eğer bu kepazeliği üstlenip dönem açıldığı gün takır takır eksiklerini kapatman lazım. umarım herşey planlanmıştır. umarım biz hiçbir olaydan haberdar değilizdir de tüm hamleler için dakika sayıyoruzdur.

    biz eğer yaz transfer dönemini düzgün geçirmiş olsak bugün böyle bir zorunluluk olmayacaktı. transferin son gününe kadar salih mi, seri mi, berat mı, onyekuru mu diye gönül eğlendire eğlendire gezerdin ama bugün için öyle bir lüksümüz yok. an itibariyle transfer döneminin başlamasına sadece 2 gün var. trabzonspor berat hamlesi yapıyor, alanyaspor teknik direktörü salih'i vermek istemiyorum diyor. ali akman'ın adı geçti ama gelme şansı %0.01. mesela örnek veriyorum hasan hüseyin acar boştayken almış olsak 5 ocak 2021'de oynanacak konya deplasmanında adam forma giyebiliyor olacaktı. haftada 2 maç oynanıyor ve geciken her transfer eksi yazacak takıma. konyaspor deplasmanında yedek kulübesini görünce ne anlatmak istediğim daha net anlaşılacaktır.
  • 139
    para edecek 2 oyuncumuz var, marcao ve luyindama. hangisi giderse gitsin yerini de doldurmamız gerekecek. ikisinin de gitmesini istemem ama hazır talibi var haberleri de varken luyindama gider gibi. en azından yazıldığı gibi 10 milyona gitmese, bu çok az. sorunlarımızı çözmemiz için gerçekten çok çok az. falcao’yu çok seviyorum ama yapamıyor bu da kesin. keşke amerika iddiaları doğru olsa da 4 milyona satılabilse, bu da pek mümkün değil gibi. yönetime transferle ilgili pek güvenim yok açıkçası, kulübünde sorunlu ve bize aidiyeti yüksek onyekuru bile 2,5 milyon kiralık, 7,5 milyon sezon sonu opsiyonlu alınır alınsa bile.

    yine de beklentimi yazayım,
    gitmesi gerekenler;
    falcao, luyindama (mecburiyet), sekidika (kiralık veya bonservisle), etebo, belhanda.

    beklentim toplamda 20 milyon euro.
    olacak olan 10 milyon euro.

    gelmesi gerekenler;
    onyekuru (şart), isimsiz santrafor (scout), isimsiz defans (scout), 8 numara, 6 numara.

    beklentim toplamda 17 milyon euro
    olacak olan 3 milyon euro çünkü bunların hepsi alınamayacak.
  • 140
    mücadeleci ve genç oyuncuları alıp, yaşlı ve yüksek ücretli oyuncularla yollarımızı ayıtmamız gerekli olan transfer dönemidir.
    falcao, babel,belhanda, feghouli,şener, diagne ile yollarımızı ayırmalıyız. (devre arası yada sezon sonu)
    lyundama, marcao, emre taşdemir, taylan ile yeni 5 yıllık sözleşme imzalanmalı.
    defansa takviyeye gerek yok. 1 tane sağ bek alınmalı. önümdeki sene 2003 doğumlu anıl ve murat sağ ve sol bek olarak a kadroya alınmalı.
    orta sahaya mehmet özcan, ali kaan güneren, salih özcan ve altyapıdan abdussamed ile bartuğ alınmalıdır.
    sağ ve sol açık olarak ali yavuz, kerem, yunusa ilaveten 2 tane genç scout transferi yapılmalı.
    forvet arkası olarak arda,emre kılınça ilaveten 1 tane yabancı scout transferi yapılmalı.
    forvete ise ali akman ve 1 tane yabancı scout transferi yapılmalı.
    genç , dinamik, mücadeleci bir takım kurmamız şart. en pahalı oyuncumuz 1.5 milyon eurodan fazla almamalı.
    5 milyon euro bütçeyle bile çok rahat futbolcu bulunur, yeterki işi ehline versinler.
  • 142
    maçlar oynanırken gerçekleşecek olan transfer dönemidir.

    diyelim ki cumartesi maçımız var ve bir oyuncuya cuma günü(maçtan bir gün önce) imza attırdık. hemen oynatabilecek miyiz çok merak ediyorum.

    gönderirken de dikkatli olmamız gerekiyor. göndereceğimiz oyuncunun yerine alınacak oyuncu hazır değilse(ya da resmi sözleşme imzalanmamışsa) hemen oynanacak maçta o bölgede ciddi bir eksikliğimiz ortaya çıkabilir. bunlara çok dikkat etmeli.

    değişik bir transfer sezonu olacak. sezonun 2. yarısı için açılan bu transfer dönemi başladığında hala sezonun ilk yarısının maçları oynanıyor olacak. yeni transferleri illa sezonun 2. yarısı maçlarında oynatacağız diye bir kural var mıdır diye de merak etmiyor değilim.
  • 143
    ----------------------muslera---------------------
    ismail çokçalış----donk----marcao----saracchi
    ------------------------taylan---------------------
    ----------------irfan can-----feghouli------------
    emre kılınç-----------------------------onyekuru
    ---------------------batshuayi--------------------

    gelenler:
    *ismail çokçalış: kendisini çok beğeniyorum. sağ kulvarı mükemmel kullanıyor. top tekniği bir bek oyuncusu için yeterli ve yaşına göre çok soğukkanlı. üzerine katarak devam ederse birkaç yıla (bkz: zeki çelik) ile milli takımda rotasyona girebileceğini düşünüyorum.

    *irfan can: bizim için çok kilit bir isim kendisi. henüz 25 yaşında ve gerçekten çok yetenekli. (bkz: oğulcan çağlayan) ve (bkz: taylan antalyalı) gibi samimi olduğu oyuncularla iyi kimya yakalayabileceğimizi düşünüyorum. para vereceksek bu adama verelim.

    *onyekuru:(bkz: #3047365) daha önce görüşlerimi uzun uzun dile getirmiştim. tekrara düşmeyelim.

    *batshuayi: birkaç yıldır eski formuna kavuşmaya çalışıyor. marsilya'da alev alan, chelsea'nin 40 miyon bağladığı bir oyuncu. ve işin güzel yanı hemüz yaşı 27. mevcut özelliklerini düşündüğümüzde ligimizde tekrar eski günlerine geri dönmesi çok olası. 1,5 yıl kiralık+opsiyon şeklinde değerlendirebiliriz.

    gidenler:

    *falcao: borservis ücreti almasak da olur. ölüm fermanı gibi sözleşmeden çıksak bize yeter.

    *diagne:3-5 ne verirlerse yollamalıyız. bizim oyun planımızda yer almaması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca olabiliyorsa irfan can takası+para çok mutlu olurum.

    *luyindama: kendisini çok seviyorum ve beğeniyorum. ama bize para kazandıracak 2 futbolcudan biri şuan ve mevcut oyun planında bazı defoları ortaya çıkıyor. ingiltere'nin orta-alt sinifi takimlari kendisine cok uygun bence. oralardan para kazanabiliriz.
  • 144
    aktif olarak hareket etmemiz gereken bir trabsfer dönemidir.
    öncelikle oyuncu satmamız fesh etmemiz gerekir. yabancı oyunculardan çok az katkı aldık bu sene. diagne, luyindama olası satışı olabilecek potansiyelde isimler. falcao , etebo, sekidika ile yolları ayırmak lazim. sekidika kiralık gitmeli gelişim göstermedi. omar da sağlık durumuna göre lisans cikarilmayabilir. 6 yabancı boşluğu kalıyor bu sekilde.
    bu hamleler yapılabilirse stoper, orta saha, kanat ve forvete 4 as oyuncu almak lazım. 2 tane yerli rotasyon oyuncusu da kadroya eklenebilir, salih ve aytaç misal. antalyaspor maçında net şekilde görüldü ki kadromuz yetersiz, alternatifsiz bir kadro. eğer hamle yapmazsak sezon hüsran olur.
  • 145
    kasaya yaklaşık 20 milyon euro koymamız gereken transfer dönemi. başka şekilde çok zorlanırız.
    diagne-falcao'dan çıkıp net bir santrafor ile başlamalıyız şubat ayına. luyindama'ya gelen teklif ne düzeylerde bilmiyorum ama 15 milyon euroya yakın her teklifi ciddi şekilde değerlendirmeliyiz. başka nakit getirecek topçumuz yok maalesef. marcao için yazı beklemeliyiz inanılmaz teklifler gelmediği sürece. umarım scout ekibi ve teknik heyet çok iyi hazırlanmıştır bu döneme. gelecek 3-5 yılımızı çok önemli ölçüde etkileyebilir bu transfer dönemi. karavana atış yapmamalıyız.
    allah yardımcımız olsun.
  • 146
    gitmesi gerekenler; fatih öztürk, şener özbayraklı, oghenekaro etebo, younes belhanda, jesse sekidika, emre akbaba, ryan babel, radamel falcao ve mbaye diagne.

    mecburiyetten gitmesi gerekenler; christian luyindama.

    gerçekte gidecekler; etebo, luyindama ve falcao.

    gelmesi gerekenler; bir sağ bek, bir stoper, iki veya üç orta saha, bir kanat ve iki forvet.

    gerçekte gelecekler; bir stoper**, aytaç kara*, henry onyekuru** ve diego costa.

    benim mustafa cengiz yönetiminden geçmiş tecrübelerime göre aldığım ışık bu.
  • 147
    okan
    linnes luyindama marcao saracchi
    salih* taylan emre
    oğulcan kenan karaman* arda

    elimizdeki para ile kimseyi satmadan, bu kadro ile ikinci devreye girebiliriz. şampiyonluk getirir mi bilmem ama hem elimizdeki değerli oyuncuları ucuza elden çıkartmamış oluruz hem de yaz transfer dönemine daha avantajlı gireriz. açıkçası pas oyunu için de ideal bir kadro oluşmuş olacağını düşünüyorum.

    feghouli, belhanda, babel, diagne falcao gibi yıllık ücreti yuksek, verim alamadığımız oyuncuları satar belki bir iki milyon daha kazanırsak bir kanat oyuncu almaya yönelebiliriz. anlaşılacağı üzere beklentim son derece düşük.
  • 149
    ne yapıp edip iyi bir forvet ve orta saha oyuncusu alınması gereken süreç.

    bu sezon oynadığımız oyunun en büyük sorunu güçlü bir forvet ve yaratıcı orta saha eksikliği. bununla beraber söylemesi çok ilginç ama sayı olarak da belirgin bir eksiklik var. orta saha için taylan ve etobo dışında mevkiiyi dolduracak adam yok. biraz daha önde belhanda'nın yedeği yok maalesef. bu adamlar 40 maçın tamamını kaçımasalar bile formsuzluğu var, rakibin önlem alması var vs. maç içinde çözüm üretemiyoruz. çalım atabilen, dripling yapabilen, uzun ve ters top atabilen, şut atabilen orta saha oyunlarına sahip değiliz. bütün bunlara gezgin ve güçlü bir forvet yokluğu da eklenince kısır bir yapıya bürünüyoruz. hücum kanatları ve defans bekleri sıfıra inip rakibi hataya zorlamıyor.

    en güzeli sene başında feghouli, belhanda, diagne, falcao gibi hem yaş itibariyle artık verim alamayacağımız hem de aidiyet duygularından yoksun kişilerle yol ayrılığı yapmak ve yeni bir döneme girmekti. ancak gerek ekonomik şartlar gerekse konjonktürel vaziyet nedeniyle cesaret edilemedi. zaten saydığım futbolcuların maaş yükleri nedeniyle başka bir takıma transferleri çok zordu. bu form durumlarıyla hiçbir takım bizim verdiğimiz paraların yarısını bile vermez. şimdi diagne ile şunu takas edelim, belhanda'ya git diyelim demek kolay da valla ben bir takımın başkanı olsam yedek forvetimi bile diagne ile takas etmem. bazı gerçekleri kabul edersek en azından hayal kırıklığı yaşamayız. en basiti elimizdeki 3. forvet olan oğulcan'ı kesip diagne'yi oynatalım diyen var mı?

    defans hattımız ligin çok üzerinde, bu güzel. başka hiçbir takımdan geri 4'lü için futbolcu istemeye gerek yok. taylan ve kaleci banko. geriye kalan kısımlar için arda hariç ciddi anlamda fatih terim el mahkum durumda. kasa zorluğu, ffp illeti gibi zorlayıcı durumlar varken nasıl eder ne yaparız bilmiyorum ama hocaya kalsa direk 11 oynayacak en az 5 adam alır ve en az 5 kişiye de yol verir.

    mecburen yama yapacağız son 4 yılda olduğu gibi. orta saha ve forvet kesinlikle ihmal edilmemeli ve fırsat varsa sıfıra inebilen, pas oyununa yatkın (edin visca misali) biri alınmalı. gerçek anlamda yeni bir temizlik ve yapılanma için şimdiden genç ve kaliteli isimler bulunarak eldeki artık işi bitmiş, zararı yararının yanında dağ olmuş futbolcular ile vedalaşılmalı. beceriksizlik ve ekonomik şartlar birleşince hep günü kurtardık ve idare ettik ama 2021 yazında artık tamamen kabuk değiştirmek şart. 2019 şampiyonluğu bir nebze bizi kandırdı belki ama şampiyonlar ligi'nde aldığımız sonuçlar aslında her şeyi ortaya koymuştu. ardından korona morona muhabbeti ile kaçtına inandığımız 2020 şampiyonluğu ile yine kendimizi avuttuk. ligin dibine nerdeyse demir atan başakşehir bizden çok daha iyi hücum ediyor. bunları görelim ve yanlışları kabul ederek doğruyu bulalım.
  • 150
    gelmesi gerekenler;

    1- 6 numara; bu isim aytaç kara olacak gibi duruyor. keşke berat özdemir'i alabilsek ama göründüğü kadarıyla zor.

    2- kanat; bu isim henry onyekuru olacak gibi duruyor. olursa çok da güzel olacak.

    3- dominant santrfor; bu oyuncu için mostafa mohamed ahmed ismi geçiyor ama onun da fransa'ya gitme ihtimali arttı. umarım ucuz yollu bir b planımız vardır.

    4- sağ veya sol iç; bu mevki için emmanuel toku, salih uçan, carles alena castillo ve gerçekçi olmasa da irfan can kahveci isimlerini duyuyorduk. scout ve teknik ekibimiz onay vermişse bence toku alınabilir. maliyeti de bizi çok zorlamaz. sene sonu da salih'i alırız. şimdi vereceklermiş gibi durmuyor salih'i.

    5- omar gidecekse sağ bek; bu mevki için aklımdaki tek aday ismail çokçalış. omar geri dönecek olsa bile alınabilir hatta. çok güzel bir yatırım olur.

    gitmesi gerekenler;

    1- jesse tamunobaraboye sekidika; diyecek bir şey yok, kiralanmalı.

    2- radamel falcao veya mbaye diagne; ffp'den dolayı sıkıntı olacaksa diagne, olmayacaksa falcao gitmeli. bence olacak ve diagne'yi 3-5 civarı bir paraya satmamız gerekecek. aslında 2'si de gitse olurdu ama bu sefer de sayısal olarak çok eksik kalırız.

    3- ffp'yi tamamen elimine edip istediğimiz oyuncuyu almakta zorlanmayacağımız bir formül için christian luyindama nekadio'yu da satabiliriz. ama ederi olan 15 milyon euro'dan 1 kuruş bile inilmemeli.

    aslında etebo ve şener de gitmeliydi ama nicelik sıkıntımız çok büyük. kalırlar herhalde.

    sonuç olarak kadromuz şu şekilde olabilir;

    kale: muslera-okan-fatih
    stoper: marcao-luyindama-donk-emin
    sağ bek: linnes-ismail-şener-(belki omar)
    sol bek: saracchi-emre taşdemir
    6 numara: taylan-aytaç
    sağ iç: belhanda-toku-etebo
    sol iç: emre kılınç-ömer
    sağ kanat: oğulcan-feghouli
    sol kanat: onyekuru-arda-kerem-emre akbaba
    forvet: dominant santrfor-babel-falcao(diagne)-ali yavuz

    şu haliyle omar hariç 14 yabancı oluyor. omar dönecekse etebo'dan vazgeçilir ve 14'ü koruruz. ya da belki federasyon 14+ yabancıya izin verir bilemiyorum.

    bildiğim tek şey bu transfer dönemi bizim için hayati önem taşıyor. umarım mustafa cengiz yönetimi bu sefer işini düzgün yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın