• 152
    hayal kurmak güzel ama babel-diagne-falcao üçlüsüne senelik toplam 10 milyon euro maaş ödeyen bir takımın yeni bir santrfor alması mümkün değil. hatta bu üçlüden bir tanesi gitse yine mümkün değil. en az iki tanesi gitmeli ki maaş bütçesinde bir santrfora ödenecek kaynak oluşabilsin.

    babel'i diagne'yi ve falcao'yu davul zurna çala çala aldıysan, üçer dörder sene kontratlar verdiysen, bu üç oyuncudan iki tanesi takımdan ayrılmadığı sürece önünde üç seçenek var:

    1- seve seve onlardan birini oynatacaksın
    2- santrfora jesse sekidika veya oğulcan gibi sakız parasına oynayacak bir anadolu topçusu transferi yapacaksın ve bir mucize olup bu santrforun ilk 11'e girmesini umacaksın
    3- parayı basıp bu üçlünün üstüne bir yüksek maaşlı santrfor daha alıp 3-4 senelik kontrat da ona vereceksin, önümüzdeki senelerde %99 ihtimalle uefa kupalarından men yiyeceksin

    fatih hoca gerizekalı olmadığı için üçüncü seçeneği seçmeyecek.
  • 153
    31 ocak 2021, mustafa cengiz-abdurrahim albayrak-yusuf günay-fatih terim ve ekibinin toplantısı sonrası çıkacak olan kadromuz şampiyonluk için yeterlidir kararını şimdiden görebiliyorum. yine yapacağımız transferler oyuncu satışına bağlı. yönetimimizin bu konuda ne kadar becerikli olduğunu da biliyoruz.*

    bonservis kazanabileceğimiz iki isim var, luyindama ve marcao. marcao ile sözleşme uzatmalıyız, daha da değerlenecektir. ama luyindama sakatlık sonrası kendisini toparlaması gerekirken gün geçtikçe daha da geriye gidiyor. belli ki kafasında ayrılık düşüncesi var. zaten hoca da kendisine uzun zamandır şans vermiyor. taylan cezalı olmasa 2 ocak 2021 galatasaray antalyaspor maçında da oynamayacaktı.

    luyindama'dan 10m€ ve üzeri bir bonservis kazanmadığımız takdirde kiralık transfer dışında bir şey beklemeyin. bu gerçekleşirse ilk hedef irfan can kahveci olacaktır. bence bu paranın tamamı irfan can'a gömülmemeli. mesela 10m € bonservis kazandık, 5m € + takas şeklinde bir teklifle başakşehirin kapısına gidebiliriz. irfan can da gelmeye niyetli belli ki. diagne veya akbaba takasta verilebilir. 5m€+diagne+sonraki satış karından pay gibi bir teklifi başakşehir bence kabul edecektir.

    salih uçan transferi de ciddi bir şekilde konuşuluyor. sezon sonu büyük ihtimalle bonservissiz olarak kadromuza katılacak ama bence şu anda almak için uğraşmalıyız. ihtiyacımız olan bir oyuncu. şöyle bir fikrim var. salih uçan-emre akbaba takası. hocasının da söylediği gibi salih devre arasında ayrılmak istiyor. biz de akbaba'yı verimli kullanamıyoruz, yeni sözleşme konusunda anlaşmazlık olduğu da çok net. bu saatten sonra galatasaray-emre akbaba ilişkisinin yürüyeceğini düşünmüyorum. akbaba avrupa'ya gitmek istiyor, neden tekrardan alanya'ya dönsün, geri adım atsın diyebilirsiniz. sezon sonuna kadar kiralık olarak göndereceğiz. bizde bulacağından çok daha fazla şans bulur orada, bizde kalırsa sezon sonuna kadar çok fazla şans bulacağını düşünmüyorum. ayrıca eski kulübü, alışmakta zorluk çekmez. sezon sonuna kadar hem oynar kendini hazır tutar, hem de avrupa'dan gelen teklifleri değerlendirebilir. alanya'nın burada karı ne olacak derseniz, ayrılmayı kafasına koyan salih uçan'a oranla çok daha fazla yarar sağlayacaklardır. çünkü bu teklifi kabul etmeyip salih ile sezon sonuna kadar devam etseler yine adam 6 ay sonra ayrılacak, akbaba'yı alırlarsa da 6 ay sonra akbaba ayrılacak. yalnız akbaba avrupa hedefiyle daha hırslı oynayacaktır. bu olay gerçekleşirse tüm tarafların işine geleceğini düşünüyorum. salih hedefine ulaşacak, emre daha fazla şans bulup kendini toparlamaya çalışacak, kafa olarak da daha rahat olacak, taraftar baskısı olmayacak. alanya elindeki salih'e oranla daha fazla fayda sağlayacak. biz de kan uyuşmazlığı olan ve sezon sonu bizden ayrılacak olan bir futbolcumuzu elimizden çıkarıp ihtiyacımız olan iyi bir futbolcuyu kadromuza katmış olacağız.

    bu iki transfer gerçekleşirse iyi bir orta saha hattımız olacak. taylan-irfan can-salih iyi bir üçlü olur bence. belhanda da sık sık bu rotasyona girecektir. yerli alternatif olarak da aytaç kara transferine kesin gözüyle bakılıyor. bence aytaç iyi bir rotasyon parçası olur kadromuz için. mehmet özcan da 500b € gibi uygun bir bedelle kadroya katılırsa çok güzel olur. bartuğ da zaman zaman şans bulup yavaştan kendini hazırlar. çok güzel bir orta saha rotasyonu yakalamış oluruz.

    kanat transferi için büyük ihtimalle onyekuru işi olacak gibi hissediyorum. inşallah opsiyonu olur veya en az 1.5 sezon anlaşma sağlanır.

    forvet sıkıntımız devam ediyor. üstteki senaryonun gerçekleşmesi halinde diagne'yi elden çıkardık gibi gözüküyor. falcao ile de yolların ayrılacağını düşünüyorum. tansel taşanların bahsetttiği diego costa olayının yaşanacağına çok bir ihtimal vermiyorum.

    bu senaryoda şu anda 5m€ irfan can için harcadık, 500b € da mehmet özcan'a verdik. aytaç bedelsiz geldi, salih takasla. onyekuru'yu da 500b€ karşılığında yarım sezonluğuna kiraladık ve 6m€ da satın alma opsiyonu koydurduk. ffp kalktığı takdirde sezon sonu bonservisini de alabileceğiz.

    elimizde 4m € kaldı. forvet ve stoper eksiğimiz var. ali akman ve batuhan kör ikilisi için bursaspor'a 3m€ + her birinin sonraki satış payından %20 teklif etsek bence kabul edilir. güzel bir iş yapmış oluruz. elimizde kalan 1m€ ile de kısa vadeli kiralık bir stoper bulunabilir.

    gidenler:

    luyindama - 10m€
    diagne - takas
    falcao - bedelsiz
    emre akbaba - takas

    gelenler:

    irfan can kahveci - 5m€ + diagne + sonraki satış karından %10
    salih uçan - emre akbaba ile takas
    aytaç kara - bedelsiz
    mehmet özcan - 500b€
    onyekuru - 500b€ + 6m € satın alma opsiyonu
    ali akman ve batuhan kör - 3m € + sonraki satış karlarından %20 pay.
    stoper ? - 1m€

    gerçekleşmesi durumunda hem kısa vadede hem de uzun vadede kadromuzu güçlendirmiş olacağız ve zarar etmeden transfer sezonunu kapamış olacağız.

    önceki transfer sezonundan da zaten +1m€ artıdayız, telles'in transferinden aldığımız pay da eklenince zaten şu anda +2m € artıdayız. yani aslında dediğim senaryoda stoper transferi için ayırabileceğimiz 3m€ var. marcao'yu bulduğumuz gibi iyi bir scout çalışması yapılabilir.

    şimdi gelelim hayatın gerçeklerine. bunların hepsi benim hayal ürünüm. ne yazık ki entry'nin en başında söylediğim senaryonun yaşanma ihtimali çok daha yüksek.

    umarım 2. senaryo gerçekleşir.*
  • 155
    süper lig 2020-2021 sezonunda sıralamamızı belirleyecek olan dönem. maçlar o kadar yakın ve arka arkaya ki geçen her gün avantaj veya dezavantajımıza olacak.

    hiç sanmıyorum ama başlar başlamaz hemen netleşse bir şeyler onun ivmesi taraftarı da havaya sokar.

    mustafa cengiz yönetiminin kaderini de belirleyecek bana kalırsa. gelecek seçimde aday olup olmamaları da değil konu, nasıl anılacakları?

    transfer yapmayı beceremeyen ve bu yüzden 2 şampiyonluk veren yönetim mi olacaklar yoksa zor şartlarda önemli başarılar elde etmiş bir yönetim mi?

    (bkz: henry onyekuru/#3050355)
  • 156
    yönetimimiz yurt dışından transfer yapamadığı veya yapsa bile aynı oyuncularda dönüp durduğu için yine yurt içine yönelmiş gözüküyoruz. başakşehir'in kapısını irfan ve crivelli için çalmış olmamız muhtemel. eli güçlü olan taraf başakşehir. takımdan gitmek istiyor bu iki oyuncu da ama yaşları genç, piyasaları var. bizim elimizde ise 13 milyon euro verdiğimiz takımda istenmeyen diagne var. bu durumu göz önünde bulundurup, abdürrahim albayrak'ın transfer konusundaki iş bilmezliğini göz önünde bulundurup, bizi yolabildikleri kadar yolmaya çalışacaklar. içimde kötü hisler var umarım gerçekleşmez ve galatasaray'in geleceği tehlikeye atılmaz.
  • 163
    diğer takımların ne yapacağından bağımsız olarak, bizim için sampiyon olup olamayacağımızı belirleyecek olan dönemdir.

    maçlar oynanıyor. her bir transferin bile geleceği gün çok önemli. 1 ay içinde 5-6 maç oynayacağız. transferlerin geciktiği her gün işimiz daha zor olacak.

    kadromuzun ne kadar da eksik olduğu ve iyi oyunumuzun 3-4 oyuncuya bağlı olduğu görüldü. dişlilerden bir ikisi bile olmayınca puan kaybeder haldeyiz.

    bu sebeple 2020-2021 sezonu şampiyonluğu için gereği yapılmalıdır.
  • 166
    bakalım yönetim olarak geçen yaz transfer döneminde ödevini iyi yapmayan mahcup öğrenci psikolojisi ile muhteşem bir dönem ödevi hazırlayan öğrenci profili mi çizilecek, yoksa bol bol "daha 1 şubat'a çoook var" dejavusu tekrar mı yaşatılacak.
    ben şahsen minimum beklenti ile beklemedeyim.
    https://anketinho.com/2291/s
    ama gerçek olan şu ki, mevcut kadromuz ile bize 23. şampiyonluğu kolay kolay yedirmezler, çok net...
  • 170
    transferler yine son güne kalırsa şaşırmayacağım dönem. yalnız kaçırılan bir nokta var, bizim futbolcuları son gün almamız da bir etken de oyuncuların diğer tüm taliplerinin ortadan kalkması, oyuncuyu ya bize verin ya kadro dışı bırakmayı göze alın diyoruz sanki. yanılmıyorsam seri de öyle oldu. ha burdan transfer konusunda yönetimi başarılı bulduğum düşünülmesin, tabi ki doğruları yanlışları var fakat fatih terim gibi bir efsane için en iyi kadro kurulmalı. son olarak kenan karaman, salih uçan kadroya katılırsa elimiz çok rahatlar deyip noktalıyorum.
    hakkımızda hayırlısı olsun.
  • 171
    diagne+5 milyon€=crivelli+irfan can kahveci
    (5milyon € yıl sonunda ödenecek.)
    kabul etmezlerse irfan için bir sonraki satıştan %20 falan ver ayarla bişeyler işte.
    aytaç kara
    onyekuru (bedava kiralık + 5 milyon € yıl sonunda ödenecek)
    salih uçan
    kenan karaman

    gelecekler irfan can, crivelli, aytaç kara, salih uçan, kenan karaman.

    gidecekler : sekidika, falcao, diagne, ozornwafor.

    omar'ın sözleşmesini dondurarak 6 aylığına bir sağ bek transfer edilebilir.

    luyindama nın şu haline kimsenin 10 milyon€ ve üstü gibi bir rakam vereceğini zannetmiyorum.

    bundan dolayı luyındama ve marcao nun sözleşmeleri acilen uzatılmalı.

    toplamda herhangi bir bonservis bedeli ödemeden transferleri yapabiliriz. sene sonunda ödenecek 10milyon€ da luyındamanın satışından karşılarız.

    bu arada aytaç ve salihe 100 bin € bile olsa bonservis ödenmemelidir. kötü futbolcu oldukları için değil, artık anadolu takımlarına beş kuruş para kaptırmamak için.
  • 175
    ben açıkça bir şey olacağını sanmıyorum, bana biz gene hayaller kurucaz, sonra olmayınca neden olmadı diyeceğiz gibi.
    yönetimden beklentim yok ama aynı zamanda şu takıma bakıp nasıl transfer yapılmaz anlamıyorum. hayır pahalı da demiyorum ama bir aksiyon alınmışsa mutlu olurum çünkü iyi oynuyoruz ve bir iki transfere çok daha iyi oluruz.

    neyse, tahminim çok ayyuka çıkan bir iki türk gelir o kadar. bdsm forvet falan sanmiyorum.
    buna ek olarak; merak ettiğim bir şey var, eğer bugün transfer yaparsak direkt kayıt yapabiliyor muyuz? yoksa kayıtlar ne zaman?
App Store'dan indirin Google Play'den alın