• 176
    cok transfer manyağı olmadım bu zamana kadar bu manyaklık da denilebilir mi bilmiyorum ama şöyle bir bakınca ne yazık ki 5 transferden fazlasina ihtiyacımız var.

    -omar'in başına gelen talihsiz olaydan sonra sağ bek.
    -luyindama akıbetine göre stoper.
    -taylan'i yedekleyebilecek 6 numara.
    -tum sezonun 8 numarasa belhanda(feghouli), emre -kılıç(ömer bayram) ile gitmeyeceğini biliyoruzdur. o yüzden bir -8 numara.
    -hızlı kanat oyuncusu.
    -artik tatava yapmadan her maç direkt 11'e yazacağın gol orani düşük de olsa bir forvet.

    fakat yönetime hic guvenemedigimden eldekilerden diagne, falcao gönderilip, bir tane forvet almalarına bile razi konuma geldim. cunku o ikisini görünce enerjim emiliyor.

    hakkımızda hayırlısı.
  • 177
    süper ligde tarihteki en önemli transfer dönemi olabilir. abartıyor gibi görünebilirim ama virüstü sakatlıktı derken bütün takımlar sürekli rotasyon yapıyor. ligin en iyi hocasına sahibiz ancak futbol iyi futbolcuyla oynanıyor. sadece ilk onbir kalitesi olarak değil oyunu değiştirecek oyuncu kalitesi olarak da eksiğiz. bugünkü maçın kamp kadrosuna baktım. ne yazık ki bu kadro ile değil şampiyonluğa izci kampına bile gidilmez. türkiyede şampiyonluğa giden takımların belirli anahtarları vardır. kaleci kısmını muslera dönünce hallederiz diye düşünüyorum. onun dışında ligin üstünde bir savunma hattımız var. ama orta saha, kanat ve forvette istikrarımız yok. diagne, falcao, babel gibi oyunculardan yüksek katkı alamadık. kağıt üstünde hücumdaki en önemli üç silahınızdan çeşitli nedenlerle katkı alamazsanız iş bir yere kadar yürür. takımın geri kalanı elinden geleni yaptı ve devre arasına bence iyi girdik. şimdi kabul etmemiz gerekense taylan hariç yerli oyuncularımızı mental olarak kuvvetsiz görüyorum. ayrıca taylan da dahil olmak üzere şampiyonluk mücadelesi tecrübeleri yok. emre, oğulcan gibi oyuncular şampiyonluk mücadelesini mental açıdan ne kadar kaldırabilir bilmiyorum, özellikle emrenin mental olarak çok zayof olduğu bence ortada. oyun içinde kendine güvensizlik duyuyor. sivastaki emre çok daha rahat bir oyuncuydu. bizde ise emrenin şut çıkardığını bile görmüyoruz. bütün bunları düşününce en önemli ihtitacımız bizi şampiyon yapabilecek bir santrafor ve takımı yukarı çekebilecek kanat oyuncusu. bunların yanı sıra merkez orta sahaya da alternatif bulmak zorundayız. kimler gelir kimler gider hep birlikte göreceğiz. transfer çalımı sevmiyorum bunlara önem de vermiyorum. ancak yönetim bu transfer döneminde mükemmel olmak zorunda. bakın iyi demiyorum mükemmel diyorum çünkü muhtemelen kadro kalitesi ve genişliğini ele alan kulüp yarışta öne geçecek. transfer devam ederken maçlar da devam edeceğinden dolayı şubata kadar en az kayıpla atlatıp ondan sonra vura vura ilerlemeliyiz. zaten eğer mart ve nisanda şampiyonluk yarışında iddialı olursak rakip kim olursa olsun vurup geçeriz. yönetim fatih hocanın istediği transferleri öyle veya böyle yapmalı. rotasyonu ve onbir kalitesini arttırmamız gereken bahanesi, özrü olmayan transfer dönemidir.
  • 179
    kulübümüzün tabiri caizse boş geçmesi gereken transfer dönemidir.

    evvela bizim transfer yapmamız için oyuncu satmak zorunda olduğumuz ortada. bu durumda ise iki aday var. marcao ve luyindama... bu ikili beni arda turan yükselişinden beri bu kadar heyecanlandıran ilk futbolcular. açıkçası satışlarından elde edilen paranın çar çur edilmesi çok zoruma gider ki bu yönetimle değerinde satılabilecekleri de muamma. hadi sattık diyelim, mevcut yönetimin transfer yapma konusundaki başarısızlığı da yadsınamaz. elde edilen para ile diagne benzeri bir vakayı kimsenin yüreği kaldırmaz.

    işin ikinci boyutu ise şu. bu sezon zaten şampiyon olmakla ikinci olmak arasında fark yok. çünkü şampiyonlar ligine direkt katılım olmayacak. ilk iki sıra için ciddi iki aday görebiliyorum, beşiktaş ve biz. e hocam zaten takım da moda girdi sistem oturdu, bir de fatih terim takımlarının ikinci yarı performansının her zaman fark yarattığını düşünürsek ligi mevcut kadroyla kurtarırız gibi.

    demem o ki biz bu adamları satacaksak bekleyelim yazı, kurtulalım ffp belasından sonra adam akıllı bir yapılanmaya gidelim. şunun şurasında 4 ay daha sıkarız dişimizi ama ayaklarımızı yere daha sağlam basmış oluruz. tabii bir fırsat transferi denk gelir, yoktan eli yüzü düzgün bir santrfor alabilirsek tadından yenmez.

    edit: şu haliyle diagneye kimsenin dişe dokunur bir meblağ ödemeyeceğini düşünüyorum.

    edit 2: bu sezonun şampiyonu cl'ye direkt katılıyormuş bilgilendirme için teşekkürler.
  • 181
    an itibariyle başlamış olan transfer sezonudur. gelecek ve gideceklere dair var bir hayalimiz.
    gelmesini istediklerim: henry onyekuru, salih uçan, irfan can kahveci, kenan karaman, saglam bir forvet, kaan ayhan, seri
    gitmesini istedimlerim: belhanda, falcao, feghouli, jesse, şener, fatih, diagne, etebo
    uygun rakama satılabilir oyuncular: marcao veya luyindama, emre akbaba*
    ikinci yarıda sürpriz performans beklediklerim: ozornwafor, kerem
  • 186
    4-3 konyaspor mağlubiyetinden sonra hızımı alamayıp buraya geldim. o maçın başlığınada ocak transfer döneminin kış transfer dönemi gibi değil yaz transfer dönemi geçmesini istiyorum demiştim. şimdi buna ek yapıyorum. malum ülkecek avrupadaki başarımızdan dolayı ülke sıralamamız hak ettiği yerde. olası bir lig şampiyonluğu sonrası şampiyonlar ligine doğrudan değil eleme oynayarak katılacağız ki o elemenlerden çıkıp şampiyonlar ligine katılabilen türk takımı ben henüz görmedim.

    şimdi gel gelelim asıl meseleye. rivayı sattık, florya gitti geldi muhabbetleri bir kenara dursun, yönetimin bu transfer döneminde değeri 3 eden oyunculara 13 vererek takımı güçlendirmesini bunun akabinde uefa’dan en az 3 yıl men almasını istiyorum ki kadro bu sene zarfında otursun. e zaten men almayınca ne oluyor ? gidiyorsun oynayarak men ediyorlar seni. o sebepledir ki paşa paşa cezamızı alacak kadroyu kuralım, 30 milyon insanada kurtarıcı ömer bayram, şener, emeklilikte yaşa takılmış falcao izletmeyelim.

    ulan galatasaray tv rating kazansın diye evde televizyonu açıp sesini kısan bana bile şöyle düşündürten tüm unsurların allah belasını versin. yazdıklarım elbet ki mecazi şeyler. ancak bu galatasaray’a baştan aşağa kadro kurmak şart!

    hiç değilse kanatta tabiri caizse pır pır oyuncularla sonuç alındığı biline biline bu tip bir oyuncuya yatırırım yapmamanın acısını bu transfer döneminde kapatalım artık. benim de hoşuma gidiyor 8’de kapanır 18’de raconunu duymak ama ya kapanmazsa ?
  • 189
    5 ocak 2021 konyaspor galatasaray maçından sonra anladım ki forvetten ziyade 2016-2017 sezonu, prime dönemindeki yasin öztekin tarzı oyuncuya ihtiyacımız var. diagne’nin bizim takımda olamama sebeplerinden biri de adam eksiltip, çizgiye inen kanat oyuncularımızın olmaması. kimse bize elindeki iyi forvetini devre arasında vermeyeceğine göre bence bu tarz bir kanat oyuncusu aramaya başlasak yeridir.
  • 193
    yaz transfer dönemini son derece kötü geçirdiğimiz için yönetim * ne zaman ekrana çıksa fatih hocayla saatlerce toplantı yapıldığını, herşeyin planlandığını anlattı son 2 aydır.

    eee baba işte geldi transfer dönemi. hani nerede gidenler gelenler? siz önümüzdeki yaz transfer dönemine falan mı çalıştınız ne yaptınız? bakın bizim diğer takımlar gibi güçlendirmeye, ekstra oyuncuya ihtiyacımız yok. biz zaten sezona eksik başladık bizim net oyuncuya ihtiyacımız var. öyle son gün akşam pazarından ne düşerse artık gibi bir durumumuz hiç olmadı bizim. 3 aydır yemeyip içmeyip bugüne hazırlanmanız lazımdı. hani ne gideceklerin ne geleceklerin ismi belli değil? nerede şu meşhur planlama.

    not: hiç öyle "ya daha bir gün oldu" tribine girmeyin twitterda transfer timelineına ben yetişemiyorum. yerli yabancı alan alıyor, satan satıyor.
  • 194
    (bkz: neşter operasyonu)

    beklentileri çok yüksek tutmamamız gereken dönem.benim beklentim şu şekilde;

    gidecekler

    - lyuindama

    - falcao

    - etebo

    - ömer

    - diagne (bonservisi ile almak isteyen varsa)

    - emre akbaba

    transferler

    - ozornwafor

    - az sakatlanan, çok mücadele eden, geçimliğini futbol üzerinden kazanan bir forvet.

    - salih uçan

    - oyuna akıl katacak bir ortasaha

    - gençlerin rotasyonun bir parçası olduğunun hatırlatılması.

    tabi bunların olması için başta gitmesi gereken iki isim var.

    - mustafa cengiz

    - abdurrahim albayrak
  • 195
    yaptıkları yapacaklarının teminatı olan yönetim varken şahsen hiç umudum olmayan dönemdir zaten mc yönetimi kredilerini transfer dönemlerinde bitirdiler.

    abdurrahim albayrak kendisi yönetici değilken televizyonlara çıkıp o paralara her gün uçak indiririm açıklaması yapıyordu geçmişte geldiğinden beri belli dönemlerde belli miktarlar eline geçti de ne yaptı gitti dostu turgay ciner'e 13 milyon € bayıldı.

    artık elde bence marcao dışında yüksek teklif alabilecek oyuncu da olmadığına göre son günlere kadar william d'avila'nın peşinde koşarlar o da listesinden nerde oynamayan oyuncusu varsa bize getirir en fazla bu olur yani.
  • 199
    gulsem mi aglasam mi bilemedigim. hala takima gelecek transferler ile takimin duzelecegini dusunuyor olmamiz bana baya optimistik geliyor. gecen sene orta sahaya seri, lemina, nzonzi alindi da noldu? yada forvet icin andone, falcao, babel, adem buyuk transfer edildi de noldu? yok iste yok, takimin hucum plani yok, takim disiplini yok, duran top organizasyonu yok. 3. doneminde nasil ki fatih terim basarili dediysek, 4. doneminde de basarisiz diyebilmemiz lazim. yoksa her sene bastan kadro kurup, futbolcu bazli, kisisel performans odakli sonuclar almaya devam ederiz. olmuyor iste, birilerinin fatih hocaya bunu anlatmasi, gostermesi lazim. bu da sizin dusundugunuz gibi konusmayla olmuyor. fatih hoca ders almaz ders verir. bu yuzden ya hoca gidecek yada biz bi 3-5 sene daha rastgele secilen oyuncularin sahada dogaclama oynadiklari bu oyun sablonunu beraber oynayarak gelistirmesi icin duaya cikmamiz lazim. sad but true. olmasaydi sonumuz boyle...
  • 200
    olur olmaz bilmem ama bana göre yapılmasi gerekenler sıralı tam liste,

    - emre akbaba
    - younes belhanda

    bu ikisini herhangi bir takasta kullanmak, o olmuyorsa gelen herhangi bir teklifte satmak. o da mı olmuyor kadro dışı. gençlerin süresinden yemesinler bari.

    - radamel falcao

    inter miami'ye mi gider miami vice'ta mı oynar bilemiyorum. bakın çaresine.

    - mbaye diagne

    irfan can kahveci transferinde takasta kullanabiliyorsak kullanalım, o yoksa talibi varsa oraya gönderin.
    emre akbaba-younes belhanda ikilisinin de bu takasta kullanılması güzel olur(becerebilecek yönetim yok ama)

    - luyindama

    talibi varsa hemen şimdi satalım hemen zaten yaza 1 yılı kalıyor. bu yıl artık eksik olmadıkça oynamaz. form tutması da zor.

    çok beğeniyorum ama oynamadıkça geriye gitmiş.

    -----

    gelecekler;

    - henry onyekuru

    her maçta içimden geçiriyorum. şimdi sahada olsaydı şu hücumda şöyle yapardı diye. ben niye içimden geçiriyorum, rakibin içinden geçsin.

    - orta saha

    aytaç, salih, seri ne varsa topla gel. emre akbaba, belhanda gibi tiplerle olmayacak.

    - dominant santrfor

    hoca geldiğinden beri bundan istiyor, rize'nin forvetinden başka dünyada forvet yokmuş gibi davrandınız.

    bunlar acil olanlar. eğer luyindama satılırsa yedek stoper.
    omar dönemeyecekse sağ bek.

    2 hafta önce lideriz diye kimse sallamıyordu ama bugün gördük ki takım vasat. birkaç oyuncu olmayınca her şey bozuluyor, böyle sistem mi olur?
App Store'dan indirin Google Play'den alın