• 202
    yaptıkları yapacaklarının teminatı olan yönetimin yine hiçbir şey yapamadan kapatacağı ara transfer dönemi olacaktır. şaşırtmayacaktır. muhtemel olacaklar şu şekildedir;

    - türkiye liginden sözleşmesi bitecek oyuncu almaya çalışacaklar. alamayacaklar. o oyuncu için gidip kulüple kavga edecekler, oyuncu kadro dışı kalacak 6 ay top oynayamayacak sonra gelecek sezon tekrar eski formuna geri dönmesini beklerken taraftarın sabrı tükenecek, oyuncu özgüvenini yitirecek ve hiçbir fayda göremeyeceğiz.
    - sözleşmesi bitecek türk oyuncuya oynadığı anadolu kulübünden aldığının 5 katı ücret verecekler. daha sonra da çıkıp "oyuncuya bonservis vermedik ama" diyecekler.
    - ya hiçbir oyuncuyu satamayacaklar ya da oyuncu satarken yine kazıklanacaklar. buradaki favorim başakşehir. irfan can irfan can diye uyutup bizden diagne magne koparıp karşılığında saçma sapan topçu yahut 1-2 milyon para verecekler.
    - herkesin istediği bir isim ortaya çıkacak ve o konuda girişimde bulunacaklar. buradaki favorim de yine irfan can. 1 ay boyunca bu transferle uğraşıp alamayacaklar ve son gün alelacele kiralık oyuncu transferi yapılacak.

    bunları daha önce yaptılar. o yüzden gerçekten bu yönetimden umudu olan var mı?
  • 203
    şampiyonluk adına eksiklerimi kapatmamız gereken ara transfer dönemi. öncelikle teknik heyet ne oynamak, ne oynatmak istediğine karar vermeli. ezbere transferler yapmayalım, yapmış olmak için de yapmayalım.

    bana göre elzem olan transferler :
    diagne’yi kesebilecek, oyun katkısı yüksek bir forvet.
    1 tempolu, 1 yaratıcı orta saha.
    bir hızlı kanat oyuncusu.

    tabii biz buraya yazıyoruz da bir de kaynak tarafı var işin. luyindama’ya teklif gelirse değerlendirilir diye düşünüyorum. umarım çok düşük bir bonservisle gitmez. giderse de bir scout stoperi gelmeli. kiralık+zorunlu opsiyon gibi bir yolla çözülmeli. eğer luyindama gitmezse ve gönlü de varsa artık daha fazla ertelemeden sözleşmesini uzatmalıyız, kafasının karışmasına izin vermeyelim. aynısı marcao için de geçerli.

    bana kalırsa yukarıda da belirttiğim gibi, eksiklerimiz çok bariz. işin sevindirici kısmı oğulcan, taylan ve biraz da emre taşdemir’i rotasyonumuza kattık ve ciddi katkı alıyoruz. sonuçta ilk etapta aklımıza gelmeyecek isimlerdi. fatih hoca bu isimleri çıkarttı, parlattı. hocalık sergiledi. şimdi sıra yönetimde.
  • 204
    bugün 2'nci günü olmasına rağmen henüz yaprak kımıldamayan transfer dönemi. gidecekler veya gelecekler adına medyaya düşmüş isim de yok. umudun var mı? derseniz o da yok.

    yönetimin çıkıp daha x gün var demesini bekliyorum. yine transfer yapamadan kapatabiliriz gibi geliyor bana. ya da en fazla d'avilla mıydı neydi işte bir tane çöpünü bizim üzerimize atarsa belki birini almış olabiliriz.

    ikinci günden bu ne umutsuzluk diyebilirsiniz ancak son 3-4 transfer döneminde yaşadıklarımız yaşayacaklarımızın teminatıdır diyorum.

    üstüne başkan hasta, ölümle pençeleşiyor, bu durum kulübe zarar vermesine rağmen bırakıp gitmediği için her şey yarım kalıyor, karar alınamıyor. offf offf içim daraldı başkana mı üzülsem kulübe mi karar vermedim.
  • 207
    1 şubat 2020'de biteceğini hatırlatmakta fayda olan dönem.

    kanaatimce 10 ocak'a kadar bir şeyler olmazsa tırt geçecektir. malum yönetim 20 gün kalsa dahi panikleyip etebo v.2 tarzı transferler yapar. hocanın yönetimi sıkıştırdığını düşünüyorum. en azından buna inanmak istiyorum. umut fakirin ekmeği ne de olsa.

    ihtiyacımız olan da kadroyu güçlendirmek falan değil. baya kadronun yarısı kadarını oluşturmamız lazım. o sebeple erkenden 4-5 hamle görmezsek sezon hedefimiz avrupa kupalarına katılmakla sınırlı olabilir. neticede bu sene parlayan taylan bir maç kaçırsa rezil hale düşüyoruz. emre kılınç maç kaçırdığı an yine takım iyice mıymıy oluyor. belhandaya, sözde forvet rotasyonuna falan değinip moral bozmaya gerek yok.

    nasıl olacak bilmiyorum ama beklenti içindeyim.
  • 209
    transfer ihtiyacı olan trabzonspor, nokta transfer berat'ı alarak transfer dönemine başladı. biz yazın transfer yapamadık, ocağa kadar bir sürü vaktimiz vardı, halen neyi bekliyoruz anlamadım.

    mustafa cengiz yönetimiyle 5-6 tane transfer dönemine girdik, hemen hepsinde son gün gidenler gelenler oldu, yine son güne kalacağız anlaşılan. beklentiyi düşük tutun derim.
  • 213
    teknik olarak basında dolaşan 1 milyon euro’luk transfer bütçesinin doğru olmadığını düşündüğüm dönem. zaten alex telles’den gelen 1,35 milyon euro’luk bir tranfer girdisi mevcut. e maicon’la etebo’nun transfer bedellerinden de 650k civarı bir artı bütçe var. bu durumda minimum 2 milyon euro’luk bir bütçe otomatik olarak olması lazım. adem büyük, ahmet çalık ve jimmy durmaz transferlerinden gelenleri saymadım. yönetime tranfer yapma konusunda güvenim sıfırın altında ama basında çıkan haber çok gerçekçi değil.
  • 214
    orta saha hattının taylan hariç komple değişmesinin gerekli olduğunu gördük.

    irfan can, aytaç ve kulübü ile orta yol bulabilirsek salih uçan takıma katılmalı. onyekuru ile de zorunlu opsiyon ile anlaşma imzalamak mantıklı olur.

    nasıl halledilir bilmiyorum ama luyindama, belhanda ve falcao elden çıkarılmalı:

    forvet hattına mücadele gücü yüksek ve top saklayabilen bitiriciliği de fena olmayan biri alınmalı.

    ve omar dönemeyecekse ki bunu beklemek de adil olmaz sağ bek mutlaka alınmalı.

    2. yarıya başlamayı umduğum kadro:

    muslera
    transfer
    marcao
    donk
    saracchi
    taylan
    irfan can
    feghouli
    emre k.
    onyekuru
    transfer

    yedekler: okan, linnes, aytaç, salih, ömer, akbaba, arda, diagne, babel

    forvet ve sağ bek transferinin kalitesi ve uyumu burada derinlik açısından belirleyici olur.
  • 215
    jean michael seri ve henry onyekuru gibi takımında oynatılmayan oyuncuları bile daha ilk günlerde henüz transfer edemediğimiz dönemdir. istiyoruzdur istemiyoruzdur veya gereklidir gereksizdir bilemem ama bizi bilen oyuncuları bile hemen takıma katamıyorsak bizi bilmeyenlerle son güne kadar uğraşırız. gerisini siz düşünün.

    sezon sonunda yönetim seçimlerinin de olacağını düşünürsek sanmıyorum ki büyük bir transfer gerçekleştirelim. anca falcao'yu alacaklarına karşılık gönderir diagne'yi ise başakşehirle takasta crivelli veya irfan can için kullanarak gidip forvete ise bafetimbi gomisi alırsak şaşırmam. orta sahaya da aytaç kara alınır tamam.

    christian luyindama nekadio'yu da transferin son günü satarız gelen paranın çoğunu da ffp kapsamında kullanamadan transfer sezonunu bitiririz.

    bu anlattığım ihtimaller bile bu transfer sezonunda bizim yönetimin yapabileceğinin çok ötesinde. bunlardan 1 tanesi gerçekleşse öpüp başımıza koyalım. 1 tanesine bile razıyım artık.
  • 216
    merak ettiğim bir durum var. buna cevap verilirse mesajı editleyerek diğer yazarların da bilgi sahibi olmasını sağlayacağım. transfer dönemi şu anda açık. bugün transfer yapıp sözleşme imzalasak, ligin ilk yarısı bitmeden de oynatabiliyor muyuz yoksa 31 ocak 2021 gaziantep fk galatasaray maçında mı oynayabilecek?

    edit: 31 ocak 2021 antalyaspor fatih karagümrük maçında devre bitmeden yeni transferlerin oynayabildiği tescillenmiş oldu.
  • 223
    galatasaray taraftarının yine gereksiz yere gaza geldiğini ve yönetimi/teknik heyeti baskı altına almak üzere olduğunu gözlemlediğim dönem.

    kötü sonuçlar ve üzerine fenerbahçe'nin tırt bir eski yıldızı tüm kasasını dökerek transfer etmesinin ardından gelişiyor bunlar. kasımpaşa ayağına 2 yıldır top değmemiş drinkwater'ı aldı diye bile gerginlik yaşanıyor.

    herkesten rica ediyorum artık bu sarmaldan çıkalım. sonra abdürrahim albayrak gidip bitik birine sırf isim transferi olsun diye bu kulübün geleceğini emanet etmesin.

    galatasaray'ın ihtiyacı olan genç, gelişime açık ve ileride nakite döndürülebilir futbolcuları eksik bölgelerine monte etmektir. keşke altı çizilebilse veya büyük harflerle yazılabilse, tekrar ediyorum; genç, gelişime açık ve nakite döndürülebilir futbolcular. bu dönemin, bu senenin, hatta önümüzdeki 5 senenin en önemli cümlesi bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın