• 149
    ne yapıp edip iyi bir forvet ve orta saha oyuncusu alınması gereken süreç.

    bu sezon oynadığımız oyunun en büyük sorunu güçlü bir forvet ve yaratıcı orta saha eksikliği. bununla beraber söylemesi çok ilginç ama sayı olarak da belirgin bir eksiklik var. orta saha için taylan ve etobo dışında mevkiiyi dolduracak adam yok. biraz daha önde belhanda'nın yedeği yok maalesef. bu adamlar 40 maçın tamamını kaçımasalar bile formsuzluğu var, rakibin önlem alması var vs. maç içinde çözüm üretemiyoruz. çalım atabilen, dripling yapabilen, uzun ve ters top atabilen, şut atabilen orta saha oyunlarına sahip değiliz. bütün bunlara gezgin ve güçlü bir forvet yokluğu da eklenince kısır bir yapıya bürünüyoruz. hücum kanatları ve defans bekleri sıfıra inip rakibi hataya zorlamıyor.

    en güzeli sene başında feghouli, belhanda, diagne, falcao gibi hem yaş itibariyle artık verim alamayacağımız hem de aidiyet duygularından yoksun kişilerle yol ayrılığı yapmak ve yeni bir döneme girmekti. ancak gerek ekonomik şartlar gerekse konjonktürel vaziyet nedeniyle cesaret edilemedi. zaten saydığım futbolcuların maaş yükleri nedeniyle başka bir takıma transferleri çok zordu. bu form durumlarıyla hiçbir takım bizim verdiğimiz paraların yarısını bile vermez. şimdi diagne ile şunu takas edelim, belhanda'ya git diyelim demek kolay da valla ben bir takımın başkanı olsam yedek forvetimi bile diagne ile takas etmem. bazı gerçekleri kabul edersek en azından hayal kırıklığı yaşamayız. en basiti elimizdeki 3. forvet olan oğulcan'ı kesip diagne'yi oynatalım diyen var mı?

    defans hattımız ligin çok üzerinde, bu güzel. başka hiçbir takımdan geri 4'lü için futbolcu istemeye gerek yok. taylan ve kaleci banko. geriye kalan kısımlar için arda hariç ciddi anlamda fatih terim el mahkum durumda. kasa zorluğu, ffp illeti gibi zorlayıcı durumlar varken nasıl eder ne yaparız bilmiyorum ama hocaya kalsa direk 11 oynayacak en az 5 adam alır ve en az 5 kişiye de yol verir.

    mecburen yama yapacağız son 4 yılda olduğu gibi. orta saha ve forvet kesinlikle ihmal edilmemeli ve fırsat varsa sıfıra inebilen, pas oyununa yatkın (edin visca misali) biri alınmalı. gerçek anlamda yeni bir temizlik ve yapılanma için şimdiden genç ve kaliteli isimler bulunarak eldeki artık işi bitmiş, zararı yararının yanında dağ olmuş futbolcular ile vedalaşılmalı. beceriksizlik ve ekonomik şartlar birleşince hep günü kurtardık ve idare ettik ama 2021 yazında artık tamamen kabuk değiştirmek şart. 2019 şampiyonluğu bir nebze bizi kandırdı belki ama şampiyonlar ligi'nde aldığımız sonuçlar aslında her şeyi ortaya koymuştu. ardından korona morona muhabbeti ile kaçtına inandığımız 2020 şampiyonluğu ile yine kendimizi avuttuk. ligin dibine nerdeyse demir atan başakşehir bizden çok daha iyi hücum ediyor. bunları görelim ve yanlışları kabul ederek doğruyu bulalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın