• 126
    sosyal medyada takip ettiğim ve genel itibariyle doğru haberler paylaşan bir sayfada görünce burada da paylaşmak istedim.
    fatih terim' in arda turan ve hakan çalhanoğlu için bir isteği olabilir demişler.

    --- alıntı ---

    haberaslan özel haberi..

    transfer konusunda bu dönem erkenden bitirmek isteyen yönetim, hocamızın listesi doğrultusunda harekete geçti..

    2016 avrupa futbol şampiyonasında milli takımda bir tartışma yaşanmış o günden sonra arda ile fatih terim'in arası açılmıştı.. arkadaşlar, fatih hoca arda'yı affetti.. arda konusunda her an gelişmeye hazır olun.. yeni sezonda istenen isimlerden biri de arda.. bize gelen bilgi hocanın bu transferi kendisinin açıklayacağı.. hayırlı olsun denebilir..

    bir başka isim.. sürpriz bir isim.. hakan çalhanoğlu... kiralık olarak bir istek olmuş.. hocanın istediği isimlerden biri.. yerli kalitesini arttırmak istiyor hoca. ve bu doğrultuda hakan'a kiralık olarak sarı kırmızılı formayı giydirmek istiyoruz..

    --- alıntı ---
  • 127
    başarılı transferler yapılırsa, başarının sahibinin yönetim, fatih terim ve scout ekibi olacağı transfer dönemi.

    tam tersi allah korusun, anlamsız, istemediğimiz geciken transferler olursa başarısızlığın yine yönetim, fatih terim ve scout ekibine ait olacağı transfer dönemi.

    babel transferini beğenmeyip, bunun suçunun yönetim ve albayrak olduğunu yazan gördüm de, ondan yazma gereği duydum..

    bir transferin iyiliğini veya kötülüğünü yukarıda saydığım üç unsurdan yalnızca birine yüklemek anlamsız oluyor.. çünkü ne yönetim, hocamıza sormadan bir iş yapabilir, ne hocamız yönetimsiz transfer yapabilir, ne de scout ekibi hocanın onaylamadığı bir transferi tek başına gerçekleştirebilir.
  • 129
    maliyet olarak eksilerde başlayacağımız dönem. öncelikle oyuncu satmamız gerekiyor ki luyindama'nın bonservisini almamız lazım. benim tahminim belhanda ve diagne satılacaktır. onlardan gelecek 20 küsür milyon euro ile 2 orta saha, bir kanat ve kiralık olarak genç stoper yahut kanat oyuncusu almamız gerekiyor. bu sezon türk oyuncu rotasyonu da çok önemli.

    sözleşmesi bitecek oyuncular çok önemli şu aşamada. aklıma gelen brahimi,cahill, ander herrera, monreal, leroy fer, dzagoev gibi oyuncular var. bunları yoklamak da fayda olabilir. özellikle brahimi ve dzagoev kesinlikle zorlanmalı. türk oyunculardan ise şener, gökhan töre ve muhammed demir düşünülecektir.
  • 133
    yaz transfer döneminde kaliteli yerli oyuncu transferleri yapmamız ve yerli rotasyonunu güçlendirmemiz çok önemli.

    kadroya, takıma güç katacak yerli oyuncular dahil edersek önümüzdeki sene yabancı sınırı ile fazla oynamazlar. rakipler, yerli rotasyonu iyi olan galatasaray ile mücadele edebilsinler diye 14 yabancı aynı şekilde devam etsin kararı bile alabilirler.

    hepimizin bildiği gibi dertleri milli takım, yerli oyuncu havuzu felan değil, tek dertleri galatasaray'ın önünü kesmek.
  • 135
    bütün taraftarların 19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçı bitimiyle odaklandığı tek konu olmuş. gözlemlediğim kadarıyla biraz sabırsız ve aceleci davranıyoruz. bu bizi hata yapmaya sürükleyebilir şayet sosyal medyanın bu konularda baskısı aşırı derecede hissediliyor. diagne transferinde olduğu gibi. önceleğimiz elden oyuncu çıkarmak olmalı. sezona belki de -8 milyon ile başlayacağız. (luyindama bonservis+ diagne prim*). ayrıca fernando gibi oyuncuların sanırım şampiyonluk(şampiyonlar ligine katılma) şartları sağlandıktan sonra ödenen primler de ffp dahilinde oluyor. dönecek olan oyunculardan maicon var satılması gereken. yabancı sınırını iyi ayarlamalıyız vesaire... hepsinden önce odaklanmamız gereken almak değil satabilmek olmalı.

    bu konulardan ziyade ben hala bugüne kadar hazırlık kampı şöyle olmalı, club africian ayarında takımlarla oynamamalıyız diyen birini göremedim. hazırlık kampı bizim için sezon öncesi çok çok önemli bir konu. takımı iyice test etmeli ve hazırlamalıyız yeni sezon için.

    bu sene altyapıdan bir kaç takviye yine bekliyorum. kaliteli türk oyunculara da yönelmeliyiz. yedek kulübesine baktığımızda elimiz kolumuz bağlı şekilde izlememeliyiz maçı.

    transfer sezonunda tek dileğim cavanda’nın sürpriz satışı gibi geçmesi. belhanda ve diagne gibi oyuncular gidecekse 10 milyon euro altı fiyatlara gitmemeli ve bu oyunculardan maksimum kar elde etmeliyiz.
  • 136
    forvet hattı için mitroğlu ve/veya diagne ile yollar ayrılmayacaksa bu bölgeye alınacak 3. forvetin -2'li forvetli bir düzende oynayabilecek olan forvetin- alan douglas borges de carvalho özelliklerinde olacağını sanıyorum. mevcut kadroda oyun içerisinde 2'li forvete dönmemiz gerektiğinde istenilen verim alınamadı. diagne ve mitroğlu'nun birlikte oynaması iyi olmuyor. bu yüzden diagne veya mitroğlu ile uyumlu olacak alan carvalho özelliklerinde birine ihtiyacımız var.

    diagne ve/veya mitroğlu ile yollar ayrılırsa o zaman da bu fikirde transferde yola çıkılması düşüncesindeyim.
  • 139
    basında çıkan haberler doğruysa kuvvetle muhtemel tamamlanan babel transferinin yanında onyekuru'nun kiralık sözleşmesini de uzatmak istediğimiz dönem. eğer hem babel gelecek hem de onyekuru kalacaksa önümüzdeki sezon değişik bir hücum hattı izleyeceğiz gibi görünüyor. ben ikisinden birinin yedek oturacağını sanmıyorum. babel forvet için düşünülüyorsa diagne de gidiyor demektir zaten. bol alternatifli zımba gibi bir kadroyla kapatırız umarım.
  • 142
    2018/2019 yaz transfer sezonunda ne yapmalıyız? hiç uzatmadan fikirlerimi açıklamak isterim.

    şu anda en büyük eksiğimiz on numara. belhanda sahte on olarak oynayabiliyor ama hiçbir zaman oyunun kontrolünü eline alamıyor. yani belhanda tam bir merkez orta saha oyuncusu. eğer şampiyonlar liginde başarı istiyorsak ki istiyoruz, yıldız ya da yıldız potansiyeli olan mükemmel bir on numaraya sahip olmak zorundayız. benim birinci tercihim on numara transfer etmek değil, feghouli’nin on numaraya kaydırılması. uzaktan şutları, gerektiğinde kanatta oynayabilmesi, ara pasları, kilit pasları bana göre feghouli’yi çok değerli kılıyor. bu nedenle çok iyi bir kanat oyuncusu bulup feghouli’yi on numaraya kaydırırsak sonuç harika olabilir. fatih hoca bu kanaatte değilse transfer kaçınılmaz olur tabi. bu durumda kagawa bu pozisyon için (daha iyisini bulamama ihtimaline karşılık) kiralık düşünülebilir. şenol güneş, adem ljajic ile aynı pozisyonda oynamaları nedeniyle kagawa’nın ritim kazanmasına izin vermedi/veremedi. sakatlığını tam olarak atlattığını düşündüğüm kagawa, iyi bir sezon başı kampı ile harikalar yaratabilir. ancak başka alternatifler de var tabi. tekrar ediyorum, daha iyisini bulamama ihtimaline (malum ffp kuralları) karşı kagawa diyorum.

    ikinci sırada 8 numara eksiğimiz var. ndiaye 8 numarada yeterli değil ve zaten fiyat/performans skalası nedeniyle de alamayacağımızı/almayacağımızı düşünüyorum. donk ve fernando 6 nuamarayı bir-iki yıl daha taşıyabilirler. donk’un gerektiğinde stoper ve santraforu yedeklediğini de düşünürsek fernando ile birlikte hem 6 numarayı taşıyabilir hem de yeterli forma şansı bulabilirler.

    yurt dışından iyi bir 8 numara bulamazsak adayım mensah. gerek kasımpaşa’da gerekse kayseri spor’da iyi performans gösterdi. bizde formunu bir-iki tık yukarı çekebilirse şampiyonlar liginde çok faydalı olabilir. kante benzeri bir futbolcu bulabilirsek itirazım olmaz tabi.

    santrafor mevkiini diagne ve mitroğlu ile götürebilir miyiz şüpheliyim. ancak 8 ve 10 numara almadan bu mevkilere para ve enerji harcanmaması gerektiği kanaatindeyim. diagne ve belhanda’nın transfer olma ihtimallerine göre daha sonra fikir beyan edebilirim.

    diğer mevkileri daha sonra yazacağım. çünkü şampiyonlar liginde oyuna ağırlığımızı koyamamamızın ana nedenleri bunlardı bence.

    not: babel’in transfer edildiği ve onyekuru’nun bir yıl daha kalacağı varsayılmıştır.
  • 143
    ilk hedefimiz, fernando ve ndiaye yerine iki tane ortasaha almak olmali. ndiaye gider, fernando alternatif olur. donk ve selcuk da ara sira oynar. sampiyonlar ligi seviyesini kaldirabilecek iki tane adam gibi ortasahaya ihtiyacimiz var. hadi fernando-donk ikilisi savunma onunu belki idare eder ama 8 numara pozisyonu bombos su anda. ne kadar para varsa ilk o bolgeye harcanmali.
  • 146
    kesinlikle yıldız oyuncu beklemememiz, hatta yazılır çizilirse karşıt görüşte tepki vermemiz gereken seson.
    diagne giderse marcao'nun forvet versiyonunu al getir, falcao'yu değil.

    sözlükte özellikle bir kaç yazarın sık sık hazırladıkları balkanlar wonder kid listesinden bi forvet falan almak falcao'nun gelmesinden daha çok heyecan yaratıyor bende.

    drogba geldi buraya. genç drogba'nın bir level üstü ronaldo iken, 35 yaşındaki drogba sadece bir kaç kritik maçta çok önemli performans vermiş onun dışında vasat bir performans göstermişti kendi standartlarında.
    bir de geri dönüşü olmaksızın kendisine 10 milyon € vermiştik bir buçuk sezon için. *

    ama şu açık ki, drogba'ya verdiğin 10 milyon € yalnızca başarı ve forma satışı vs gibi ikincil gelirlerden geri kazanılabiliyor.
    ama 21-22 yaşındaki oyuncu başarılı olamazsa bile o 10 milyon'un 6-7 sini sana çok rahat döndürebiliyor. takım mühendisliğini düzgün yaptığın takdirde, ki 2013 kadrosu bu açıdan çok dengesizdi, drogba'lı takımdaki başarıları yakalaman da imkansız değil.

    ama drogba başarısız olursa 10 milyon € çöpe gidiyor direk.
    10 üzerinden 9luk oyuncuları genç yaşta buraya getiremiyoruz zaten.
    bari 10 üzerinden 7/8 lik potansiyelleri getirelim, daha risksiz, daha güven veren daha bi standarda sahip kadrolarla bütçeyi en azından benfica/porto ile dengeleyene kadar oynayalım.

    bugün peri masalı dediğimiz ajax'ın bile kurduğu kadro, altyapıdan çıkardıkları çok değerli oyuncuların yanına 60 milyon € luk bütçe isterken, alt yapısını kullanamayan biz gibi kulüplerin gözden çıkarması gereken değer direk 140-150 milyon € lara geliyor.
    bunun tek yolu 5-6 milyon al 9-10a sat, 7ye al 15e sat gibi bir büyüme modeli belirlenmesi, ve oyuncu tercihlerinde avrupa mücadelelerinde belli bi standardın altına düşülmemesine özen gösterilmesinde yatıyor.
  • 147
    2018-2019 devre arasi gibi, ismi cismi gecmeyen ama hedeflerimize giden yolda bize destek olacak oyuncularin takima katilmasini bekliyorum. tabi bonservis gerekli bunun icin de , bakalim kimlerle vedalasacagiz.

    mumkunse maas baremini assagiya indirmek de onemli. yonetimin genel tavri da bunu destekliyor. sansasyonel maaslardan kacinildi. 10 milyon euro assagi indi sozlesmesi bitecek oyuncularla neredeyse. sampiyonlar liginde oldugumuz surece sikinti cikartmaz bu seneki kadar butce.ama kalamayinca iste devre arasindaki besiktas gibi oluyon. kim varsa elden cikartma derdine dusuyosun.

    gelecek ozellikle bonservissiz oyuncular onemli. babel gibi sozlesmesi biten, sampiyonlar liginde de katki alacagimiz oyuncularla ilgili calismalarin yapildigini umut ediyorum.
    elimiz baya bagliyo finansal fair play.

    takimlarin elden cikarmak istedigi oyuncular da olacaktir.kiralik genc oyuncu konusunda da onyekuru iyi bi referans. fff surecinde elimizde ekstra bi cephane dahs oldu. kariyeri assagi giden degil de, hedefleri olan oyuncu farki ayew ve onyekuru kiralamalarindaki farka sebep oluyor iste.

    klubeye gelirsek,yerli oyuncular icin de u21 ligi kapandi. ne olacagi belli degil. klube yedeklemesinde artik ciddi ciddi sureler vermek lazim. olacak gibiler kalir, olmayanlarin yerine bi alt yas grubundan surkulasyonla devam edilir.

    yonetim de hatalarindan ders cikarmistir diye umut ediyorum. son dakikaya hesap kitap birakmadan adimlar atilir. buyuk firsat var elimizde. daha oturmus kadromuz olacak rakiplere gore, diger takimlar buyuk donusumler gecirecekler gibi. cok yasli kadrosu olanlar da var, kadrosunda dogru duzgun topcu olmayanlar da. seneye gelecek sampiyonluk, makas acar. farkli bi yere geliriz ligde bundan sonrasi icin , maddi manevi.

    96-2000 arasi gibi kimse baglayamadi ligde seriye. en fazla iki oldu. gelecek sezon da sampiyon olursak camia refleksi olarak 5 sene arka arkaya sampiyon oluruz. bi sene rekor egale edecez deriz, arka arkaya 4 olur. ondan sonra da 5. yildiz muhabbetine depodaki kek kalibi felan cikar, ordan da 25 deriz gibi.
  • 148
    finallerin bitmesinin ardından fm batağına düştüm ve gelecek sezon için ister istemez kendimce bir şeyler karaladım*. fatih hocaya ve başkana güveniyorum bu dönem için. umarım elimizden geldiğince hızlı kurarız gelecek sezon kadrosunu. kadro planlamamızı 12 yabancı+2 kulübeye çıkacaklar şeklinde yapmamız gerekiyor. ama bu yerli kıtlığında zor.

    kaleci: muslera-çipe devam. 2. kaleci şart. önceden konuşulan gökhan değirmenci boşa çıkıyor. gökhan veya akhisar'lı fatih'i alabiliriz ücretsiz olarak.

    stoper: marcao-luyindama ile devam ederiz. arkası biraz karışık. semih'in kiralık sözleşmesi bitiyor. umarım kendisine bonservis ödemek gibi bir hata yapmayız. ücretsiz gelecekse zaten anlaşılır. yerli bir alternatif bulmak zor buraya. kim gelirse gelsin ahmet ve semih'ten daha yararlı olacağını düşünmüyorum. anadolu takımının stoperi olmakla büyük takım stoperi olmak arasında fark var. tabi gönül ister leicester çağlar'ı kiralasa, marcao ve luyindama ile döne döne oynasalar ama zor. o yüzden buraya semih gelmezse kaan ayhan'ın transfer edileceğini düşünüyorum. donk, ahmet, gökay ve semih/kaan yedekler burayı da.

    bekler: linnes, mariano, nagatomo, ömer ve emre'nin sözleşmesi devam ediyor. açıkçası bu sezon mariano ve nagatomo'dan memnun değildim ben. geçen seneki fark yaratan hallerinden uzaktaydılar. mariano büyük yetenek fakat artık fiziği ve temposuzluğu nedeniyle savunmada madara oluyor. nagatomo'yu ise sakatlığı çok etkiledi. ikisini de ülkelerine 2-3er milyon euroya satabiliriz ama ben yuto ile devam edip mariano ile ayrılacağımızı düşünüyorum. linnes as sağ bek olmak üzere douglas'ı bonservissiz alabiliriz. mariano'nun satıldığı fiyata yakın ücrette scout transferine kimse hayır demez herhalde.

    orta saha: en karışık yere geldik. fernando, donk, belhanda'nın sözleşmeleri devam ediyor(emre :( ). belhanda'yı tamamlayacak bir sekiz numaraya ihtiyacımız var. stefan johansen'i olabilir bu isim. sözleşmesi bitiyor. linnes faktörü ile ikna edebileceğimizi düşünüyorum. selçuk ile uygun bir şekilde devam edilecek gibi. yanına bir tane daha türk orta saha eklemeliyiz. taylan antalyalı denenebilir veya sözleşmesi biten gurbetçi hikmet çiftçi ile ilgilendiğimiz söyleniyordu. hiç izlemedim ama o tarz bonservissiz biri lazım.

    kanatlar: elde soso ve yunus var. onyekuru veya bruma tarzı kiralık bir hamle bekliyorum sola. oyunumuza çeşitlilik katacak yedekten geldiğinde iş yapacak bir alternatif de lazım. adayım deniz türüç. ek olarak gökhan töre'nin de kadroya katılacağını tahmin ediyorum. sinan ile taraftara hakaretinden sonra uzatacağımızı düşünmüyorum. kendisine çok inanıyordum ben. aldığı ücrete oranla performansı kötü sayılmazdı. benim için büyük hayal kırıklığı oldu.

    forvet: diagne-mitroğlu. diagne yolcu bence kesin. babel ile anlaştığımız konuşuluyor. bence kesin olarak forvet oynatacak hoca. fatih hocanın da statik oyundan rahatsız olduğunu düşünüyorum bunu değiştirmek için böyle bir değişikliğe gidecektir. pivot forvet olarak da yedekte kostas bekleyecek. ek olarak buraya yine yerli bir forvet alınmalı. umut bozok olabilir bu isim. takımının gözden çıkarıldığı söyleniyor. ligue 2'de çok iyi performans gösterdi ve yaşı hala genç. iyi bir galatasaraylı olması da cabası.

    gelenler

    fatih/gökhan
    douglas
    kaan-2 milyon
    luyindama-5 milyon
    mensah- 4 milyon
    johansen
    taylan/hikmet çiftçi
    deniz- 3 milyon
    onyekuru/bruma (kiralık)
    töre
    babel
    umut-4 milyon

    gidenler

    mariano 3 milyon
    diagne 15 milyon

    11

    muslera
    linnes luyindama marcao yuto
    fernando
    johansen belhanda
    soso babel onyekuru/bruma

    fatih/gökhan
    douglas kaan/semih ahmet emre/ömer
    donk
    mensah taylan
    töre umut(mitroğlu) deniz

    yunus akgün, atalay, celil, gökay gibi gençler geniş kadroda yer bulabilir veya kiralanabilir.

    edit: yabancı sınırına takılmışız. mitroglu üzgünüm :(
  • 149
    bizim için çok önemli olan transfer sezonudur. geçen sezon bittiğinde bizlere hakim olan hava şampiyon kadronun bir kaç takviye ile sezona devam etmesiydi. ancak bu sezon yaşadıklarımızdan sonra 2017-2018 sezonunun başında kurulan takımın hemen hemen her parçasının değiştiğini veya tartışıldığını görüyoruz.

    ilk olarak muslera'nın yaşlandığını ve sezon içerisinde düşüşler yaşayabildiğini görüyoruz. bu nedenle muslera'yı yedekleyebilecek iyi bir yedek kaleci ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

    stoper tandemine gelecek olursak, çok iyi 2 tane stoperimiz var. içinde bulunduğumuz transfer sezonu içerisinde çok ciddi bir transfer teklifi gelmediği sürece luyindama-marcao ile yola devam edileceğini düşünüyorum. luyindama ve marcao'nun bir numaralı yedeği ise ryan donk. ahmette 4. stoper olarak rotasyonda yer bulabilir. buraya gelecek vaat eden genç bir stoper takviyesi yapılabilir.

    bek rotasyonunda mariano ve nagatomo istediğimiz seviyede değiller. nagatomo'nun geçtiğimiz sezonda yaşadığı talihsizliklerden sonra bu sezon daha iyi performans vereceğini düşünüyorum. bek rotasyonumuzda mariano ile yolların ayrılacağını, nagatomo'nun hem sağ hem sol bek yedeği olarak rotasyonda kullanılacağını, sol beke de genç bir oyuncu transferi yapılması gerektiği kanaatindeyim.

    geçtiğimiz sezon başında kanatlarda oynayabilecek oyuncularımız; feghouli, onyekuru, rodrigues, sinan, yunus, muğdat. bu sezon bu oyunculardan yalnızca feghouli ve yunusun sözleşmeleri devam ediyor. ben kanat rotasyonuna en az 2 oyuncu transfer edileceğini düşünüyorum. bu isimlerden birinin babel veya babel tarzında kanat-forvet özellikli bir oyuncu olacağını, diğer oyuncununu daha atletik bir oyuncu olacağını düşünüyorum. belki buraya bir gökhan töre hamlesi gelebilir.

    orta saha da fernando ve donk'un sözleşmeleri devam ederken selçuk ve n'diaye'nin sözleşmeleri sona erdi. her ne kadar istemesem de fatih terim'in selçuk ile sözleşme yenileyeceğini, n'diaye yerine hayalindeki pas oyununa yatkın bir 8 numara transfer edileceğini düşünüyorum. buraya da potansiyelli bir yerli oyuncu takviyesi yapılabilir. bir de belhanda faktörümüz var. devre arasında takımdan ayrılmak isteyen belhanda'nın şu an takımda kalmak istediği konuşuluyor. umarım kendisi ile yollar ayrılır ve kendisinden boşalan boşluğa iyi bir oyuncu alınır.

    forvet rotasyonunda mitroglou'dan çok ümitliyim. diagne ile yolların ayrılacağını ve tetteh tarzı bir scout transferi yapılacağını tahmin ediyorum. bir yerli takviyesi de buraya gelebilir.

    beklediğim/tahmin ettiğim 11

    muslera
    linnes luyindama marcao transfer
    fernando transfer
    transfer
    feghouli transfer transfer

    ilk 11'e yapılacak 5 transfer için belhanda+ mariano+ diagne'den gelen bonservis ücretlerini kullanacağımızdan babel gibi bonservisi elinde veya onyekuru gibi kiralık oyuncularla anlaşabileceğimizi düşünüyorum. tüm bu transferlerin yabancı olduğu düşünüldüğünde, ilk 11+nagatomo+donk+ kostas ile birlikte 14 yabancı hakkımızın dolacağı da göz önünde bulundurulduğunda geçen seneden farklı olarak rotasyon için en az 4 5 yerli oyuncu transferi yapmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın