• 146
    kesinlikle yıldız oyuncu beklemememiz, hatta yazılır çizilirse karşıt görüşte tepki vermemiz gereken seson.
    diagne giderse marcao'nun forvet versiyonunu al getir, falcao'yu değil.

    sözlükte özellikle bir kaç yazarın sık sık hazırladıkları balkanlar wonder kid listesinden bi forvet falan almak falcao'nun gelmesinden daha çok heyecan yaratıyor bende.

    drogba geldi buraya. genç drogba'nın bir level üstü ronaldo iken, 35 yaşındaki drogba sadece bir kaç kritik maçta çok önemli performans vermiş onun dışında vasat bir performans göstermişti kendi standartlarında.
    bir de geri dönüşü olmaksızın kendisine 10 milyon € vermiştik bir buçuk sezon için. *

    ama şu açık ki, drogba'ya verdiğin 10 milyon € yalnızca başarı ve forma satışı vs gibi ikincil gelirlerden geri kazanılabiliyor.
    ama 21-22 yaşındaki oyuncu başarılı olamazsa bile o 10 milyon'un 6-7 sini sana çok rahat döndürebiliyor. takım mühendisliğini düzgün yaptığın takdirde, ki 2013 kadrosu bu açıdan çok dengesizdi, drogba'lı takımdaki başarıları yakalaman da imkansız değil.

    ama drogba başarısız olursa 10 milyon € çöpe gidiyor direk.
    10 üzerinden 9luk oyuncuları genç yaşta buraya getiremiyoruz zaten.
    bari 10 üzerinden 7/8 lik potansiyelleri getirelim, daha risksiz, daha güven veren daha bi standarda sahip kadrolarla bütçeyi en azından benfica/porto ile dengeleyene kadar oynayalım.

    bugün peri masalı dediğimiz ajax'ın bile kurduğu kadro, altyapıdan çıkardıkları çok değerli oyuncuların yanına 60 milyon € luk bütçe isterken, alt yapısını kullanamayan biz gibi kulüplerin gözden çıkarması gereken değer direk 140-150 milyon € lara geliyor.
    bunun tek yolu 5-6 milyon al 9-10a sat, 7ye al 15e sat gibi bir büyüme modeli belirlenmesi, ve oyuncu tercihlerinde avrupa mücadelelerinde belli bi standardın altına düşülmemesine özen gösterilmesinde yatıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın