• 149
    bizim için çok önemli olan transfer sezonudur. geçen sezon bittiğinde bizlere hakim olan hava şampiyon kadronun bir kaç takviye ile sezona devam etmesiydi. ancak bu sezon yaşadıklarımızdan sonra 2017-2018 sezonunun başında kurulan takımın hemen hemen her parçasının değiştiğini veya tartışıldığını görüyoruz.

    ilk olarak muslera'nın yaşlandığını ve sezon içerisinde düşüşler yaşayabildiğini görüyoruz. bu nedenle muslera'yı yedekleyebilecek iyi bir yedek kaleci ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

    stoper tandemine gelecek olursak, çok iyi 2 tane stoperimiz var. içinde bulunduğumuz transfer sezonu içerisinde çok ciddi bir transfer teklifi gelmediği sürece luyindama-marcao ile yola devam edileceğini düşünüyorum. luyindama ve marcao'nun bir numaralı yedeği ise ryan donk. ahmette 4. stoper olarak rotasyonda yer bulabilir. buraya gelecek vaat eden genç bir stoper takviyesi yapılabilir.

    bek rotasyonunda mariano ve nagatomo istediğimiz seviyede değiller. nagatomo'nun geçtiğimiz sezonda yaşadığı talihsizliklerden sonra bu sezon daha iyi performans vereceğini düşünüyorum. bek rotasyonumuzda mariano ile yolların ayrılacağını, nagatomo'nun hem sağ hem sol bek yedeği olarak rotasyonda kullanılacağını, sol beke de genç bir oyuncu transferi yapılması gerektiği kanaatindeyim.

    geçtiğimiz sezon başında kanatlarda oynayabilecek oyuncularımız; feghouli, onyekuru, rodrigues, sinan, yunus, muğdat. bu sezon bu oyunculardan yalnızca feghouli ve yunusun sözleşmeleri devam ediyor. ben kanat rotasyonuna en az 2 oyuncu transfer edileceğini düşünüyorum. bu isimlerden birinin babel veya babel tarzında kanat-forvet özellikli bir oyuncu olacağını, diğer oyuncununu daha atletik bir oyuncu olacağını düşünüyorum. belki buraya bir gökhan töre hamlesi gelebilir.

    orta saha da fernando ve donk'un sözleşmeleri devam ederken selçuk ve n'diaye'nin sözleşmeleri sona erdi. her ne kadar istemesem de fatih terim'in selçuk ile sözleşme yenileyeceğini, n'diaye yerine hayalindeki pas oyununa yatkın bir 8 numara transfer edileceğini düşünüyorum. buraya da potansiyelli bir yerli oyuncu takviyesi yapılabilir. bir de belhanda faktörümüz var. devre arasında takımdan ayrılmak isteyen belhanda'nın şu an takımda kalmak istediği konuşuluyor. umarım kendisi ile yollar ayrılır ve kendisinden boşalan boşluğa iyi bir oyuncu alınır.

    forvet rotasyonunda mitroglou'dan çok ümitliyim. diagne ile yolların ayrılacağını ve tetteh tarzı bir scout transferi yapılacağını tahmin ediyorum. bir yerli takviyesi de buraya gelebilir.

    beklediğim/tahmin ettiğim 11

    muslera
    linnes luyindama marcao transfer
    fernando transfer
    transfer
    feghouli transfer transfer

    ilk 11'e yapılacak 5 transfer için belhanda+ mariano+ diagne'den gelen bonservis ücretlerini kullanacağımızdan babel gibi bonservisi elinde veya onyekuru gibi kiralık oyuncularla anlaşabileceğimizi düşünüyorum. tüm bu transferlerin yabancı olduğu düşünüldüğünde, ilk 11+nagatomo+donk+ kostas ile birlikte 14 yabancı hakkımızın dolacağı da göz önünde bulundurulduğunda geçen seneden farklı olarak rotasyon için en az 4 5 yerli oyuncu transferi yapmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın