• 142
    2018/2019 yaz transfer sezonunda ne yapmalıyız? hiç uzatmadan fikirlerimi açıklamak isterim.

    şu anda en büyük eksiğimiz on numara. belhanda sahte on olarak oynayabiliyor ama hiçbir zaman oyunun kontrolünü eline alamıyor. yani belhanda tam bir merkez orta saha oyuncusu. eğer şampiyonlar liginde başarı istiyorsak ki istiyoruz, yıldız ya da yıldız potansiyeli olan mükemmel bir on numaraya sahip olmak zorundayız. benim birinci tercihim on numara transfer etmek değil, feghouli’nin on numaraya kaydırılması. uzaktan şutları, gerektiğinde kanatta oynayabilmesi, ara pasları, kilit pasları bana göre feghouli’yi çok değerli kılıyor. bu nedenle çok iyi bir kanat oyuncusu bulup feghouli’yi on numaraya kaydırırsak sonuç harika olabilir. fatih hoca bu kanaatte değilse transfer kaçınılmaz olur tabi. bu durumda kagawa bu pozisyon için (daha iyisini bulamama ihtimaline karşılık) kiralık düşünülebilir. şenol güneş, adem ljajic ile aynı pozisyonda oynamaları nedeniyle kagawa’nın ritim kazanmasına izin vermedi/veremedi. sakatlığını tam olarak atlattığını düşündüğüm kagawa, iyi bir sezon başı kampı ile harikalar yaratabilir. ancak başka alternatifler de var tabi. tekrar ediyorum, daha iyisini bulamama ihtimaline (malum ffp kuralları) karşı kagawa diyorum.

    ikinci sırada 8 numara eksiğimiz var. ndiaye 8 numarada yeterli değil ve zaten fiyat/performans skalası nedeniyle de alamayacağımızı/almayacağımızı düşünüyorum. donk ve fernando 6 nuamarayı bir-iki yıl daha taşıyabilirler. donk’un gerektiğinde stoper ve santraforu yedeklediğini de düşünürsek fernando ile birlikte hem 6 numarayı taşıyabilir hem de yeterli forma şansı bulabilirler.

    yurt dışından iyi bir 8 numara bulamazsak adayım mensah. gerek kasımpaşa’da gerekse kayseri spor’da iyi performans gösterdi. bizde formunu bir-iki tık yukarı çekebilirse şampiyonlar liginde çok faydalı olabilir. kante benzeri bir futbolcu bulabilirsek itirazım olmaz tabi.

    santrafor mevkiini diagne ve mitroğlu ile götürebilir miyiz şüpheliyim. ancak 8 ve 10 numara almadan bu mevkilere para ve enerji harcanmaması gerektiği kanaatindeyim. diagne ve belhanda’nın transfer olma ihtimallerine göre daha sonra fikir beyan edebilirim.

    diğer mevkileri daha sonra yazacağım. çünkü şampiyonlar liginde oyuna ağırlığımızı koyamamamızın ana nedenleri bunlardı bence.

    not: babel’in transfer edildiği ve onyekuru’nun bir yıl daha kalacağı varsayılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın