• 452
    her sene premier ligden düşen takımların en kaliteli isimlerine teklif götürmeyi transfer politikası hâline getirmeliyiz derdim hep, son 2–3 sezondur yapıyoruz bunu. fulham, swansea, stoke, bolton, c.palace... premier ligin en vasat takımlarının oyuncuları bile bu lige fazlasıyla yeterli. ndiaye, gomis, feghouli, seri hatta anadolu takımları bazında rodallega, lua lua, papis cisse, adebayor
  • 453
    seri'den sonra beklentimin daha da arttığı ve banega ve mensah'ı da orta sahaya alıp belhanda ile birlikte harika bir orta sahaya sahip olmayı düşlediğim dönem haline bürünmüş olan dönemdir (mensah yerine fernando'nun yerini tam olarak dolduracak bir isim daha iyi olur tabi)

    diagne'yi de satabilirsek yerine daha iyi bir forvetle birlikte kağıt üzerinde çok iyi bir takıma sahip oluruz.

    bir de stoper ikilimizi yedekleyecek orta seviyede de olsa isimler bulabilsek tadından yenmez.

    tüm bu ilerlemeyi bu transfer sezonunun başlamasından bir ay içerisinde gerçekleştirmemiz ülkemiz şartlarında çok büyük bir başarı bana göre.

    yalnız tüm bu güzel hava sanki hiç beklenmedik, istemediğimiz bir satışla son bulacakmış gibi bir korku içerisine de girmedim değil. umarım yanılırım.
  • 455
    falcao için bonservis ödenmeyecek deniliyor, monaco maliyetinden kurtulmak istiyor. sattığın kadar al varken işin bir diğer harika kısmı bu. diagne satılırsa o para luyindama ve gibi bir orta sahanın bonservisine gider. o para sonsuz değil, hepsini yapamayacağımıza göre harika bir olay bu. adamlar sana bedava falcao veriyor. iki sene oynasa yeter.

    böyle adamların yaşı olmaz. fizik olarak diriyse çatır çutur oynar. gomis kaç yaşındaydı ? valbuena kaç yaşındaydı da çocuk adam tipiyle skoru değiştiriyordu oyuna girince. pepe gayet iyi oynadı. bjk parasını veremedi diye gitti. böyle tek örnek van persie. saçları beyazlamış, cam adam olmuş biri.sağlık kontrolünde soru işareti varmış adamın zaten. o bile ölünün de ölüsü haliyle biraz attı .fransa'da gol olarak belli bir skalanın altına düşmeyen adam sallar burayı. buraya uygun olmayan futbolcular en üst düzeyler hariç ispanyollar. umarım falcao olur. bekleniyorsun el tigre.
  • 458
    (bkz: #2707145)

    okan kocuk ve seri transferleri ile kadromuz 14 yabancı, 23 kişi,28.3 yaş ortalaması ve toplam 37.525m euro maaş ödemesi durumuna geldi.

    maaş durumu olarak gayet iyi durumdayız ancak artık göndermeden alamayacağız şu durumda. ilk gönderilmesi düşünülen oyuncu da şüphesiz ozornwafor.

    artık satma konusunda da adımlar atmak gerek.

    ozornwafor sonrası diagne, kostas, ömer bayram, nagatomo ile mariano-linnes ikilisinden birini de gönderebilirsek yabancı sayımız 9'a , maaş durumumuz da 27m'a düşmüş olacak.

    yerlerine 2 forvet 1 ortasaha 1 solbek bile yeterli olabilir. 4 oyuncu için toplam 13m maaş bütçesi, kişi başı 3m'dan fazla.

    başkanın "maaş yükünü 40m'a çekeceğiz" açıklaması gerçekleşecek gibi duruyor.
  • 459
    alma-satma durumlarını birlikte değerlendirmemiz gereken sezondur.

    alınacakları saydık ama satılacakları da tekrar tekrar hatırlatıp gündemde tutmalı ki unutulmasın. ne de olsa birbirine bağlı iki şeyden söz ediyoruz..

    acil satılması elzem hale gelen isimler;
    (bkz: mariano ferreira filho) *

    (bkz: ömer bayram) *

    (bkz: mbaye diagne) *

    daha iyi bi yedek bulunması durumunda kostas mitroglou

    ve olası emre mor yavda deniz türüç transferinde maalesef yunus akgün * *

    kiralık gitmesi gereken isimler; *

    (bkz: ismail çipe) *

    (bkz: valentine ozornwafor)

    (bkz: celil yüksel)
  • 460
    yakasına nazar boncuğu takılması gereken transfer dönemidir. ilk hazırlık maçımız başlayana kadar bir çok transferi halletmiş durumdayız. yedek kulübesi ve yerli oyuncu anlamında elimiz rahatladı. babel ve seri ile ilk 11'deki eksiklerin bir kısmı tamamlandı. geriye orta alana takviye ve diagne satılırsa yerine gelecek forvet kaldı. ayrıca emre mor transferi de konuşuluyor. bunlara ek bir de orta alana ve stopere yerli takviyerler yapabilirsek tarihimizin en iyi transfer dönemi olabilir.

    (bkz: maşallah)
  • 464
    en sevmediğim periyoduna girdiğimiz dönem. yaz başında şener yazıldı, adem yazıldı, jimmy yazıldı, ozornwafor daha bile önce yazıldı. bunların hepsi geldi. seri gelmeden 3-5 gün önce ufak ufak gündeme geldi, sözlükten de takip ettiğimiz kişiler olumlu yönde görüş bildirdiler, seri de geldi sonra.

    şimdi falcao ismi var, samatta ismi var. 6 numara için de josef ismi var. başka hiç bir şey yok. yalandan bile isim yok. hiç isim dönmüyor. bir yandan seviniyorum demek ki bilgi sızıntısı kesilmiştir belki diye, bir yandan da temkinliyim acaba alan/pato ikilisinde olduğu gibi yine olmayacak aynı adamlara takılı kaldık boşa zaman mı harcıyoruz.

    keşke her transferi seri örneğindeki gibi sessizce, ama gündeme geldiğinde de sakız gibi uzamadan bitirebilsek.
  • 465
    gayet olumlu bir şekilde geçirdiğimizi düşündüğüm transfer sezonu.

    herkesin bildiği eksiklerimizi tamamladığımızda kağıt üstüne ligin tüm takımlarından çok daha iyi bir kadro ve rotasyonumuzun olacağı belli. forvet, ortasaha ve stoperdeki yerli rotasyon eksiklerimizi altyapıdan kapatacağımızı düşündüğüm için o bölgelere transfer beklemiyorum aslında. önemli olan ilk 11 deki eksiklerimizi kapatmak. eğer diagne satılacaksa as santrafor olarak gelecek isim ve ortasahadaki eksik kısım tamamlandıktan sora transfer sezonunun bizim için biteceğini düşünüyorum.

    transfer döneminin kalan kısmında da bol sıfırlı gelen teklifler olursa değerlendirilir, yoksa da önümüze çıkan fırsat transferlerine göz ucuyla bakılır.
  • 466
    oldukça kritik ve hataya müsade edecek fırsatımızın olmadığı dönemdir.

    gidecekler ile ilgili fikirlerimi daha önce yazmıştım. (bkz: 2019-2020 sezonu yaz transfer dönemi/#2707153)

    şimdi ise gelecekler ile ilgili fikirlerimi toparlamak isterim ki konuşulan ve ismi geçen isimler oldukça doğru isimler olmasına rağmen aralarından hangisini tercih edeceğimiz bu seneki oyun yapımızı ve seneye ki ekonomik yapımızı belirleyecektir. yani tüm kurşunları bu sene atıp seneye eli boş kalanbeşiktaş durumuna düşülmemeli. bu nedenle planlamanın, oyuncu kalitesinden de mühim olduğunu hatırlatmak zorundayım.

    eğer ki bu seneyi kotaralım deyip, kısa vadeli ataklar yaptığımızda bu sene başarı kazanıp seneye afallayacağız. umarım bu hataya düşmeyiz.

    bu nedenle yapmamamız gerekenler seri dışında artık daha fazla kiralık oyuncu almamak olacak.*

    ikinci olarak, yaşlı ve isim oyuncu alıp takımı seneye sıkıntıya sokmak. ( bunu yaptığımızda seneye ilk 11 için 4-5 oyuncu almak zorunda kalabiliriz ki bu mümkün görünmüyor. bu durumda illa ki altyapıdan oyuncuları 11'e monte etmek gerekecek )

    üçüncü olarak geçen sene yaşadığımız deplasman ve şampiyonlar liginde statik ve üretken olamayan, yalnızca kendi stoperlerimizle top çevirdiğimiz, kontraya çıkamayan, hızlı tempoya gelemeyen yanlarımız oldu. bu eksiklerimizi çözmeye yönelik adımlar ve oyuncu planlaması yapmalıyız. ( şampiyonlar liginde başarı sadece oyuncu isimlerine bağlı değil, bu oyuncuları alırken bizim hangi sıkıntılarımızı giderecek buna da bakmak zorundayız )

    tüm bunları da göz önünde bulundurursak önerilerim;

    orta saha:alfred duncan, godfred donsah *, orel mangala * ( ayrıca ismi geçmiş diğer iki isim dourado ve cuellar da olabilir. )

    forvet: mbwana ally samatta, simone zaza ( hazır 28'inde alınabilir kıvama gelmişse denenebilir ), benjamin tetteh, roman yaremchuk, jonathan afolabi* ayrıca falcao ismine de eğer yanında bu adamlardan biri gelecekse hayır demem.

    geriye kalan küçük detaylar ise orta sahaya yerli yedek olarak, mehmet özcan, kanada emre mor ya da deniz türüç hangisi uygunsa, yerli stoper bedelsizertuğrul ersoy belki...

    özetle geçen seneki eksiklerimizi ( deplasman fobisi ve şampiyonlar liginde tempo ve üretkenlik sorunu ) çözmeye yönelik hamleler olmalıdır. bunun yanında alıdığında satabileceğin adamlar olmaldır ki ekonomiyi çevirebilesin.
  • 470
    transfer haberlerinde öyle isimler ortaya atılıyor ki yok artık diyorum, transfermarktdan piyasa değerine bakıyorum 20-30 milyon euro bandında bu oyuncular ve gülme geliyor, sonra seri ismi aklıma geliyor susuyorum, olabilir mi diyorum. sonra gözlerimi kapatıyorum, ercan tanerin sesi kulaklarımda çınlıyor ”allahım unutulmaz bir an yaşayacağız“, ardından ömer üründülün sesi “gol leventciğim gol“ ve sabri ugan’ın sesi “bekledik bunu çok bekledik“. içimden neden olmasın diyorum, gözlerimi acıyorum. yüzümde hafif bir salak bi gülümseme *
  • 471
    23 temmuz 2019 itibariyle transferi sonladırdığımızı düşünelim ve kadromuza bir bakalım,

    -------------------------------muslera(okan)-----------------------------
    mariano(linnes)-luyindama(ahmet)-marcao(ozorn)-nagatomo(emre)
    ----------------------------------donk(selçuk)------------------------------
    ---------belhanda(jimmy)--------------------------seri(atalay)------------
    feghouli(yunus)------------------------------------------------babel(adem)
    ---------------------------------diagne(kostas)----------------------------

    ek olarak: çipe, şener, ömer, gökay, celil, mustafa, erencan gibi yerli ve alt yapıdan çıkan oyuncular da rotasyona dahil olabilecek isimler.

    babel, jimmy, adem gibi birden fazla bölgede oynayabilen oyuncuların gelişi çok önemliydi. o bizi rahatlattı çoğu bölgede.

    2018-2019 sezonuna göre kesinlikle daha iyi bir kadro, onyekuru eksiğine rağmen, bir de onyekuru olsa lig için fazlasıyla alternatifli bir kadro kurmuş olacaktık.*(onyekeuru için de beklenecek sanırım son ana kadar)

    kendi adıma bu şekilde biten bir dönem beni çok mutsuz etmezdi. ben her şeye rağmen kalsa bile diagne'nin yine bize katkı vereceğine eminim.

    tabii ki istediğimiz oyun için uygun yeterli değil, ucl için yetersiz falan eyvallah ama 30 gollü adam kaldı diye de dünyam yıkılmaz.

    hayvan gibi fiziği ile diğer oyunculara açtığı alanlar ve oyuna katkısını az çok gördük.

    neyse bu saatten sonra 14 yabancımız olduğunu da düşünürsek birileri gitmeden transfer olmayacağı kesin.

    diagne ve kostas giderse zaten 2 boşluk yine forvet için kullanılır. (falcao, samatta vb)

    orta saha transferi yapılacaksa da ozornwafor kiralık gider veya linnes-mariano'dan birisi gider.

    ama her şeyden önce tüm hareketler mbaye diagne'nin gidişinden sonra başlayacak.

    ligin başlamasına 3,5 hafta kaldı. transfer sezonunun bitmesine ise 1 aydan biraz fazla. tabii satış yapılabilecek ülkeler vs de önemli.

    bakalım ben kendimi bildim bileli bu kadar rahat geçirdiğim bir transfer sezonu hatırlamıyorum. zaten 22. şampiyonluktan sonra inanılmaz bir rahatlama gelmişti.

    hemen açıklanan 3-4 isimle birlikte bu devam etti.

    ayrıca seri transferi ve adı geçen isimlerin seviyesinin yüksekliği, beni transfer politikamızın ffp'ye rağmen ne kadar geliştiğini ve güzelleştiğini gösterdi.

    fatih terim var, maddi konularda eli fazlasıyla sıkı bir yönetim var, herkesin derdi galatasaray. bu sebeple kafam çok rahat.

    yerli stopermiş, forvetmiş, orta sahaymış işi bu olanlar olayın gayet farkında, biraz sabır...
  • 472
    takımımız adına diğer sezonlara göre nispeten daha rahat geçtiğini ve takviyelerin belli bölgelere yapılacak olmasından dolayı transfer komitesinin de karar vermede zorlanmadığı bir sezon olduğunu düşünüyorum.

    daha da açmak gerekirse takımın belli başlı bölgelerinde temel taşları sabit. ilk 11 bazında eksiğimiz 2 orta saha ve 1 sol açıktı. forvet transferini ihtiyaçtan çok seviye atlama olarak görüyorum. bu nedenle alınacak oyuncuların ffp'den dolayı birbirini etkileyen bonservis konusu transfer komitesinin başını ağrıtmıyor.

    fakat önümüzdeki sezon transferlerin bu sezon ki gibi hızlı bir şekilde tamamlanacağını düşünmüyorum. bu transfer sezonunda sağ-sol bek pozisyonlarında revizyon olmazsa önümüzdeki sezon ilk 11 bazlı ihtiyaç listesi hayli kabarık olacak. kiralık gidecekler ve yaşı itibariyle sözleşme yenilenmeyecekleri düşünürsek; sağ bek - sol bek - 6 numara - 8 numara ilk 11 için transfer edilmesi gerekecek. bu pozisyonlarda oynayan mevcut oyunculardan kiralık ve sözleşme bitiminden dolayı herhangi bir bonservis kazanamayacağımızdan dolayı diğer pozisyonlardan da kaliteli oyuncularımızı satmak zorunda kalacağımızdan hayli kabarık bir liste olacak.

    umarım şimdiden önümüzdeki sezonu da rahatlatacak şekilde transferler yapılır.
  • 475
    muhtemel falcao transferi ve gerçekleşen babel ve seri transferleri üstünden birkaç şey söylemek istediğim sezon.

    babel ve seri, lig seviyesinin üstünde oyuncular. aynı zamanda büyük hocalarla da çalıştılar, belli de bir popülariteleri var. ikisi de maliyetli denebilecek transferler. gerçekleşmesi muhtemel falcao transferi de bu iki isimden farksız. hatta ve hatta falcao daha da büyük bir futbolcu.

    ben de daha genç, daha potansiyelli, satışını yapabileceğimiz transferler isterim ama bu tür nispeten yaşlı (seri hariç), ne alacağımızı bildiğimiz, takıma mali katkısı sadece performans üzerinden olabilecek transferlere farklı bir yönden de bakmak lazım.

    kabul edelim, etmeyelim; emre belözoğlu türk futbol tarihinin en iyi birkaç oyuncusundan birisi. ancak emre’yi emre yapan en önemli iki faktör fatih terim’in ve hagi’nin öğrencisi olması.

    emre gibi büyük bir futbolcunun böylesine önemli bir kariyer geçirmesindeki en önemli iki etkenden birisi zaten hali hazırda elimizde, hem de daha demlenmiş, daha tecrübelenmiş haliyle. ikincisi malesef yok, bir daha da gelmeyecek.

    ama fatih terim’in ve falcao’nun öğrencisi olacak bir ali yavuz kol, aynı şekilde hocanın önünde ve seri’nin yanında antrenman yapacak (belki de maça çıkacak) mustafa kapı, fatih terim ve ryan babel’in tedrisatından geçecek bir yunus akgün beklenenden fazla gelişim gösterip bu saydığım üç önemli ismin dolaylı yoldan kulübe para ve başarı kazandırmasını sağlayabilir.

    her transfere maliyet ve performans üzerinden bakmamak gerek. ujfalusi olmasa semih kaya leş gibi oynadığı 4,5 sezondan sonra yine de her şeye rağmen 2,5 milyon avroya transfer yapamazdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın