• 465
    oldukça kritik ve hataya müsade edecek fırsatımızın olmadığı dönemdir.

    gidecekler ile ilgili fikirlerimi daha önce yazmıştım. (bkz: 2019-2020 sezonu yaz transfer dönemi/#2707153)

    şimdi ise gelecekler ile ilgili fikirlerimi toparlamak isterim ki konuşulan ve ismi geçen isimler oldukça doğru isimler olmasına rağmen aralarından hangisini tercih edeceğimiz bu seneki oyun yapımızı ve seneye ki ekonomik yapımızı belirleyecektir. yani tüm kurşunları bu sene atıp seneye eli boş kalanbeşiktaş durumuna düşülmemeli. bu nedenle planlamanın, oyuncu kalitesinden de mühim olduğunu hatırlatmak zorundayım.

    eğer ki bu seneyi kotaralım deyip, kısa vadeli ataklar yaptığımızda bu sene başarı kazanıp seneye afallayacağız. umarım bu hataya düşmeyiz.

    bu nedenle yapmamamız gerekenler seri dışında artık daha fazla kiralık oyuncu almamak olacak.*

    ikinci olarak, yaşlı ve isim oyuncu alıp takımı seneye sıkıntıya sokmak. ( bunu yaptığımızda seneye ilk 11 için 4-5 oyuncu almak zorunda kalabiliriz ki bu mümkün görünmüyor. bu durumda illa ki altyapıdan oyuncuları 11'e monte etmek gerekecek )

    üçüncü olarak geçen sene yaşadığımız deplasman ve şampiyonlar liginde statik ve üretken olamayan, yalnızca kendi stoperlerimizle top çevirdiğimiz, kontraya çıkamayan, hızlı tempoya gelemeyen yanlarımız oldu. bu eksiklerimizi çözmeye yönelik adımlar ve oyuncu planlaması yapmalıyız. ( şampiyonlar liginde başarı sadece oyuncu isimlerine bağlı değil, bu oyuncuları alırken bizim hangi sıkıntılarımızı giderecek buna da bakmak zorundayız )

    tüm bunları da göz önünde bulundurursak önerilerim;

    orta saha:alfred duncan, godfred donsah *, orel mangala * ( ayrıca ismi geçmiş diğer iki isim dourado ve cuellar da olabilir. )

    forvet: mbwana ally samatta, simone zaza ( hazır 28'inde alınabilir kıvama gelmişse denenebilir ), benjamin tetteh, roman yaremchuk, jonathan afolabi* ayrıca falcao ismine de eğer yanında bu adamlardan biri gelecekse hayır demem.

    geriye kalan küçük detaylar ise orta sahaya yerli yedek olarak, mehmet özcan, kanada emre mor ya da deniz türüç hangisi uygunsa, yerli stoper bedelsizertuğrul ersoy belki...

    özetle geçen seneki eksiklerimizi ( deplasman fobisi ve şampiyonlar liginde tempo ve üretkenlik sorunu ) çözmeye yönelik hamleler olmalıdır. bunun yanında alıdığında satabileceğin adamlar olmaldır ki ekonomiyi çevirebilesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın