• 474
    muhtemel falcao transferi ve gerçekleşen babel ve seri transferleri üstünden birkaç şey söylemek istediğim sezon.

    babel ve seri, lig seviyesinin üstünde oyuncular. aynı zamanda büyük hocalarla da çalıştılar, belli de bir popülariteleri var. ikisi de maliyetli denebilecek transferler. gerçekleşmesi muhtemel falcao transferi de bu iki isimden farksız. hatta ve hatta falcao daha da büyük bir futbolcu.

    ben de daha genç, daha potansiyelli, satışını yapabileceğimiz transferler isterim ama bu tür nispeten yaşlı (seri hariç), ne alacağımızı bildiğimiz, takıma mali katkısı sadece performans üzerinden olabilecek transferlere farklı bir yönden de bakmak lazım.

    kabul edelim, etmeyelim; emre belözoğlu türk futbol tarihinin en iyi birkaç oyuncusundan birisi. ancak emre’yi emre yapan en önemli iki faktör fatih terim’in ve hagi’nin öğrencisi olması.

    emre gibi büyük bir futbolcunun böylesine önemli bir kariyer geçirmesindeki en önemli iki etkenden birisi zaten hali hazırda elimizde, hem de daha demlenmiş, daha tecrübelenmiş haliyle. ikincisi malesef yok, bir daha da gelmeyecek.

    ama fatih terim’in ve falcao’nun öğrencisi olacak bir ali yavuz kol, aynı şekilde hocanın önünde ve seri’nin yanında antrenman yapacak (belki de maça çıkacak) mustafa kapı, fatih terim ve ryan babel’in tedrisatından geçecek bir yunus akgün beklenenden fazla gelişim gösterip bu saydığım üç önemli ismin dolaylı yoldan kulübe para ve başarı kazandırmasını sağlayabilir.

    her transfere maliyet ve performans üzerinden bakmamak gerek. ujfalusi olmasa semih kaya leş gibi oynadığı 4,5 sezondan sonra yine de her şeye rağmen 2,5 milyon avroya transfer yapamazdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın