• 752
    --- alıntı ---

    değerli galatasaray camiası,

    ocak 2019 ara transfer dönemi süresince gerek teknik ekibimiz, gerekse de yönetim kurulumuz galatasaray futbol takımının ihtiyaçları uyarınca çalışmalarda bulunmuş ve takımın eksikleri göz önüne alınarak da gerekli transferler yapılmıştır.

    ancak bu süreç içerisinde galatasaray camiası olarak içerisinde bulunduğumuz finansal şartlar düşünülerek bazı konularda fedakarlık yapılması kararı alınmıştır. bu karar uyarınca da futbol takımımız için taraftarımızın beklentisinin yüksek olduğunu bildiğimiz forvet mevkisine transfer yapmama kararı alınmış ve mevcut forvet rotasyonu ile sezonu tamamlama konusunda gerek yönetim kurulu gerekse de teknik kadro olarak fikir birliğine varılmıştır.

    galatasaray camiası, uefa ile yapmış olduğu finansal anlaşmalar gereği dönemi kurtarmak adına değil geleceği kurtarmak adına transfer çalışmalarına sadece yaz ve ara transfer dönemlerinde değil, yılın her günü devam etmiştir ve edecektir. futbol takımımızın eksiklerinin, mevcut finansal şartlar da düşünülerek yaz transfer döneminde ivedilikle giderileceğini ve her kulvarda galatasaray taraftarını gururlandıracak bir takım yaratılacağını tüm taraftarımıza önemle bildiririz.

    camiamıza saygıyla duyurulur.

    galatasaray spor kulübü

    --- alıntı ---

    31 ocak tarihinde saat akşama doğru 6-7 gibi böyle bir duyuru ile karşılaşmamak içinde dualar ettiğimiz transfer dönemi oldu. bu tarz bir duyuruya doğru da gidiyoruz gerçi.
  • 754
    forvet alamama durumumuzun normalleştiği transfer sezonudur. valla herkes o kadar kanıksadı ki durumu 31 ocak gecesi forvet gelmezse kimse 31 ağustos 2018 gecesinde olduğu gibi büyük tepki vermeyecek. resmen çaktırmadan alıştırdılar durumu. şu anda bırakın iki forveti bir forvet bile gelse herkes mutlu olacak resmen. oysa ki takıma iki forvet, bir stoper, bir de kanat oyuncusu acilen lazım. opsiyonel olarak da bir ortasaha alınmalı selçuk yerine ancak kimsenin gözünde bu transferler yok artık. ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler gerçekten. kutluyorum mustafa cengiz yönetimini.
  • 757
    - oncelikle, forvetini istedigimiz takimlar oynayan futbolcusunu sezon ortasinda neden satmak istesin? oyuncunun problemi yoksa, istatistikleri iyiyse, yasi gencse, sakatlik problemi yoksa veya ornegin bu takimlarin bizim gibi ffp olayi yoksa tabi ki tok saticiyi oynayacak ve istedigi rakamdan acacak kapiyi.
    - bu takimlar forvet sayimizin 0 oldugunu bilmeseler bile, iki dakikada arastirilip bulunabilecek bir gercek.
    - yine ayni sekilde, galatasarary gibi ffp kisitlamasinda olan bir takimin ilk 11 oynayan iki futbolcusunu ocak ayinda satip kazandigi bonservisler "bir tik otede."
    - bu arada transfer doneminin bitmesine 3 gun kalmis. belki herkes bizim gibi plansiz programsiz degildir ve son dakika boyle bir satis yapmak istemedigi icin fiyatlari fahis tutuyordur.

    kisaca; daha masaya oturmadan 1-0 degil, pazarliga 3-0 geride basliyorsun. eh boyle bir durumda pek tabi profesyonel dunyanin bazi bariyerleriyle karsilasiyorsun.
  • 760
    kadrosundaki yarım yamalak da olsa tek forveti kadro dışı bırakan kulübe herkesin kapıyı 8-10'dan açtığı transfer dönemi.

    eren'i kadro dışı bırakıp kampa dahi almayınca ne geçti şimdi elimize? kimi cezalandırdı bunu yapanlar? adam parasını almaya devam ediyor üstelik.

    bu amatörlüğü yapanlara ben de en az 10'a satmaya çalışırım elimdeki en sıradan forveti bile.
  • 764
    zannediyorum ki ara transfer döneminin son gününün son 12 saatine kadar beklemeye devam edeceğiz. umarım boşuna beklemiyoruzdur.

    hala biten bişey olmadığına göre aklıma gelen şunlar; 1. dünyada yığınla santrafor varken biz gidip en olmayacakları en zorları seçtik.

    2. bonservis, maaş vermeye kıyamıyoruz. elimiz çok sıkı.

    3. menejer masraflarından kaçınıyoruz.

    4. bizi duyan yüksek fiyat çekiyor.

    o zaman kardeşim muhakkak idare eder diyebileceğimiz 2. bir oyuncu yani b planı listemiz de olmalı. o albayrak’ın bahsettiği görüşüyoruz dediği hedefimiz olan ilk 10 kişilik listenin dışında. neden derseniz iş artık oraya doğru gidiyor. artık en azından 2 adet santraforumuz olsun diyecek hale geldik. ismi geçen herkesten vazgeçtim. isim misim seçmiyoruz. kiralık da olsa birileri gelsin. yeter ki girsin ilk 11e santrafor bu diyelim.
  • 767
    pazarlık, pazarlık, hesap, kitap... elinde 14 milyon € var. 2 forvet alacaksın hepi topu. neden son saniyeye kadar beklersin ki? öpecekler kardeşim. hiç mızmızlanma. son dakikaya bırakırsan öpecekler. 3 tl'lik adama 13 tl isteyecekler. vermesen daha kötü. vereceksin. tamam artık. israrın gereği yok. alternatiflerin en iyisi olmasın. artık önemi yok. kalmış 3 gün. 2 maça çıkmışsın zaten. kampa da getirememişsin. artık bekleme son günü, son saati. sezon başında yaptın, ne olduğunu gördün. aynı hatayı bir daha yaparsan ipin çekilecek işte. yapma.
  • 768
    mitroglou vb kiralık bir transferle dönemi kapacaklarını düşünüyorum. alan işi çözülmezse 2. transfer olmaz.

    ze luis ismi oyalama isim. takımı bu saatten sonra bırakmaz. ki konuşulan 10 milyon, 3,5 miyon maaşı veriyorsak kalinic'e gidelim zaten.

    muhtemelen garry ve ozan'dan gelen parayla maaşları ya da vergileri ödediler geçen seneki ndiaye olayı gibi. bugün de günü kurtarmak için maliyetsiz kiralık transfere sıcak bakıyorlar.

    yazın da la fonten'den masallar dinleriz. forvet almak için oyuncu satmamız lazım diye.
  • 770
    basında yer alan genç sayılabilecek oyuncuların boylarının hep uzun olması konusunda dikkatinizi çekerim. fatih hoca bir deneyimli, top tutan ve çalım atabilen oyuncunun yanına bir tane de kule tipi bir genç oyuncu düşündüğü çok belli. bu açıdan da baktığımızda "yönetim kafasına göre takılıyor forvet transferinde" gibi haberlerin gerçekliğine inanmıyorum.

    umarım hocanın istediği şekilde transferler gerçekleşir.

    2 forveti de bonservisle alacağımızı düşünmüştüm şimdiye kadar; fakat görünen o ki 1 forvet bonservisli diğeri kiralık olacak gibi. bir tane de ortasahaya bonservise para kalırsa alınabilir gibi.

    zaman daraldı ve belli ki oyuncu listesi de kısaldı. artık yapacak bir şey yok bizim için. transfer dönemi bittiğinde hala forvetimiz olmazsa fatih hocanın dediği gibi " ... bağcıyı sonra kendi aramızda hallederiz."
  • 771
    elinde 15 milyon euro var takımında forvet yok deli gibi forvet arıyorsun hemde ara transfer dönemi,dönemin kapanmasına 3 gün kaldı seni o transfer masasında tabiki soyup soğana çevirmeye çalışıcaklar.yapacağınız belliydi 4 ocak transfer tahtası açıldı en geç 7-8 ocak'a ilk forvet getirilir,taraftarda bir rahat nefes alırdı sonra diğer forvet için başlardın pazarlıklara elinde güçlü olurdu.
    kemal sunal'ın bir filminde hani pişen tavukları görüp ekmekle cama banar resmen o duruma geldik ama kemal sunal'ın parası yoktu bizim var ona rağmen bu hale geldik yazık ya valla! alıcaz,alıcaz,çabalıyoruz,çalışıyoruz vs vs... gibi laflar artık benim bir kulağımdan giriyor ötekinden çıkıyor alın abi alın bugün çıkmış başkan konuşuyor forvet listesini 4-5 indirdik çalışmalarımız sürüyor.daha yeni mi ? 3 gün kalmış.
    ne desek boş 8 aydır buna benzer bir sürü yazı yazıldı.ben yönetici olucam galatasaray'da ya da bir klüpte yaz transfer döneminde forvet işini bitiremeyeceğim oturur en geç aralık'ta forvetlerle sözleşirim biter gider bu iş insanda biraz utanmada olur ya oyuncuyu almaya gidip alamıyorsun geliyorsun röportaj veriyorsun akıl alır gibi değil.çok iyi karşıladılar falan filan ne yapacak pato niye geldin diye trip mi atıcak ayıp olmasın diye yemek yiyip yollamışlar koskoca galatasaray'ı ne hale soktular ya!
  • 772
    zaman daraldı, artık en az meblağ ile en fazla ve en kaliteli alternatifi üretmek durumundayız.

    bana göre bu hamle de alan-mitroglou ikilisi.

    alan'a 3-3,5 bonservis , mitroglou'nu da 6 ay veya 1.5 sene kiralık alabiliyorsan hem maddi hem kalite olarak maksimumu koymuş olursun kenara.

    ze luis'e, tetteh'e 10-12 verilemez şu durumda.

    sene sonu belki de 6-7'ye düşecek bu adamlar. hem alternatifleri de fazla olacak.

    sıkıştık diye saçma bir hamle yapmamak lazım.
  • 775
    sonlarına yaklaştığımız şu günlerde bir ya da iki santrafor kirâlayarak kapatmamızın daha mantıklı olacağını düşündüğüm dönem. bonservisiyle istediğimiz her santrafor için 10 milyon civarı paralar talep ediliyor; eldeki alternatif sayısı da kısıtlı. üstelik doğrusunu söylemek gerekirse basında ismi geçen santraforların hemen hemen hiçbiri içimize tam anlamıyla sinen futbolcular değil. bahsedilen bonservis bedelleri ise en hafif tâbirle fâhiş. bu şartlarda elimizdeki 14 milyonu ne vereceğinden emin olmadığımız bir ya da iki santrafor için çarçur etmemizin bence hiç anlamı yok. belhanda şimdilik kaldı; ama yazın yine ilk teklif ona gelecektir. ndiaye'nin ise bir sene daha bizimle olacağının hiçbir garantisi yok. ayrıca fernando ve maicon'a da yaz döneminde teklifler geleceğini düşünüyorum ben. garry'den sonra kanat rotasyonumuz da sıkıntılı; üstelik kirâlık olan onyekuru da seneye bizimle olmayacak muhtemelen. bu durumda elimizdeki parayı sezon sonuna dek kulüplerinde kirâlık olarak kalmalarına izin vermek kaydıyla stoper, ortasaha, kanat bölgelerine birkaç genç oyuncu transfer etmek için kullanmamız daha mantıklı geliyor bana. sezonu kulüplerinde tamamlamalarına müsaade edeceğimiz için istenilecek bonservis bedelleri ara transfer dönemi târifesi de olmayacaktır. meselâ yakın bir tarihte walukiewicz ve zurkowski'yi aynı yöntemle gâyet mâkûl bedeller karşılığında transfer etti cagliari ve fiorentina. böyle yaparsak yazın gitmesi muhtemel olan oyuncularımızın boşluğunu şimdiden doldurmuş olacağımız için ihtiyacımız olan ve takımımıza gerçekten katkı sağlayacağını düşündüğümüz santraforları bu satışlardan gelecek parayla yaz döneminde rahat rahat alma imkânımız doğar; ara transfer kazığına gelip hebâ etmeyiz paramızı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın