• 727
    transfer sezonu başladığında önce tak tak imzaların atılmasını bekledik.
    imzalar gelmeyince "neyse son görüşmeler yapılıyordur" diye düşünerek 3-5 günlük süre zarfında imzalar gelir diye umduk.
    imzalar yine gelmeyince "takım kampa yeni girdi, 2-3 güne imzalar gelir kampa yetişir" dedik.
    imzalar yine yeni yeniden gelmeyince "öküz değillerse ilk maça yetiştirirler herhalde" diye düşündük.

    yine olmayınca artık hepimiz dedik ki "a planları olmadı, yedek beklettikleri oyuncular ile anlaşmışlardır, haftaiçi açıklarlar, göztepe deplasmanına forvetsiz çıkmak gibi bir manyaklık yapmazlar"

    ama yaptılar arkadaş. gerçekten yaptılar. ligin ilk 2 maçı ve ilk 2 kupa maçına; yani çok önceden tarihleri belli olan ocak ayında oynayacağımız 4 resmi maça oyuncu yetiştiremediler.
  • 728
    talip olduğumuz forvetlerin sözleşmelerinin bitmesini beklediğimizi düşündüğüm dönemdir*.

    mustafa cengiz ve yönetiminin arkasındayım. hep savundum, savunuyorum da. zira etrafta bekleyen çakalları gördükçe kötünün iyisi olduklarını düşünüyorum. tamamen kendi fikrimdir.

    ama arkadaş, sen sezon başında büyük bir rezilliğe imza atmışsın. bunun bedellerini de ödemişsin. şimdi ara transfer döneminde yine aynı fiyaskoyu yaşatmaya ne hakkın var bu takıma?

    taraftarı filan boşverin kardeşim. taraftar ister. açın sözlüğü okuyun. herkes bambaşka bir forvet istiyor. birinin beğendiğini, diğeri beğenmiyor. ama arkadaş sen en azından 1 tane forveti transfer dönemi açılır açılmaz katacaksın takıma. lamı cimi yok bunun. gerekirse vagner love'ı alıp geleceksin. burada ortalığı yıkacağız bir çoğumuz. lanet edeceğiz. ama "forvet aldılar" diyeceğiz.

    rezillik yani şu durum. açıklaması yok. davulla zurnayla, kankilerine twitter'dan haber yaptırıp dubai'ye 2 yönetici gönderiyorsun. sonra onlar uçaktan elleri boş inince adamlara bile haber vermeden resmi siteden "beceremedik" yazıyorsun.

    bu iş bu kadar zor değil. hele elinde para varken hiç değil.

    evet bir çok engel var, doğrudur. hatta sezon başında alacaklardı 1 tane forvet ama terim inatla kendi istediği adamların beklenmesini istedi. o da haklıdır. ama kardeşim baktın ki alamıyorsun, şak diye anlaştığın adamı getireceksin. terim de gerizekalı değil herhalde "bana ne benim istediğim adamı almıyorsanız kimseyi almayın daha iyi" demez.

    bir kere transfer işinde abdürrahim albayrak'ın ne işi var? ben abdürrahim albayrak'ı görsem karşı komitede ellerimi ovuştururum "bunlara biz çok güzel kazık atarız valla" diye. adamı tanımasam bile derim bunu. zaten türkçe'yi zor konuşan adamı sen yabancı kulüplerle transfer pazarlığın gönderiyorsun. belki adamlar "tamam, anlaştık" dedi de abdürrahim anlamadı, kimbilir?*

    transfer işi tüccarlığa benzemez. hele hele türkiye'ye, makul ücretle futbolcu getirmek istiyorsan. iş bitirici olacaksın. orada senin kaynın, amucan, dayın yok. hatır, gönül işiyle yapamazsın. iş bileceksin ki kılıç kuşanasın. diğer türlü kılıcı kendine saplarsın işte böyle.

    işin özeti hem takımın hem de taraftarın moralinin içine ettiler. bu saatten sonra da belli ki doğru düzgün adam alamayacaklar. umarım alıp getirecekleri adamlar iş yapar.
  • 730
    eğri oturup doğru konuşma vaktinin geldiği dönemdir.

    5 gün kala dünya üzerindeki hiçbir takımın as forvetini alamazsınız. bu saatten sonra gelecek olan oyuncu için beklenti yaratmamak gerekiyor. ben kendi adıma an itibariyle umutlarımı tükettim. transfer sezonunda doğru adımlar atılırsa şampiyonluğa rahat gideriz dedik ama malesef hesaplar tutmadı. başakşehir ard arda takılmadığı sürece ipi göğüsleyecektir.
  • 733
    artık kabak tadı vermiş sezondur.

    ilk günlerinde yönetimi eleştirmek için acele etmemek gerek dedim. ilk maça santrfor yetişmedi, (iç sahada ankaragücü maçı) olabilir dedim, idare ettik. göztepe deplasmanına yetiştirsinler, sorun yok dedim. bugün göztepe deplasmanındayız * ve hala santrfor yok. artık iş çığırından çıktı. bu akşam kaybedilecek 2 yahut 3 puanın neye mal olacağı sanırım mustafa cengiz yönetiminin umurunda değil! transfer sezonunda son 5 gün. benim için bu akşamki maça transferin yetişmemesi yeterince skandaldır ama öyle böyle transfer sezonu da kapanmak üzere. bu bir şaka mı? kabus mu? son gün kafayı yiyerek transfer mi bekleyeceğiz yine? yine mi faks kabusu geyiğine sürükleniyoruz? koskoca 1 ay böyle geçer mi? galatasaray’ı yönetenlerin buna hakkı var mı? daha dün peydah olmuş yeni yetmeler dalga geçiyor galatasaray’la. bugüne kadar yönetim hakkında yazdığım tüm olumlu entry’lerim sözlükte mevcut. ancak beceriksizlikte çığır açtılar ve bunu unutmayacağım. bu 5 günün sonunda ise santrforsuz kalırsak istifa etmelerinden başka bir beklentim olmayacak. evet bugün kulübü kara geçirdiler ama ellerinde imkan olmasına rağmen 2 santrfor almazlarsa şampiyonlukla beraber fazlasını kaybettirecekler!

    ya santrfor, ya istifa!
  • 734
    yaşananlarda taraftarın tepkisinin de azımsanmayacak payının olduğu dönem.
    tetteh konuşulur gencecik adam ve potansiyelli 8 9 etmez deniyor.
    demba ba konuşulur çöp adam 2 3 bile verilmez.
    alan'a burun kıvrılır dünyada tek bu forvet mi kaldı.
    fatih hoca serdar aziz'i kadroda istemez, yönetim 2 3m luk alacaklarına karşılık fb ile anlaşır taraftar tepki gösterince vazgeçer.
    adı duyulmamış 21 22 yaşında bir adam konuşulur 2 3m a geliyorsa gelsin 9 10m verilmez denir. ama kendi takımı daha 6 aylık futbolcuyu 11milyona satmıştır ve bunun için bile yönetime kızmıştır az diye.
    yani özetle taraftar yönetimin kararlarını çok etkiliyor buna rağmen yönetime kızılıyor. ben stresten uyuyamaz oldum, her an acaba birini aldık mı diye bakınıyorum ama yönetimi bu kadar baskı altına sokan taraftarı gördükçe daha da stres oluyorum. neyse uzatmayayım. sakin kalabilmekte fayda var. transfer sezonu kapanır ve takıma bakarız ona göre konuşuruz.
  • 736
    geçmiş girilerin bazılarında bahsetmiştim; krizin korkunç derin etkiler bıraktığı bir dönemden geçiyoruz ve o kara deliğin etrafında gezen, en ciddi etkilenen noktaların birindeyim.
    kendimce önlemler alıp başta bana inanıp ekibime katılan personelimi ve bulunduğum konum el verdiğince tüm şirketi ayakta tutabilmek için elimden geleni, gösteriş yapmadan, mümkün olduğunca yorum yapmadan, mümkün olduğunca tutabileceğim sözler verip, başta üretimin ve istihdamın devamlılığına yönelik önlem ve bunlara bağlı eylemlerle, bütün ilgililerle olabildiğince şeffaf çalışarak gerçekleştirmeye çalışıyorum.
    bu transfer sezonunu da aynı sükunet ve sabırla izlemeye, anlık tepkilerimi olabildiğince engellemeye ve yöneticilere güvenmeye çalışarak geçirmeye çalışıyorum.

    her ne kadar bazılarının “ahımız var”cı tayfanın önde gidenlerinden biri olarak tanımlayacağı biri olsam da, gözlemlerim fatih terim’in bu hengamede en aklıselim davranan -semih transferi hariç-, en kendime yakın gördüğüm isim olduğunu belirtmek mecburiyetinde olduğunu söylemek zorundayım.

    terim dışında, özellikle transfer konusunda, mustafa cengiz yönetiminin bugüne kadar abdürrahim albayrak gibi, kendi çıkarlarını her zaman her şeyden önde tutmuş bir ismi kullanmasını şaşkınlıkla izliyorum. özellikle mali anlamda gelen başarıların devamının, şirketin ana faaliyet konusu olan sportif alana ve özellikle futbola bağımlı olduğunu gördüklerini düşünmek istiyorum.

    5 gün daha var...
    5 gün içinde, bu kulüp ve kulübü adeta aileleri kadar sevenler için hem maddi hem manevi anlamda -ki bunlar birbirinden ayrılamaz niteliktedir- gerekli yatırımları tamamlayacaklarına hâlâ inanıyorum.

    ve gariptir ki, bu inancımın en temel sebebi, “ahım olan” fatih terim.

    krizler gerçekten ilginç dönemler.

    daha söylenenecek çok söz var ama 5 gün daha bekleyelim bakalım...
  • 738
    tek bir forvet dahi alınamayan bir garip transfer dönemi.

    gelmesini temenni ettiğimiz forvetin galatasaray gibi köklü bir takımda ilk 11'e direk gireceği kesin bu konjonktürde. ona rağmen ne oyuncuyu ne kulübünü ikna edememek gerçekten çok gurur kırıcı ve itibar zedeleyici. başkan ve bir kabus gibi takıma çöreklenen abdurrahim efendinin bu konuyu etraflıca düşünmeleri kendileri ve kurdukları yönetimin devamlılığı için bir zarurettir.
  • 739
    anladığım kadarıyla yönetim bu dönemi olabildiğince karla kapatmak istiyor. ancak bence bu dönem için harcayabildiğimiz kadar para harcamamız lazım. bony ve alan yerine bu isimlerden biri ve genç birine yatırım şeklinde olabilir. takımda hali hazırda 2 kiralık as oyuncumuz var. yazın bu adamların yerlerini doldurmak daha zor olacak. bu yüzden şimdi harcayabildiğimizi harcayıp geleceği şekillendirmeliyiz. bence terimin amacı da bu. ancak bunu başaramayacağız sanırsam. 14 milyona çok yazık olacak.
  • 740
    yönetimin iyice paniklediği görünen dönem.
    hem alan hem de wilfried bonyyi almak intihar olur. ikisi de yaşlı. ikisinin de yıllık ücretleri 4-5 milyon bandında. bu şu demek, bu adamlar katar, arabistan ve çin dışında hiç bir yere satılamaz.
    en önemli noktaya geliyorum. mevcut düzenimizde birinin yedek beklemesi gerekecek. maalesef böyle bir lüksümüz yok.
    keşke bu ikisinden birisi artı ilerde satabileceğimiz genç bir oyuncu alınsa.
  • 742
    en az 2 santrfor alınacağını düşündüğüm dönem. bu kısıtlı sürede belirli bir aşama kaydedilmiş olan alan douglas borges de carvalho transferi tamamlanacak ve diğer santrfor hocanın isteğine göre pivot santrfor olacak. hoca sezonun geri kalanında bir çok kez 4-4-2 deneyecektir. bu yüzden pivot santrfor olarak da wilfried bony transfer edilir diye düşünüyorum, umuyorum.
  • 747
    son 3 gününe girmek üzere olduğumuz dönem.

    e hani ciddi ciddi yazın olduğu gibi son gün son saat yalandan bi “vagner love” hamlesi akabinde “kapanış”a doğru gidiyor bu iş.

    lan oğlum son güne bırakmayın bu işi bak. ben ciddi ciddi kafamda canlandıramıyorum, olması gereken hayatın normale akışında şu idi;

    - birinci öncelikli adayına teklifini verdin, bi tarih belirledin şu tarihe kadar cevabını ver dedin. bu tarih de beyin özürlü değilsen transferin son günü değil, hatta kamp tarihi filan olmalıydı ya neyse..
    - istediğin zamanda dönüşü alamadın mı, 2., 3. adaylarına döndün ve birinden birini bitirdin.

    şunun neyini beceremediniz arkadaş, son gün son saate kadar birinin kapısında yatıp eliniz boş döneceksiniz yine bu iş oraya gidiyor artık.
  • 748
    haklı olarak hepimiz forvete odaklandık ve haklı olarak tepkliyiz ancak gözden kaçan bir nokta var. *

    ffp kıskacı malum senelik hesap yapıyor, yani şuan 14m artıda olman önemli değil zira yeni sezonla sıfırlanacak.
    bu durumda satacak adam da kalmayacağı için ya da satsak bile yerine yeni adam almak zorunda olduğumuz için her durumda bu gelen parayla başka mevkilere adam almalıydık.
    ndiaye ve onyekuru kiralık söyleşmeleri bitip ayrılınca kanat ve orta saha rotasyonunda adam kalmıyor nerdeyse.

    yani forvet konusunda plansız diye kızdığımız kadar rotasyonu şimdiden doldurmayıp öngörüsüz şekilde yönettikleri için de bir tepki olmalı sadece forvet istemek bu sezonu kurtarır, önümüzdeki sezon derinliği sıfır bir takım olacak.

    ulan adamlar aylardır bir forvet alamadı sen rotasyon diyon diyenler olacaktır, haklılar da, ancak koltuk bellı ki fazla geliyor size beyler iki forvet alsanız da şuan tepki devam edecektir devamında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın