• 704
    cok buyuk ihtimalle forvet transferi yapmadan kapatacagız. olaya bastan baslarsak forvetin daha transfer sezonunun acıldıgı ilk gun gelmesi lazımdı. o oldu şu oldu gectim hepsini. yönetim sınıfta kaldı bu konuda belki de olası basarısızlık durumunda kendi ayaklarına sıktılar.

    yonetilemeyen konu su; once satıp sonra almaya calısınca dunyaya umulmadık bariyerler cıkıyor karsına ıste, acgoz gibi bekleyen menajerlerin eline dusuyosun. su saatten sonra da bu surec boyle olacak. her gittigimiz ısım 1 istiyorsa iki isteyecek, tek biz takip etmiyoruz ya da her kulübün profesyonelleri bizim abdurrahim albayrak gibi kisiler degiller.

    elimizde 14 milyon € var, simdi harcayamazsan yaz transfer sezonunda harcayamıyosun, ara transfer sezonunun bitmesine ise 6 gun kalmıs.

    ya menajerleri zengin edecegiz, ya transfer yapmayacagız. ben yapılmaması yonundeyim. yanlıs anlasılmasın bu is buraya kadar sarkarsa olacagı buydu daha fazla ellerine yuzlerine bulastırmasınlar ve mayıs ayında gitmeleri icin bir sebeb daha olsun.
  • 706
    cm* ya da fm* oynarken; transfer sezonunun kapanmasına 1-2 gün kala böyle transfer ihtiyacın olur aniden tekliflerine abanırsın, devam etmek için bir kere space tuşuna basarsın ve 2 gün atlar-durduramazsın ve sonrasında "transfer dönemi kapandı" / "transfer iptal oldu" uyarısı karşına çıkar, bir de auto-save yapmıştır, öyle mal gibi kalırsın... bana feci halde bu travmalarımı hatırlatıyor bu dönemdeki yaşananlar.

    bugün de*transferler açıklanmazsa artık hiç umudum kalmayacak, merakım da kalmayacak.
  • 709
    2018-2019 sezonu sonunda kadromuzdaki kiralik oyuncular onyekuru ve ndiaye kuluplerine geri dondugunde ve sozlesmeleri bitecek olan linnes, selcuk, donk, ve sinan ayrildiktan sonra elimizde soyle bir kadro kalacak:
    kale: muslera, ismail cipe
    sag bek: mariano
    sol bek: yuto, emrah, emre tasdemir
    stoper: maicon, marcao, ahmet calik
    orta saha: belhanda, celil, fernando, emre akbaba
    sag kanat: feghouli, yunus
    sol kanat: mugdat, atalay

    su kadroya cok net 1 sag bek, 2 stoper, 1 cift yonlu orta saha, 1 defansif orta saha, 1 sag kanat, 2 sol kanat, 3 forvet lazim.

    alt alta yazinca 11 futbolcu almamiz gerekiyor. hadi linnes ve sinan ile sozlesme yenilesek 9 oyuncu diyelim. bu dokuz oyuncudan 1 stoper, 1 orta saha, 2 kanat, 1 forvet direk ilk 11 cikacak kalitede futbolcu olmali. yani 5 adet direkt ilk 11 oynayacak adam almamiz lazim.

    su anda elimizde olan 14 milyon euro'yu kullanamazsak o parayi hicbir sekilde sezon sonu transfer icin kullanamiyoruz. forvet alamayacaksak bari en azindan sezon sonu ihtiyacimiz olacak bu mevkilerin bir kacini doldurmak icin bu parayi harcamamiz lazim. is bilen bir yonetim, 14 milyon euro gibi bir paraya cok net 3 tane kaliteli transfer yapabilir. yeter ki teknik kadro, scout departmani ve yonetim ayni dili konussun.

    gel gor ki bizim transferi yoneten kisi daha ana dilini dogru duzgun konusamiyor.

    bu yonetim bizi uzun vadeli bir felakete surukluyor. umarim bir sekilde fatih hoca direksiyonun basina gecip bu bilinmezden bizi cikarir. yalniz bu donem kapandiktan sonra m. cengiz yonetimi, bilhassa albayrak insan icine cikamayacak. bu rezillige ne gerek vardi hic bilmiyorum.
  • 710
    öğrenilmiş çaresizlik teorisini iliklerimize kadar hissettiğimiz dönemdir. yaşadığım ülkeden dolayı türkiye' de gece saatlerinde sabah kalmış oluyorum ve ilk iş sözlüğe girip güzel bir gelişme var mı diye bakıyorum. ancak her sabah haberlere bakmadan hissettiğim merak, heyecan kendini öğrenilmiş çaresizlige bırakıyor.

    hala umudum var mı, evet! nedeni de adının olduğu yerde umut bitmiyor işte...
  • 711
    şayet forvet transferinde çıkmaz sokağa girdiysek şöyle akılcı bir hamle yapılabilir mi acaba?

    elinde ortalama 14m euro gibi bir para var ve bir sonraki dönemde bunu transfer için kullanamayacaksın. anadolu takımı standartında (küçümsemek için söylemiyorum, anadolu takımlarının bulduğu başarılı, ucuz, adı sanı bilinmeyen ama ortalama bir verim alabileceğin oyuncular) bir forvet ve şu an kapalı olan liglerden genç ama pahalı bir orta saha oyuncusuna bu parayı gömmek stratejik bir hamle olabilir. 10-12m euro civarında henüz genç ama büyük takımlar tarafından izlenen bir çocuk üzerinden risk alınabilir. bruma tarzı birinden bahsediyorum. neden mi? çünkü bunu biraz parlatıp yine o seviyelerden veya en kötü 1-2m euro altından satma şansın baki zaten. bu da elindeki parayı gelecek transfer dönemlerine aktarmak için bir yol olabilir. bir de bu çocuğun bruma gibi bizde form tuttuğunu varsayarsak bu operasyondan kâr elde etme şansımız dahi olur.

    bu takım bugüne kadar verdiği yüksek bonservis bedellerinden yalnızca yurt içinde zarar etmiştir. o da genelde yabancı kısıtlaması ve amrabat yanlışlığıyla sınırlı oldu. yurt dışından bonservis vererek aldığımız adamlar istisnalar dışında bize en az verdiğimiz parayı çıkartmıştır.
  • 712
    yapılacak transferlerin pahalı olacağı, satan takım için satılan oyuncunun yerlerinin doldurulamaz olacağı algısının fazla dramatize edildiği dönem.

    evet fransa ligi'nden, seri a'dan ilk yarıda parlamış genç bir santrafor isterseniz kapıyı 20 m euro'dan açacakları ve hatta son gün giderseniz bu rakama bile vermeyecekleri çok belli. fakat dünyanın başka bir yarısında bizim ara transfer dönemimiz, onların sezon arası. örneğin; isveç, norveç, finlandiya, izlanda gibi ülkelerin yanı sıra amerika, brezilya, çin, japonya*'da ligler tamamlandı, yeni sezona hazırlanıyor. bu ülkelerin çoğunda transfer sezonu mart sonunda bitiyor.

    demem o ki yönetimin ağlamaya hakkı yok! ara transfer dönemi diye kıvırmaya hakkı yok! yok alan'ın kulübü forvet bulamazsa olmayacak demeye hakkı yok! çünkü alan'ın kulübünün daha iki ayı var en az, bizimle aynı durumda değiller. sırf bu sözlükte kuzey liglerinde oynayan 30 tane santraforun ismi geçmiştir. hiç birinin transfere engel bir durumu yok.

    sonuç olarak, hiç bir bahanenin arkasına sığınılamayacağı ara dönem.
  • 718
    yönetim sayesinde ölümü gördük artık sıtmaya razıyız. transferin niteliğini geçtim artık, nicelik olsun bari. bundan sonra transfer kap bildirisi gelirse transferlerle ilgili yazacağım. öyle böyle değil çok yıprattı bu süreç beni. ne yazsak boşuna artık. taraftar olarak sosyal medyada son görevimizi yerine getirdik ve serdar aziz'in bonservissiz gönderilmesini engelledik(süreç bizim sayemizde gibi gösteriyor).
    transferin bitmesine 6 gün kalmış. forvet konusunda belirsizlik devam ediyor. çok beklemeyeceğiz artık. 6 gün sonra transfer yoksa hak edilen eleştirileri yazmaya başlarım. çünkü şu an yapılan sert eleştiriler belli ki yönetimi paniğe sokmaya başladı. şimdi son görev olarak sessizce bekleyip olacakları bekleriz. sonra, sonuca göre o paniği kendilerine itinayla yaşatırız.
  • 719
    birisi/birileri gelecekse bile bonservisi ile gelmesi gereken dönem.

    2019 yazında kiralıklar dağılıp, sözleşmesi bitenler de ayrıldığında takımın birçok bölgesinde eksik olacağız.

    maddi mallara yatırım yapıp, futbol takımı sermayesini arttırmamız lazım.

    14 m euro artı bu sebeple kıymetli. ffp 3 sezon daha sürecek. lütfen bunları da düşünerek oyuncu alalım.

    gerekirse 10 m euroyu ederine basalım ama biz satacağımızda da en kötü 8 m euro etsin o oyuncu.

    tutarsa zaten 15-20'ye satarsın.

    en kötü gelecek olan parayla kadronun eksiklerini tamamlarsın.

    lütfen bunları da düşünerek hareket edelim. eyvallah kısa dönemli borçlar var da, takımın da geleceği söz konusu!
  • 723
    teorik olarak ffp şartları altında sürdürülebilirliği sağlamak için en az 2 genç oyuncu almanın gerektiği dönem.
    teorim şöyle:
    * 2 genç oyuncu alınmalı ki %50 şansımız olsun ve birisi iyi performans göstersin. elimizde diğer dönemde satabileceğimiz bir oyuncu olsun.
    * mutlaka iki forvet alınmalı. gerekirse sonra diğer bölgeler düşünülmeli.
    * sözlükteki kanının aksine leblebi gibi gol atan değil ama top dağıtan bir forvetin bize daha uygun olduğunu düşünüyorum. orijini forvet olmayan ama mecbur ilerde oynattığımız sinan, henry gibi oyuncular skora katkı verebiliyor.
    * bu durumda eğer yaşlıca ve yabancı bir forvet alacak olursak, yabancı sınırından ötürü bir tane de eksik herhangi bir bölgemize genç bir yerli oyuncu almak gerekir

    gönlümden geçen yaşlı ve gerekirse çok da skorer olmayan ama oyun görüşü iyi, yabancı bir forvet, genç ve yerli bir forvet ve genç ve yabancı bir kanat şeklinde. mümkün olacağını sanmıyorum, zaten zaman da fazla yok.
  • 724
    içinde bulunduğumuz durumda iki senaryo var. ilki; fırtına öncesi ölüm sessizliği. şu an ortam o kadar dingin o kadar yaprak kımıldamamacasına sakin ki, yönetimin arka arkaya patlatacağı bombaların (kontrollü patlar inş) habercisi bu vaziyet-i ahval. ikinci senaryo ise galatasaray taraftarı adına mahşer günü, bir çeşit intihar pimi; yönetim o kadar eline yüzüne bulaştırmış durumda ki transfer işini, komple salmış durumdalar. yöneticiler purolarını yakmış, ayacıklarını masalarına uzatmış şekilde göte girecek olan şemsiyelerin kaçınılmazlığı öncesinde dolu dolu çekiyorlar içlerine pirüpak havayı.

    son 5...
  • 725
    bu saatten sonra plansızca saçma sapan adam alır bu yönetim ki gerek yok yeni lukunkulara, crislere, almaguerlere... anlaşılan o ki hiç plan yapılmamış aylardır yönetim kanadında, hatta transfer görüşmesi yapacak birinin olduğundan bile şüpheliyim düşünün yabancı bir klüp yöneticisiniz abdurrahim albayrak geldi yabancı dil yok, karizma yok, beceri yok ne işe yarar ki, tercüman bulmakta bile zorlanır bizim yönetim ( yaptıklarından yola çıkıyorum ), artık paf takımından oyuncuları mı deneriz, sinan-muğdat ikilisinden mi medet umarız bilmiyorum ama benim hiç umudum yok artık :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın