• 901
    çok şükür bitti. gelenlerle gidenlerle kağıt üstüne güzel bir dönem oldu. maliyetler açısından da kabul edilebilir ve artıya geçtiğimiz dönemdi. tek sıkıntımız ozan kabak ve serdar aziz gibi iki yerli oyuncunun takımdan ayrılması nedeniyle yerli oyuncu rotasyonu kalitesizleşti ve eksildi. bunu da ya alt yapıdan gelen gençlerimizle ya da önümüzdeki yaz transfer ödeminde yetenekli yerli oyuncuları takıma kazandırarak kapatabiliriz.

    açık konuşmak gerekirse bu döneminde başında bana diagne ve mitroglu forvet ikilisi gelecek deseler çok da hoşnut olmazdım. ama transferin son güne sıkışması ve maliyetleri düşünülence tatmin olduğumu söyleyebilirim. zaten marcao ve luyindama stoper transferleri bence çok iyi hamleler oldu. emre ve semih hamlelerini ise tamamen yerli rotasyonunu genişletme amaçlı olarak görüyorum.

    bu dönem hepimiz için aşırı stres yüklü ve sinirli geçti diyebiliriz. bir dönem hepimiz yönetim ile fatih hoca arasında olası bir çatışma nedeniyle üzüldük ve kızdık. ancak sonunda yönetimin ve teknik heyetin uyumlu bir şekilde hareket ederek transferleri tamamlamaları gelen oyunculardan çok daha fazla mutlu etti beni.

    hepimizin bildiği gibi fatih hoca ve yönetim uyumlu çalışır ise galatasaray'ın önünde hiç kimse duramaz. bu dönemi bu şekilde geride bırakak hedef 22 için konsantrasyonumuzu en üst düzeye çekme vakti geldi.
  • 902
    cesitli beceriksizlikler yuzunden isimizi son dakikaya biraksak da oyle veya boyle iyi bir kadro kurarak bu transfer donemini kapattik. bana gore mevcut kadroda bir kanat/ofansif orta saha ozellikli oyuncu disinda ciddi bir eksik yok, bu yuzden mahmoud hassan trezeguet transferini mbaye diagneyle paket olarak istiyordum ama hem sure kisiti, hem maddi zorluklar, hem yabanci siniri derken o transfer olmadi.

    ancak, gelecek transfer sezonlarinda sikinti yasamamak icin bu donemden ders almamiz gerekiyor. nasil ki jürgen kloppun felsefesi topu kaybeder kaybetmez kazanmaya calismaktan geciyorsa (bkz: gegenpressing), benim felsefem de bir transfer donemi biter bitmez yeni transfer donemine hazirlanmaktan geciyor (bkz: gegentransfer) :). kadromuzda kiralik olarak bulunan ndiaye, onyekuru gibi isimler sene sonunda ayrilacaklar, tekrar kiralanma durumlari supheli. bu oyuncular disinda selcuk'un sozlesmesi bitecek, donk'la muhtemelen yollari ayiracagiz, linnes'in sozlesmesinin yenilenmesi gerekiyor, mariano'nun yasi ilerliyor, nagatomo ve fernando keza oyle, belhanda'nin gitme durumu olabilir vs vs... dolayisiyla orta saha ortasi, sol acik ve sag bek basta olmak uzere sallantidaki butun pozisyonlar icin planlamalara ve hatta on sozlesme calismalarina en kisa surede baslamak gerek. zaten ffp'den dolayi bonservis odeme sikintimiz varken altyapi 1, bonservisi elinde olan oyuncular 2, bunlara ciddi onem vermemiz gerekiyor. bu konuda scout ekibine de, yonetim ve teknik ekibe de buyuk gorev dusuyor, transfer sarhosluguyla bu girisimlerin ihmal edilmemesi gerek.
  • 903
    nerde pyscho nerde saha içinde çirkinleşen adam varsa kadromuza kattığımız dönemdir. şu tiplere bakar mısınız? sanarsın oz dizisinin türkiye versiyonunu çekecez. hayır araya bir de bunlara göre babyface muamelesi görecek emre taşdemir karışmamış olsaydı tam olacakt ı*

    vobaaaa https://ajssarimg.mediatriple.net/966932.jpg

    oyooyoyy https://pbs.twimg.com/...teWkAEUMHB.jpg:large

    saha içinde pisleşen adam https://tmssl.akamaized.net/...62793-1500563276.jpg

    bi de şuna bak https://foto.haberler.com/...cikti-11659922_o.jpg
  • 904
    acısıyla tatlısıyla dün itibariyle bitirdiğimiz dönemdir. hala şokta olduğumu belirtmek istiyorum. gerçekten bitti demi? son günlerde forvetleri kadromuza katıp üstüne birde sağlam stoper aldık, biz bunları başardık demi beyler?
    iyi satışlar gerçekleştiği zaman iyi transferler olabiliyormuş, onu görmüş olduğumuz bir dönemdi. ancak yazın satışları yapıp transferler olmayınca acaba mı diye diye kafayı yedik. bu beklentiyi aşılayan da yönetimin ta kendisidir. bin bir çeşit forvet ismi duyunca yine oyalama taktikleri galiba dedik, son günlere kaldıkça gerginlikler arttı. ama başardılar. buradan başkana, yönetime, teknik heyete ve transferlerde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. faydalı bir dönem olduğu ilerleyen zamanlarda daha da çok anlaşılacak.
  • 905
    5 futbolcuyla yolları ayırdığımız, 6 futbolcuyu kadromuza kattığımız hareketli transfer dönemidir.

    gidenler: garry rodrigues, 9 milyon euro transfer bedeli ile suudi arabistan'ın al-ittihad takımına transfer oldu. bu paranın 1.8 milyon euro'sunu yüzde 20 pay maddesi gereği eski kulübü paok'a verdik. ozan kabak, 11 milyon euro karşılığında stuttgart'a gitti. gittiği kulüp sezon sonunda küme düşünce, 15 milyon euro bedelle schalke'ye transfer oldu. kadro dışı bırakılan serdar aziz, bedelsiz olarak (alacakları karşılığında) fenerbahçe'ye gitti. tarık çamdal, antalyaspor'la anlaştı. maicon ise 1.7 milyon euro kiralama bedeli ile suudi arabistan'ın al-nassr kulübüne 1.5 yıllığına kiralandı ve gittiği takımla sezon sonunda şampiyonluk yaşadı. toplam 21.7 milyon euro gelir elde ettik.

    gelenler: ilk olarak bursaspor'dan emre taşdemir'i bedelsiz olarak kadromuza kattık ve 1.5 yıllık sözleşme imzaladık. sonra portekiz'in gd chaves takımından marcao'yu 4 milyon euro karşılığında transfer ettik ve 3.5 yıllık sözleşme imzaladık. sparta prag'dan eski futbolcumuz semih kaya'yı yarım sezonluğuna bedelsiz olarak kiraladık. transferin bitmesine 1 gün kala, kasımpaşa'dan mbaye diagne'yi 13 milyon euro karşılığında kadromuza kattık ve 4.5 yıllık sözleşme imzaladık. transferin son gününde ise marseille'den kostas mitroglou'yu bedelsiz olarak 1.5 yıllığına kiraladık. ayrıca standard liege'den christian luyindama'yı satın alma opsiyonuyla birlikte 3 milyon euro bedelle yarım sezonluğuna kiraladık. aldığımız futbolculara 20 milyon euro harcadık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın