• 251
    daha başlamadan galatasarayımızı kaosa sürüklemiş transfer dönemi.

    serdar aziz: kendi hatası veya yönetimin kendisini itibarsızlaştırıp satmak istemesi sebebiyle kadro dışı bırakılmış ve olası fb bjk transferine izin verilmiştir. hatta ve hatta alacaklarına karşılık bonservisini verebiliriz dendiği iddia ediliyor. kendisi fb bjk de banko oynayacak oyuncudur ve yerli oyuncu olduğu için bir nevi geleceğe yatırımdır diğer kulüpler için.

    ozan kabak: genç yaşına rağmen çatır çatır top oynamıştır, yaptığı hatalarda arkasında duran bir taraftar olduğu için şanslıdır. yönetimsel hata veya menajerinin çakallığı sebebiyle 7.5 m euro veya menajerinin istediği gibi daha az bir bonservis bedeline takımdan ayrılması gündemde. resmen 18 yaşında parıldayan bir genç yeteceği elimizden kaçırıyoruz ve olası takımda kalma senaryosunda nasıl top oynayacak taraftar kucaklayacak mı bilmiyoruz, hayırlısı bakalım.

    maicon: kendisi zaten arap yarımadasına gönderilecekti ama evrakları yetişmediği için elde kalmıştı. iyi ki kalmış mı desek ne desek bilmiyorum ama ara transfer döneminin büyük bir bütçesi arap yarımadasından gelecek bonservis bedeli ile oluşturulacaktı. şu an ise takımda kalması gündemde. ama yönetimin yaptığı onca baskıdan ve ailevi problemlerinden sonra kafasını ne kadar futbola verir muamma.

    tam olarak 2 veya 3 stoper kaybımız olacağı kesin gibi gözüküyor. serdar'dan bonservis kazanamama durumumuz da var. yerine koyabileceğimiz adamların da bonservis bedellerini karşılamamız zor olacağına göre şu an stoper konusunda elimiz kolumuz komple bağlı. olası gelecek stoperlerin ülke futboluna alışması, takıma adapte olması desek maçlara stopersiz çıkmış gibi oluyoruz.

    eren derdiyok: üstünde çok büyük bir baskı ile başladı sezona. maç maç ıslıklandı maç maç alkışlandı ama asla ilk 11 topçusu olamayacağını gösterdi. zaten bizim sistemimizde kendisinin oynaması çok zor. herhangi bir anadolu takımında çok daha fazla işlev görür, hatta anadoluyu geçtim kasımpaşa tam olarak eren derdiyok'a uygun sistemde oynuyor. orta açıyorlar, forveti besliyorlar. bizim kanat oyunumuz eren için hiç uygun değil. kendisinin gitmesi bekleniyordu ama o da olmayacak çünkü defans hattında ki kriz her şeyi yıktı geçti. bakalım hakkında hayırlısı diyelim.

    forvet transferleri de falcao, alan, demba ba, seleznov falan deniyor. falcao'ya bizim gücümüz yetmez gerçekçi olalım. aldık desek oynatamama durumumuz var zaten avrupada bildiğim kadarıyla neyse. falcao'nun peşinde koşacağımıza daha gerçekçi 3 hedefin peşinde koşsak daha iyi gibi olur, elde forvetsiz kalıcak yoksa. defans hattındaki kriz çözülmezse forvet alabileceğimizi de düşünmüyorum.

    avrupa kupası kısmına gelirsek sadece 3 yeni kişi kayıt edebiliyoruz. ee gidenlere bakarsak komple 3 defans gitme olasılığı var, gelen oyuncuların çoğu defans olacak o zaman. forvet kayıt etmeye yer kalmadı arkadaşlar eren bir yere gidemiyor öyle olunca maalesef. yani avrupa da hayal bir nevi bu ara transfer dönemi sonrası.

    umarım yanılırız bomba gibi kadro kurulur, avrupada 2-3 tur ilerler biraz puan toplarız gelecek seneler için, ligide domine edip şampiyonluk oluruz demek istiyorum ama güvenemiyorum yönetime. yanıltırlar umarım beni.
  • 254
    forvet transferi için ayyuka çıkan 2 isim alan ve falcao. ikisi için de kulüp tarafından net bir söz dillendirilmedi. özellikle falcao meselesi için bu tehlikeli bir durum arz ediyor. eğer böyle bir durum yoksa çoktan yalanlanarak taraftarın beklenti içine girmesinin önlenmesi gerekiyordu. durum bu noktaya geldikten sonra falcao olmasa bile alan'ın mutlaka getirilmesi gerekiyor ki biz de çileden çıkmayalım ve bir nebze tatmin olalım. eğer bu iki isim için bu kadar beklentiye girmişken alan'ın bile alt profilinde olan bir oyuncuyu(u: mesela seleznyov :() getirip "alın size forvet" derlerse hem taraftar olarak bizim sabrımız taşar hem de bu sene şampiyonluğun kaçtığının erken habercisi olur. zira henüz bu sezon başındaki modeste travmasını bile atamadık üstümüzden.
    kısacası ya hala az da olsa zaman varken yalanlayın ve bizi beklentiye sokmayın ya da getirin. taraftarın sinerjisini tamamen yok etmeyi göze almak intihardır.
  • 255
    şampiyonluğun zor olduğunu yazmıştım fakat sivasspor galibiyeti ve başakşehirin puan kaybıyla biraz daha şansımız arttı ve şu devre arası yaşanan ve ayyuka çıkan olaylarda görüldü ki fatih terim ikinci yarı daha hırslı olacak.bu yüzden bu sezona bitti gözüyle bakmayıp, iki forvet,iki stoper ve en az bir tane çift yönlü orta saha ile sezonu kapatmalıyız.
  • 256
    çıkan haberlere ve de söylentilere bakılırsa takımdan ayrılacak isimler
    serdar aziz
    maicon
    gerry rodriguez
    eren derdiyok
    yerlerine ise,
    alan
    falcao
    miranda ve ribery konuşuluyor ve hepsi de bonservissiz. bence yerinde hamleler olur. miranda ve ribery kısa vadede çözüm sunabilirler. asıl yapılanmayı ise sezon sonuna bırakabiliriz. ayrıca ciddi bonservis girişi sağlayabiliriz.
  • 259
    eğer topa vurmayı bilen bir forvet alacaksak sadece çöplerden kurtulup yerlerine gençleri monte etmeye bile razı olduğum dönem. hatta razı olmayı geçtim, keşke böyle olsa. bizim bir yerden sonra kendi gücünü yaratabilen bir takım olmamız gerekiyor sağa sola ihtiyarlar için para saçan değil. umarım bu dönem de bu adımın atıldığı bir dönem olur.
  • 260
    muslera yerine onur kıvrak,
    maicona yol göründü,
    mariano brezilya'ya dönüyor,
    serdar ile yollar ayrıldı,
    ozan'a ada kancası,
    belhanda'nın talibi nice
    rodrigues bilic'in takımına
    eren'e schalke talip,

    hakkında haber yapılmayanlar da zaten kiralık ndiaye ve onyekuru ile asya kupasına giden nagatomo.

    ulan ne kadroymuş be hepsini sattık bir haftada, adam bırakmadık takımda...

    bu ne bilgi kirliliğidir bu ne saçmalıktır arkadaş, sezon başladığından beni ininde olan kaç duyumcu gün yüzüne çıktı ve o kadar açlar ki twitlerinin altına yapılan yorumlara bile cevap yetiştiriyorlar...

    bugün baktım twitterda 60k takipçisi olan adam çıkmış falcao istanbulda, aha bak videoda kendine ceket bakıyor falan birşey paylaşmış...

    en büyük geyik ise şu, "bu haberi kulüpten kimse yalanlamadı, demek ki doğru"
    ya arkadaşlar ben okumaya yetiştiremiyorum, adamlar her haberi nasıl yalanlasın ya, bunun için özel bir ekip mi kursunlar...

    ben herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum...
    terim bir hafta tatile gitti, hep beraber adamın burnundan getirdik çok şükür, eminim sakinleyip sezonun ikinci yarısına hazırlanacağına iyice sinir küpüne dönmüştür.

    bir de diyoruz ki terim acil çıksın gs tv de açıklama yapsın, sana çay kahve falan da yapsın mı canım benim, yanına da bişey ister misin?

    lütfen arkadaşlar, biraz sağduyu biraz sükunet...
    bırakalım adamlar ellerinden geldiğince kadro mühendisliğini yapsınlar, eğer beceremezlerse sonrasında eleştiririz...
    daha ne uçağa binen var ne uçaktan inen, hele bi sakin ya...

    benim tek dileğim (eğer bir anlam ifade edecekse) albayrak'ın transfer komitesi başı olmaması, onun haricinde hakkımızda hayırlısı bakalım...

    saygılar
  • 262
    herkesin kaldığını varsayarsak sadece iki adet santrafor alsak yetecek dönemdir. biri bonservisi elinde olur biri kiralık olur bitti gitti arkadaş. bir santrafor almak için takımı dağıtmaya ne gerek var. mariano'ymuş rodrigues'miş belhanda'ymış...
    fatih hocam lütfen son kontratını bizle yapacak kişilere izin verme. sonrasında satamayacağımız adam aldırma lütfen. sana güveniyoruz.
  • 263
    bizim için bir an önce tamamlansa da kurtulsak diye düşündüğüm dönem. inşallah ocak sonuna kadar duyumcu kapısında helak olmaz insanlar. *

    ayrıca eğer maicon ve garry paket yapılıp aynı takıma yollanacak ise, inşallah maicon çok paraya, garry de bayağı ucuza gitmiş şeklinde gösteririz de paok'a ödeyeceğimiz para 500k bile olmaz. bunları düşünenler vardır inşallah yönetimde.
  • 264
    --- alıntı ---

    maicon & garry rodrigues satışları için kulüpler neredeyse anlaştı.. maicon daha önce gitmeyi kabul etmişti bu yüzden sorun çıkaracağını zannetmiyorum. rodrigues de kabul ederse iki isimden kasaya yaklaşık olarak 11 milyon euro girecek. (paok payı çıktıktan sonra kulübe kalan kısım, toplam)

    alan konusunda puro yakmaya hazır olun. kulübü serbest bıraktığı an istanbul’a doğru yola çıkacak .. imza parası sorunu çözüldü gibi .

    alan carvalho icin herhangi bi sorun gozukmuyor, noktalayabilirsek gercekten oldukça başarılı bir transfer olacak. son ana kadar tetikteyiz yine de.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/.../1079146145077776384
    https://twitter.com/.../1079149275353923585
  • 265
    medyaya bakarsak 6-7 kişiyle yollar ayrılacak ve yeri doldurulacak. sorun şu ki uefa avrupa ligi için vereceğimiz esame listesinde sezon başı şampiyonlar ligi için verdiğimiz listeden maksimum 3 değişiklik yapabiliyoruz. ayrıca avrupa ligi grup aşamasında mücadele etmiş ve/veya final turlarında mücadele edecek takımlardan alacağımız herhangi oyuncuyu da eğer sezon başında adı listelerde verildiyse oynatamayacağız. bu kadar köklü değişiklik anlamlı değil. medyanın her söylediğini doğru kabul etmemek açısından bir realite unsurudur bu, göz önünde bulundurmak lazım haberleri okurken.
  • 266
    daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama eğer garry ve maicon'u aynı kulübe satacaksak garry'i sembolik, maicon'u yüksek bir bedele satalım. yani toplamda 13 milyon alacaksak garry 1m, maicon 12m gibi. böylece paok'a vereceğimiz pay azalır. daha önce porto james rodriguez ve moutinho'nun monaco'ya satışında böyle bir şey yaptı diye hatırlıyorum.
  • 267
    iş bu entrydeki olaylar tamamen hayal ürünüdür.

    abdürrahim albayrak ve mustafa cengiz hocayı floryadaki ofisinde ziyaret eder. gayet mahcup bir vaziyette "hocam! hocam sana karşı çok mahcubuz. seni forvetsiz bıraktık. ara transferde en iyisini alacaz inşallah. alacaz almasına da kasa tam takır. 22 milyon vergi ödemesi geldi. ffp tepemizde. 2 gündür uyku uyumuyoruz. taraftar bizi tefe koyar. ne yapacaz hocam bir akıl ver. " derler.
    hoca bir iç çekip uzaklara bakar. sonra kararlı bir ifadeyle başkanlara dönüp," takımda para eden kim varsa satın. gary, maicon, mariano, fernando. ilk önce de o maldivlerdekini postalayın. "
    albayrak heyecanla sözünü keser," ya muslera yı hozam ya muslerayı?"
    hoca cevap vermez. hiç sorulmamış gibi sözlerine kaldığı yerden devam eder,"kasaya 20 milyon avronun üzerinde para girdisi olur. sonra da kasadan peşin para çıkmayacak şekilde 3 5 tane bonservisi elinde, kiralık adam alın. ben isimleri size bilahare bildirim. gidin borcunuzu harcınızı ödeyin, beni de bidaha rahatsız etmeyin." der.
    albayrak ve mustafa cengizin gözleri parlar. el ele tutuşup sevinerek giderler. koridorlardan 'aylavyu hozam' nidaları duyulur.
    - son -
  • 268
    bu bana hep lisedeyken, bütün bir hafta ders çalışmayıp, imtahana yarım saat kala panik içinde kitabın sayfalarını çeviren arkadaşları hatırlatır. istisnai durumlar dışında pek olumlu bir sonuç vermez. hele bizim gibi uzun, planlı rasyonel düşünceden yoksun topluluklarda zar atışı gibidir. kısmete ne gelirse.

    benim hatırladığım devre arası başarılı olup, takımın seyrini değiştirebilen transfer bir kosecki vardı, bir de nagatomo.
  • 271
    çok büyük değişimi sezon sonuna bırakmalıyız. özellikle takımın iskeletini oluşturan oyuncuları satmamalıyız. bunu söylememin sebebi, ffp gereği, ara transfer döneminde elde edilen para sadece o ara transfer dönemi için geçerli oluyor. takımların iskeletlerini bozmak istemediği, oynatmadığı oyuncuları sattığı bu dönemde, 3-5 tane değerli oyuncumuzu satarsak yerlerini dolduramayız. zaten avrupa ligi için de sadece yeni 3 isim yazabiliyoruz.

    muslera, belhanda, sofian, fernando gibi oyuncularımız satılmamalı. rodriguez ve maicon satılabilir. serdar ve ozan'ın durumuna göre 1 ya da 2 stoper alınabilir. yabancı sınırını da düşünürsek, ikisinin de affedilmesi şuan için bizim çok önemli. yoksa serdar'dan aldığımız parayı, semih ve sadık'a veririz.

    umarım fatih hoca fevri kararlar alıp, takımın geleceğini de tehlike altına atmaz. şunu aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. başarı gelmezse maddi durumun düzelmesinin imkanı yok. karar alırken bu durumları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. yoksa ekonomi yapalım derken iyice kötü duruma düşeriz.

    bir de ucuz diye, 5-6 tane topçu almamalıyız. onların yıllık maaşları ve getirileri, 1 tane kaliteli ama pahalı oyuncudan daha fazla oluyor. umut gündoğan diye bir adam 5 yıl bu takımdan para aldı. hiç bir şey yapmadan az para vereceğimize, iyi para verelim ama katkı alalım.
  • 272
    serdar ve ozan'ın durumlarına bağlı kaos ortamını düzelttikten sonra 1 forvet ve 1 stoper transferiyle bizi şampiyonluğa götürecek, rodrigues ve maicon'un satışlarına bağlı olarak ekonomik olarak bir miktar alan açacak dönem.

    rodrigues'in bu sene çok verimli olduğu yok. aynı kanatta onyekuru şu ana kadar daha verimli. belhanda'nın sola atıldığı 4lü ortasaha -belhanda, ndiaye, fernando, fehouli- ile de iş yapabiliriz. rodrigues'in yerine transfere gerek yok bence.

    maicon da rodrigues gibi pek verimli olmuyordu. ozan ve serdar, rotasyonda önünde. maicon'un yerine, yaza yapacağımız planlamaya uyacak bir aday(bkz: luiz felipe ramos marchi) transfer etmeliyiz. ozan, serdar, transfer, donk ve ahmet ile burası yeterli olur.

    olmazsa olmaz forvet. 1 tane net gol atabilen, bitirici, top oynamayı bilen bir forvet (bkz: alan douglas borges de carvalho) şart. eğer ekonomi ve şartlar uygunsa falcao da pastanın üstündeki çilek olur.

    umarım 2018-2019 sezonu ara transfer döneminde müspet işler görürüz.
  • 275
    özellikle stoper ikilimizi kaybetmiş gibi göründüğümüz günlerde çıldırıp kızgın entry'ler girdim, yönetime ve "aman canım, gitsinler nolacak" diyen yazar arkadaşlara sert yazılar yazdım. bundan dolayı üzgünüm ama haksız değildim, zira basında öylesine çıkan haberler değil, birinci ağızdan, kulübün resmi sitesinden yayınlanan açıklamalar üstüne kızdım.

    gelinen noktada aklı selim galip gelmiş ve iki oyuncumuz da kaybedilmemiş görünüyor. sular duruldu biraz. emeği geçen herkese teşekkür ederim bunun için. umarım yine erken konuşmuyoruzdur ve bu iki stoperimiz, yabancı oyuncu sayısının düşeceğine dair bir havanın oluştuğu şu ortamda uzun süre daha takımımızda kalmaya devam eder.

    neyse, transfer dönemi diyordum. stoper ikilimizi durup dururken kaybetmeyip, alan douglas borges de carvalho'yu eklediğimiz takdirde yeterince kazançlı çıkacağız ve ben tatmin olacağım şahsen.

    iki santrafor almamız gerçekçi bir ihtimal değil bana kalırsa. ikinci santraforu da alalım diye yıllar önce bitmiş olan demba ba'ya falan gerek yok. bir genç oyuncu bulup fiyat/performans transferi yaparsak ne ala. yoksa gerek yok. var ama 6 aylık değil, daha uzun vadeli bir çözüm lazım, eren'in gitmesi lazım bu tarz bir çözüm için.

    garry maicon'la beraber gidecek deniyor bir de. garry giderse bir kanat almak zorundayız öncelikle, konuştuğum bazı arkadaşlar katılmıyor ama iki as kanat oyuncusuyla 20-25 maça çıkmak akıl karı değil. kanatlarda belhanda ve/veya emre denemeleri günü kurtaramayabilir bile. her şeyden geçtim, günümüz futbolunda her takım, her maçta 2. yarıda bir kanat oyuncusu hamlesi yapıyor. hamlemizin sinan veya muğdat olmaması lazım. sinan gümüş denen şahsın artık galatasaray forması giymemesi lazım zaten, o ayrı. bu yüzden trezeguet olmasa da, o ayarda bir kanat oyuncusu mutlaka lazım garry giderse. on bire yazılsa da sırıtmayacak cinsten bir oyuncu olmalı. dünyada bulunması en kolay oyuncu tipi belki de şu anda, belli bir kalitede olanını bulmak yeterli, ki arz-talep ilişkisinden dolayı çok uygun maliyetlere de bulunabiliyor. maicon'un yeri yaza kadar donk'la rahatlıkla doldurulabilir, onu saymıyorum.

    bu kadroyu koruyup üstüne alan, veya garry satılırsa en az o kalitede bir kanat oyuncusu. mucizeler yaratamayacağını gördük, ama mevcut şampiyonluk ihtimalimizi gerçekleştirmemize yeter bu kadro.
App Store'dan indirin Google Play'den alın