• 275
    özellikle stoper ikilimizi kaybetmiş gibi göründüğümüz günlerde çıldırıp kızgın entry'ler girdim, yönetime ve "aman canım, gitsinler nolacak" diyen yazar arkadaşlara sert yazılar yazdım. bundan dolayı üzgünüm ama haksız değildim, zira basında öylesine çıkan haberler değil, birinci ağızdan, kulübün resmi sitesinden yayınlanan açıklamalar üstüne kızdım.

    gelinen noktada aklı selim galip gelmiş ve iki oyuncumuz da kaybedilmemiş görünüyor. sular duruldu biraz. emeği geçen herkese teşekkür ederim bunun için. umarım yine erken konuşmuyoruzdur ve bu iki stoperimiz, yabancı oyuncu sayısının düşeceğine dair bir havanın oluştuğu şu ortamda uzun süre daha takımımızda kalmaya devam eder.

    neyse, transfer dönemi diyordum. stoper ikilimizi durup dururken kaybetmeyip, alan douglas borges de carvalho'yu eklediğimiz takdirde yeterince kazançlı çıkacağız ve ben tatmin olacağım şahsen.

    iki santrafor almamız gerçekçi bir ihtimal değil bana kalırsa. ikinci santraforu da alalım diye yıllar önce bitmiş olan demba ba'ya falan gerek yok. bir genç oyuncu bulup fiyat/performans transferi yaparsak ne ala. yoksa gerek yok. var ama 6 aylık değil, daha uzun vadeli bir çözüm lazım, eren'in gitmesi lazım bu tarz bir çözüm için.

    garry maicon'la beraber gidecek deniyor bir de. garry giderse bir kanat almak zorundayız öncelikle, konuştuğum bazı arkadaşlar katılmıyor ama iki as kanat oyuncusuyla 20-25 maça çıkmak akıl karı değil. kanatlarda belhanda ve/veya emre denemeleri günü kurtaramayabilir bile. her şeyden geçtim, günümüz futbolunda her takım, her maçta 2. yarıda bir kanat oyuncusu hamlesi yapıyor. hamlemizin sinan veya muğdat olmaması lazım. sinan gümüş denen şahsın artık galatasaray forması giymemesi lazım zaten, o ayrı. bu yüzden trezeguet olmasa da, o ayarda bir kanat oyuncusu mutlaka lazım garry giderse. on bire yazılsa da sırıtmayacak cinsten bir oyuncu olmalı. dünyada bulunması en kolay oyuncu tipi belki de şu anda, belli bir kalitede olanını bulmak yeterli, ki arz-talep ilişkisinden dolayı çok uygun maliyetlere de bulunabiliyor. maicon'un yeri yaza kadar donk'la rahatlıkla doldurulabilir, onu saymıyorum.

    bu kadroyu koruyup üstüne alan, veya garry satılırsa en az o kalitede bir kanat oyuncusu. mucizeler yaratamayacağını gördük, ama mevcut şampiyonluk ihtimalimizi gerçekleştirmemize yeter bu kadro.
App Store'dan indirin Google Play'den alın