• 276
    gün geçtikçe nasıl bir dönem olacağı iyice merak edilen transfer dönemi. çünkü takımla alakalı ortada birsürü iddia var ve ne yalanlama geliyor, ne de doğrulama. abdürrahim albayrak da hala uyuyor galiba çünkü açıklama yapmadı son lig maçından beri. şahsen son 1 haftada yaşananlardan sonra benim pek bir ümidim kalmadı, bir tane forvet alırlarsa başımın üstüne koyarım, onun dışında benim beklentim yok. beklentimin olmaması ihtiyacımız olmadığından değil, geçmiş transfer döneminin bitiminden bu transfer döneminin başlangıcında yaşanan süreç. yönetim de açıkçası transfer noktasında bana güven vermiyor, en azından ortada dolaşan iddialar konusunda. falcao imkansız gibi zaten, alan normalde makul ama modeste'yi düşününce insanın hevesi kaçıyor.üstüne ozan ve serdar konusu eklenince sadece heves kaçması ile kalmayıp insanın hayalleri yıkılıyor. yine de ümit kesmemek lazım inşallah yanılırım.
  • 278
    garry rodrigues 8 milyon gibi bir fiyatla satılırsa ertesi gün kasımpaşa’nın hesabına mahmoud hassan trezeguet’in serbest kalma ücretini yatırarak 2018-2019 sezonunun ilk yarısını önümüzde bitiren kasımpaşa’nın bir önemli oyuncusunu kadromuza katmamız gerekir.

    ayrıca alan carvalho’yu panik transferi olarak yüksek maaşla kadromuza katmadan önce durup bir düşünmeli ve mümkünse kiralık başka bir oyuncuya yönelmeliyiz. (nedenini alan carvalho başlığı altında bulabilirsiniz)
    ayrıca serdar ve ozan konusunda öfke ike hareket etmeyip oyuncuları kazanma yoluna gidersek karlı çıkarız.

    olası bir maicon satışı ise elimizi daha da rahatlatır.

    edit: pilgrim uyardı, trezeguet’in serbest kalma maddesi kaldırılmış.
    yine de 5-6 milyon gibi bir rakama alabileceğimizi düşündüğüm bir oyuncu kendisi.
  • 279
    2018 2019 transfer döneminde en çok bamba ve trezeguet'yi istemiştim. bambayı bedava almadık bundan sonra zaten alamayız(çok ofsayt entrym var bamba sayesinde) . trezeguet hakkında da şu entry'ye bakılabilir (bkz: #2428446).

    şu an da yapmamız gereken trezeguet'yi almak. 6 m euro yatırırsak alabiliriz ama oyuncu belki kasımpaşaya para kazandırmak ister. çok talibi de var, ama garryden gelecek muhtemel parayı kullanmak için 1 numaralı oyuncu.
  • 280
    serdar ve ozan'ın takımda kalacağını varsayarak, sadece iki forvet ve bir stoper ile kapamamız gereken dönemdir. satış konusunda ise eren ve maicon haricinde takımdan birinin gitmesinin yersiz olacağını düşünüyorum, hatta imkanlar dahilinde 1 forvet alacaksak eren'in sezon sonuna kadar yedek kulübesinde durmasını istiyorum.

    kadro ve sistem yapısı oturmuş durumda, bu takımın tek eksiği forvetti. emin olun sene başından beri forvetimiz olsaydı şuan hem ligde liderdik, hem şampiyonlar ligi grubundan çıkmıştık. topu getiriyoruz getiriyoruz fakat o son vuruşu yapacak adamı bulamıyoruz, ee tabi üst üste gelen puan kayıpları ve moral bozukluğu ile iyice oyuncuların performansı düştü...

    forvet konusu çok önemli bir konu, arkasında ki hücum oyuncularını da hem skor olarak hem oyun olarak çok etkiliyor.

    forvet transferi konusunda ise fazla masrafa girmeden kesin olarak bir adet bitirici , top tutup, topu servis edebilen güçlü bir forvete ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum bu yüzden gündemimizde ki isimler bizim için uzun vadeli oyuncular mı önce bunu düşünmek gerek. uzun vade demişken eğer 2 as forvet alacaksak ben bir tanesinin genç bir scout transferi olmasını istiyorum, tabi 4-4-2 sistemine geçeceksek işler değişir fakat elimizde ki oyunculara baktığımızda, eğer oyuncu satışı yapmazsak 4-4-2 bizim için lüks olabilir.

    stoper konusu ise şuan zaten ozan ve serdar oynuyor bence iyi de oynuyorlar, ikiside tam fatih hocanın istediği çevik oyuncular. stoper alırsak serdar mı yedeğe çekilecek yoksa genç ozan mı ? ozan'ı şu saatten itibaren yedeğe çekmek iyi olmaz çünkü arkasına rüzgarı aldı, serdar ise kulüp ile uyuştu ve bayrak adam rolüne doğru gidiyor ayrıca iyi de oynuyor. dolayısıyla eğer stoper alacaksak bu konuya dikkat edilmeli, sanırım en iyisi premier lig havası solumuş ve serdar veya ozan'ın yokluğunda bizi düşündürmeyecek, denayer gibi genç bir isim kiralamak yada yine ucuz ve genç bir scout transferi gelebilir. ben serdar ve ozan ikilisinin bozulmasını şu aşamada istemiyorum. maicon ise satılmalı, devre arası hamleleri için para kaynağı kendisi olmalı.

    bizim için önemli olan transfer dönemi sezon sonu, gitmek isteyen oyuncular ve ikinci devre iyi performans gösterecek oyuncular en azından şuan ki konuşulan rakamlardan daha yüksek miktarlara gönderilebilinir. mesela garry, alacağımız pas dağıtıp duvar olan bie forvetle iyi bir uyum yakalayıp, tekrar formuna kavuşup 8 milyon euro'ya değil de 10-12 milyon euro'ya satılabilinir, zira aynı şekilde feghuli ve belhanda ikilisini şuan 16'ya satarız belki ama sezon sonu iyi performanslarıyla 20'ye giderler belki 25 dolaylarında olurlar. gelecek oyuncular için ise bu işlemler bittikten sonra daha güçlü ve gerçekçi bir şekilde konuşmaya başlayabiliriz.

    özetlersek birbiriyle anlaşan, takım mentalitesini ve sistemini çözmüş şampiyonluk yolunda ki bir takımın devre arasında dağıtılmasını ve yerlerine yeni oyuncular gelmesini doğru bulmuyorum, bu iş yapılacaksa bizede daha fazla artısı olacak olan sene sonunda yapılmalıdır.
  • 281
    artık ligde hata lüksümüz kalmadı. şampiyon olmak istiyorsak ortada olan 51 puandan +40 almalıyız. ve bunu yaparken rakiplerimiz olan takımları mağlup etmeliyiz. eğer 4-5 oyuncu satıp 6-7 oyuncu alırsak şampiyonluk şansımızın azalacağını düşünüyorum. bu dönemde acil ihtiyacımız olan bölgeye* nokta atışı transfer yapılmalı. tıpkı geçen sezon yuto’nun transfer edildiği gibi. kadroyu yenileme işini yaza bırakmalıyız.
  • 282
    öncelikle transfer dönemine girince başkanın karakterinden tut, ffp kıskacı ve kulübün ekonomik durumu dahil herşeyi göz önünde tutacaksın. yani en azından mantık sürecinden geçireceksin. bu sayede en azından transfer trollerinin ağına da düşmeyeceksin, beklentin tavan yapmayacak. birileri twitterdan yıllık 10 milyon euro kazanan bir forveti takımına getiriyorsa ona engeli yapıştıracaksın, okkalı lafları da sıralıyacaksın. önce mustafa cengiz'in tutumuna bakacaksın. adam elindeki tek forveti 4,5 milyon euro maaş alıyor diye göndermiş, hiç yıllık 10 milyon euro üzeri kazanan forvet getirir mi takıma bir düşüneceksin. getireceğine inanıyorsan sorun sendedir arkadaşım, transfer trollerinde değil bilesin.
  • 283
    ben şu ana kadar herhangi bir futbolcuya herhangi bir resmi transfer teklifi yapmadığımıza yürekten inanıyorum. bu takım ne zaman transfer döneminin sadece oyuncu geçiş sürecini engellemeyen bir süre olduğunu, takım içi uyum için de kullanılabileceğini öngörüp transferleri ocağın başında hava alanına getirecek ? transfer teklifi için 1 ocak olması gerekmiyor sayın yönetim.
  • 286
    taraftar harıl harıl transfer beklerken , bakıyorum tüm ekibimiz amerika'da tatilde. bugün lütfedip gelecekler ve transfer toplantıları yapacaklar. ha tabi ilk konumuz ozan ve serdar'ın durumu olacak. bu iki oyuncumuzun görüşmeleri dört beş günümüze mal olacak.

    artık yeni transfer çalışmalarımıza haftaya başlarız. alan carvaldo falan deniyor ama bizimkilerin futbolcu ile görüşme halinde olduklarına inanmıyorum. yine bir olumsuzluk yaşanacak ve adam kendi takımında kalacak. sonra bir haldır huldur çin piyasasına girip demba ba'yı 6 aylığına kiralayacağız. bir de akhisar'dan bir stoper aldık mı bizden iyisi yok.

    yine eren -maıcon ile delirmeceler. ama olsun amerika'da yılbaşı kutlasınlar , hakettiler sonuna kadar.
  • 287
    -serdar aziz ve ozan kabak takımda tutulmalı. (tutulacağı kanaatindeyim)
    -maicon ve rodrigues satılabilir. hatta mariano da satılabilir. ancak üç futbolcunun bonservisi 20 milyon euro’nun altında olmamalı.
    -maicon satılsa bile stoper almak zorunda değiliz. çünkü orada zaten maicon’dan daha iyi olan donk var. alt yapıdan gökay güney ve ahmet çalık da orayı yedeklemek için yeterli.
    -bize asıl gerekli olan iki santrafor. alan ve demba ba nitelik olarak yeterli bence ama demba ba yerine daha uygun bir isim bulunabilir. hatta kanaatimce demba ba yerine eren derdiyok sezon sonuna kadar elde tutulmalı.
    -miranda uygun bedelle kiralanacaksa itirazım olmaz ama o zaman avrupa’da kupa hedeflenmeli.

    ara transfer döneminde fazla açılmanın anlamı ve gereği yoktur. iki-üç futbolcu gönderip iki futbolcu almakla yetinmek en doğrusu.
  • 291
    basında geçen haberlere bakarsak taraftarı tatmin edecek bir adet stoper ve bir adet golcü transferi gelecek gibi duruyor. bunun yanısıra bir adet daha golcü alınacak gibi. isimleri temsili veriyorum stoper olarak mangala veya muadili, forvet transferi olarak da alan veya muadili bir isim olacak gibi duruyor. alternatif forvet olarak demba ba gibi bir isim gelir de serdar aziz ve ozan kabak da kalırsa beni mutlu eden bir transfer dönemi olur. rodrigues'in gitmesini çok önemsemiyorum o bölgede henry, sinan, feghouli ve hatta yunus gibi isimler var. ihtiyaç dahilinde belhanda da oraya kaydırılabilir. dediğim gibi olmazsa olmaz değil ama rodrigues'nin gitme ihtimalinde bir de alternatif sol kanat transferi yapabiliriz. bu da linnes ayarında bir oyuncu olabilir. sonuç olarak ara transfer döneminde takım kuramayız. sadece eksik bölgeleri takviye edebiliriz. maksimum dört transferle de bu amaca ulaşırız. dörtten fazla transfer zarar yazar bu dönemde.
  • 292
    orta saha mevkisi için hakkımızda hiç bir dedikodunun bile çıkmadığı transfer dönemidir.

    evet belki şu an aciliyet açısından forvet birinci öncelik, serdar ya da ozan'dan birisi gidiyorsa orası da ikinci öncelik belki ama unutmamamız gereken şey ilk yarının yarısında sürekli son 30 dakika oyundan düştük. oyundan ancak ve ancak orta sahanız düşerse komple düşersiniz. bu nokta beni düşündürüyor sevgili sözlük.
  • 293
    medya'ya göre gidecekler:

    selçuk inan------beşiktaş
    feghouli, maicon pereira roque, rodrigues-------arap takımları
    younes belhanda------monaco
    eren derdiyok------kasımpaşa, basel
    ozan muhammed kabak------- cardiff city, watford
    sinan gümüş------- kasımpaşa
    mariano ferreira filho------- flamengo
    serdar aziz-------beşiktaş, fenerbahçe
    muğdat çelik------akhisarspor
    muslera----- boca juniors

    medya'ya göre gelecekler:

    alan douglas borges de carvalho
    radamel falcao
    eliaquim mangala
    yevhen seleznyov
    joao miranda de souza filho
    demba ba
    gökhan töre
    tolgay arslan
    mbaye diagne
    anderson esiti
    gary cahill
    rolando jorge pires da fonseca
    onur kıvrak

    görüldüğü üzere medya tarafından bu transfer döneminde takımın tümünü yollayacağız; yerine de yeni bir takım kuracağız. başkan ve teknik direktör transferleri var mı bilmiyorum. gerçi yakında o da düşer medya'ya.
  • 296
    -serdar aziz ve ozan kabak takımda tutulmalı.

    -maicon, mariano, garry rodrigues'e gelen teklifler değerlendirilebilir. maicon satılırken yerine gelecek bir stoper transferi düşünülmeli. zarar edecek bir gidiş-geliş yaşanmamalı.

    -sofiane feghouli ve younes belhanda ikilisinden birisi mantıklı bir teklifle gidebilir. mesela younes belhanda söylendiği gibi monaco'dan teklif aldıysa sezonun kalanında sofiane feghouli ve emre akbaba bizi götürür.

    -yalnızca bir forvet alınacaksa eren derdiyok yarım sezon daha tutulup sözleşme sonunu görmeli. forvet resmi imzayı atmadan eren gönderilmemeli. daha önce yaşanan transfer fiyaskoları ortada. tamam eren kötü ama hepten forvetsiz kalmak daha büyük zulüm olur.

    -ne olursa olsun bir pivot forvet alınmalı. galatasaray genlerinde bu var. pivot forvetler bizim takımda her zaman iş yapmıştır. alan tek başına transfer edildiğinde doğru hamle olmayabilir.
  • 297
    medyadaki bize yazıp çizilen piresvari oyunculara bakarsak onyekuru’da olduğu gibi 2 veya 3 sürpriz isme imza attıracağımız transfer sezonu olacaktır. dünya yıldızı olmadıkça ve menajerlere karşı negatif bir tutum içindeyken fatih hocanın transfer dosyasının bu kadar ortalık malı olacağını hiç zannetmiyorum. bana kalırsa gazete ve televizyonların spor servislerindeki arkadaşlar, ajanslar doğru düzgün haber girmediği için kendilerince boşluk doldurup duruyorlar...
  • 300
    haftalardır bize bu dönemi işaret ettiler, puan kaybedilen her maçtan sonra "az kaldı sağ salim bir devre arasına girelim, bambaşka bir takım olacak" denildi.

    fatih terim bile "devre arasına hazır olsun tüm taraftarımız, anlayış bekliyoruz vs " dedi, bazı şeyleri yapmak zorundayız" dedi.

    hepimizde hayvan gibi beklenti oluştu tabii,

    sonra abicim bu döneme 1 hafta kala hooop ozan kabak ve serdar aziz olayları patladı,

    taraftar kaosa girdi, çok güzel bir şekilde tüm beklentiler dibe çekildi ve şu an galatasaray taraftarı beklentiyi öyle bir düşürdü ki,

    ozan ve serdar takımda kalsın, bir de eli yüzü düzgün bir forvet alınsın yeter modundayız.

    yemin ederim bu müthiş bir yöneticiliktir.

    yani şu dönem biterken,

    sadece ozan ve serdar kalsa, alan gelse, başarılı bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşüneceğiz.

    bravo... *
App Store'dan indirin Google Play'den alın