• 302
    haftalardır bize bu dönemi işaret ettiler, puan kaybedilen her maçtan sonra "az kaldı sağ salim bir devre arasına girelim, bambaşka bir takım olacak" denildi.

    fatih terim bile "devre arasına hazır olsun tüm taraftarımız, anlayış bekliyoruz vs " dedi, bazı şeyleri yapmak zorundayız" dedi.

    hepimizde hayvan gibi beklenti oluştu tabii,

    sonra abicim bu döneme 1 hafta kala hooop ozan kabak ve serdar aziz olayları patladı,

    taraftar kaosa girdi, çok güzel bir şekilde tüm beklentiler dibe çekildi ve şu an galatasaray taraftarı beklentiyi öyle bir düşürdü ki,

    ozan ve serdar takımda kalsın, bir de eli yüzü düzgün bir forvet alınsın yeter modundayız.

    yemin ederim bu müthiş bir yöneticiliktir.

    yani şu dönem biterken,

    sadece ozan ve serdar kalsa, alan gelse, başarılı bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşüneceğiz.

    bravo... *
  • 304
    görünen o ki çalkantılı geçecek dönem. taraftarlar olarak da en çok zorlanan bizler olacağız. ben de sözlüktekilere, okuyanlara yardımcı olması için birkaç link bırakmak istedim.

    öfke ve sinir için:

    https://t24.com.tr/...menin-yollari,203679

    https://kidim2013.wordpress.com/...ri-ve-ofke-kontrolu/

    stres için:

    https://www.medikalakademi.com.tr/...neriler-ve-uyarilar/

    tansiyon:

    https://www.sabah.com.tr/...kligine-ne-iyi-gelir

    https://www.sabah.com.tr/...nsiyona-ne-iyi-gelir

    kalp krizi:

    https://hthayat.haberturk.com/...-gerekenler-nelerdir

    https://www.sabah.com.tr/...yapilmasi-gerekenler

    https://www.medimagazin.com.tr/...nler-2-12-75550.html

    https://www.posta.com.tr/...asi-gerekiyor-323399
  • 305
    konuşulanlara göre sadece elimizdeki en iyi 2 stoperi değil, yerli statüsündeki en iyi 2 futbolcuyu da kaybettiğimiz transfer dönemi. geriye bir tek emre akbaba kaldı.

    yabancı sınırlamasının kapıda olduğu gayet açık bir dönemde kim ve hangi düşünceyle yapıldığını bilemiyorum ama arkasındaki zekayı şimdilik "kutlamakla" yetiniyorum. ara transfer sezonunun sonunu merakla bekliyorum.
  • 308
    serdar aziz ve eren derdiyok artık galatasaray futbolcusu değiller. fatih hocanın transfer döneminin başlamasından sadece 1 gün önce bu arkadaşların ayrıldığını açıklamasını en azından 1 stoper ve 1 santrfor transferinin bittiğine yorumluyorum, inşallah yanılmıyorumdur. rodrigues de büyük ihtimalle gidecek. bu durumda rodrigues'den 8-9 alsak, serdar'dan da 4-5 alırız gibi. eğer doğru ve uygun oyuncuları bulursak bu para eksikleri gidermeye yeter gibi duruyor ki daha maicon ve ozan'ın gitme ihtimali de var. ancak eğer ozan kendisini hocaya sildirmezse ben kalacağını düşünüyorum. uefa'da sadece 3 oyuncu yazma konusu ise bize bayağı sıkıntı yaratabilir, ancak ozan gitmezse sıkıntı olmaz. çünkü 21 yaş altı oyuncuları listeye yazmadan da oynatabiliyorsun diye biliyorum. gelecek stoperi yazarız üstüne de 2 forvet ya da 1 forvet 1 kanat ya da orta saha. benim temennim inşallah gidecek oyuncu sayısı daha da fazlalaşmaz, (bkz: younes belhanda) (bkz: sofiane feghouli). zira gelecek futbolcuların takımdaki oyuncularla kaynaşması lazım, çok değişiklik yapılırsa devre arasında uyum problemleri çok etkileyebilir ve bu durumda şampiyonluk zaten zor, iyice elimizden kayabilir. inşallah en azından yönetim asgari lazım olan transferleri halleder.
  • 310
    kulübümüz tarafından, tahminlerimizin ötesinde bir hazırlık yapılmış olduğunu hissettiğim (ya da umduğum) dönem.

    fatih hoca belli ki eren ve serdar kararlarını önceden almış, fakat bu oyunculara mahkum olduğu için onlarla beraber köprüyü geçmiş. sonrasında da birlikte devam etmeme kararını tebliğ etti zaten. özellikle serdar kararı, sözlükte yoğun şekilde tartışıldığı üzere çok sıkıntılı, aynı zamanda çok riskli bir karar. mevcut eksiklerimizi de hesaba katarsak, bu kararı almadan önce üzerinde etraflıca düşünüldüğünü ve gerekli planların yapıldığını ümit ediyorum. gerek yönetimin, gerekse fatih terim'in geçtiğimiz transfer sezonunda sütten ağızlarının yeterince yandığını, bu transfer sezonunda benzer hataları yapmayacaklarını düşünüyorum (safça bir düşünce olabilir tabii ki)

    yine de serdar aziz'in bu şekilde, kulüp menfaatine uygun olmayan bir biçimde, değersizleştirilerek gönderiliyor olmasının da içime oturduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
  • 312
    serdar ve eren gönderildi. maicon da gidecek deniliyor. ozan'ın durumu hala belli değil. avrupa liginde 3 oyuncu ekleme hakkımız var diye biliyorum; ama bu şampiyonlar liginden gelenler için ne kadar geçerli emin değilim.
    eğer 3 oyuncu ekleme hakkımız var diye düşünürsek, yandık. son yaşananlardan sonra stoper kalmıyor. forvet hattına da transfer bekliyoruz. 2 stoper ve 2 forvet alsak birini avrupada oynatamayacağız. avrupa ligini gözden çıkardı mı acaba bizimkiler diye düşünmeye başladım iyice.

    eren de gönderildikten sonra hiç forvet kalmadı. ve hoca orada tek alternatif ilerlemek istemez. 2 hakkı da forvette kullanacaktır. 1 oyuncuyu ise stopere koyar. ama hangi stoperi? tersi durumda da hangi forveti avrupa listesine yazar hangisini yazmaz? sorusu akla geliyor.

    maicon haberleri çok cılız geliyor. acaba diyorum maicon'un satışını mı yaz transfer dönemine ertelediler? maicon ve ahmet'i yedek yapıp ozan yanına bir stoper mi planlıyorlar? şu an avrupa ligindeki 3 oyuncu ekleme hakkını düşündüğümüzde akla mantığa uyan bir tek bu yol var gibi görünüyor. öteki türlüsü avrupa ligini gözden çıkarmak demek.
  • 314
    ligin ikinci yarısında* stoper yedeklerimizin ahmet çalık ve ryan donk olacağını gösteren dönemdir. allah ozan'a ve yeni stoperimize sakatlık ve şanssızlık vermesin.

    hoca 1 orta saha ve 1 kanat demiş. muhtemelen orta saha tolgay arslan olacak. serdar aziz ile takası üzücü olur. zira kalibreleri de formları da bir değil. hem zaten takımda tolgay'ın yerine oynayacak çok adam var. belhanda ve emre akbaba varken tolgay'a sıra gelmez.

    kanat oyuncusu kim olacak, bilemiyorum? muhtemelen sezon başında da istenen ancak alınamayan trezeguet zorlanacak.

    forvet alan. ancak 1 taneyle kalamayız. eren de gitti. 2 forvet olacağı kesin. 1 de stoper deniyor. 5 transfer biraz fazla devre arası için. bakalım neler olacak. ancak acilen iki forvet ve stoper transferlerinin bitmesi lazım. diğerleri bekleyebilir.
  • 316
    gün itibarı ile başlamıştır.

    fatih terim hocamızın dün yani 3 ocak 2019 tarihinde instagram tv'den yaptığı yayınlarda görüldüğü üzere takımdan gitmesi kesinleşen 2, olası (bildiğimiz) 1 isim var.

    serdar aziz
    eren derdiyok
    garry mendes rodrigues

    hocamız gelecek olarak da 4 mevki söylemiştir. bunlar;

    forvet - olmazsa olmazımız demiştir.
    stoper - aynı şekilde
    kanat - belki
    orta saha - belki

    şimdi duruma göre düşünmek zorundayız. psg - city falan değiliz ki gidip birilerini tutup getirelim, öyle bir şansımız yok.

    garry için 10 milyon euro alacağız deniliyor. umarım doğrudur, şu yoklukta güzel rakam.
    serdar için 5 milyon euro falan olur diye düşünüyorum ben, altında alacağımız her teklif sıkıntılı bence.
    eren için bir şey demek içimden gelmiyor, üçe beşe bakmadan da satılsa olur aslında ama para lazımken en azından geldiği bedele yani 4 milyon euro'ya göndermemiz gerekir.

    10 + 5 + 4 = 19 milyon euro.

    yaz transfer döneminden kalan bir küsürat eksi bakiyemiz vardı eğer hafızam beni yanıltmıyorsa, hadi 18 diyelim bütçede kullanabileceğimiz paraya.
    18 milyon euro bonservise ödenecek para ile 4 pozisyona birer takviye olabilir mi? olabilir, gayet güzel de olur. ama kanat veya orta saha işini kiralama ile çözebilirsek o zaman elimizdeki bütçe ile daha net hamleler yapabiliriz.

    tabii ki benim baktığım sadece bonservis. maaşları da hesaba katmak gerekiyor, oyuncuyu satacak / kiralayacak kulübün yaklaşımını da hesaba katmak gerekiyor. ama eğer ki beklediğim seviyede olursa garry dışındaki diğer iki satışımız bence hocanın istediği değişimi rahatlıkla sağlayabilecek bütçemiz var.

    hepimiz için hayırlısı olsun.

    edit: mocuishle uyardı, eren'in sözleşme bitimine bir de 6 ay var. 4 milyon euro evet biraz hayalperest olmuş ama zarar etmemiz gerektiğini düşünerek o şekilde yazmıştım ki zaten belirttiğim üzere üçe beşe bakmadan satılsa da olur. *

    edit 2: burakdinc uyardı, garry için de paok'un sonraki satıştan pay maddesi var. 10 milyon euro'ya satarsak 2 oraya gideceği için 8 bizde kalacak.

    son hesap= 8 + 5 + ? = 13 + milyon euro ediyor eğer eren'den para kazanabilir ve serdar'ı 5'e gönderebilirsek.
  • 317
    garry, serdar, eren ve maicon gidici bence.

    bu 4'lüden 15-20 m euro arası bir para gelir. eren'den para geleceğini sanmıyorum taş çatlasa 500 bin euro alan gelir herhalde.

    hem serdar hem maicon gidince 2 stoper gelmesi gerekiyor.

    eren gidince yine forvet 2 tane olmalı.

    zaten bu dediklerim olunca yabancı sayımız 14 oluyor.

    eğer yedek stoper veya yedek forveti türk bulamayacaksak başka yabancı oyuncu alma şansımız yok.

    burada serdar aziz'in tolgay arslan hatta, tolgay artı g.töre ile takası beşiktaş'ın da işine gelebilir.

    her iki futbolcuyu da kamp kadrosuna almadılar.

    diğer taraftan direk rakibimize serdar aziz'i vermek istemiyorum.

    kasımpaşa'da trezeguet'in bize gelme hevesi var. zaten kadro dışı falan da kalmıştı yakın zamanda.

    kasımpaşa'nın stoper sorunu var, serdar'ı bu takasta kullanmak güzel olabilir. garry giderken yerini de doldurmuş oluruz.

    yine eren derdiyok da pakete eklenip diagne'yi de isteyebiliriz.

    bunun dışında bir de igtv'deki videolara bakınca sanki planlı gibiyiz bakalım, eğer yönetim bu kez de eline yüzüne bulaştırmazsa...
  • 320
    serdar aziz, eren derdiyok, garry rodrigues gidiyor.

    mariano ve maicon için de al ittihad ve flamengo takımlarından ciddi teklifler olduğu biliniyor.

    2 forvet, 2 stoper almamız şart. sağ bek rotasyonumuzda sadece martin linnes kalacak. kanat konusunda transfer gerekmeyecek kadar iyi durumdayız.

    bir sürpriz yaşanırsa o da younes belhanda'nın gitmesi olur.

    bu kadar büyük bir revizyonu tek transfer döneminde toparlamamız ve futbolcuların uyum yakalaması çok zor.
  • 321
    serdar ve olası maicon'un gitmesi sonucu defansa en az 1 fakat bana göre en az 2 tane transfer yapılması gereken bir ara dönemdir. şu an elimizdeki defans oyuncuları ozan ve ahmet olduğundan ve olası bir sakatlık durumunda burada devşirme donk'u kullanacağımızı düşünürsek bir an önce defans takviyelerinin yapılması gerekmektedir. tabiki elzem olan forvet transferlerinin de beklendiği dönemdir.
  • 322
    basında çıkan haberlerin tezat oluşturduğu dönem. rodrigues gitti diyebiliriz paok'un payını verdikten sonra elimize 7-8 milyon euro geçecek. serdar ve erenden toplam 2 milyon euro civarı bir para ancak gelecektir. maicon da satılırsa aşağı yukarı 15 milyon euro bir bütçe oluşacak. ancak basında yazılan alan bedelsiz, ba kiralık, mangala kiralık. sattığın kadar al kuralı başımızdayken bütün ihtiyaçlarımızı kiralık veya serbest oyunculardan karşılayacaksak neden oyuncu satıyoruz? bu saçma durumdan dolayı basında adı yazılmayan tapusu bize ait olacak futbolcuları alacağımızı tahmin ediyorum.
  • 324
    sezon başında, gomis'in gönderildiği gün takımın santrafora ihtiyacı olduğu gün gibi ortadaydı. devre arası transfer döneminde santrafor alınacağı da açık açık ifade edildi o dönem. aradan tam altı ay geçti ve takımın en büyük eksikliği bas bas bağırıyorken, devre arası transfer dönemi geldi çattı. takım topandı, idmanlara başladı, yarın kamp başlıyor ve santrafor transferi henüz yapılmadı. bu geçen zamanda ne yapıldı merak ediyorum. transfer yapmak için, oyuncularla görüşüp, anlaşmak için bunca vakit vardı lakin takımda hala santrafor yok. takımın toplandığı ilk gün golcü her kim ise topbaşı yapmalıydı. üstüne üstlük takımdaki tek santrafor olan eren'le yollar ayrılmışken, gelecek oyuncunun takıma adaptasyon süreci var bir de. yine geç kalındı. stoper hattından bahsetmiyorum bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın