• 151
    tüm transferleri selçuk inan'a göre şekillendirmemiz gereken sezon. selçuk'u kesecek, kesmeyi düşünebilecek hiç bir adam alınmamalı. sonrasında bruma, sneijder gibi selçuk'tan rol çalacak adamlarla yollar ayrılmalı. selçuk'la aynı dili konuşabilecek adamların fazla olmasına özellikle dikkat edilmeli, sol beke uğur çiftçi, kanata serdar gürler alınmalı, sneijder'in pozisyonuna emre akbaba alınmalı. muslera ile kanser olmaması adına yollar ayrılmalı, kale volkan babacan veya harun tekin'e teslim edilmeli, selçuk kaptan olarak takım üzerindeki en yetkili oyuncu olmalı. işte ancak bunlar olursa bizim taraftar selçuk'un ve avanesinin ne olduğunu anlar, dursun ve avaneleri ile selçuk ve avaneleri arkalarına teneke bağlanılarak yollanır. yıl 2017 hala selçuk'u takımını sahipleniyor gibi argümanlarla savunan adamlar var.
  • 153
    eğer ajax gibi kendi jenerasyonumuzu belli felsefe çerçevesinde yetiştirmiyorsak veya dortmund gibi gelen oyuncuya dayatacak felsefemiz yok ise kadroyu 22-24 yaşında adamlarla doldurmanın anlamı yok. çünkü dünya yıldızı olacak potansiyelde oyuncular da çok pahalı.

    ilk onbirde en az 5-6 tane 27-32 yaş arası futbolcu olmalı. iskeleti onlar oluşturmalı. tabi ki bu iskelet deneyimli olmalı mehmet batdal gibi bu yaşına kadar herhangi bir büyük baskı yaşamamış oyunculardan bahsetmiyorum.
  • 154
    vakit olsa çok daha kapsamlı yazılabilir ama birkaç madde ile ne yapılması gerektiğini belirtelim;

    *öncelikle bir iki istisna dışında türk oyuncu almayacaksın, cengiz ünder'i ya da yusuf yazıcı'yı alabiliyor musun, al lafım olmaz. ama gidipte, yok gençlerbirliğinin sol bekini, yok kasımpaşa'nın stoperini felan almayacaksın. sen galatasaraysın.

    *türkiye'de oynayan ya da oynamış istisnai birkaç yabancı futbolcu için nabız yoklayabilirsin, alabiliyorsan da alırsın. visca mesela, belki mario gomez ya da lens. az biraz mantıklı olanları yazdım, diğerlerine hiç bulaşma.

    biraz genel konuşalım, bir kere takımın fizik gücü yerlerde, koşu mesafesi ve temposu zayıf. futbolcular çelimsiz ya da göbekli, biraz yükleme yapsan sakatlanıyorlar. atletik ve size'li adam sayısı yeterli değil. canlı izlediğim tüm maçlarda anadolu takımlarına karşı dahi ezildiler. sürekli kornerden, yan toptan gol yenmesinin önemli sebeplerinden biri de bu.

    *özellikle tüm kritik mevkilere kaliteli adamlar alınması şart. stoper, sağ/sol bek, orta saha ve forvet. en az 7-8 adama ihtiyaç var ve bunların hepsi uçaktan inip, direk maça çıkartacağın adamlar olmalılar. paran mı yok güzel kardeşim, gerekirse 4 adam al ama kaliteli olsunlar. gidip ucuza 10 adam alıp, çöp çeşitliliği yaratma. takımdaki toplam oyuncu sayısı genci ile kalecisi ile 23 kişiyi geçmesin.

    *bu kaliteli adamları alırken boyuna posuna ve karakterine özellikle bak. hepsi size'lı ve atletik, hatta daha da önemlisi lider kişilikli adamlar olsunlar. şöyle istiklal marşı öncesi seremonide takım sıralandığında sabri, de jong, jouse, sneijder gibi tıfıllar yan yana durmasın, drogba, melo, riera, ufa gibi adamlar yan yana dursunlar.

    *gönderebildiğin kim varsa üçe beşe bakmadan gönder, sözleşmesi bitenle kesinlikle yenileme. yaz kampına gelecek olan kiralıkların hepsini itele bi yerlere.

    *gerçekten gelecek vaad ettiğini düşündüğün bir ya da iki tane adam seç altyapıdan, izlemedim ama atalay vs diyorlar. bunları yaz kampına alıp, sonra tekrar u21 takımına gönderme. 23 kişilik kadronda sürekli yer alsınlar. arada 18'e girsinler, bakarsın sinan gümüş'ün yapamadığını değil de, arda'nın 66 ile yaptığını yaparlar.

    *3 kaleci, 2 altyapıdan gelen adamın dışında kalan 18 kişilik kadro'yu ilmek ilmek oluşturun. ilk 4-5 hafta sonunda ilk 11'in ezbere sayılsın. yedeklerden üçü ilk on biri zorlayan adamlardan, diğer üçü ise potansiyelli adamlardan oluşsun.

    *şu anki takımı bir senede boşaltamazsın, seneye illaki en az yarısı çöp olacak ama doğru bir strateji ile iki sene sonra bu kadronun %90'ından kurtulursun.

    *yaş konusu da önemli, alabiliyorsan bu 7-8 kaliteli adamın 26-28 yaş civarında olmasına özen göster. bir iki mevkide ( stoper - santrafor ) 30-32 yaşta iş yapar. 23 kişilik kadronun yaş ortalaması max 24-25, ilk 11'deki adamların yaş ortalaması max 26-27 olsun. daha fazla değil.

    *taraftar ile arası ruhen kopmuş bazı futbolcular ile en geç iki sene içerisinde bağları kopartın. eskimiş yüzler, taraftarı takımı destekleme duygusundan koparıyor.

    *sakatlık riski yüksek adam almayın. kolay kolay sakatlanmayan, belli bir ortalamayı tutturmuş adamlar alın.

    dursun ve kardeşi bu işten zaten anlamaz, ahmet bulut sözüm sana dostum, elini vicdanına koy ve yukarıdaki maddelere dikkat ederek yap transferleri. yağlıycaksanda hakkıyla yağla. win win olsun.
  • 156
    "vitor hugo veya eliaquim mangala (k)" - christopher jullien - marçal (k) - "mauricio isla veya pablo zabaleta (sözleşmesi bitiyor)"
    kwadwo asamoah (k) - "valentin eysseric (sözleşmesi bitiyor) veya oscar trejo" - cheikh ndoye
    fernando llorente - "bertrand traore (k) veya steve mounie"

    hugo , mangala , marçal , zabaleta , asamoah , eysseric, traore takımlarından ayrılacakları hemen hemen kesin olan oyuncular.
    jullien - isla - trejo - ndoye - mounie dediğim adamlar da muhtemelen linnes parasına bile oynamıyor avrupa'da.

    bir tane yerli solbek alırsın nerden buluyorsan artık, git al bursa'daki emre'yi otursun kenarda. al sana taş gibi takım. çok gönlünü hoş etmek istersen taraftarın yalandan bir tane de yıldız getirirsin wesley'i unutturmak için.

    gidecekler : chedjou - cavanda - carole - de jong - w.sneijder - podolski - josue
    yerli : semih kaya - sabri - balta / kiralık : koray - sinan gümüş
  • 159
    sezon içerisinde ismini sıkça duyduğumuz khacheridi ve vida'yla ilgili haberler bıçak gibi kesildi. transferlerin ahmet bulut'a havale edildiği ortaya çıktıktan sonra kulüplerinde forma şansı bulamayan ve maliyeti yüksek adamlara yönelmeye başladık. brezilyalı ve afrikalı stoperlerin yanı sıra karaktersiz berberi hücum oyuncularının da ismi sıkça duyulmaya başlandı.

    demirören-mendes benzeri bir ilişki özbek-bulut arasında yaşanacak göründüğü kadarıyla. allah bizim belamızı vermiş vallahi.
  • 160
    birer tane 33 yaş veya üzeri yabancı stoper ve santrafor almamız gereken sezon. hani "bir zamanlar ne oyuncuydu ama şimdi nerelere düştü" dedirtenlerden. ciddiyim. tek dikkat etmemiz gereken şey sakatlık durumu. bu ikisi olduktan sonra genç oyuncularla"akademi takımı" fantezinizi diğer mevkilerde yaşatabilirsiniz.

    he dursun'un malum organı, başkanlık koltuğunda olduğu sürece sonra messi'yi galatasaray atkısıyla atatürk havaalanında görsem bile heyecan yapamam o ayrı tabi.
  • 161
    eto'o, adebayor ve vagner love transferlerinden sonra biraz düşüşte olan siyahi bir forvetin ligimizde neler yapabildiğini hep beraber gördük. bu sebeple fener zenci sever diyerek artık bony, gomis ne varsa alalım. en az 20 golü var alınan adamın. eren giderse bir forvet daha alınmalı.

    bunun dışında 30 yaş üzeri tecrübeli avrupalı bir stoper şart, mümkünse bir tane de genç italyan,alman, izlandalı, danimarkalı, hırvat vs bir stoper alırsak iyi olur.

    anlaşılan serdar, ahmet ve semih kalacak. hakan ve koray gidecek. bu durumda 2 tane stoper şart.

    adam yiyen orta saha zaten melo'nun son döneminden beri sürekli söylediğimiz ve ısrarla alınmayan oyuncu. mümkünse 2 tane.

    carole dilerim satılır öyle olursa 2 tane bek. kalacaksa bir tane sağ bek şart. linnes de her iki bekin de alternatifi olacak.

    bruma kalsa da gitse de bir tane kanat forvet şart. sinan gümüş'ün olmuşu lazım bize.

    bunlar yapılırsa şansımız olur ama bunları da dursun aydın özbek yönetiminin değil yeni gelecek olan yönetimin yapması şart.

    #dursunözbekistifa
  • 162
    aşağıdakine benzer bir listeyle kilit pozisyonlara 30 yaş üstü tecrübeli ve kendini dünyaya kanıtlamış sözleşmesi sona eren oyuncular alınmalı. yanlarına u17 milli takımımızın omurgasını oluşturan altayapımızda bulunan ozan kabak, ramazan emirhan civelek, recep gül, atalay babacan ve yunus akgün gibi oyuncular ve avrupa'dan alınacak genç yetenekler eklenmeli. hem önümüzdeki sezon şampiyon olabilecek hem de ilerideki yılların yıldızlarını hazırlayan bir takıma sahip olabiliriz.

    sol bek: gael clichy / hasan ali kaldırım: clichy 31 yaşında olsa da premier ligi terk etmek istemeyebilir. vasat bir oyuncu olan hasan ali takımı yukarı çekmez ancak hakan balta'nın istikrarlı oynadığı yılları da aratmaz.
    stoper: pepe / evgen khacheridi: tecrübesiyle pepe ilaç olur ancak real madrid ile sözleşme yenilemesi gündemde, bu sebeple gelmeyebilir. ukrayna milli takımı ve dinamo kiev'in istikrar abidesi khacheridi tecrübesiyle (semih kaya'nın oynamadığı) savunmamıza liderlik edebilir. semih oynarsa savunmaya kimi alsak boş.
    sağ bek: pablo zabaleta / bacary sagna: manchester city'nin 30 yaşını geçmiş iki sağ beki de takımı bir tık ileri seviyeye taşır. zabaleta üç yıl, sagna iki yıl katkı verebilir. ancak yerlerine genç bir adayı yetiştirmek şart (bkz: ramazan emirhan civelek).
    orta saha: yaya toure / lucas leiva / miguel veloso: toure gelirse takım iki seviye atlar ancak şampiyonlar ligi'ne gidemeyen bir galatasaray kendisi için yeterince seksi olmayabilir. muhtemelen yazın çine gider. veloso pas özelliği ağır basan bir orta saha oyuncusu. igor tudor'un selçuk'un yanında josue tercihine dayanarak bu ismin josue'den çok daha fazla katkı verebileceğini rahatça söyliyebiliriz. lucas leiva orta sahaya ciddi anlamda sertlik katar, kendisi de her zaman olduğu gibi iyi bir aday olabilir.
    sol / sağ açık: jesus navas / rachid ghezzal / santi cazorla: navas ve ghezzal'in gelmesi pek muhtemel değil. ancak navas'a verebileceğimiz maksimum maaşı verip 3+2 yıllık bir sözleşme önererek kendisini belki kandırabiliriz. ghezzal muhtemelen ligue 1'in, la liga'nın veya premier lig'in iddialı bir takımına gider. son yıllarda sakatlıklarla boğuşan cazorla'yı almak bir kumar olabilir ancak kariyeri ve oynadığı mevki sayısı göz önünde bulundurularak transfer edilebilir.
    santrafor: klaas-jan huntelaar / fernando torres: iki oyuncu da muhtemelen kariyerlerinin son sözleşmelerini bu yaz imzalayacak. ikisi de iki sezon boyunca 20+ gol katkısı verebilir. huntelaar oyun tarzıyla takımımıza daha uygun olan isim.

    yukarıdaki transferler yapılır ya da yapılmaz çok önemli değil. ancak mali açıdan zor geçen şu günlerde bonservis yükü olmayan kaliteli ve tecrübeli isimlerin takıma katılması artık bir mecburiyet. yanlarına da altyapımızdaki ve avrupa'dan alınabilecek genç isimleri katarak önümüzdeki 4-5 yıla damga vuracak bir takım oluşturabiliriz.

    not: yönetim istifa!
  • 163
    transfer edilecek adamların yaş ortalaması 30 olacak gibi görünüyor.

    yaşlı futbolcu özellikle forvet ve defansın göbeğinde tecrübesiyle iş yapabilir, ama tempo isteyen ön libero ve sağ-sol bek için 30-31'ni aşmış adamlara 3 yıllık kontrat önermek çok yanlış. bir yıl iyi bile olsa diğer yıllarda bunun sıkıntısını çok çekeriz.

    bu yüzden leiva, toure, clichy, zabaleta gibi yıllık ücretleri 3-4 milyon euro olan transferleri istemem.
  • 164
    mevcut yönetimle geçirdiğimiz taktirde yine vasat adamlara fahiş yıllık ücretler ve yüksek bonservisler ödeyeceğimiz transfer sezonudur. ayrıca transfer bütçemizin en az yarısını türkiye'den iki transfere harcayacağımıza ve malum kişinin kardeşinin, menejerinin ve kendisinin servetine servet katacağımız da kesin olan transfer sezonudur.

    boşverin isimleri konuşmayı.
    geçen sezonu mevcut harcamamızdan daha az bir miktara dembele, delaney ve stefan marius johansen transferi ile kapatabilirdik. her kararı yanlış olan adamlardan doğru iş beklemek gerçekten acınası bir polyannacılık oluyor.
    galatasaray taraftarının da, ülkenin de durumu realist yaklaşırsak bu malesef.
  • 171
    türkiye sınırları içerisinden alınabilecek oyuncular;

    okechukwu azubuike
    riad bajic
    tolgay arslan
    cengiz ünder (bunu almamız imkansıza yakın, türkiye şartları falan...)

    türkiye dışında oynayıp da alabileceğimiz yerli oyuncular;

    emre mor (kiralanabilir)
    enes ünal (kiralanabilir)
    kerem demirbay
    bilal başaçıkoğlu

    not: yukarıda saydığığım oyuncular arasından galatasaray 11'inde oynayabileceğini düşündüğüm emre mor, cengiz ünder ve enes ünal var. kerem'de 4-3-3 gibi bir yapıda 11'de asla sırıtmaz.. diğerleri de 11'i çok zorlayacağına inandığım yetenekli oyuncular.

    not: takımdaki yerli çöplüğünü temizlediğimizi varsayarak sıraladım listeyi.
  • 172
    galatasaray sözlük olsun diğer sosyal mecralar olsun negredo, clichy, sagna, toure, mandzukiç gibi isimler havalarda uçuşuyor ve azımsanmayacak bir kalabalık tarafından olumlu hamleler olarak görülüyorlar. hepsi de ayrı ayrı çok iyi oyuncular ve her gittikleri takıma katkı sağlayacak futbolcular oldukları konusunda hemfikirim. yalnız en iyi ihtimalle de 3-4 milyon euro civarında maaş alacak oyuncular.( imza paralarına değinmiyourm bile) ben bu duruma şaşırıyorum çünkü ya ben galatasarayın mali durumu ile ilgili çok yanlış bilgilere sahibim ya da bahsi geçen futbolcuları isteyenler gerçekçi düşünemiyor. benim bildiğim galatasarayın bu tarz oyunculara verecek 3-4 milyonları yok. açıkçası şahsen ben sneijder selçuk vs. ayrılsın derken kötü performansları yanı sıra maliyetlerini düşünüyorum.

    bazı arkadaşlar kızacak ama galatasarayın küçülerek büyümekten başka şansı yok. ee tabi küçülerek büyümek demek 3-4 sene sekizinci dokuzuncu olalım demek değil. çok geriye gitmeden beşiktaş örneğine bakabiliriz. adamlar emre özkan, gökhan süzen, holoskolu kadroyla başladırlar bu işe, üç sene sonunda şampiyon oldular. çok büyük ihtimalle de bu sezon üst üste ikinci şampiyon olacaklar. ayrıca şampiyon olmadıkalari 3 sene boyunca da ilk üçte yer alıp gayet iyi futbol oynadılar.

    tabi bu dediğim galatasarayda imkansıza yakın sebebi de en az yönetim kadar taraftarımızın büyük çoğunluğunun şımarık olması ve galatasarayı dev aynasında görmesi. ne yazık ki galatasaray real madrid, bayern münich değil. hatta maddi açıdan sevilla, roma filan bile değil. ama her ne hikmetse taraftar kimin adı çıksa bu seviyenin oyuncusu değil diyor. seviye süper lig yanlış anlaşilma olmasın. misal 2015-2016 sezonunda mario gomez hariç 2 milyon eurodan fazla maaş alan oyuncusu olmayan takım, son yılların en güzel oyunlarından biriyle şampiyon oldu. ama dedim ya taraftar şımarık. şimdi bi düşünüyorum psv de dahi önemli bir oyuncu olamamış 31 yaşında kanadalı atibayı biz almış olsak ya da şampiyonluğa giderken s.o.s veren savunma hattına bundesliga nın küme düşme hattından 30 yaşından adı sanı duyulmamış marceloyu almış olsak neler yazılır çizillirdi. ahaha

    galatasaray bu konjönktür de elinde para eden ve maliyetli oyuncularından çıkmak zorunda. buna sneijder, selçuk hatta ve hatta muslera bile dahil. transfer hedefleri de öyle negredo, pepe değil bajiç, azubuike tarzı oyuncular olmalı. şimdi vizyonsuz olacağım ama galatasarayın gerçekleri podolski, sneijder değil bajiç le deniz türüç. bunun içinde uzun zamandır övülen, databaselerinde binlerce oyuncu var denilen scout sistemimize güvenip ona öre hareket etmek durumundayız.

    taraftarın belirli bir kısmına şımarık dedim ama takım sahaya çıkıp ortaya bişeyler koyduktan sonra, sahada sneijder oynamış ahmet mehmet oynamış bir süreden sonra fark etmez. galatasaray 2017-2018 transfer sezonun başlamadan, asli problemi olan başında ki çapsız ve beceriksiz yönetimden kurtulup galatasarayın gerçeklerinden haberden popülist hareketlere kaçmayacak bir yönetime kavuşmalıdır yoksa yolun sonu pek aydınlık değil.

    #yönetimistifa
    #yönetimistifa
    #yönetimistifa
  • 174
    galatasaray'ın küçülmesi, başa oynamaması, lise bahçesinde kalması düşüncesinin sadece dedeler değil bir kısım taraftar tarafından da benimsendiğini gösteren sezon. 2017 yılında yala "küçülerek büyüme" kavramını "hedefleri, girdileri ve çıktıları küçültme" olarak düşünmek dünyadan bihaber olunduğunu gösteriyor.

    2017 ekonomisinde küçülürsen yok olursun. bu kadar basit. küçülme sizin düşündüğünüz gibi bir şey değil. cahil yöneticilerimiz ve dedelerimiz de bunu bilmiyor ve yanlış anlamda kullanıyorlar. ne demek olduğunu anlatmayacağım. sene 2017. biraz google'da araştırın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın