• 162
    aşağıdakine benzer bir listeyle kilit pozisyonlara 30 yaş üstü tecrübeli ve kendini dünyaya kanıtlamış sözleşmesi sona eren oyuncular alınmalı. yanlarına u17 milli takımımızın omurgasını oluşturan altayapımızda bulunan ozan kabak, ramazan emirhan civelek, recep gül, atalay babacan ve yunus akgün gibi oyuncular ve avrupa'dan alınacak genç yetenekler eklenmeli. hem önümüzdeki sezon şampiyon olabilecek hem de ilerideki yılların yıldızlarını hazırlayan bir takıma sahip olabiliriz.

    sol bek: gael clichy / hasan ali kaldırım: clichy 31 yaşında olsa da premier ligi terk etmek istemeyebilir. vasat bir oyuncu olan hasan ali takımı yukarı çekmez ancak hakan balta'nın istikrarlı oynadığı yılları da aratmaz.
    stoper: pepe / evgen khacheridi: tecrübesiyle pepe ilaç olur ancak real madrid ile sözleşme yenilemesi gündemde, bu sebeple gelmeyebilir. ukrayna milli takımı ve dinamo kiev'in istikrar abidesi khacheridi tecrübesiyle (semih kaya'nın oynamadığı) savunmamıza liderlik edebilir. semih oynarsa savunmaya kimi alsak boş.
    sağ bek: pablo zabaleta / bacary sagna: manchester city'nin 30 yaşını geçmiş iki sağ beki de takımı bir tık ileri seviyeye taşır. zabaleta üç yıl, sagna iki yıl katkı verebilir. ancak yerlerine genç bir adayı yetiştirmek şart (bkz: ramazan emirhan civelek).
    orta saha: yaya toure / lucas leiva / miguel veloso: toure gelirse takım iki seviye atlar ancak şampiyonlar ligi'ne gidemeyen bir galatasaray kendisi için yeterince seksi olmayabilir. muhtemelen yazın çine gider. veloso pas özelliği ağır basan bir orta saha oyuncusu. igor tudor'un selçuk'un yanında josue tercihine dayanarak bu ismin josue'den çok daha fazla katkı verebileceğini rahatça söyliyebiliriz. lucas leiva orta sahaya ciddi anlamda sertlik katar, kendisi de her zaman olduğu gibi iyi bir aday olabilir.
    sol / sağ açık: jesus navas / rachid ghezzal / santi cazorla: navas ve ghezzal'in gelmesi pek muhtemel değil. ancak navas'a verebileceğimiz maksimum maaşı verip 3+2 yıllık bir sözleşme önererek kendisini belki kandırabiliriz. ghezzal muhtemelen ligue 1'in, la liga'nın veya premier lig'in iddialı bir takımına gider. son yıllarda sakatlıklarla boğuşan cazorla'yı almak bir kumar olabilir ancak kariyeri ve oynadığı mevki sayısı göz önünde bulundurularak transfer edilebilir.
    santrafor: klaas-jan huntelaar / fernando torres: iki oyuncu da muhtemelen kariyerlerinin son sözleşmelerini bu yaz imzalayacak. ikisi de iki sezon boyunca 20+ gol katkısı verebilir. huntelaar oyun tarzıyla takımımıza daha uygun olan isim.

    yukarıdaki transferler yapılır ya da yapılmaz çok önemli değil. ancak mali açıdan zor geçen şu günlerde bonservis yükü olmayan kaliteli ve tecrübeli isimlerin takıma katılması artık bir mecburiyet. yanlarına da altyapımızdaki ve avrupa'dan alınabilecek genç isimleri katarak önümüzdeki 4-5 yıla damga vuracak bir takım oluşturabiliriz.

    not: yönetim istifa!
App Store'dan indirin Google Play'den alın