• 172
    galatasaray sözlük olsun diğer sosyal mecralar olsun negredo, clichy, sagna, toure, mandzukiç gibi isimler havalarda uçuşuyor ve azımsanmayacak bir kalabalık tarafından olumlu hamleler olarak görülüyorlar. hepsi de ayrı ayrı çok iyi oyuncular ve her gittikleri takıma katkı sağlayacak futbolcular oldukları konusunda hemfikirim. yalnız en iyi ihtimalle de 3-4 milyon euro civarında maaş alacak oyuncular.( imza paralarına değinmiyourm bile) ben bu duruma şaşırıyorum çünkü ya ben galatasarayın mali durumu ile ilgili çok yanlış bilgilere sahibim ya da bahsi geçen futbolcuları isteyenler gerçekçi düşünemiyor. benim bildiğim galatasarayın bu tarz oyunculara verecek 3-4 milyonları yok. açıkçası şahsen ben sneijder selçuk vs. ayrılsın derken kötü performansları yanı sıra maliyetlerini düşünüyorum.

    bazı arkadaşlar kızacak ama galatasarayın küçülerek büyümekten başka şansı yok. ee tabi küçülerek büyümek demek 3-4 sene sekizinci dokuzuncu olalım demek değil. çok geriye gitmeden beşiktaş örneğine bakabiliriz. adamlar emre özkan, gökhan süzen, holoskolu kadroyla başladırlar bu işe, üç sene sonunda şampiyon oldular. çok büyük ihtimalle de bu sezon üst üste ikinci şampiyon olacaklar. ayrıca şampiyon olmadıkalari 3 sene boyunca da ilk üçte yer alıp gayet iyi futbol oynadılar.

    tabi bu dediğim galatasarayda imkansıza yakın sebebi de en az yönetim kadar taraftarımızın büyük çoğunluğunun şımarık olması ve galatasarayı dev aynasında görmesi. ne yazık ki galatasaray real madrid, bayern münich değil. hatta maddi açıdan sevilla, roma filan bile değil. ama her ne hikmetse taraftar kimin adı çıksa bu seviyenin oyuncusu değil diyor. seviye süper lig yanlış anlaşilma olmasın. misal 2015-2016 sezonunda mario gomez hariç 2 milyon eurodan fazla maaş alan oyuncusu olmayan takım, son yılların en güzel oyunlarından biriyle şampiyon oldu. ama dedim ya taraftar şımarık. şimdi bi düşünüyorum psv de dahi önemli bir oyuncu olamamış 31 yaşında kanadalı atibayı biz almış olsak ya da şampiyonluğa giderken s.o.s veren savunma hattına bundesliga nın küme düşme hattından 30 yaşından adı sanı duyulmamış marceloyu almış olsak neler yazılır çizillirdi. ahaha

    galatasaray bu konjönktür de elinde para eden ve maliyetli oyuncularından çıkmak zorunda. buna sneijder, selçuk hatta ve hatta muslera bile dahil. transfer hedefleri de öyle negredo, pepe değil bajiç, azubuike tarzı oyuncular olmalı. şimdi vizyonsuz olacağım ama galatasarayın gerçekleri podolski, sneijder değil bajiç le deniz türüç. bunun içinde uzun zamandır övülen, databaselerinde binlerce oyuncu var denilen scout sistemimize güvenip ona öre hareket etmek durumundayız.

    taraftarın belirli bir kısmına şımarık dedim ama takım sahaya çıkıp ortaya bişeyler koyduktan sonra, sahada sneijder oynamış ahmet mehmet oynamış bir süreden sonra fark etmez. galatasaray 2017-2018 transfer sezonun başlamadan, asli problemi olan başında ki çapsız ve beceriksiz yönetimden kurtulup galatasarayın gerçeklerinden haberden popülist hareketlere kaçmayacak bir yönetime kavuşmalıdır yoksa yolun sonu pek aydınlık değil.

    #yönetimistifa
    #yönetimistifa
    #yönetimistifa
App Store'dan indirin Google Play'den alın