• 530
    clichy, belhanda, gomis, maicon transferleri gerçekleşirse, eldeki yabancı oyuncular:

    1-muslera
    2-linnes
    3-cavanda
    4-maicon
    5-carole
    6-clichy
    7-de jong
    8-garry
    9-sneijder
    10-josue
    11-donk
    12-belhanda
    13-gomis

    bu listeden josue çıkacak eğer bir daha kiralama yapmazsak. de jong da büyük ihtimalle yolcu olacak. dolayısılya elde 11 tane yabancı kalıyor. 14 yabancı kaydedebildiğimiz için 3 yabancı transfer hakkımız daha var demektir. cavanda ve donk gereksizlerini de itelersek +2 hakkımız daha doğacak. bana göre minimum 1 kanat, 2 orta saha, 1 stoper daha transfer edilmesi gerekirken, eldeki gereksiz ne kadar yabancı çöp varsa göndermek şart oğlu şart. son 1-2 gündür "donk antrenmanlarda çok hırslı." "cavanda florya'nın yıldızı!" gibi ısmarlama haberler görmeye başladım. yönetim inceden yol yapmaya başladı gibi geldi bana ama hayırlısı.
  • 533
    ortaya çıkan isim çok, gelen yok.

    kaleci :nando , cenk , ozan can oruc (altınordu genç milli takım kalecisi )

    sağbek : linnes + yeni alınacak oyuncu + alt yapıdan ramazan evirgan civelek

    solbek : carole + transfer + linnes

    stoper : burada bir yoğunluk var. koray -semih - serdar - hakan - ahmet - maicon ki hala bir isim bakıyorlar arkadaş ne kadar stoper tutacağız takımda.

    koray : kiralık verilmeli ispanya ya da hollanda ligine.

    semih: elden çıkartılmalı

    hakan : yaştan dolayı gönderilmeli.

    ahmet - serdar - maicon ve alacaklarsa yeni yabancı almayacaklarsa balta takımda tutulup alt yapımızdan ozan kabak ile takviye edilmel, 5 stoper gayet yeter. ciddi sakatlık olmadığı müddetçe.

    orta saha lazım : 2 tane sağlam koşacak basacak orta saha lazım tolga ve selçuk kenara (umarım nigel de jong elden çıkartılır. )

    kanat: yasin - rodriguez - sinan - belhanda ( şino gitmediğini varsayıyorum )

    burada sinan eğer tudor ile kendine gelir,kendine bakar şımarık tavırlarından vazgeçer ise hem forvet için hem de kanat için kazanç olur.

    ofansinf orta saha : elinde şino var. alternatifi belhanda var. ztk için de atalay babacan var gene şans verip oynatacaksın ki çocuk değer verildiğini bilsin hata yapmaktan korkmasın galatasaray taraftarı da alt yapının önemini bir kez daha kavrasın.

    forvet : gomis - eren keşke gomis yerine daha farklı tipte birini alsaydık ama artık iş bitti sanırım. 3. oyuncuya bence gerek yok. hem alt yapıdan oyuncumuz var. yunus akgün ztk koysunlar bu çocuğu oynasın arkadaş 20 yaşında genç yetenek olmaz 16 iken koyacak değer vereceksin şımarık

    hatta alabilirsek bir tane scout tarzı genç pırpır bir forvet alalım gezen forvet kanata kaçaçak koridor açaçak hızlı ve yıpratıcı tarzda.

    bu şekilde alt yapıdan ve yeni gelenlerle kadro sayımız : 26 kişi olmuş olmakta. aşağıdaki gibi.

    kaleciler: nando , cenk , ozan can oruc
    stoper : ahmet - serdar - maicon -transfer -ozan kabak
    sağbek: transfer - linnes - ramazan civelek
    solbek : transfer+carole +linnes
    orta saha : 2 transfer -selçuk -tolga
    kanat : yasin - rodriguez - sinan - belhanda
    ofansinf orta saha: şino - belhanda -atalay babacan
    forvet: gomis - eren- yunus akgün pırpır transfer

    bu durumda gitmesi gereken kadromuzda ki isimler : eray, sabri(hala inanmıyorum ) semih , balta, koray, cavanda , tarık çamdal , nigel de jong, birhan , donk , emrah başsan , umut gündoğan (illaki unuttuklarım olmuştur . )

    gelmesi gereken kadar gitmesi gereken ve alt yapıdan üste gelecek oyuncuların da önemli olduğu bir transfer sezonu yaşamaktayız.

    bu transfer sezonunu sadece tudor'un eline vermekle de hata yapıyoruz , ayrıca bu adamın yok mu kendi teknik heyet kadrosu hala yardımcısı ayhan akman çünkü. neyse yine diyorum potansiyel olarak abd kadar büyük ama gerçekte ise uganda gibiyiz ne yazık ki özellikle son 3 4 yıldır !
  • 534
    maicon dışında yapılan transferlerin gereksiz olduğu sezondur. ayrıca bu "gereksiz" transferlerle bildiğin paramız çarçur edilmiştir. gomis ve belhanda tek tek bakıldığnda değerli oyuncular. ama takımımızın mali ve kadro yapısına bakıldığında bu kadar büyük meblağlar harcanmamalıydı.

    belhanda transferini zaten hiç anlamadık, anlayamıyoruz. ama gomis yerine de daha makul paralara biri bulunabilirdi. dünya forvet kaynıyor amk. arjantin, brezilya, afrika, fransa ve ingiltere gibi ülkelerin 2. ligleri, iskandinav ve balkan ülkelerinde ihtiyacımızı karşılayacak bir dolu forvet vardı. çok uygun paralar harcanarak bu eksiklik giderilebilirdi.

    şimdi maddi yetersizlikten orta sahaya ihtiyacımız olan bir profili getirmemiz çok zor, bek transferi olmazsa olmaz olmaktan çıktı gibime geliyor. sol bekte işin sonunda yine carole'a kalabiliriz. orta sahaya da alelade birini alıp bizi yine selçuk'a mahkum ederler.
    şöyle bir 11'le yola çıkacağız galiba;

    http://galatasaray11.com/i/26984.jpg

    transfer dediklerim de 3. sınıf bir sol bek, ve selçuk'tan bile bir tık aşağıda bir orta saha oyuncusu. inamoto gibi falan.
    sonrasında ki senaryoyu da yazayım;
    1- serdar 3. veya 4. hafta gibi talihsiz bir sakatlık geçirip sahalardan belirsiz bir süre uzak kalır ve onun yerine semih oynamaya başlar.
    2- savunma zaafiyetinden dolayı yapılan inamoto tarzı orta saha transferi kızağa çekilir ve tolga oynamaya başlar. selçuk'un defoları azalır gibi olur bu sayede. çünkü tolga selçuk'u sevdiği için onun yerine de bir miktar koşar.
    3- tudor'la sneijder arasında bir tatsızlık yaşanır ve 10 numaramız 11 dışı kalmaya başlar. yerine de rodrigues girer kadroya. tabi rodrigues kanada geçer, belhanda alır 10 numarayı.
    4- sonra birden bire basında muslera'yla ilgili haberler yayılır. nado'nun artık istanbul'dan sıkıldığından(!)*, yeni bir sayfa açmak istediğinden bahsedilir. sözleşmesi de uzatılamaz tabi. muslera gitmek istiyordur çünkü. yoksa uzatılmaz mı böyle bir adamın sözleşmesi. tabi ki uzatılır ama adam kalmak istemiyor ki yönetim ne yapsın. el mecbur bedavaya gitmesin bari denilerek 2-3 milyon € bir bedelle satılmaya çalışılır.
    5- takımın iç boşaldıktan sonra haliyle üst üste kötü sonuçlar gelmeye başlar. ve yönetim olaya el koyup tudor'u gönderir. ardından kasımpaşa ile harika bir sezon geçirerek takımını 12. sıraya yerleştiren kemal özdeş'le görüşmeler başlar.
    6- basın etik mi şimdi bu diyerek bizimle taşak geçer.
    7- tabi kupada alınan gerzekçe bir mağlubiyetle turnuvaya veda ederiz. devre arasında ise transfer bombalarını patlatmak üzere anadolu'ya açılırız.
    8- alanyaspor'dan isaac sackey ve omanlıspor'dan numan çürüksu için şartlar zorlanır, her türlü fedakarlık yapılır ve bu yıldızlar takıma kazandırılır. toplam 10 milyon €'ya falan mal olmuştur ama olsun. galatasaray menfaatleri dedin mi akan sular durur. zaten muslera ve sneijder'n satışından 4-5 milyon € gibi bir para kazanmıştık. yani çok da sarsmaz bütçemizi bu transferler.
    9- avrupa'da hasbelkader kaldığımız 2. turda bir balkan takımına şanssız bir şekilde eleniriz.
    10- serdar'ın durumu ise düzelir bu arada. ve ilk lig maçında sahalara döner. ama o da ne. bir hava topunda gözü seyirir biricik ramos'umuzun ve yine sahalardan belirsiz bir süre uzak kalır. ama olsundur, kaya gibi semih'imiz vardır.
    11- ligde ilk 6'nın dışında kalan takımımızda yeni çeriler kurban ister. uğraşılacak yıldız oyuncu kalmamıştır takımda, hoca ise daha yeni değişmiştir. selçuk bir kaptan olarak takımı toplar ve onlara şöyle seslenir; "içinizde beni sevmeyen kendini bilmezler var ki onlar kendilerini biliyorlar, koşmuyorlar efenim. bu hainler ya adam gibi koşacak ya da onların da kalemini kırmam uzun sürmez."
    12- tabi bu ateşleyici konuşma takımın çehresini değiştirir. etki o günkü antrenmanla sınırlıdır ama olsun.
    13- son 7-8 haftaya girildiğinde ise kemal özdeş'in suyu kaynamaya başlar ve karşılıklı anlaşarak hocayla yolları ayrılır.. hemen kayseri atatürk lisesi beden eğitimi eski hocası serkan karakuş aranır.
    14- hoca "antrenman saatleri derslerimle çakışıyor, üzgünüm" diyerek bu teklifi geri çevirir. iş başa düşer ve ayhan akman kalan haftalarda takımın başına geçer.
    15- yönetimin ise başını kaşıyacak vakti yoktur bu arada. riva'yı 1 milyara okutan dahi başkan florya'yı da satmak için gece gündüz demeden çalışır, e haliyle takımla ilgilenemez. hem basketbolda da takım küme düşmek üzeredir, ali sami yen oteli inşaatı bitmemiştir falan. adamcağız hangi biriyle uğraşsın.
    16- seçim zamanı da yaklaşır. dursun başkan 8. sıraya demir atan futbol takımını ayağa kaldırmak için florya'nın satışından gelecek olan 100 milyon tl'ye de güvenerek genel kurula söz üstüne söz verir. takıma bir malzemeci ve bir masör gerekiyordur. yoksa takım taş gibidir.
    17- genel kurul bu manifestodan çok etkilenir ve mayıs 2018'de, dursun, biraz daha dursun diyerek göreve(!) devam ettirilir.
  • 544
    gomis, belhanda ve maicon transferlerinden sonra artık asker tipli oyunculara yönelmemiz gerektiğine inanıyorum. takımda çok fazla general olursa pis işleri yapacak adam kalmaz. bu üç transfere ek olarak sneijder ve selçuk* gibi iki tane daha general var. muslera'yı dışarda tutarsak geriye beş oyuncu daha kalıyor. bu beş oyuncunun da verilen görevleri sorgulamadan yapacak adamlar olması lazım. tabi mümkünse belli bir kalitenin altında kalmadan. örneğin; carole, linnes ve tolga bu tanıma uygun dursa da kalite anlamında sıkıntıları var. bu kaliteyi en azından bir üst seviyeye çıkarabilirsek takımımız o zaman dengeli olacaktır.
  • 545
    uzun süre sonra üstelik sezonu da erken açmışken, önemli 3 oyuncunun(gomis, maicon, belhanda) ilk kamp dönemine yetişmesiyle bir tabu yıkılıyor.

    (bkz: transferlerin sezon öncesi kampa yetişmemesi)

    eğer en az 1 iyi orta saha oyuncusu(bence 2), bir scout onaylı genç forvet ve 2 bek alabilirsek kadro kalitemizi yukarı çekmiş olacağız. sadece almış olmak için almayalım.
    sonuçta geçen yaz ve devre arası,
    eren + serdar + garry + ahmet + cavanda + tolga= 4 + 4,5 + 3,5 + 2,5 + 1,8 + 3 =19,3 m euro

    bu yaz şimdiye kadar,
    gomis+belhanda+maicon=2,5+8+8 = 18,5 m euro verdik,

    yukarıdakiler hayalimizdeki galatasaray'da ilk onbir olamazken, alttakiler direkt ilk onbire yazılabilir.

    imkanlarımız dahilinde, eğer ffp sıkıntısı varsa az ama bölgesi için olabilecek en iyi transferi yapalım.

    yıllardır en büyük hatamız bu oldu. vasat oyuncularla takımı doldurup, sonrasında gönderememekle elimiz hep sıkıştı hep zarar ettik.

    akıllı politikalar ve bu maddi güçle 3-4 transfer döneminde hayvan gibi bir kadrolar kurulabilir yeter ki vasata para dökmeyelim hep iyi oyuncuya yatırım yapalım.
  • 546
    dursun özbek yönetiminden beklenmeyecek düzeyde başarılı yürüttüğümüz bir sezon oluyor. öncelikle sabırsız bazı arkadaşlarımız var, onlara biraz sabırlı olmalarını önerebilirim çünkü hiçbir transfer döneminde as oyuncuları sezon öncesi ilk kampa yetiştirememiştik neredeyse. daha haziran ayı bitmeden gomis, belhanda ve maicon gibi üç kaliteli as oyuncuyu takıma katmak kolay iş değildir. üstelik bu oyuncuları türkiye gibi bir ülkeye ikna etmek hiç hiç kolay değildir. dolayısıyla şu ana kadar gayet iyi gidiyor.
    son iki üç yıldır en önemli eksiklerimize transferin son günü takviye yaptığımızı unutmyalım. pandev-dzemaili, kolbeinn sigþórsson-grosskreutz gibi çok kritik mevkilerin oyuncuları hep son gün transfer edilmişti. daha önümüzde 2,5 aylık transfer dönemi var. bu süreçte aklı başında bir planla iki tane daha takım kurarsın o derece bol bir vakit. forvet, stoper transferlerini kapattık gibi duruyor. sağ bek, sol bek ve orta saha üçlüsü takviye yapılacak bölgeler ve görünen o ki bahsi geçen her isim de kaliteli. onun için geç de olsa erken de olsa kaliteli bir aday listemiz olduğundan çok endişe duymuyorum. sağ beke biraz daha genç bir isim almalıyız, sol bekteyse clichy kesinlikle zorlanmalı sonuna kadar. orta saha transferini asamoah-imbula-vainqueur üçlüsünden birini alarak bir süreliğine dondurabiliriz.

    kişisel planıma göre önümüzdeki 2-3 hafta içinde clichy, genç bir sağ bek ve asamoah-imbula-vainqueur üçlüsünden birinin transferlerini tamamlayarak fırsat kollama aşamasına geçmeliyiz. zaten bu bahsettiklerim alındığında ilk on bire tam 6 oyuncu transfer edilmiş olacak ki bu da bir omurgadan fazlası demek. geri kalan 1,5 aylık süreçte de kiralık oyuncular ve bonservissiz isimlere yönelmeli iyi bir araştırma yapmalıyız. chelsea'li kalas, juventus'lu lemina bunlar kiralık olarak takıma katabileceğimiz isimler. özellikle bir stoper ve bir orta saha kiralayabilirsek sezonu şampiyon tamamlamamamız için ciddi derecede uğraş vermemiz gerekir.

    2-3 hafta içinde sol bek ve orta saha transferinin de açıklanacağını düşünüyorum. kalan zamandaysa sağ bek ve kiralık oyuncular için uğraşılır.

    ayrıca ilginçtir ki maicon, sneijder, gomis, selçuk, muslera, bahsi geçen sagna ve clichy lider ruhlu oyuncular. hatta vainqueur da öyle. ne kadar çok lider o kadar başarı diye düşünen biri olarak bana epey bir ümit veriyor bu durum. yenik duruma düştüğümüzde sahada isyan eden oyuncular görecek olmak çok güzel.
  • 547
    -----------------------------------------muslera----------------------------------------
    ----linnes-------------serdar---------------maicon-----------asamoah----
    ------------------------vainqueur-------------lemina------------------------------
    ---------sinan------------------------sneijder---------------belhanda---------
    -----------------------------------------gomis-------------------------------------------

    sinan yerine yasin, garry de olabilir. selçuk illa oynayacak olmasa aslında böyle bir kadro tadından yenmez.
  • 548
    en az bir adam yiyen orta saha(selçuk aklıma geldikçe bu sayı iki olmalı diye düşünüyorum), net bir sağ ve sol bek ile sağ açık alınırsa belki bir şeyler olabilir dediğim transfer sezonu.

    bana göre bir stoper daha alınmalı aslında ama neyse onu şimdilik geçelim. sneijder gidecekse de bir sol açık lazım(belhanda'nın onun pozisyonuna kayacağını düşünerek...)

    şöyle bir kadro avrupa kupası kazanmaya yönelik olur, biraz ütopik de olsa. ne yapalım, küçüklüğümüzden beri hep hayal ettiğimiz kadroları kurmadık mı?

    --------------------------------------------------------nando-----------------------------------------------

    ------sagna--------------------------acerbi-------------------------------------maicon-------------------------------clichy

    ----------------------------------------------------imbula-----------------------asamoah----------------------

    --------------------lens----------------------------------------sneijder-------------------------------------------------belhanda

    -----------------------------------------------------------------gomis----------------------------------------------------

    yedeklerde de; cenk - linnes - serdar - ahmet - carole - selçuk -tolga - garry - yasin - sinan - eren fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • 549
    bruma+podolski'den gelen paranın hepsi gomis+maicon ( ya da başka stoper)+ belhanda'ya verilmiş gözüküyor. transfer edilen isimlerden bağımsız olarak stoper ve santrafor takımın büyük eksiğiydi, bu bölgelere kaliteli isimlerin alınması ve dolayısıyla büyük paraların ödenmesini doğal buluyorum.fakat dediğim gibi isimler tartışılabilir.

    net rakamları bilemesek de en çok para belhanda'ya gömülmüş gibi duruyor. yine isimden bağımsız olarak belhanda'nın oynayabildiği bölgelerde eksiğimiz olmak birlikte ben böyle paralara transfer yapılabiliyorsa orta sahanın ortasına tolga'nın yerine önemli bi' ismin takıma katılmasını yeğlerdim.

    açıkçası, korkum bu yukarıda bahsi geçen mevkilere yapılan transferler sonrası paranın suyunu çekmesi ve ,bana kalırsa takımın en sıkıntılı alanlardan belki de başında gelen, orta alana ucuza kaçılarak transfer yaptık demek için transfer yapılması yapılması.ha keza sağ bek için de geçerli bu dediklerim. içimden bi' ses, bu alana böyle bi' transfer yapılması durumunda sezonun büyük bölümününde yine selçuk-tolga ikilisiyle maçlara çıkacağımızı söylüyor.

    tabi ki, inşallah yanılıyorumdur ve transfer bütçesini dengeli bi' şekilde harcıyoruzdur. misal cebimde 1000 tl var diyelim.ama üstümde don dahil tek kıyafet yok. akıl sağlığı yerinde olan bi' insan tutup da ayakkabıya 350, monta 450, kazağa 200 tl verip alt tarafı çıplak-donsuz dolaşmaz. elindeki parayı makul ölçülerde gerekli kıyafetlere böler ve ona göre harcamasını yapar.
  • 550
    (bkz: en az 3 orta saha)

    şaka yapıyor gibiyim de değilim. eldeki isimlere bakalım, selçuk ve tolga. 34 maç lig maratonu + kupa + avrupa için en az 3 orta saha şart. adam yiyen de olur oyun kuran da olur savunmayı toparlayan da olur ama 3 isim lazım bu alana.

    stoper, yeterli olur mu bilmiyorum. salaklık bizde ki koşa koşa devre arasında ahmet çalık'ı transfer ettik. etmesek ve sezonu idare etsek maicon'la birlikte acerbi olabilirdi belki ve en az 4 sene herhangi bir problem yaşamazdık bu bölgede.

    sağ bek halen soru işareti. sabri'yi gönderdik tamam da onu kesemeyen linnes ve cavanda'ya mı güveniyoruz nedir, anlamadım.

    sol bek tek alternatifle orta saha için yazdığım maç programını yüzde bir milyon çıkaramaz. ha olur üst düzey bir bek oyuncun, tamam. carole ile imkansız.

    son olarak da sağ açık. eldekilerin hepsi sol taraf. sağ için kimi düşünüyorlar, girişim ne var ne yok bilmiyorum ama eren ve gomis santrafor ekibiyle bizim çatır çatır orta açacak kanat oyuncularına ihtiyacımız var.

    eksik çok, çözüm bulunabilecek mi bekleyip görelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın