• 546
    dursun özbek yönetiminden beklenmeyecek düzeyde başarılı yürüttüğümüz bir sezon oluyor. öncelikle sabırsız bazı arkadaşlarımız var, onlara biraz sabırlı olmalarını önerebilirim çünkü hiçbir transfer döneminde as oyuncuları sezon öncesi ilk kampa yetiştirememiştik neredeyse. daha haziran ayı bitmeden gomis, belhanda ve maicon gibi üç kaliteli as oyuncuyu takıma katmak kolay iş değildir. üstelik bu oyuncuları türkiye gibi bir ülkeye ikna etmek hiç hiç kolay değildir. dolayısıyla şu ana kadar gayet iyi gidiyor.
    son iki üç yıldır en önemli eksiklerimize transferin son günü takviye yaptığımızı unutmyalım. pandev-dzemaili, kolbeinn sigþórsson-grosskreutz gibi çok kritik mevkilerin oyuncuları hep son gün transfer edilmişti. daha önümüzde 2,5 aylık transfer dönemi var. bu süreçte aklı başında bir planla iki tane daha takım kurarsın o derece bol bir vakit. forvet, stoper transferlerini kapattık gibi duruyor. sağ bek, sol bek ve orta saha üçlüsü takviye yapılacak bölgeler ve görünen o ki bahsi geçen her isim de kaliteli. onun için geç de olsa erken de olsa kaliteli bir aday listemiz olduğundan çok endişe duymuyorum. sağ beke biraz daha genç bir isim almalıyız, sol bekteyse clichy kesinlikle zorlanmalı sonuna kadar. orta saha transferini asamoah-imbula-vainqueur üçlüsünden birini alarak bir süreliğine dondurabiliriz.

    kişisel planıma göre önümüzdeki 2-3 hafta içinde clichy, genç bir sağ bek ve asamoah-imbula-vainqueur üçlüsünden birinin transferlerini tamamlayarak fırsat kollama aşamasına geçmeliyiz. zaten bu bahsettiklerim alındığında ilk on bire tam 6 oyuncu transfer edilmiş olacak ki bu da bir omurgadan fazlası demek. geri kalan 1,5 aylık süreçte de kiralık oyuncular ve bonservissiz isimlere yönelmeli iyi bir araştırma yapmalıyız. chelsea'li kalas, juventus'lu lemina bunlar kiralık olarak takıma katabileceğimiz isimler. özellikle bir stoper ve bir orta saha kiralayabilirsek sezonu şampiyon tamamlamamamız için ciddi derecede uğraş vermemiz gerekir.

    2-3 hafta içinde sol bek ve orta saha transferinin de açıklanacağını düşünüyorum. kalan zamandaysa sağ bek ve kiralık oyuncular için uğraşılır.

    ayrıca ilginçtir ki maicon, sneijder, gomis, selçuk, muslera, bahsi geçen sagna ve clichy lider ruhlu oyuncular. hatta vainqueur da öyle. ne kadar çok lider o kadar başarı diye düşünen biri olarak bana epey bir ümit veriyor bu durum. yenik duruma düştüğümüzde sahada isyan eden oyuncular görecek olmak çok güzel.
App Store'dan indirin Google Play'den alın