• 125
    geçen isimler açısından fena başlamadı dönem ama bizim için en önemli konular olan teknik direktör ve gidecek oyuncularla ilgili hala gelişme olmaması can sıkıcı. hadi gidecek oyuncular için de zaman var, belki gelecek hocanın da görüşleri beklenecek ama hoca konusu için daha fazla vakit kaybetmek bizim için ciddi hata olur.

    şu anda avrupa'da hocası olmayan çok az sayıda takımdan biriyiz sanırım. mesela everton'ın da resmi olarak hocası yok ama ronald koeman ile anlaştıkları biliniyor. hatta koeman'ın ayrılacağı southampton da büyük ihtimalle frank de boer'u getirecek falan. her kulübün bir planı var da bu seviyede bizden daha "clueless" bir kulüp olamaz heralde. :(

    fikrim başından beri aynı. eğer şöyle lucien favre, claude puel, martin schmidt, paulo sousa profilinde modern, başarıya aç, genç takımlar kuran, eğitmen bir proje hocası gelmiyorsa riekerink'le devam ediyoruz diyelim. sırf hoca getirmiş olmak için modası geçmiş birine yönelmek yanlış bir hamle olur. kısa vadeli başarılar yerine artık inşa etmek zorunda olduğumuz bir pozisyondayız. bu yoldan gidip bir proje hocası da getirse, riekerink de kalsa şampiyonluk kaçsa bile kazanan biz oluruz. bunu anlamak çok önemli.

    teknik adam işini bir hafta içinde netleştirip takım top başı yapana kadar ön görüşme yapılan oyuncuları açıklayıp, fazlalıklardan kurtulmaya başlarsak gelecek adına o kadar da karamsar olmaya gerek yok. birkaç ekleme ve gençlik aşısıyla güzel işler yapacak çekirdek bir kadro var zaten elde.
  • 38
    gitmesi gereken yığınla futbolcunun yanında, gelmesi gereken yığınla futbolcunun olduğu sezondur.

    gitmesi gerekenler bir çok yazar kardeşim tarafından yazılmış. üç aşağı beş yukarı çoğumuz da hem fikiriz. takviye edilmesi gereken yerlere gelecek olursak da, benim düşünceme göre;

    1 adet hava toplarında iyi, lider özellikte stoper
    1 adet adam yiyen orta saha - tercihen zenci
    1 adet ayağı top yapan fiziki anlamda güçlü orta saha - tercihen yine zenci
    1 adet her iki açıkta da oynayabilecek, pırpır diye tabir ettiğimiz rahat adam eksiltebilen açık
    1 adet direkt olarak ilk onbirde oynayacak santrafor
    1 adet direkt olarak ilk onbirde oynayacak santraforu yedekleyecek santrafor

    görüldüğü üzere yukarıda listelediğim 6 adet transferle ya da en az 5 adet transferle ve gidecek olan oyunculardan geriye kalanlarla yapılacak bir kokteyl sonucu seneye iddialı bir konuma geliriz diye düşünüyorum.

    he bu adamları transfer edecek bütçe nerede kardeş derseniz böm böm bakarım suratınıza orası ayrı *

    edit: yazım hatası
  • 64
    yapacağımız şeyler belli az çok. ama ne kadarını yapabiliriz orası muamma.

    şahsi görüşüm, sabri sarıoğlu ve hamit altıntop'a hizmetleri için teşekkür edip güle güle denmeli.

    florya patentli olan semih kaya ve emre çolak gelecek yıl avrupa'da olursak 25 kişilik listede alt yapı oyuncusu krizi yaşamamamız adına takımda tutulmalı.

    bilal kısa hakan balta ve olcan adın'a takımı gençleştiriyoruz. yeni yapılanmda sizi düşünmüyoruz. bir takımla anlaşırsanız bonservis konusunda sıkıntı çıkartmayız denip kendilerine kulüp bulmaları istenmeli.

    selçuk inan: çin'den teklif gelirse mutlaka satılmalı. umarım euro 2016 da çin kulüplerinin dikkatini çekmeyi başarabilir.

    yasin öztekin: menajerinin dediği gibi yerine gelen adam muhtemelen yıllık 1 milyon euro'ya oynamayacaktır. biz yıllık 1 milyon eurodan daha fazla kazanacak bir oyuncuyla devam edeceğiz. şimdi menajerine söyle sana galatasaray'dan aldığın yıllık 1 milyon euroyu kazanabileceğin bir kulüp bulsun denilip satış listesine koyulmalı.

    lukas podolski: kalmasında da iyi bir para karşılığı gitmesinde de sakınca görmüyorum.

    bruma ve telles ikiliisi: bruma türkiye'den ayrılmayı ciddi cidid kafasına koymuşsa yapacak bişey yok pek, ama oyuncu ile bi konuşma yapılmalı. bizim için değerlisin seni burada istiyoruz mesajı verilmeli. kalırsa iş yapar. açık söyleyeyim yasin gibi takım oyunundna bir haber bi bencil oynayıp 12 13 gol atacağına bruma gibi bir takım oyuncusu, bir dinamo oynasın 3 4 gol atsın. telles carole'ü kesemez. iyi bir paraya satılırsa itiraz etmem o yüzden.

    ihtiyaçlar;
    cheick tiote tarzı bir defansif orta saha, 1 tane de nakamba, rode tarzı tempolu orta saha, selçuk giderse 1 tane yerli bir orta saha.
    uzun boylu fizik üstünlüğü olan stoper, savunmayı organize eden lider özellikli stoper. bu ikisi mutlaka alınmalı.
    bruma giderse iyi bir kanat oyuncusu da mutlaka alınmalı.
    2 tane de forvet almalıyız. benim tercihimsebastian haller ve famara diedhiou ikilisi.

    ayrıca yerli rotasyonunu gençleştirmek ve kalitesini arttırmak için gidecek çöplerin yerine gençlerini mümkün olan en az bonservis bedelleri ve maaşlar ile almalıyız.
  • 102
    bizi büyük travmaların beklediği transfer sezonu olacak gibi görünüyor. sıralama itibariyle şöyle olacak:

    haziran: avrupa şampiyonasının bitmesini bekliyoruz, şu an listemizdeki çoğu oyuncu milli takım kampında olduğu için beklemedeyiz.

    temmuz: en iyi transferleri yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. önümüzde uzun bir süre var.

    ağustos: büyük kulüplerin uefa'ya kadrolarını vermesini bekliyoruz. kadroya giremeyen birçok yıldız olacak ve bunları bonservisi düşük bir şekilde kadroya katacağız.

    eylül: galatasaray'da transfer bitmez, iç transferde yeniden anlaştığımız oyuncuların hepsi yıldız. transfer isteyen orospu çocuğu medya maymunudur.
  • 34
    transfer önerilerini okurken kör olabileceğiniz sezon. simone zaza diye bi forvet buldum beyler ucuza geliyormuş :( daha vahimi sanki bizim takım yaşlılıktan ve temposuzluktan ölmüyormuş gibi aynı haltın laciverti olan, yaşlı ve ağır bir ton oyuncu alalım deniyor. almayalım, lütfen.

    bizim adımıza şekillenmesi için önümüzü görmemiz gereken sezondur ayrıca. takım avrupa cezasını çekebilecek mi, yeni hoca kim olacak, yönetim değişecek mi gibi pek çok majör etken var. hemen hemen bir ay sonra daha net konuşabiliriz.
  • 43
    herkesin istenen transferleri sıralarken uçtuğu sezon.

    benim baktığım noktadan hele mevcut yönetimin becerisini de göz önünde bulundurursak eldeki kadronun iş yapan futbolcularını korumak, takımın forvet eksikliğine çare olacak nokta transferi yapmak ve kadroya orta sahadaki çıtkırıldım oyun anlayışını engelleyecek bir iki isim katmak ütopik derecede başarılı gözüküyor.

    buna ek olarak doğru teknik adamı da seçebilirsek önümüzdeki sezonun senaryosu, kahramanı galatasaray olan bir masal gibi olacaktır.
    şampiyonluktan öte galatasaray'ın doğru yönetilmeye ihtiyacı var. işte bunlar yapılırsa doğru yönetilmeye başlanıyoruz demektir. bence büyük kazanç.
  • 141
    vay amk. sozlukteki her bir yazar bile şu kulübün geleceği icin yonetimdeki bilmem ne cocuklarindan daha fazla emek sarf etmis kafa patlatmis. entryleri okusan yeter.

    gelenlere bak amk ; serdar aziz, emrah başsan, veledi sultani sabri bilmemne oğlu.

    kesin bruma carole sneijder poldi gibi adamlardan 3-4 tanesinde gider kulüp ptt seviyesine iner yönetimdeki oc filminin yildizlari da kina yakarlar güneş görmeyen yerlerine.

    ulan ramazan ramazan size ettiğim küfürler yüzünden ne oruc kaldi ne bir şey. allah hepinizin belasını versin. bunlari gordugu yerde kafa göz dalmayan, tepkisini gostermeyen taraftara da yaziklar olsun.
  • 248
    (bkz: #1989978)

    buradaki entryim 1,5 ay öncesine, darbe girişimi gecesinin bir önceki gecesine ait zaman olarak. 4 madde saymışım. 4 madde de fazlasıyla geçekleşti.

    1. kesinlikle 2 forvet alınmalı demiştim, aldılar teşekkürler :) eren derdiyok ve kolbein sigthorsson

    2. dzemaili gitmeyecekse sneijderin yedeği olmalı demiştim, dzemaili gitti ama yerine mis gibi adam alındı teşekkürler :) josue

    3. poldi, bruma ve sinan ile değişmeli olarak kanatları götürmeliler isteğinde bulunmuştum ki aynen öyle oldu.

    4. orta sahaya biri sert (melo tarzı) biri oyunu iki yönlü oynayabilen 2 adet orta saha istemiştim tam olarak bu da oldu. nigel de jong ve tolga ciğerci

    ekstra olarak serdar aziz ve cavanda transferleri yapıldı. teşekkürler yönetim. isim olarak değil ama mevki olarak tam istediğim takviyeler yapıldı.

    sonuç olarak güzel bir transfer sezonunu geride bıraktık. 2011 başındaki transfer sezonundan sonra ilk defa mutlu kapadığımız bir transfer sezonu oldu.
  • 129
    şampiyon olduğumuz sene ile olamadığımız sezon arasındaki en büyük fark kondisyon. gerekirse riekerink kalsın, biz teknik direktör değil kondisyoner transfer edelim (örnek; venturati reis).

    orta sahada tecrübe ve yaş kontenjanımızın selçuk - sneijder'le dolu olduğu kanaatindeyim, genç ve dolayısıyla maliyeti de abartısız oyuncular gözdemiz olmalı. yani öyle kördü, "topal"dı değil, fişek alalım fişek, iki ceza sahası arasında lokomotif gibi işlesin, rakip oyununu koşarak bozsun. hem kendini geliştirsin, hem de takımda fark yaratan bir birey olsun...

    sabri yerine linnes'te ısrar edelim mesela, bruma'yı, sinan'ı atalım sağa sola, korkmayalım. olcan - yasin'den daha kötü olmaz.

    en büyük problemimiz; top dolaşım hızımız çok düşük ve dripling atabilen oyuncu sayımız çok az. forvet ya da kanat alacaksak, öncelikli konumuz bu olmalı.

    transfer bütçesinin çoğunluğunu tek bir adama ayıralım, tecrübeli, pahalı, sağlam bir stopere yatıralım paramızı. yani diyeceğim o ki defansa takviye yapmayalım, bir defans aklı satın alalım. bu akıl chedjou (ya da semih - koray'a)'ya tandem oyuncusu olsun; onu yedeklemesin, ona ve kanatlara liderlik etsin. bu sayede chedjou daha fazla ileri çıkıp, "skor" katkısı da sağlayabilir takıma ki bu konuda çok iyi...
  • 49
    1 ay sonra bitecek sözleşmelere baktım da kimler kimler var. oyuncu almanın tam zamanı ama nerde o yönetim...

    zlatan ibrahimovic - gelmez
    sofiane feghouli - fener ile anlaştı diyorlar
    mehmet topal - fener'de kalır
    caner erkin - yeni takımı inter
    hatem ben arfa - tam türkiye'ye gelecek topçu - alınmalı
    steve mandanda - beşiktaş alsın:)
    nicolas n'koulou - chedjou varken lüzum yok
    miguel veloso - çift selçuk ile oynarız fena mı:)
    gregory van der wiel - gelirse şaşırmam (hollandalı)
    roman neustädter - bu eleman hakkında bi fikrim yok
    andrija zivkovic - yılın transferi olur, zaten gündemde
  • 195
    hali hazırda yaklaşık on üç milyon euro harcamış bulunduğumuz sezon. bu yatırımın karşılığı olarak alınan futbolcuları, ilerde nakite çevirmek istediğimizde ise bize kazandıracağı değer taş çatlasa üç milyon. şimdiden on milyon euro eksideyiz. zarar etmek için yatırım yapıyoruz, sonra da nasıl bu hale geldik diye hayıflanıyoruz. daha da kötüsü; bu kadar harcayıp takımın eksiklerini de kapatamıyoruz.

    çok kritik dönemde, çok amatörce yönetiliyoruz. neden borç içinde olduğumuzun idrakine varamamış insanlardan tedavi bekliyoruz. yarınımız, bugünden kötü olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın