• 26
    galatasaray futbol takımı'nın ihtiyacı futbolcu, teknik direktör vs filan değildir, bir numaralı ihtiyacı başkan gibi başkan'dır. yeni başkan olmadan ne yazsak boş, boş, boş. beni asıl ilgilendiren temmuz 2016'dan evvel yapılması gereken erken seçimdir. gelelim galatasaray futbol takımı'nın teknik konularına.

    galatasaray futbol takımı 4-3-2-1 diziliminden başka bir dizilim oy-na-ya-maz. çünkü elinde ofansif sağ iç orta saha'da verimli olan bir lukas podolski ve ofansif sol iç orta saha mevkisi dışında başka hiç bir yerde oynamayan bir wesley sneijder mevcut.

    şimdilik idare edilebilecek kadro: http://galatasaray11.com/i/13894.jpg
    olması gereken 2017-2018 şampiyonlar ligi kadrosu: http://galatasaray11.com/i/13896.jpg

    bu yaz transfer edilebilecek oyuncu havuzu. bu havuzdan 2-3 oyuncu alsak bile gelecek sene için fazlasıyla yeter.

    (bkz: luis antonio valencia mosquera) sağbek olarak.
    (bkz: edin dzeko) pivot santrafor.
    (bkz: eren derdiyok) yedek pivot santrafor.
    (bkz: samuel eto'o) yırtıcı forvet.
    (bkz: aatif chahechouhe) sol kanat/yırtıcı forvet
    (bkz: mehmet ekici) orta saha olarak.
    (bkz: henri bedimo) solbek
    (bkz: daryl janmaat) sağbek
    (bkz: klaas-jan huntelaar) 50 yaşında bile olsa.
    (bkz: abel hernández) santrafor
    (bkz: john obi mikel) defansif orta saha olarak

    fakat hiç kimse gelmezse de olur, yeter ki gelecek sene kadroda şu yedili olmasın.

    jem paul karacan
    umut bulut
    ryan donk
    sabri sarıoğlu
    hamit altıntop
    eray işcan
    tarık çamdal *
  • 27
    taraftarımızın boşa hayal kurmayı sevdiğini şimdiden gösteren ve muhtemelen saçma sapan geçecek transfer sezonu.

    mikel denmiş, janmaat denmiş, huntelaar denmiş, eren derdiyok denmiş, guaye denmiş, simone zaza bile denmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=3oqfzOj_NOU

    lan başkanımız dursun özbek. aloooooooooooooooooo!

    takımdan 3-4 tane oyuncu ya gider ya gitmez, yerlerine de saçma sapan adı sanı duyulmamış adamlar alınır.

    o kadar.
  • 28
    hiçbir şeyin değişmeyeceğini aksine daha fazla futbolcu müsveddesi icat edip, aldık biz oynatın siz kafasında geçmesini beklediğim sezon. hiç ama hiç ümidim yok neredeyse yarı yarıya lig tv indirimi sunmalarına rağmen kabul etmedim daha fazla sinir krizi geçirmenin alemi yok galatasaray sevgisi içimizden elbette çıkmayacak ama başımızda bulunan tarif etmekte güçlük çektiğim yönetici artıkları olduğundan mütevellit ben bir iki sezon özellikle futbola ara verme taraftarıyım ne boşuna kendimizi üzelim ne de başkalarına küfür edip günah kazanalım.
  • 29
    kabus gibi geçen sezonun ardından kadroda revizyon kararı veriecek ve basınında gazıyla yabancıların kalitesizliğinden dem vurulacak. bir kaç tane yabancı hariç geri kalanıyla yollar ayrılıp yeni yabancı oyuncular transfer edilecek.
    evlatlar da sıkıntı yok problem onlarda değil çünkü onlar kalacak.
    ya da maddi sıkıntılardan dolayı transfersiz bir dönem olacaktır.
    yani hiçbir şeyin değişmeyeceği bir transfer dönemi olması muhtemel.
  • 30
    bu başkan değişmediği sürece adam akıllı bir takım kimyası yaratmayarak boşa geçecek sezon.

    her sene oldugu gibi "daha zamanımız var" denilerek son 10 güne bırakılır transferler, yine yetişmez. onu geçtim lig bittikten sonra hoca ararlar, onu da en az 1 aydan önce bulamazlar hiç biri gelmeyince saçma sapan bir "efsane"mize teklif götürürler yine tugay vs. gibi.

    onu da atlatırsak elde kalan 1 ayda eldeki çöpleri yok pahasına temizlemeye çalışırlar ama millet yemez, çünkü satmak zorunda oldugumuzu bildiklerinden son ana kadar bekleyip bedava almanın hesabını yaparlar. onlar satılmadan futbolcu transfer edemeyiz çünkü maaş bütçemizin 65 milyonla sınırlı olması sebebiyle önce yer açılması gerekir.

    bütün bunları yapacak ne yönetim var ne bir şey. o sebeple fazla hayal kurmak ileride hayal kırıklığı yaşatır...
  • 31
    hakkında akla mantığa sığmayan transfer önerilerinin yapıldığı sezon. gözüme takılanlardan sadece ikisi:

    simone zaza: juve sassuolo'dan 18'e aldı sezon başında ve kesinlikle satma niyetinde değil. hatta devre arasında crystal palace'ın 27 milyon avroluk teklifini de reddettiler.
    http://www.thesportbible.com/...top-european-striker

    manolo gabbiadini: napoli'nin yedek forveti. higuain bu sezon sonu gitti gider. seneye takımın birinci forveti olma ihtimali yüksek. sarri de elinden geldiğince oynattı zaten bu sezon*. bu esnada devre arasında swansea'nin yaptığı yaklaşık 18 milyon avroluk teklifi kabul etmemişti napoli.
    http://www.theguardian.com/...id-manolo-gabbiadini

    kısacası transfer önerisi yaparken fazla uçmamamız gereken sezondur. sonra kalakala umut'a kalınca üzülüyoruz.
  • 32
    bi boka yaramayacak sezondur. önce eldekilerden kurtulmak gerek ama onun için ne hoca belli ne de oyuncuları göndermek için bir çalışma var. yoksa çöpleri yolla forvete drogba veya eto'o yu al. rotasyonda önüne iyi bir forvet. defansa demichelis, orta sahaya melo. bir de iyi bir kanat oyuncusuyla şampiyon olursun. cidden bu lige veteran kadro bile yeter. veyahut elit takımlardan 5-6 tane kiralık oyuncuyla bile şampiyon olursun. ancak bu yönetimle o kadroları yapacak itibarımız bile kalmadı.
  • 34
    transfer önerilerini okurken kör olabileceğiniz sezon. simone zaza diye bi forvet buldum beyler ucuza geliyormuş :( daha vahimi sanki bizim takım yaşlılıktan ve temposuzluktan ölmüyormuş gibi aynı haltın laciverti olan, yaşlı ve ağır bir ton oyuncu alalım deniyor. almayalım, lütfen.

    bizim adımıza şekillenmesi için önümüzü görmemiz gereken sezondur ayrıca. takım avrupa cezasını çekebilecek mi, yeni hoca kim olacak, yönetim değişecek mi gibi pek çok majör etken var. hemen hemen bir ay sonra daha net konuşabiliriz.
  • 35
    önce teknik direktör bulmamız gereken sezon. daha sonra ise şu isimler yollanmalı benim nazarımca.

    1-)eray işcan
    2-)tarık çamdal
    3-)sabri sarıoğlu
    4-)semih kaya
    5-)ryan donk
    6-)selçuk inan
    7-)hamit altıntop
    8-)umut bulut
    9-)umut gündoğan
    10-)furkan özçal
    11-)blerim dzemaili
    12-)lucas ontivero
    13-)jem paul karacan

    havada, karada yollamamız gereken 13 adamdır bunlar. yollanmasına karşı çıkılmasına bi nebze anlam verebileceğim selçuk var.

    ayrıca jason denayer de eğer aklı varsa kalmaz, 15 isimle yollarımızı ayırmış oluruz. ortalama 20-25 milyon maaş bütçesi açılır. 10-20 milyon arasında da bir bonservis bedeli koyar kasaya adam akıllı transferler yapabilir. bu arada zaten sene sonunda armindo bruma ve alex telles dönecek gibi bunları da kadroda düşünmekte fayda var.
  • 36
    olmayacak biliyorum ama çok kapsamlı bir revizeye ihtiyacımız var.öncelikle bir teknik direktör, benim gönlümde her zaman lucescu var.bence bizi ayağa kaldırabilecek nadir kişilerden.kendisinin shakhtar'daki ekibiyle tam kadro olarak gelmesini ve bütün yetkinin kendisine verilmesini isterim.tabi bunların gerçekleşmesi için çok sağlam bir başkana ihtiyacımız var.mesela ünal aysal bahsettiği paralarla dönebilir.takımdaki evlatcılık olayları bu transfer sezonundan itibaren tarihe gömülmeli.lucescu'nun shaktardan oyuncularınıda getirebilir.bence aklında hala keşfedip almadığı oyuncular vardır.adam zaten pahalı transferler yapmıyor elimizdekilerden kurtulup bu adam kimi istiyorsa almalıyız 3'üne 5'ine bakmamalıyız.
  • 37
    başkanı değiştirmediğimiz sürece hiç bir anlam ifade etmeyecek transfer sezonlarından biridir. düşünsenize adamın hala transfer hedeflerinde aatif chahechouhe vb. topçular var. dursun özbek ve onun zihniyeti kulüpte olduğu sürece daha iyiye gidebileceğimizi düşünmek hayalden ibaret. biz ne kadar önümüzdeki kayıp sezonu genç ve potansiyelli oyuncuları en azından 1 yıl takıma alıştırıp dinamik bir futbol izlettiren bir takımı düşünsek de, dursun özbek zihniyeti ryan donk ve chahechouhe benzeri adamları kadroya katarak yine milyon euroları çöpe atacaktır.
  • 38
    gitmesi gereken yığınla futbolcunun yanında, gelmesi gereken yığınla futbolcunun olduğu sezondur.

    gitmesi gerekenler bir çok yazar kardeşim tarafından yazılmış. üç aşağı beş yukarı çoğumuz da hem fikiriz. takviye edilmesi gereken yerlere gelecek olursak da, benim düşünceme göre;

    1 adet hava toplarında iyi, lider özellikte stoper
    1 adet adam yiyen orta saha - tercihen zenci
    1 adet ayağı top yapan fiziki anlamda güçlü orta saha - tercihen yine zenci
    1 adet her iki açıkta da oynayabilecek, pırpır diye tabir ettiğimiz rahat adam eksiltebilen açık
    1 adet direkt olarak ilk onbirde oynayacak santrafor
    1 adet direkt olarak ilk onbirde oynayacak santraforu yedekleyecek santrafor

    görüldüğü üzere yukarıda listelediğim 6 adet transferle ya da en az 5 adet transferle ve gidecek olan oyunculardan geriye kalanlarla yapılacak bir kokteyl sonucu seneye iddialı bir konuma geliriz diye düşünüyorum.

    he bu adamları transfer edecek bütçe nerede kardeş derseniz böm böm bakarım suratınıza orası ayrı *

    edit: yazım hatası
  • 39
    1- yerli oyuncularla kesinlikle ama kesinlikle hiç dolar euro karıştırmadan türk lirası ile anlaşılmalıdır.

    2- maç başı olayı artık bitti. geçen yıl fb nin başlattığı sistem mantıklı. oynadığı ve kazandığımız maçlarda prim gibi ekstra ücret yine tl üzerinden verilmelidir. bu sene rezil oynayıp yenildiğimiz maçlarda bile oyuncular maç başı paralarını aldılar böyle rezillik olmaz. üstelik ztk maçlarında bu prim de olmamalı.

    3- mutlaka hamit altıntop maddesi konulmalıdır. sakatlık ya da formsuzluktan dolayı ilk 18 e giremediği her maç için maaşının 40 da 1 i kesilmeli. bu toplamda yaklaşık 40 maç oynayacağımız düşünülerek hesaplanmıştır. 45 de 1 i ya da 50 de 1 i de olabilir. ama seneye avrupa kupalarına katılamayacağımız düşünülürse 40 da 1 i mantıklıdır. futbolcu isterse kendisini sakatlığa karşı sigortalatabilir. ya da bu futbolcuya zorunlu hale getirilebilir.

    4- kulüp isterse sözleşmesini istediği zaman tek taraflı o zamana kadarki alacaklarını ödeyerek tazminatsız olarak fesh edeblilir.

    bu dört maddeyi kabul edip imzalamayan hiçbir oyuncu ile sözleşme imzalanmamalıdır.

    bu entry'i zaman zaman tekrar yazacağım.
  • 40
    hala ibrahimovic yazan taraftarlar var. aynen kardeşim zlatan kariyerindeki en önemli eksik olan şampiyonlar ligi şampiyonluğunu yaşamak için mücadele etmek yerine gelir avrupadan men edilmiş galatasaray'a ve sadece türkiye liginde oynar aynen.

    bu transfer dönemi duygusallığı bir kenara bırakmalıyız. 27 yaş üstü her oyuncu iyi bir teklif gelmesi durumunda satılmalı. isterse adı sneijder olsun. zira ben sadece türkiye liginde oynaması için bir oyuncuya 5 milyon euro para verilmesini saçma buluyorum. aynı şekilde bir yerli oyuncuya 2.5 milyon euro üzerinde para verilmesini de.
  • 42
    2016-2017 sezonu için avrupa biletini alamaz ve avrupa cezamızı iki sezon çekmek zorunda kalırsak ve bu yönetim gitmezse allah kitap aşkı için transfer filan yapmayalım, boş beleş adamları gönderelim yeter. bunların getireceği adam donk, şampiyon bile olsak ertesi sene avrupa'ya gidemeyeceğimizi bileceğimiz bir sezonda bunların yaptığı transferlerle dolu bir kadro görmek istemiyorum sahada.

    yönetim değişmezse iki ihtimal var transferler açısından;

    1-avrupa biletini alıp cezayı bir seneyle kısıtlarsak: disiplinli, avrupai bilinçte, kimsenin gözünün yaşına bakmayacak bir hoca bulup gözlemci ekibimizle beraber iç temizlik+gereken transferler
    2-cezayı iki sene çekmek zorunda kalırsak; sadece iç temizlik+kesinlikle kısa vadeli (maksimum 2 senelik kontratlarla) birkaç tane küçük bütçeli, bonservissiz transfer

    yönetim değişirse yönetimin değişmeme ihtimalindeki ilk seçenek direkt ceza süresinden bağımsız.

    benim bu çapsızlara zerre güvenim kalmadı zira.
  • 43
    herkesin istenen transferleri sıralarken uçtuğu sezon.

    benim baktığım noktadan hele mevcut yönetimin becerisini de göz önünde bulundurursak eldeki kadronun iş yapan futbolcularını korumak, takımın forvet eksikliğine çare olacak nokta transferi yapmak ve kadroya orta sahadaki çıtkırıldım oyun anlayışını engelleyecek bir iki isim katmak ütopik derecede başarılı gözüküyor.

    buna ek olarak doğru teknik adamı da seçebilirsek önümüzdeki sezonun senaryosu, kahramanı galatasaray olan bir masal gibi olacaktır.
    şampiyonluktan öte galatasaray'ın doğru yönetilmeye ihtiyacı var. işte bunlar yapılırsa doğru yönetilmeye başlanıyoruz demektir. bence büyük kazanç.
  • 45
    herkesin dört gözle beklediği ancak hangi parayla transfer yapılacak diye düşünülmeyen dönem. ayrıca bir düşünsenize şu an ki yönetimi kimden transfer bekliyorsunuz hangi yönetici becerebilecek bu işi bu vasıfta 1 allahım kulu yok yönetimde.

    bu adamların yaptığı son transferi hatırlayın sözleşmesi 6 ay sonra bitecek adama 2.5 milyon euro ödediler.
  • 47
    bu zihniyet ve kadro degismezse, maalesef ligde kalma mücadelesi vereceğimizi düşünüyorum çok kötüyüz öyle böyle değil on iki maçtır deplasmanda galibiyetimz yok !

    maddi durum ortada, bunun üzerine futbol konusunda geri zekalı über yeteneksiz yönetici müsveddeleri en az onlar kadar, futbola inat beceriksiz futbolcu yığını plansizlik programsızlık büyük bir ihtimalle avrupa gidemeyecek oluşumuza ek kendi malligimızdan kaynaklanan cezayı ikiye katlama ve en az üç yıl avrupa dan uzak kalacak oluşumuzü da eklersek ciddi anlamda vahim bir durumda olduğumuz çok net görülmekte.

    şimdi asıl sorun zerre güveni olmayan bir takımı kim izler ruhsuz, aldığı paranın hakkını vermeyen rezilleri niye destekler. inanmadığı, yaptıkları her hamle utanç kaynağı olan yönetime niye destek verir sorusu aklımıza geliyor elbette aslolan galatasaray aşkı o hiç bir zaman, hiçbir surette değişmez sadece biraz içimizde yaşarız o ayrı konu.

    yeni sezonda formayı neden alır, lig tv aboneliğini niye yeniler store ürünlerini niye alır en önemlisi binbir meşakatle kombinesini neden alır, niye yeniler. yani özetle sevgili yönetim; siz ve bu ruhsuz takım aynı şekilde devam ettiği sürece yağmurlu havada su bulamayacağınız gerçeği çok netken bu inat niye? olmayacak, yapamayacaksiniz daha fazla kendinize kufrettirmeden defolup gidin şu takımın başından.

    baltayla sözleşme uzatırsan, kazmanın parasını artırırsan futbolcu müsveddesi reyizi kadroda tutmaya devam edersen, kaya semih'i evladım deyip bağrına basarsan, kendine hayrı olmayan umut'u gol atsın diye sahaya sürersen çolak denen müzmin gence artistlik yapacak kadar önemli olduğunu hissettirirsen üç maç üst üste aynı defans blogunu yanyana oynatamazsan gol atacak bir tane adam bulamazsan altyapıdan a kadroya aldığın genç az bir şey sıkınca g.otu başı atarsa, milyon euro değer biçtiğin çamdalın takımın ...sına cam ağacı dikmesine fırsat verirsen ordan burdan kovulan ayarsız sırf büyük takımda bur iki efa oynadığı diye hoppadanak a takımın içine melonun yerine koyarsan, bırak futbolu,yüzüne baktıkça hayattan emekli oldum olacam diyen bilal'e para verirsen stoper aldığın adamı kendi yeri hariç her türlü pozisyonda saçma sapan yerlerde oynatırsan on tane sağ ben alıp yine o malum şahsi oynatırsan sezon başı bu basket takımını kapatacağım deyip kazandığı kupadan sonra en çok paye almaya kalkan yönetime sahip olursan üç kuruşa mücadele eden tekerlekli basketbol takımının sorununu çözemezsen,gü bela bulduğun sponsorlugü daha ilk senesinden sutduremezsen bir sezonda beş ayrı isimle çalışırsan sana küfreden insana tarandı şükür dersen ve ve ve en önemlisi galatasaray futbol takımını tarihinin en rezil günlerine sürüklersen senden hiçbir şey olmaz ....
  • 49
    1 ay sonra bitecek sözleşmelere baktım da kimler kimler var. oyuncu almanın tam zamanı ama nerde o yönetim...

    zlatan ibrahimovic - gelmez
    sofiane feghouli - fener ile anlaştı diyorlar
    mehmet topal - fener'de kalır
    caner erkin - yeni takımı inter
    hatem ben arfa - tam türkiye'ye gelecek topçu - alınmalı
    steve mandanda - beşiktaş alsın:)
    nicolas n'koulou - chedjou varken lüzum yok
    miguel veloso - çift selçuk ile oynarız fena mı:)
    gregory van der wiel - gelirse şaşırmam (hollandalı)
    roman neustädter - bu eleman hakkında bi fikrim yok
    andrija zivkovic - yılın transferi olur, zaten gündemde
App Store'dan indirin Google Play'den alın