• 4
    henuz konusmak icin erken diye dusunuyorum. en buyuk avantajimiz diger ezeli rakipler avrupa kulvarinda olacak ve biz bu sene daha az mac yapmayi avantaja cevirebiliriz. tipki fenerbahce'nin son sampiyon oldugu sezon 2013-14'te yaptigi gibi. ama isler hala cok kotu, biz serdar'lara sunlara bunlara para yedire duralim, uefa israrla 1 + 1 (bakin arti bir kismi onemli) diyor. yani sampiyon olsak bile mali durumumuz halen agir gozetim altinda ve supheli. her an bir sok haber gelebilir.
  • 5
    açıkçası ben inanıyorum ya. ağzıyla kuş tutsa da vitorlu fenerbahçe nin şampiyon olma ihtimali zayıf . beşiktaş jimnastik kulübü de ne olursa olsun 2 sene üst üste şampiyon olabilecek vizyon ve misyona sahip değil. üstelik geçen sezonun en iyi 2 oyuncusunu kaybettiler ve şampiyonlar ligi gibi kendilerinden üst bir vitrinde boşa kürek çekecekler. dolayısıyla ben 4. yıldızı taktığımız sezona benzer bir sezon bekliyor, kötünün iyisi olarak şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimizi düşünüyorum.
  • 6
    (bkz: kazandıran tahminler)

    lan şaka maka fener, pereira denen futbol artistinin elinde heba olmaya devam edecek. beşiktaş ise yıllar sonra oynayacağı şampiyonlar ligi ağırlığı altında ezilecekken olması gayet olası bir durum olarak bakıyorum ben. riekerink hocam ve talebelerine olan güvenim sonsuz fakat aklımı kurcalayan tek şey (bkz: dursun aydın özbek yönetimi).

    bizim için zor bir iş değil. hatta yüksek bir ihtimalin resmiyete dökülmesi olarak bakıyorum ben.
  • 9
    beşiktaşın forvet almaması, fenerbahçedeki sezonun açılmasına 1 hafta kala kovulan teknik direktör ve sistemin komple değişeceğini tahmin ederek, iyiden iyiye inandığım şampiyonluktur. biraz bölge bölge analiz yapmak istiyorum:

    kaleci: muslera - cenk gönen ikilisi. her türlü lig-kupa götürür. açıklamaya gerek bile duymuyorum.

    sol bek: lionel carole : sakatlık durumu olmadığı sürece gözüm kapalı 11'e yazarım. şampiyonlar liginde belki ama anasının liginde tabiki carole fark yaratır. geçen sezonun en isabetli orta açan beki bu arada. %39 isabet oranı vardı yanlış hatırlamıyorsam. pivot santrafor eren ile çok güzel bir uyum yakalayabilir.

    bu mevkinin tek sıkıntısı yedek oyuncu problemi. bence cavanda ve linnes ihtiyaç halinde burada oynayabilir. ama ilk 11 yeri banko olan oyuncudur carole.

    stoper : burası biraz karışık. serdar aziz gibi bir oyuncuya 4.5 milyon euro bonservis ve 2 milyon euro maaş verdiysek elbette oynayacaktır. o yüzden onun partneri kim olmalı sorusu geliyor. benim gözümde chedjou sakatlık problemi olmadığı sürece ligin en komple stoperidir ama kendisi sık sakatlanıyor ve her geçen gün yaşlandığı için formunu kaybediyor. twitter'da kendisinin gideceği ve oradan gelecek parayla bir tane önlibero alıp denayer'in tekrar kiralacağını konuşuluyor. serdar aziz - denayer ikilisi bu ligin tozunu arttırır. biri sert ve agresif savunmacı, öbürü teknik ve hızlı. güzel bir uyumları olur.

    yedek olarak ise semih kaya ve hakan balta var takımda. hakan balta ne kadar yaşlandığı için fiziksel olarak düşse de sadece pozisyon bilgisiyle süper ligde her takımda oynar. şarap gibi yaşlandıkça maldini'ye doğru evrimleşti. semih içinse diyebileceğim tek şey üzgünüm. çok sakatlık geçiriyor, ve her döndüğünde formdan düşmüş oluyor doğal olarak. ben yine de takımda kalması taraftarıyım.

    sağ bek: cavanda ve linnes ikilisi bu ligi götürür. benim tahminim cavanda hazır olduğunda linnes'i keser. linnes ile güzel bir rekabet halinde olurlar ama. bu bölgeye tam puan veriyorum.

    savunma bölgesi özet: süper lig'de şampiyonluk ve türkiye kupası için her türlü yeterli.

    ortasaha : bu bölge biraz karışık. öncelikle jor hocamın ne düşündüğü önemli. benim anladığım kadarıyla klasik bir 4-3-3 düşünüyordur elindeki kadroyla. en geride tabiri caizse bir tane regista (selçuk inan), bir tane çok koşan pres yapan, hamal diyeceğimiz ortasaha (tolga ciğerci), bir tane de ileride oyun kuracak, atakları şekillendirecek oyun kurucu. isim vermiyorum bu örnek için, zira tahmin edemeyen yazısı burada okumayı bıraksın.

    ama basında çıkan haberlere göre bu taktik dışında bir taktiğimiz daha olacak, o da 4-2-3-1. bu sefer bir tane defansif oyun kurucu (selçuk inan), bir tane adam ayağı az da olsa top yapabilen, ama asıl görevi defans olan ortasaha (levia deniyordu ama olmadı, bakalım kim gelecek yerine). önlerinde sneijder.

    yedekte ise hamit altıntop ve donk var. donk'un mutlaka yollanması gerektiğini düşünüyorum. hamit için ise duygularım karışık, ilk geldiği sene çok güzel katkı verdi, sonra sakatlıklar yüzünden hiç bir şey yapamadı ama melo'nun bel fıtığı geçirdiği arada yerini çok güzel doldurdu. keşke bu kadar maaş alıp üstüne rızık açıklamasını yapmasaydın hamit de biz de seni sevseydik ama fiyat performans olarak çok büyük bir yüksün bizim için. yoksa tecrübesi ve pozisyon bilgisiyle her türlü süper ligde iş yapar. indirime gidildiği sürece takımda kalmasından yanayım.

    ortasaha özet : adam yiyen ortasaha transferi lazım çünkü maçlar sıkışınca, ceza-sakatlık durumu olunca elimizdeki kadro çok yeterli değil yoksa selçuk-tolga-sneijder (4-3-3), bu ligi çok rahat götürecek kalitede bence.

    kanatlar : bu bölgeye karşı özellikle gelen eren derdiyok transferi ile çok karışık duygular besliyorum. elimizde 3 tane as oyuncumuz var. sinan-bruma-podolski. bunlardan sadece 2'si oynayacak çünkü 4 milyon euro bonsrevis ve 2.15 milyon euro maaş verdiğin bir oyuncuyu yedek tutmazsın: bu da demektir ki sinan veya podolski forvet mevkisi için ilk 11 değil. benim görüşüm bruma ve podolski ilk 11, sinan yedek olur 60'tan sonra girer ama her türlü rotasyon yapılır ve kimse de keşke rotasyon yapmasak demez, hatta iyi ki rotasyon yapıyoruz der. kötü rotasyon örneği ise geçen sene olan yasin-sabri ikilisi.

    yedekler : jor hocam anladığım kadarıyla sol kanat yedeği için yasin'i, sağ kanat yedeği için ise sabri'yi düşünüyor. yasin süper lig için çok iyi bir yedek. daha fazlası değil, daha azı da. sabri hakkında yorum yapmamayı tercih ediyorum, çünkü burada yazmayı seviyorum. *. emrah başsan, quakerboy'un da dediği üzere kiralık verilecektir diye tahmin ediyorum.

    kanat özet: (bkz: var mı lan böyle kanatları olan süperligde takım, var mı lan)

    forvet: eren derdiyok ilk 11'dir, net. ihtiyacımız da vardı uzun zamandır, duvar olabilen, orta açtığımızda gol atabilen, arkadaşlarına servis yapacak bir forvet. bu senenin en iyi transferinin kendisi olacağını düşünüyorum ben. çok rahat lig + kupa 20 assisti geçeceğini, hatta 25 assisti zorlayacağını düşünüyorum. abartma diyeniniz olacaktır elbette ama arkasında sinan-bruma-poldi-sneijder gibi 4 tane skorer oyuncu var. çok eğlenceli maçlar bekleyecek bence bizi, özellikle umut bulut ile geçirilen bir sezondan sonra.

    yedekler: podolski ve sinan her türlü yedeği götürür. bir de ismini kullanmak istemediğim bir ex-9 numaramız var. miladını dolduralı çok oldu. gitmemek de diretiyorsa ayıp ediyordur, başka bir şey değil.kulüp zor halde, birazcık anlayış göster derim.

    forvet özet: süper lig ve kupa için yeter de artar. her türlü uzaktan-yakından şutlarla gol atılır.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    göbek reyiz'e burada yer vermedim çünkü bursaya gitmesini bekliyorum. tarık çamdal ise, sırf adını yazmak için harcadığım enerjiye bile değmiyor.

    genel özet: jor hocamı kutlarım. çok doğru bir kadro mühendislik anlayışı var. eksikleri tespit edip güzel transferler yaptı. uygun bir taktikle mayıs ayında şampiyonluk görme ihtimalimiz var. tahminen 73-77 puan aralığında bitiririz sezonu ve şampiyon oluruz.
  • 13
    24 eylül 2016 beşiktaş galatasaray maçından sonra inceden inceden dillendirdiğim sözdür. çok övülen beşiktaş kendi evinde elimizden zor kurtuldu. fenerbahçe'nin durumu ortada. başakşehir, trabzonspor, osmanlıspor, bursaspor ve konyaspor gibi takımlar bizim rakibimiz olamazlar. hoş fener ve beşiktaş da olamaz biz iyiysek olamaz. iyi bir galatasaray her zaman şampiyon olur. üstelik kolbeinn sightorsson, lukas podolski, nigel de jong, koray günter ve serdar aziz hatta luis pedro cavanda gibi oyuncularımızdan daha faydalanamadık.
  • 14
    dereyi görmeden paçaları sıvamayalım diyorum fakat içim kıpır kıpır. inanılmaz bir güven geldi bana. eğer futbolcularımıza da aynı güven gelmişse işin %60 ı tamamlanmış demektir. geriye kalan %40 lık kısım taraftarın işi. 40 yıllık yaşantımda beni ağlatabilen tek taraftar topluluğu bu basit görevi seve seve yerine getirir. anlayacağınız arkadaşlar olay şampiyonluğa doğru gidiyor. inşallah yanılmam.
  • 15
    umutluyum ama devre arası transfer döneminde 2 tane kaliteli orta saha merkez oyuncusu, 1 tane sağ kanat, oyuncusu transferi şart.
    ayrıca riekerink hoca takımın 60.dakika itibariyle aniden düşmesine bir çözüm, hiç değilse pansuman da olsa geçici bir çözüm bulmalı.

    takımımızda selçuk, yasin, sabri, sneijder, chedjou, hakan gibi yaşı ilerlemiş oyuncular 90 dakika sahada diri kalamıyorlar maalesef.
    takımımızın hala gençleşmeye ve daha dinamik bir takım olmaya ihtiyacı var.

    süper lig'de bir takımın şampiyon olabilmesi için formül belli.
    -ofansif futbol
    -hücum pres
    -tempo, tempo, tempo...

    biz bu 3 şeyi yapabiliyoruz ama bunu maalesef 45 veya en fazla 60 dakika yapabiliyoruz, anadolu takımlarına karşı bu işe yarayabiliyor gibi görünse de derbilerde işe yaramadığını bugün gördük. beşiktaş'ı bu akşam yenebilirdik, haybeden maçı verdik, berabere bitirdik.

    riekerink'e de kızamıyorum, yedek kulübesinde selçuk'un yerine hamit bekliyor, riekerink ne yapsın?

    sözün özü, devre arasına kadar bu oyundan düşme sorununa riekerink pansuman yapmalı, devre arasında da kaliteli 3 transfer ile şampiyon olabileceğimize tüm kalbimle inanıyorum.
  • 18
    ligin başındayız. bu hisse bu kadar erken kapılmazdım normalde ama görünen köy de kılavuz istemiyor.

    önce bizden başlayayım. geçen seneden sadece 3 oyuncu farklı şu an on birde. demekki burda bir t.direktör başarısı var. bir takım aynı kadrolarla bir sene içinde bu kadar mı değişir? hocamıza sahip çıkalım. harbiden adam çalışıyor, bu çok belli. 24 eylül 2016 beşiktaş maçındaki ilk gol tam bir çalışma ürünü. onun haricinde kondisyonumuz baya artmış görünüyor. çok derli toplu oynuyoruz, topa baskı yapıyoruz, takımda bir dayanışma var, herkesin görevi belli. bunu net olarak dışardan görebiliyorum açıkcası.sadece riekerink'in başarısı değil bu tabiiki. takımın özverisi de görülmeye değer. 24 eylül 2016 beşiktaş maçında kimse beraberliğe sevinmiyorsa doğru yoldayız demektiz zaten.

    beşiktaş geniş kadronun ekmeğini yiyor ama aynı zamanda geniş kadronun sıkıntılarını da çekiyor. doğru maçta doğru oyuncu bulmakta zorlanıyor. ideal on birleri yok. geçen seneden baya baya kötüler kadro olarak değil tabiiki oyun olarak.

    fenebahçe lig sonunda 3. olamaz, net. görüntü o. 28 senelik tecrübem bunu söylüyor. pek yanılmam bu konularda. uzun uzun fenerin defolarını yazardım ama çok fena uykum var:( şu an tek gözümle bakıp yazıyorum mesela. zaten herkesin bildiği şeyler. takımda lider oyuncu olmaması, ince işi yapacak bir orta saha ve golcü gibi bir golcülerinin olmaması sadece birkaçı.

    bu hafta içi passoligi yenileyip antalyaspor maçıyla beraber gidebildiğim kadar maça gitmek istiyorum. bu takım, bu t.direktör onlara destek olmamızı hakediyor fazlasıyla.
  • 21
    ligde 5 hafta geride kaldı. 3 deplasman oynadık, birisi derbi. 1 maçı seyircisiz oynadık iç sahada. taraftarıyla sadece 1 maç oynayan bir galatasaray vardı, onda da coşku - istek arzu tavan yapmıştı.
    11 puan, 5 hafta için kötü bir sonuç değil. takım daha oturacak, hücumun en önemli silahlarından podolski yok - savunmanın sağ tarafında olması beklenen hücumcu bek cavanda yok.
    eren'in alternatifi yok. dün sakatlandıktan sonra 45 dakikayı zorla oynamak zorunda kaldı, sightorsson eğer sağlıklı olsaydı mesela 60. dakikada yapılacak değişiklik veya devre arası sakatlık nedeniyle yapılacak değişiklikle hücum pres zayıflamayacaktı.

    bu takım olacak.
    fazlasıyla ışık vaadediyor, olmaması için hiç bir sebep yok.
    yeter ki arkasında duralım. yanında olalım.
  • 23
    galatasarayın şampiyonluklarında bir coşku vardır hep. birilerinin gaz birilerinin ruh olarak yorumladığı. acıkcası adına ne derseniz deyin onun cok özel birşey oldugunu dusunuyorum.
    ancak bu sene farklı bir durum var. sakin bir galatasaray izliyoruz. sağlam adımlar atıyoruz. kaldı ki henuz oyunumuza ciddi manada esneklik kazandıracak oyuncularımız eksik. 4-4-2, 4-3-3, 4-2-3-1 gibi formasyonlar arasında geçiş yapabilecek bir kadromuz olacak eksikler tamamlanınca.

    başta bahsettigim gaz olayına donersek, bu bizim hep zor basladıgımız sezonlar kenetlenmenin sonunda son duzlukte devreye girerek sampiyon olmamızı saglayan seydi. ama sanırım bu sene boyle saglam saglam gidecek ve ona gerek bile duymayacagız. eger ki zaten gaza gerek kalırsa da biz bu sakinlikle ilk yarıyı az kayıpla atlatırsak ikinci yarı bu takımın verdiği ışıkla taraftar, 2000 ruhu derken fişini cekeriz ligin.

    beşitaşın cl grubunun tırt olması onların daha cok yorulmasına neden olacak, aksine fenerin grubunun zor olması da onların aralık ayı gibi kaosa girmesine sebep olacak. biz ise bu arada uzerinde sampiyonluk baskısı olamayan ve ne yaptıgını bilen bir takım olarak sampiyon olacagız.
  • 25
    fikstüre ve taraftardaki sinerjiye bakarsak yarıştaki durumumuz tam anlamıyla pamuk ipliğine bağlı.

    17. hafta konya ve 18.hafta karabük deplasmanlarından minumum 4 puan alamazsak yine yarıştan erken kopabiliriz. yok eğer şu anki tüm negatif durumlara rağmen bu 2 maçtan 6 puan çıkarabilirsek sonraki 2 hafta evimizde akhisar ve kayserispor'dan 6 puan daha toplayıp* 21. haftadaki beşiktaş maçına lider ya da liderlik için çıkabiliriz.

    tabii podolski, tolga sakat, bruma, yasin cezalı, eren, selçuk ve diğerleri formsuz ve stoperler güven vermezken konya ve karabük'ten 6 puan almak ciddi mucize olacaktır.

    neyse bir kıvılcım çakalım da başlığı hortlatarak, belki saçma sapan transferlere rağmen havayı biraz dağıtabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın