• 26
    takımdaki formsuzluk, yönetimdeki basiretsizlik had safhada da olsa benim hala umudum var. çünkü daha yarışın içindeyiz. sezon sonu şampiyon olma şansımız azımsanmayacak kadar çok bence.

    hani biz kötüyüz de onlar çok mu iyi. hayır değiller. hepsini altımıza alabiliriz. derbileri içeride oynama gibi bir avantajımız da var.

    havalar ısınana kadar yarışın içinde kalırsak şampiyon biz oluruz. *
  • 28
    tolga ve podolski'nin kalan maçların en az 13-14'ünde oynaması(u: podolski'nin maksimum 10 tolga'nın maksimum 5-6 maç oynayacağını düşünüyorum malesef), sneijder'in alanyaspor maçındaki performansının etrafında dolaşması ve kaliteli bir stoper transferi ile geleceğine inandığım şampiyonluk.

    yönetim veya on bir ne olursa olsun o düdük çaldığı zaman galatasaray'ın kazanacağına inanırım daha doğrusu mantığım hayır dese de inanmak isterim.
  • 33
    adam gibi bir orta saha transferi yapılmadıkça imkansız durumdur. bu kadar net. yabancı stoper de şart. ama orta saha bitik durumda. el ittifak bile dalga geçti bizim orta sahayla. öyle sinerjiyle, gazla, moralle, destekle filan olmaz bu işler.

    önümüzde 2 maç var. konyaspor ve karabükspor. bu 2 maçtan sonra bu konuda çok farklı görüşler oluşacağını düşünüyorum. umarım yanılırım.
  • 35
    karamsar yaklaştığım şampiyonluktur.

    gerçekleşme ihtimalinden ziyade gerçekleşirse peşi sıra olabileceklerden çekiniyorum. mesela;

    1- dursun özbek ve tayfasının yaptığı bütün yolsuzluklar, dolaplar, dümenler unutulacak.
    2- sezon içerisinde disiplinsiz ve saygısız hareketler yapan futbolcular prim ve prestij kazanacak.
    3- bugün kulübün içerisinde bulunduğu sıkıntılı şartlara gözler yeniden kapanacak ve çözüm ertelenecek.
    4- oyuncu transferlerinde komisyon ticareti ayyuka çıkacak vb.

    bu durumlar daha çok devam eder. yanlış transferler, kulübün gayrimenkullerinin yolsuzluk yapılarak elden çıkarılması, kulüp üyelerinin dolandırıcılığa göz yumması falan derken iyice türkiye'ye döneriz. her zaman söylüyorum galatasaray, ülkenin batıya açılan penceresi olduğu için değerlidir. bu kulübün veya herhangi başka birşeyin fanatiği asla değilim ancak ülkemin maruz kaldığı işkencelerin benzerlerine bana dedem ve babam tarafından öğretilen bu kulübün de maruz kalması beni manevi olarak yaralıyor. türkiye cumhuriyeti ile yanyana geldiğinde nefes alabildiğim tek şey olan bu kurumun böyle parsel parsel paylaşılması canımı sıkıyor.

    bütün bu olumsuzluklara rağmen 16/17 sezonu şampiyonu olursak biz zamanlar sol frame'de olan #yönetimistifa çağrısı gibi bütün doğru çabaların önü tamamen kesilecek. nasıl bu çağrı zamanında takım iyi gidiyor şimdi ses etmeyelim denilip kaldırıldığında öldüyse* * bu yönetimin bütün yanlışları da ölecektir. 15 yıldır ülkeyi paramparça eden iktidarı bile kanıksamaya başladı bu ülkenin halkı ve artık "ne yapabiliriz ki?" demekten başka bir tepki göstermiyorlar, sanıyor musunuz ki dursun aydın özbek yönetimi için farklı bir sonuç olacak? şampiyon olunca yine çalacak davullar zurnalar, ışık gösterileri ve bizler yine unutacağız bütün yanlışları. tıpkı ayakkabı kutularını, hediye saatleri, ona buna verilen bahşişleri ve her allahın günü gelen bomba ve şehit haberlerini unuttuğumuz gibi.

    aşı olurken nasıl vücuda zayıflatılmış virüs enjekte ediliyor ve vücudun bağışıklığı güçlendirilmeye çalışıyorsa dilerim bu şampiyonluk ta elimizden kaçar ve biz de dursun aydın özbek gibi yolsuzlara, kulüp yönetimi gibi omurgasızlara, sucuk ekmek tayfasına veda ederiz.

    edit:imla
  • 41
    hala mevcut kadroyla mümkün olduğunu düşündüğüm olay. ama işin taraftar inancından da öte şeyler gerektirdiğini gördük gün itibariyle. milyonlarca insan, rakiplerden gelen puan kayıplarıyla bugün o heyecanı yaşamış, işi gücü bırakıp stada/ekran başına koşmuşken şu hayal kırıklığını yaratmak, hakikaten yazık günah. lakin işin şu yönü de var, yaşadığımız toplumda bir hastalık var, kişileri ve olayları en son yaşanan şeye göre yorumluyoruz. yani bu sezon şu olanlara rağmen şampiyon olursak, bunu yönetim denen basiretsizler ordusu, riekerink denen vasıfsız ve bilimum yetersiz oyuncumuza rağmen kazanacağız, buna hepimiz eminiz. lakin o gün geldiğinde, bütün bu saydıklarım kahraman da ilan edilecekler bir yandan, ve biz kupa gazıyla unutacağız ve bu adamların başarı hanesine yazılacağı için yola devam da edecekler. malesef bunu defalarca yaşadık, riekerink efendi 2 tane kupa kazandı diye hoca sanılarak başımıza musallat edildi ve savunuluyor halen bazıları tarafından. eminim o gün yüzsüzlük edip adam şampiyon da yaptı napsın denecektir. keza dursun için de aynı şey düşünülebilecek o zaman, en kötü kendisi çıkıp bunla övünecek. demem odur ki, bütün bu heriflere sırt çevirerek ve sadece armayı kovalayarak da hala gelebilir, zira rakiplerimiz de kibir ve şımarıklıkla boğuşmaya devam ediyorlar.
  • 42
    hamza hamzaoğlu ile kazanılan şampiyonluğun sonuçlarını doğuracaktır. yönetim ve teknik direktörün ömrünü uzatacak, yetersiz kadronun yenilenmesini engelleyecektir. şampiyonlar liginde utanılacak oyunlar oynanacak, unutulmak istenen skorlar alınacaktır.

    avrupa kupalarında başarılı olabilecek, kaliteli futbol oynayan ve seyir zevki veren bir takımın kurulması için yeni bir yönetime ve yetkin bir teknik direktöre ihtiyacımız var.

    yalancı bahara bir kez kandık, ikincisi olmasın.
  • 43
    ideal 11'le bu makama erişmek hiç de zor değil. riekerink kalacaksa bile bugün * için kendisi özel olarak ders çıkarmalı. bizi geçtim, kendi kariyer planında büyük yerler varsa şu maçlarda nasıl riskler alınır veya alınmaz. nasıl 11'le çıkılır, as oyuncularımdan bazıları eksikken nasıl bir hücum, nasıl bir savunma anlayışı yaptırmalıyım takıma diye düşünmeli. velhasıl kelam, her maç adam akıllı organize olabilecek bir 11 görebilirsek neden olmasın. beşiktaş ve başakşehir de takılıyor sonuçta, önemli olan kaybettiğin maçlardan bir şeyler kazanıp diğer maçlarda doğru uygulaman ve sonucunda da bu makama ulaşman..
  • 44
    gelin size bir şampiyonluk hikayesi yazayım beyler. biliyorum inanması zor, geçen sezon mustafa denizli varken bile şampiyonluk ihtimalimiz için olası sonuçlardan oluşan bir hikaye yazmıştım. olmadı. çünkü mustafa denizli gibi vasatın da altı bir hocamız vardı. bugün rikerekreink gibi kalitesiz bir adamı yollasak da takımın en birincil sorunu sistem, formasyon vs değil, motivasyon, hırs ve takım ruhu. bunun dışında organize olamaması. bunun için amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. 3-4-3 gibi maceralara da gerek yok. sinan gümüş, tolga ciğerci gibi bütün sezon piyasada olmayan, sakatlıktı şuydu buydu takıma zerre kadar katkısı olmayan adamlardan medet ummaya da gerek yok. 2014-2015 sezonunda olduğu gibi kısıtlı kadromuz ile şampiyon olmaya bakmalıyız. inanın abartılan beşiktaş'ın oyun oynadığı yok. oynadıkları oyun normal bir sezonda en fazla üçüncü takım performansından öte değil. peki ya biz? valla o kadar rezil oynamamıza rağmen son 4 haftada kaybettiğimiz puanlar bile bizi şampiyonluktan etmiş değil. üstelik karabük maçında en az 1 puan, kayseri maçında yine en az 1 puan ve rize maçında 2 puan hakemler tarafından direkt çalındı. bu 4 haftada minimum 4 puan hakemler tarafından çalındı. şu anki puan farkı 7 yerine 3 olabilirdi. şu kadroda ideal 11 bu kadar belliyken fantezileri bırakmalı. sakatlıklar vs bizi çok zorluyor kabul ama valla şampiyon olacak kadro belli.

    muslera
    sabri/linnes - çalık - balta/şecu/serdar - carole
    selçuk - de jong
    yasin/rodriguez - sneijder - bruma
    podolski

    ikinci yarı eren, rodriguez/yasin, linnes/sabri girer maça. sneijder çıkacağı zaman josue girer. kendisini beğenmesem de son 2 haftadaki puan kayıplarında önemli etken. sneijder yokken, selçuk yokken, bruma yokken bu takıma beyin lazım. değil josue, emre çolak bile olsa lazım. kayseri maçında, karabük maçının ikinci yarısında takım beyinsizce top oynadı. tolga'nın yaptığı top kayıpları, faul de bu beyinsizliğin neticesiydi. bundan fazlası takıma zarar. 16 kişilik kadro yeter de artar da. katılmayan olabilir ama eldeki malzeme bu.

    gelelim şampiyonluk hikayemize. fenerbahçe'yi ve başakşehir'i katmıyorum hesaplamayı basit tutmak adına. bence ikisinin da az da olsa şansı var. başakşehir'in şansı bizden de fazla derdim ama ikinci yarı bizim kadar berbat durumdalar. bizim inancımız da takıma, hocaya ya da başkana değil formaya. inşallah olacak, olacak!

    şu anki puan durumu:

    bjk - 47
    başakşehir - 43
    galatasaray - 40
    fenerbahçe - 37

    22.hafta:
    galatasaray - beşiktaş (3 puan)

    bjk - 47
    galatasaray - 43

    23.hafta:
    bjk - rize (3 puan)
    antalya - galatasaray (1 puan)

    bjk - 50
    galatasaray - 44

    24.hafta:
    galatasaray - gençlerbirliği (3 puan)
    bjk- kayseri (3 puan)

    bjk - 53
    galatasaray - 47

    25.hafta:
    trabzon - galatasaray (1 puan)
    antalya - bjk (1 puan)

    bjk - 54
    galatasaray - 48

    26.hafta:
    galatasaray - adana (3 puan)
    bjk - gençlerbirliği (3 puan)

    bjk - 57
    galatasaray - 51

    27.hafta:
    başakşehir - galatasaray (3 puan)
    trabzon - bjk (1 puan)

    bjk - 58
    galatasaray - 54

    28.hafta:
    bjk - adana (3 puan)
    galatasaray - fenerbahçe (3 puan)

    bjk - 61
    galatasaray - 57

    29.hafta:
    başakşehir - bjk (0 puan)
    bursa - galatasaray (1 puan)

    bjk - 61
    galatasaray - 58

    30. hafta:
    bjk - fenerbahçe (1 puan)
    galatasaray - kasımpaşa (3 puan)

    bjk - 62
    galatasaray - 61

    31.hafta:
    bursa - bjk (1 puan)
    gaziantep - galatasaray (3 puan)

    galatasaray - 64
    bjk - 63

    32.hafta:
    galatasaray - osmanlı (3 puan)
    bjk - kasımpaşa (3 puan)

    galatasaray - 67
    bjk - 66

    33.hafta:
    alanya - galatasaray (3 puan)
    gaziantep - bjk (3 puan)

    galatasaray - 70
    bjk - 69

    34.hafta:
    galatasaray - konya (3 puan)
    bjk - osmanlı (3 puan)

    galatasaray - 73
    bjk - 72

    şampiyon galatasaray!
  • 48
    öncelikle galatasaray'ın derbiler dahil olmak üzere bir galibiyet serisi yakalaması lazım. bunu en başta bir kenara yazalım. bu da minimum 7 hafta demek oluyor. belki arada 1 tane beraberliğe tahammülümüz olabilir.

    bunun haricinde ligin kilit maçları elbette iç sahadaki beşiktaş derbisi ve beşiktaş-fenerbahçe derbisi.

    ayrıca beşiktaş'ın antep deplasmanı hariç diğer tüm deplasmanları her sonuca gebe. içerde fenerbahçe hariç puan kaybı yapacaklarını sanmam. belki bir ihtimal kayseri veya kasımpaşa olabilir ama zor.
  • 49
    ya arkadaşım anlamıyor musunuz?
    sabri ile hakan balta ile semih defans hattı ile nasıl şampiyon olacaksın?
    bana biri anlatsın. futbol çok basit bir oyun. bak kimya,fizik,atom hiç değil.
    herifler kafa topu alamıyor,kademe bilmiyorlar, yeteri kadar sert değiller.
    ulan sabri dediğin herif ileri çıkamıyor çünkü nefesi yok herifin.
    nasıl şampiyon olacaksın? orta saha oyuncuların koşmayıp,pres yapmayıp, topu ileri sürmedikçe.
    golcün olmadan,poldi'nin sezon sonu gitmesine ragmen, tek başına uğraşmasıyla mı?
    başındaki kazmaları saymıyorum bile. bırakın hayalleri en iyi 3. olur veya olmaz bu takım.
    balık baştan kokar. bizim başımız malum, futbol takımından çok şey bekleme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın