• 9
    beşiktaşın forvet almaması, fenerbahçedeki sezonun açılmasına 1 hafta kala kovulan teknik direktör ve sistemin komple değişeceğini tahmin ederek, iyiden iyiye inandığım şampiyonluktur. biraz bölge bölge analiz yapmak istiyorum:

    kaleci: muslera - cenk gönen ikilisi. her türlü lig-kupa götürür. açıklamaya gerek bile duymuyorum.

    sol bek: lionel carole : sakatlık durumu olmadığı sürece gözüm kapalı 11'e yazarım. şampiyonlar liginde belki ama anasının liginde tabiki carole fark yaratır. geçen sezonun en isabetli orta açan beki bu arada. %39 isabet oranı vardı yanlış hatırlamıyorsam. pivot santrafor eren ile çok güzel bir uyum yakalayabilir.

    bu mevkinin tek sıkıntısı yedek oyuncu problemi. bence cavanda ve linnes ihtiyaç halinde burada oynayabilir. ama ilk 11 yeri banko olan oyuncudur carole.

    stoper : burası biraz karışık. serdar aziz gibi bir oyuncuya 4.5 milyon euro bonservis ve 2 milyon euro maaş verdiysek elbette oynayacaktır. o yüzden onun partneri kim olmalı sorusu geliyor. benim gözümde chedjou sakatlık problemi olmadığı sürece ligin en komple stoperidir ama kendisi sık sakatlanıyor ve her geçen gün yaşlandığı için formunu kaybediyor. twitter'da kendisinin gideceği ve oradan gelecek parayla bir tane önlibero alıp denayer'in tekrar kiralacağını konuşuluyor. serdar aziz - denayer ikilisi bu ligin tozunu arttırır. biri sert ve agresif savunmacı, öbürü teknik ve hızlı. güzel bir uyumları olur.

    yedek olarak ise semih kaya ve hakan balta var takımda. hakan balta ne kadar yaşlandığı için fiziksel olarak düşse de sadece pozisyon bilgisiyle süper ligde her takımda oynar. şarap gibi yaşlandıkça maldini'ye doğru evrimleşti. semih içinse diyebileceğim tek şey üzgünüm. çok sakatlık geçiriyor, ve her döndüğünde formdan düşmüş oluyor doğal olarak. ben yine de takımda kalması taraftarıyım.

    sağ bek: cavanda ve linnes ikilisi bu ligi götürür. benim tahminim cavanda hazır olduğunda linnes'i keser. linnes ile güzel bir rekabet halinde olurlar ama. bu bölgeye tam puan veriyorum.

    savunma bölgesi özet: süper lig'de şampiyonluk ve türkiye kupası için her türlü yeterli.

    ortasaha : bu bölge biraz karışık. öncelikle jor hocamın ne düşündüğü önemli. benim anladığım kadarıyla klasik bir 4-3-3 düşünüyordur elindeki kadroyla. en geride tabiri caizse bir tane regista (selçuk inan), bir tane çok koşan pres yapan, hamal diyeceğimiz ortasaha (tolga ciğerci), bir tane de ileride oyun kuracak, atakları şekillendirecek oyun kurucu. isim vermiyorum bu örnek için, zira tahmin edemeyen yazısı burada okumayı bıraksın.

    ama basında çıkan haberlere göre bu taktik dışında bir taktiğimiz daha olacak, o da 4-2-3-1. bu sefer bir tane defansif oyun kurucu (selçuk inan), bir tane adam ayağı az da olsa top yapabilen, ama asıl görevi defans olan ortasaha (levia deniyordu ama olmadı, bakalım kim gelecek yerine). önlerinde sneijder.

    yedekte ise hamit altıntop ve donk var. donk'un mutlaka yollanması gerektiğini düşünüyorum. hamit için ise duygularım karışık, ilk geldiği sene çok güzel katkı verdi, sonra sakatlıklar yüzünden hiç bir şey yapamadı ama melo'nun bel fıtığı geçirdiği arada yerini çok güzel doldurdu. keşke bu kadar maaş alıp üstüne rızık açıklamasını yapmasaydın hamit de biz de seni sevseydik ama fiyat performans olarak çok büyük bir yüksün bizim için. yoksa tecrübesi ve pozisyon bilgisiyle her türlü süper ligde iş yapar. indirime gidildiği sürece takımda kalmasından yanayım.

    ortasaha özet : adam yiyen ortasaha transferi lazım çünkü maçlar sıkışınca, ceza-sakatlık durumu olunca elimizdeki kadro çok yeterli değil yoksa selçuk-tolga-sneijder (4-3-3), bu ligi çok rahat götürecek kalitede bence.

    kanatlar : bu bölgeye karşı özellikle gelen eren derdiyok transferi ile çok karışık duygular besliyorum. elimizde 3 tane as oyuncumuz var. sinan-bruma-podolski. bunlardan sadece 2'si oynayacak çünkü 4 milyon euro bonsrevis ve 2.15 milyon euro maaş verdiğin bir oyuncuyu yedek tutmazsın: bu da demektir ki sinan veya podolski forvet mevkisi için ilk 11 değil. benim görüşüm bruma ve podolski ilk 11, sinan yedek olur 60'tan sonra girer ama her türlü rotasyon yapılır ve kimse de keşke rotasyon yapmasak demez, hatta iyi ki rotasyon yapıyoruz der. kötü rotasyon örneği ise geçen sene olan yasin-sabri ikilisi.

    yedekler : jor hocam anladığım kadarıyla sol kanat yedeği için yasin'i, sağ kanat yedeği için ise sabri'yi düşünüyor. yasin süper lig için çok iyi bir yedek. daha fazlası değil, daha azı da. sabri hakkında yorum yapmamayı tercih ediyorum, çünkü burada yazmayı seviyorum. *. emrah başsan, quakerboy'un da dediği üzere kiralık verilecektir diye tahmin ediyorum.

    kanat özet: (bkz: var mı lan böyle kanatları olan süperligde takım, var mı lan)

    forvet: eren derdiyok ilk 11'dir, net. ihtiyacımız da vardı uzun zamandır, duvar olabilen, orta açtığımızda gol atabilen, arkadaşlarına servis yapacak bir forvet. bu senenin en iyi transferinin kendisi olacağını düşünüyorum ben. çok rahat lig + kupa 20 assisti geçeceğini, hatta 25 assisti zorlayacağını düşünüyorum. abartma diyeniniz olacaktır elbette ama arkasında sinan-bruma-poldi-sneijder gibi 4 tane skorer oyuncu var. çok eğlenceli maçlar bekleyecek bence bizi, özellikle umut bulut ile geçirilen bir sezondan sonra.

    yedekler: podolski ve sinan her türlü yedeği götürür. bir de ismini kullanmak istemediğim bir ex-9 numaramız var. miladını dolduralı çok oldu. gitmemek de diretiyorsa ayıp ediyordur, başka bir şey değil.kulüp zor halde, birazcık anlayış göster derim.

    forvet özet: süper lig ve kupa için yeter de artar. her türlü uzaktan-yakından şutlarla gol atılır.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    göbek reyiz'e burada yer vermedim çünkü bursaya gitmesini bekliyorum. tarık çamdal ise, sırf adını yazmak için harcadığım enerjiye bile değmiyor.

    genel özet: jor hocamı kutlarım. çok doğru bir kadro mühendislik anlayışı var. eksikleri tespit edip güzel transferler yaptı. uygun bir taktikle mayıs ayında şampiyonluk görme ihtimalimiz var. tahminen 73-77 puan aralığında bitiririz sezonu ve şampiyon oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın