• 126
    bana inandirici gelmedi ama yasin'e 4, carole'a 5, podolski'ye 8.5 milyon euro'luk teklifler gelir ise 3'u de satilabilir. hele ki su anda icinde bulundugumuz gibi bir maddi krizden geciyor iken.

    galatasaray kulubu tarihi boyunca kac tane oyuncuyu aldigindan fazlaya satabilmis? bonservisten kar etmeyi gectim, ustune para vererek futbolcuyu elden cikarmaya calisiyoruz. porto modeli diyip duruyorduk ya- al sana turk isi porto modeli. yeter ki gelecek parayi akilli bir sekilde kullanalim ve transferde daha cok carole tarzi scout onerisi futbolculara yonelelim.
  • 127
    zaten sol bekimiz yokken bir de carole satılırsa üstüne tüy dikilir. ya kardeşim 2 stoper ve 1 sol bek deniyor. aklım almıyor. ara transfer döneminde takımın defans hattının 3'ü birden değiştirilir mi yahu? 2 stoperin bile aynı anda değiştirilmesi soru işaretiyken yapılır mı böyle bir iş?

    hayır her şeyden bahsedilmiş ama kangren olan bölgemiz orta saha yine atlanmış. valla helal olsun. selçuk'u kesme potansiyeli olan 1 oyuncu alınmaktan bile korkuluyor. şaka gibi.
  • 128
    yaptığım analizlere göre, galatasaray futbol takımının alması ve göndermesi gerekenler listesi:

    alınacaklar:

    1 adet 1.88 üstü, kalıplı, cepheden gelen degaj veya uzun topları rakibin indirmesine izin vermeyecek, tercihen sütlü çikolatalı dominant stoper (yazar burada vincent kompany diyor)
    1 adet tercihen 1.85 üstü genç, kendini parçalayacak, fair play denen kavramdan nasibini almamış hırpan stoper
    1 adet götünde pancar motoru olan ve kafası, en azından yarım yamalak çalışan, takım oyunu nedir bilen açık,
    1 adet 3 metre yakınındaki adama pas verebilen, kanadından gelen adama gölge pres yapmayan, taçları kendi takım arkadaşına atabilen sağ bek
    1 adet kolu bacağı sağlam forvet (forma giyip sahaya çıkabilmesi yeterli)
    1 adet çift yönlü oynayabilen tercihen kabilesinin büyücüsü tarafından kutsanmış, taşak çapı 5 cm olan hızlı ve zenci orta saha.

    gönderilecekler:

    1 adet orta sahada gezen, x bir insanın yanından topla koşarak geçebildiği, pres yemeden açık alanda topa basarak düşebilen wolverine
    1 adet çakma balina avcısı forvet
    1 adet bob marley ekolünden gelen ve halen neden alındığı anlaşılamamış sağ bek
    1 adet herhangi bir ekole mensup olmayan, takım arkadaşına taç dahi atamayan çin ordusu mensubu emekter esnaf sağ bek
    1 adet kornerlerde vurduğu kafaların yarısını karşılarken veya rakip yan toplarında vursa şahane adam olacak, kronik konsantrasyon sorunu olan stoper
    1 adet kendisini ronaldo sanan ancak genel hatları itibariyle berkant göktan'a daha yakın açık.
    1 adet kariyer peak noktası florya tesislerindeki sahaya jip sokmak olan, top tuttuğu görülmemiş bizlere kaleci diye yutturulmaya çalışılan şahıs.
    1 adet ne alacağımızı bir tek hamzanın bildiği kemik
    1 adet adında ğ olmasına rağmen türk statüsünde oynatamadığımız isviçreli
    1 adet umut gündoğan
    1 adet "sen ne ara geldin erman" ekolünden emrah başsan
    1 adet çakma kızılderili arjantinli bücür
    1 adet kariyer peak noktası galatasaray'a karşı oynadığı maçta hakeme kırmızı kart göstermek olan, kuyt'a söyledikleri ile sevgimizi kazandığını anlayınca tribüne oynadığı kadar top oynasa real madrid'e gidebileceğini düşündüğüm sağ bek.

    ihtiyaç halinde sağlam bir bonservis ile çine gönderilecekler:

    1 adet alman panzeri.
    1 adet xayhan inan.

    bu saydıklarım kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler. hangileri yapılırsa başarı sayarım.
  • 129
    satışları yaptıktan sonra değerlendirilebilecek oyuncular;

    sol stoper: mamadou sakho (kiralık+opsiyon), juan jesus, vitor hugo

    sağ stoper: domagoj vida, yevhen khacheridi, lukas klostermann

    sağ bek: pablo zabaleta (yoksa sabri bir yere gitmeyecek :/ )

    orta saha: lucas leiva (yoksa selçuk bir yere gitmeyecek)

    sağ kanat: garry mendes rodrigues, luciano narsingh, eduardo vargas, martin braithwaite

    forvet: simone zaza(kiralık) , loic remy(kiralık+opsiyon), stevan jovetic, miller bolanos, benjamin moukondjo, hiç biri olmazsa baye oumar niasse :/
  • 131
    podolski, yasin satılır. chedjou, josue, sighortsson, hamit vb. yollanır ve yerlerine vida, hugo, narsingh, rodrigues, eto alınırsa tek problemimiz orta saha göbeğinde kalır. oraya da uygun fiyatlı bir alternatif alsak kaan ayhan vb. takımın birçok problemi çözülür.
    podolski 7-8'e , yasin 4'e satılsa 12 milyon euroluk bütçe olur, yollananlardan da biraz bütçe sağlansa, etti 15 milyon euro. alacağımız adamlara ortalama 4 milyon euro bonservis verebiliriz (eto hariç). maaşlarında da uçmaz isek oynadığımız saçma futboldan kurtulabiliriz.
    tabi geçen senelerde olduğu gibi bu adamların hiç birini almayıp, 2-3 sakat futbolcu alma, 1-2 futbolcunun lisansını yetiştirememe gibi süper hamlelerle de bitirebiliriz transfer sezonunu.
  • 132
    öncelikle eldeki çöpler temizlenerek transferler için gelir elde edilmeli;

    luis cavanda; bu adamı niye aldık hala anlamış değilim. bir de bedavaya almak yerine 1.750.000 € para saydık. en az 1.000.000 €'ya satılmalı.
    aurelien chedjou; hala fransa'da piyasası varken 2-2.5 m €'ya satılabilir.
    semih kaya; böyle çapsızların bizim takımda işi yok. 3'e 5'e bakmadan satılmalı.
    selçuk inan; semih gibi 3'e 5'e bakmadan satılmalı.
    yasin öztekin; çıkan haberler doğruysa düşünmeden satılmalı.
    lukas podolski; eğer 15-20 m € teklif edilirse satılmalı.
    hamit altıntop; bu saatten sonra kimse almaz. sözleşmesinin fesh edilmesi en doğru hareket olacaktır.
    lucas ontivero; teklif varsa 3'e 'e bakılmadan satılmalı. yoksa sözleşmesi fesh edilmeli.
    jpk; sözleşmesini fesh edin gitsin.
    umut gündoğan; sözleşmesini fesh edin gitsin.
    endoğan adili; bunu niye aldılar hala anlamadım. fesh edin gitsin.
    josue; kendisine teşekkür edilip gönderilmeli.

    gelelim bizim yapacağımız transferlere;

    kaleci: gerek yok muslera ve cenk gayet iyi.
    sağ bek: sabri ve linnes yarım sezon idare etsinler. ama linnese daha çok şans verilmeli.
    stoper: üç adayım var evgen khacheridi, domagoj vida,mamadou sakho belki kaan ayhanrotasyon olarak alınabilir.
    sol bek: carole tek başına yetmiyor rotasyona emre taşdemir alınabilir.
    orta saha: de jong yeterli değil,tolga zaten kayıp. 2 adet transfer duruma göre 3 adet adam alınmalı. biri adam yiyen orta saha olmalı. bunun için de adaylarım kerem demirbay, lucas leiva rotasyonada nuri şahin.
    kanatlar: luciano narsingh, eduardo vargas rotasyon için bilal başaçıkoğlu
    ofansif orta saha: sneijder'i yedekleyecek adam alınmalı. uygun bir aday aklıma gelmedi.
    forvet: stevan jovetic alexandre pato

    bu takım yarım sezonda uyum sağlarsa gelecek sene uygun bir teknik direktörle yardırabilir. tabi yardırabilmemiz için bu sene şampiyonlar ligi'ne katılmamız gerek.
  • 133
    elimizdeki tüm para+ poldi'nin satışından gelen para+ yasin satılabilirse yasin'in parası ile ne yapıp yapıp domagoj vida-vitor hugo tandemini kurmamız lazım. defans hattımızı bu derece güçkendirdikten sonra kalan parayla garry rodrigues de alınabilirse alınsın. ondan sonra mayıs ayını bekleyelim. şu iki stoperi ve arkalarına muslera'yı koyup şampiyon olmama ihtimalimiz yok.
  • 135
    kale hariç defansın bütün bölgelerine, hareket edebilen koşabilen bir ortasaha merkeze, defansa yardım edebilecek sağ açığa ve forvete ihtiyaç duyduğumuz dönem. ihtiyacımız çok, ancak aşırı yetenekli yönetimimizin önce podolskiyi satıp, sonra da "devre arası transferi çok sağlıklı olmuyor" sözlerinin altına sığınıp transferi yine beceremeyeceği sıkıntılı, stresli ve iğrenç ötesi geçmesini tahmin ettiğim bir başka eziyet dönemi. *
  • 136
    bu dönemle ilgili kafamı kurcalayan en önemli şey eksiklerimizin doğru değerlendirilmemesi. arkadaşlar hala elimizde orta saha oyuncusu yok kimse umursamıyor ama bu böyle. defans zaten hak getire ama en azından çözülmeye çalışılıyor. elde hala forvet yok ama kanat almaya çalışıyoruz. benim kendi gözümden değerlendirmem ve eksik bölgeler şu şekilde.( bu sezon ki tüm maçları izleyen bir taraftar olarak).

    1-> defansa hakan ile tandem oluşturacak sağlam kafa topu vermeyen ve lider özellikli defans lazım. 2 tane adam almaya şu aşamada gerek yok çünkü hem maliyet hemde uyum süreci uzar. he ucuz bulunursa alınıp yavaş yavaş adapte edilebilir veya genç semih şutlanıp yerine adam alınırsa ayrı.

    2-> sağ bek. şimdi cavanda,linnes ve sabri 3lüsünü karıştırsak 1 adet bek etmez. o yüzden bunların 2 tanesinden kurtulup yerine 1 adet bek almamız lazım. gönül ister cavanda ve sabri gitsin ama o iş yaş. o yüzden cavanda bonservis ile şutlanır linnes ise kiralanır sağlam bir bek alınır. seneye sabriden kurtuluruz linnes geri gelir.

    3-> 1 adet adam yiyen orta saha. bizim ihtiyacımız olan en önemli yer burası. koşup ısıracak bir adam olmalı. çok iyi top kapma yeteneği olmalı bu oyuncunun. mümkünse zenci olursa daha iyi olur. yanına tolga,selçuk,jongdan birini monte ederiz idare eder orayı. gönül ister 1 adette akıllı çabuk kanat değiştiren orta sahamız olsun ama o iş şu an zor. jong o işi iyi yapıyor temposuz olsa bile.

    4-> 1 adet güzelinden forvet. bizim sistem kanatlardan içe girme şeklinde işlediği için duvar olacaktan ziyade araya sarkacak bitirici bir forvet lazım. yakaladığını atacak aralara kaçacak markajdan kaçacak bir adam lazım.

    5-> yasin eğer gidiyorsa yerine 1 adet sağ açık lazım. bunun tercihi sisteme göre değişir. eren kalıcaksa çizgiye inmeyi seven bir adam lazım. mobil forvet gelicekse ise oraya 1 adet 4.maddeki adamı destekleyecek yasinden akıllı olan adam lazım. he eğer yasin kalıcaksa gerek yok orası idare eder bizi bu sezon.

    benim görüş ve yorumlarım bu şekilde. 5 adam lazım. acil bekleyen 1-2-3. maddeler. 4. madde ise yedek forvetle kotarılabilir 6 ay. 5 çok lüzum değil bence.
  • 138
    satılacak alternatiflere bakarsak, lukas podolski 7 milyon euro desek, yasin öztekin 4 milyon euro desek (rubin kazan teklifi deniliyor) toplamda bonservisler için harcayabilecek 11 milyon euro paramız olur. ek kaynak da (hiç zannetmiyorum ama) bulsak yada aurelien chedjou falan da satılsa taş çatlasa 15 milyon euro diyebiliriz.

    ihtiyaçlara gelelim, kadro üzerinden konuşalım onu da. http://galatasaray11.com/...2-yari-kadrosu-21425
    elimizdeki oyunculardan çıkan en iyi ilk 11 bu olacaktır. aksini iddia edecek kimse yok galiba. buradaki değişiklikler sadece tolga ciğerci yerine selçuk inan olabilir, stoperde hakan balta yerine koray günter dönerse olabilir. ama şu anda durumları dikkate alındığında (tolga'dan halen haber yok ama) en iyi 11 bu.

    15 milyon euro düşünsek bütçeyi, 3 pozisyon var tamamlamamız gereken. podolski gitti, chedjou da gidecek büyük olasılık. 2 yabancı oradan kurtarır durumumuz olduğuna göre 3 yabancı oyuncu transfer edilebilir sınırlamaya takılmadan sorunsuzca.

    pozisyonları inceleyelim hemen.

    stoper - bu pozisyonda önceliğimiz sağ stoper olmalı. hakan balta yine elimizdeki stoper ekibi içerisinde sağlıklı & güven veren tek isim. koray dönerse o da sol stoper oynayabilir. sezon sonuna kadar bir şekilde bu varyasyonla sol stoperi düzenleyebiliriz. sağ stoperde de savunmanın tamamına liderlik edebilecek, fizik gücü üst düzey, hava toplarında ciddi anlamda çok etkili ve kademe bilgisi çok iyi bir isim lazım. gündemdeki ahmet yılmaz çalık bu isim değildi zaten. vitor hugo franchescoli de souza belki olabilir ama avrupa'da ne verebilir bu görülmemiş. sadece brezilya performansına göre transfer çok yanlış olabilir. daha önce avrupa futbolu görmeyen bir çok isim geldiği zaman problem yaşayabilir. domagoj vida olur. iyi de olur hatta, tam pozisyonun adamı. bir diğeri gündemde değil ama olur da gündeme gelirse bence en iyisi evgen khacheridi olur. ismi geçen 4 stoperi incelediğimizde tam bizim eksiklerimize çözüm olabilecek isimdir. ayrılabilecek bütçe bu 15 milyon euro'dan 4-5 en fazla 6 milyon euro olabilir. en önemli bölge ara transfer dönemi için. bu yüzden 6 milyon euro'ya kadar çıkılabilir.

    sağ açık - yasin öztekin ve lukas podolski'yi sattık diyerek konuşuyoruz. ikisi birden gittiği zaman sağ açık pozisyonundaki tek alternatifimiz geçen sezonun prensi bu sezon kadroya girmekte zorlanan sinan gümüş kalıyor. yeterli mi şu andaki hali ile? değil. bizde de hata var, çok erken şımarttık galiba. neyse, bu bölge için süratli, teknik, iyi orta açabilen bir isim gerekli benim gördüğüm. çünkü elimizdeki forvet alternatifimiz sadece eren derdiyok kalıyor yapılabilecek olası transferin dışında. eren'e gol attırmanın görünen tek yolu havadan net kafa vuruşu yapabileceği ortaları açmak. röveşata vs. ekstrem, bunu düşünerek her pozisyonda orta açamayız. eren'in kafa vuramaması topun arkaya bruma'ya doğru gelmesi demektir. bu da iyi bir opsiyon çünkü kendisi açısını bulamazsa bile oraya hareketlenecek wesley sneijder - nigel de jong - tolga ciğerci yada selçuk inan hangisi oynuyorsa bu isimler ile doğrudan pozisyona girilebilir. peki alternatifler? luciano narsingh belki olabilir ama formundan uzak. garry mendes rodrigues'i 1 dakika ayağında topla izlemedim, ne verebilir emin değilim. paok taraftarının yaygara koparması da "takımın yıldızını nasıl satarsınız" gibi beni ilgilendirmez çünkü tarık çamdal bize gelirken de eskişehir taraftarı "takımın yıldızını nasıl satarsınız siz" falan diye yaygara koparmıştı. onlar bana inandırıcı gelmiyor, galatasaray seviyesinde mi, ona bakarım da izleyebilsek... 3-4 milyon euro da buraya bütçe ayrılabilir. daha fazlası çünkü oyuncunun tutmaması durumunda ciddi zarar ettirir bize.

    forvet - kolbeinn sigthorsson'dan 1 dakika bile faydalanamadan göndermiş olmamız ve santrafor görevi yapabilen 2 kanat oyuncumuzu sattığımızı düşünmemiz üzerine kesinlikle transfer yapılması gereken pozisyondur. çünkü elimizde forvet alternatifi olmadan tek forvete kaldığımızda neler yaşandığını gördük. (bkz: umut bulut) ha umut çok mu iyiydi de pozisyonda tek kalınca bitti? alakası yok. umut zaten bitikti, tek kalınca iyice çöktü. aynı şeyin eren'e olmaması gerekir. peki, nasıl bir forvet lazım? havadan oynamayı başarırsak sezonun 2. yarısında eren yeterli, problemimiz yerden oynayabilecek bir santrafor. bu da burak yılmaz gibi değil, daha çok johan elmander tarzı olmalıdır. kolay mı böyle bir santraforu bu transfer döneminde almak? bilmiyorum. en iyi alternatif benim gözümde bu bölgeye birisini kiralamaktır yeniden. hatta mümkünse 2 oyuncu kiralamak, alınan performansa göre birisinin bonservisini sezon sonunda almak. kimdir peki bu isim? aklımda yok. sion'dan pape moussa konate denilmişti, ama afrika kupası olduğunu unutmamak da gerek. 93 doğumlu konate 2 alternatiften birisi olabilir, diğeri ise tekniğiden emin olunan bir isim olmalı. amk * alexandre pato yazıyor ama inanmıyorum doğal olarak.

    sonuç: 3 bölgeye transfer ihtiyacımız var. 11 - 15 milyon euro aralığında bütçe bu eksikleri tamamlamak için yeterli olur mu? bence olur. 2 transfer + 2 kiralık 4 futbolcu bizim sorunlarımızı çözebilir kısa vadede. yeni sezon öncesi oturulur yeniden planlamalar yapılır her bölge için. hatta 2 transfer + 2 kiralık oyuncu alındığı takdirde bu transfer döneminde kâr bile ettirebilir kulübe yine kısa vadede. uefa tarafından halen inceleme altında olduğumuz düşünülürse bu şekilde verimli bir transfer dönemi geçirirsek onların gözünde de olumlu bir izlenim almış olabiliriz. mantıklı olarak bu şekilde bir transfer dönemi taraftarın da yeniden inancını canlandıracaktır, arena'nın biraz daha dolmasıyla şampiyonluğa kalan adımları saymaya başlarız gibi geliyor bana.
  • 141
    inşallah mancini dönemindeki ara transfer saçmalıklarını tekrarlamayız. devre arasında beş-altı adet yeni oyuncuyu takıma katmak ve uyum sürecini beklemek doğru değil. bize bir adet stoper ve bir adet kanat oyuncusu lazım. takımın çok eksiği var ama en doğru hamleleri sezon başında yapabiliriz. yarışan takımların çehresini tamamen değiştirmek, yarıştan kopmaya neden olabilir. o yüzden çok dikkatli hareket edilmeli.
  • 147
    güzel memleketimin aheste insanlarının dillerine pelesenk olmuş batı'nın sadece ahlaksızlığını almak üzerine olan söylemlerine nazire yaparcasına, yine de gözümüzü batı’ya çevirip -sen de üç, plase iki, en azından bir- batı üslubuyla yetişmiş, barok ve rokoko tarzında işlenmiş ve disiplini racon olarak benimsemiş oyunculara yönelmemiz gereken transfer dönemidir ki; defansın arkasına sarkıntılık ettirmeyecek gözü pek, havadan veya yerden kah uçanı kah kaçanı süpürecek yiğit bir savunma oyuncusuna; muhiti olan orta sahada göz açtırmayıp vücut vücuda cenk edercesine temas kurmayı adet edinmiş, topuk gösterip çevikliği ve ciğersizliğiyle nam salmış bileğiyle cevval aklıyla ehil baldırıçıplak bir ortasaha oyuncusuna; fırsat bulunursa, ayakları mabadına vururcasına koşmaktan yüreği pırpır ederken muameleyi mutlu sonla bitirme arzusuyla yanıp tutuşan ve mutlu sonu asiste etmekte de bir beis görmeyen, gelgelelim hem ortasahadaki yarenlerine hem bekteki yoldaşına yardımda bulunmaktan gocunmayan serdengeçti bir sağ açık oyuncusuna ihtiyacımız aşikar ve ihtiyaçların karşılanması konusunda ise aklıselim davranmak ve har vurup harman savurmamak müspettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın