• 138
    satılacak alternatiflere bakarsak, lukas podolski 7 milyon euro desek, yasin öztekin 4 milyon euro desek (rubin kazan teklifi deniliyor) toplamda bonservisler için harcayabilecek 11 milyon euro paramız olur. ek kaynak da (hiç zannetmiyorum ama) bulsak yada aurelien chedjou falan da satılsa taş çatlasa 15 milyon euro diyebiliriz.

    ihtiyaçlara gelelim, kadro üzerinden konuşalım onu da. http://galatasaray11.com/...2-yari-kadrosu-21425
    elimizdeki oyunculardan çıkan en iyi ilk 11 bu olacaktır. aksini iddia edecek kimse yok galiba. buradaki değişiklikler sadece tolga ciğerci yerine selçuk inan olabilir, stoperde hakan balta yerine koray günter dönerse olabilir. ama şu anda durumları dikkate alındığında (tolga'dan halen haber yok ama) en iyi 11 bu.

    15 milyon euro düşünsek bütçeyi, 3 pozisyon var tamamlamamız gereken. podolski gitti, chedjou da gidecek büyük olasılık. 2 yabancı oradan kurtarır durumumuz olduğuna göre 3 yabancı oyuncu transfer edilebilir sınırlamaya takılmadan sorunsuzca.

    pozisyonları inceleyelim hemen.

    stoper - bu pozisyonda önceliğimiz sağ stoper olmalı. hakan balta yine elimizdeki stoper ekibi içerisinde sağlıklı & güven veren tek isim. koray dönerse o da sol stoper oynayabilir. sezon sonuna kadar bir şekilde bu varyasyonla sol stoperi düzenleyebiliriz. sağ stoperde de savunmanın tamamına liderlik edebilecek, fizik gücü üst düzey, hava toplarında ciddi anlamda çok etkili ve kademe bilgisi çok iyi bir isim lazım. gündemdeki ahmet yılmaz çalık bu isim değildi zaten. vitor hugo franchescoli de souza belki olabilir ama avrupa'da ne verebilir bu görülmemiş. sadece brezilya performansına göre transfer çok yanlış olabilir. daha önce avrupa futbolu görmeyen bir çok isim geldiği zaman problem yaşayabilir. domagoj vida olur. iyi de olur hatta, tam pozisyonun adamı. bir diğeri gündemde değil ama olur da gündeme gelirse bence en iyisi evgen khacheridi olur. ismi geçen 4 stoperi incelediğimizde tam bizim eksiklerimize çözüm olabilecek isimdir. ayrılabilecek bütçe bu 15 milyon euro'dan 4-5 en fazla 6 milyon euro olabilir. en önemli bölge ara transfer dönemi için. bu yüzden 6 milyon euro'ya kadar çıkılabilir.

    sağ açık - yasin öztekin ve lukas podolski'yi sattık diyerek konuşuyoruz. ikisi birden gittiği zaman sağ açık pozisyonundaki tek alternatifimiz geçen sezonun prensi bu sezon kadroya girmekte zorlanan sinan gümüş kalıyor. yeterli mi şu andaki hali ile? değil. bizde de hata var, çok erken şımarttık galiba. neyse, bu bölge için süratli, teknik, iyi orta açabilen bir isim gerekli benim gördüğüm. çünkü elimizdeki forvet alternatifimiz sadece eren derdiyok kalıyor yapılabilecek olası transferin dışında. eren'e gol attırmanın görünen tek yolu havadan net kafa vuruşu yapabileceği ortaları açmak. röveşata vs. ekstrem, bunu düşünerek her pozisyonda orta açamayız. eren'in kafa vuramaması topun arkaya bruma'ya doğru gelmesi demektir. bu da iyi bir opsiyon çünkü kendisi açısını bulamazsa bile oraya hareketlenecek wesley sneijder - nigel de jong - tolga ciğerci yada selçuk inan hangisi oynuyorsa bu isimler ile doğrudan pozisyona girilebilir. peki alternatifler? luciano narsingh belki olabilir ama formundan uzak. garry mendes rodrigues'i 1 dakika ayağında topla izlemedim, ne verebilir emin değilim. paok taraftarının yaygara koparması da "takımın yıldızını nasıl satarsınız" gibi beni ilgilendirmez çünkü tarık çamdal bize gelirken de eskişehir taraftarı "takımın yıldızını nasıl satarsınız siz" falan diye yaygara koparmıştı. onlar bana inandırıcı gelmiyor, galatasaray seviyesinde mi, ona bakarım da izleyebilsek... 3-4 milyon euro da buraya bütçe ayrılabilir. daha fazlası çünkü oyuncunun tutmaması durumunda ciddi zarar ettirir bize.

    forvet - kolbeinn sigthorsson'dan 1 dakika bile faydalanamadan göndermiş olmamız ve santrafor görevi yapabilen 2 kanat oyuncumuzu sattığımızı düşünmemiz üzerine kesinlikle transfer yapılması gereken pozisyondur. çünkü elimizde forvet alternatifi olmadan tek forvete kaldığımızda neler yaşandığını gördük. (bkz: umut bulut) ha umut çok mu iyiydi de pozisyonda tek kalınca bitti? alakası yok. umut zaten bitikti, tek kalınca iyice çöktü. aynı şeyin eren'e olmaması gerekir. peki, nasıl bir forvet lazım? havadan oynamayı başarırsak sezonun 2. yarısında eren yeterli, problemimiz yerden oynayabilecek bir santrafor. bu da burak yılmaz gibi değil, daha çok johan elmander tarzı olmalıdır. kolay mı böyle bir santraforu bu transfer döneminde almak? bilmiyorum. en iyi alternatif benim gözümde bu bölgeye birisini kiralamaktır yeniden. hatta mümkünse 2 oyuncu kiralamak, alınan performansa göre birisinin bonservisini sezon sonunda almak. kimdir peki bu isim? aklımda yok. sion'dan pape moussa konate denilmişti, ama afrika kupası olduğunu unutmamak da gerek. 93 doğumlu konate 2 alternatiften birisi olabilir, diğeri ise tekniğiden emin olunan bir isim olmalı. amk * alexandre pato yazıyor ama inanmıyorum doğal olarak.

    sonuç: 3 bölgeye transfer ihtiyacımız var. 11 - 15 milyon euro aralığında bütçe bu eksikleri tamamlamak için yeterli olur mu? bence olur. 2 transfer + 2 kiralık 4 futbolcu bizim sorunlarımızı çözebilir kısa vadede. yeni sezon öncesi oturulur yeniden planlamalar yapılır her bölge için. hatta 2 transfer + 2 kiralık oyuncu alındığı takdirde bu transfer döneminde kâr bile ettirebilir kulübe yine kısa vadede. uefa tarafından halen inceleme altında olduğumuz düşünülürse bu şekilde verimli bir transfer dönemi geçirirsek onların gözünde de olumlu bir izlenim almış olabiliriz. mantıklı olarak bu şekilde bir transfer dönemi taraftarın da yeniden inancını canlandıracaktır, arena'nın biraz daha dolmasıyla şampiyonluğa kalan adımları saymaya başlarız gibi geliyor bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın