• 1
    (bkz: #2076443) şurada durumu özetlemeye çalışmıştım. gerçi sağolsun ali naci bir hafta sonra haberini yapmış :p http://gamaspor.com/...ochetti-pahali-geldi

    yukarıda isimlerini verdiklerimden mamadou sakho türkiye'de oynamak istemediğini belirtmiş. olmuyor.

    salvatore bocchetti için talep edilen bedelleri karşılamamız mümkün değil. ayrıca bir sakatlığı olduğu söylendi.

    oyuncu izleme komitesi maliyeti düşük ve isteğimizi karşılayabilecek isimler arıyor harıl harıl. bu arada dün çıkan rafael toloi ile de herhangi bir ilgimiz olmadığını belirtmem lazım.

    hücum bölgesi için eduardo vargas ile anlaşıldı. kulübü ile henüz net bir anlaşma yok. ancak transferinin bir telefona baktığını düşünüyorum. şu anki düşünceler devam edilirse ocak ayında takıma katılır. (kendisi ile ilgili çalışmalar bir ay kadar önce başlamıştı. (bkz: #2059735) )

    bu arada lionel carole için ciddi olarak ilgisini belli eden 2 fransız kulübü mevcut. gelişmeler olabilir.

    aslında çok daha uzun yazmıştım ama bilgisayarın azizliğine uğradım. başka bir gelişme olursa ayrıca aktarırım.
  • 2
    basındaki haberlere göre 2 milyon euro devre arası transfer bütçemiz olduğu söylenmekte.
    ben şu haber başlıklarını bırakıyorum şöyle, 2 milyon euro ile neler başarabileceğimizi gösterir.

    kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/spor/429419.aspx

    https://pbs.twimg.com/media/CzzYVhYWgAAJkMR.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/CzzYWOjXUAUavS6.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/CzzYWwfW8AAwv5Q.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/CzzYZOrXUAARhnw.jpg
  • 3
    http://galatasaray11.com/i/21267.jpg

    --- alıntı ---

    defans transferleri mutalaka ve mutlaka yapılmalı. ha bize ilk 3 yeter deniyorsa ahmet çalık'la kaan ayhan'la uğraşmaya devam etsinler. transfer için poldi satılacaksa rm/rw için de önceden yazılan edu vargas kiralık anlaşması(3m € opsiyon ile) çok mantıklı olur. yasin de formda zaten; hücum hattımız işini yapar. defans kan ağliyor ama! carole bile içe sinmiyor. pozisyon bilgisi çok zayıf.

    --- alıntı ---

    edit: link: http://galatasaray11.com/kadro/aci-tablo-21267 .
  • 5
    yönetim için hayati önem taşıyan transfer dönemidir. öncelikle yönetimin yaptığı kadroda işe yaramayan ve yük konumundaki futbolcularla yolları ayırma işlemini gayet yerinde buluyorum. hatta biraz gecikmiş bir işlem.
    izlenmesi gereken yönteme gelirsek; yıllardır yaptığımız sağ bek transferleri bizim için ne kadar büyük maddi manevi kayıp olmuşsa ders çıkartabilirsek şayet o kadar da yol gösterici bir musibettir aynı zamanda. bariz olan stoper, santrafor, sağ bek ve ortasaha transferlerini uzun vadeli ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde yapmamız gerekiyor. artık herhangi bir bölgemizin yama yapılacak yeri kalmadı. bunun dışında gitme ihtimali olan bruma yerine sözleşmesi 31.12.2016 tarihinde biten ely esterilla'nın alınmasının doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. cüzi bir imza parası ve düşük yıllık ücretle takıma hem ciddi katkı sağlar hem de ilerleyen yıllarda çok ciddi rakamlara alıcı bulabilir. oyuncu ile ilgili linkler:
    http://www.transfermarkt.com/...rofil/spieler/310742
    https://youtu.be/E0YyX6ow504
    sözleşmesi biten bir diğer oyuncu ise lee jae sung. kendisi enerjisi bitmeyen iyi bir box to box. bu da kendisinin tr scouts tarafından yapılmış inceleme yazısı: http://trscouts.com/jae-sung-lee/
    bunlar benim yarım saatlik uğraş sonucu bulduğum oyuncular. eminim scout ekibi çok daha doğru çok daha uygun oyuncular bulabişir. burada en önemli husus bizim menajerlerin getirdiği oyuncularla değil kendi ihtiyaç duyduğumuz oyunculara yönelmemiz. umarım bu temizliğin sonu selamet olur.
  • 6
    eger beklenilen kisiler gelirse*, asagi yukari su sekilde bir 11e sahip olabiliriz:

    http://www.imgim.com/...16-12-31um155228.png

    yani müdafa dörtlüye bakmasak iyi kadro aslinda, ama o müdafa dörtlü cok kritik iste. ve bu sekildeki müdafamiz asiri derecede kötü, yani öyle böyle kötü degil. tff 1.lig de bile gelene gidene 2-3 gol garanti yiyen bir müdafadir bu müdafa.
  • 8
    satılacak alternatiflere bakarsak, lukas podolski 7 milyon euro desek, yasin öztekin 4 milyon euro desek (rubin kazan teklifi deniliyor) toplamda bonservisler için harcayabilecek 11 milyon euro paramız olur. ek kaynak da (hiç zannetmiyorum ama) bulsak yada aurelien chedjou falan da satılsa taş çatlasa 15 milyon euro diyebiliriz.

    ihtiyaçlara gelelim, kadro üzerinden konuşalım onu da. http://galatasaray11.com/...2-yari-kadrosu-21425
    elimizdeki oyunculardan çıkan en iyi ilk 11 bu olacaktır. aksini iddia edecek kimse yok galiba. buradaki değişiklikler sadece tolga ciğerci yerine selçuk inan olabilir, stoperde hakan balta yerine koray günter dönerse olabilir. ama şu anda durumları dikkate alındığında (tolga'dan halen haber yok ama) en iyi 11 bu.

    15 milyon euro düşünsek bütçeyi, 3 pozisyon var tamamlamamız gereken. podolski gitti, chedjou da gidecek büyük olasılık. 2 yabancı oradan kurtarır durumumuz olduğuna göre 3 yabancı oyuncu transfer edilebilir sınırlamaya takılmadan sorunsuzca.

    pozisyonları inceleyelim hemen.

    stoper - bu pozisyonda önceliğimiz sağ stoper olmalı. hakan balta yine elimizdeki stoper ekibi içerisinde sağlıklı & güven veren tek isim. koray dönerse o da sol stoper oynayabilir. sezon sonuna kadar bir şekilde bu varyasyonla sol stoperi düzenleyebiliriz. sağ stoperde de savunmanın tamamına liderlik edebilecek, fizik gücü üst düzey, hava toplarında ciddi anlamda çok etkili ve kademe bilgisi çok iyi bir isim lazım. gündemdeki ahmet yılmaz çalık bu isim değildi zaten. vitor hugo franchescoli de souza belki olabilir ama avrupa'da ne verebilir bu görülmemiş. sadece brezilya performansına göre transfer çok yanlış olabilir. daha önce avrupa futbolu görmeyen bir çok isim geldiği zaman problem yaşayabilir. domagoj vida olur. iyi de olur hatta, tam pozisyonun adamı. bir diğeri gündemde değil ama olur da gündeme gelirse bence en iyisi evgen khacheridi olur. ismi geçen 4 stoperi incelediğimizde tam bizim eksiklerimize çözüm olabilecek isimdir. ayrılabilecek bütçe bu 15 milyon euro'dan 4-5 en fazla 6 milyon euro olabilir. en önemli bölge ara transfer dönemi için. bu yüzden 6 milyon euro'ya kadar çıkılabilir.

    sağ açık - yasin öztekin ve lukas podolski'yi sattık diyerek konuşuyoruz. ikisi birden gittiği zaman sağ açık pozisyonundaki tek alternatifimiz geçen sezonun prensi bu sezon kadroya girmekte zorlanan sinan gümüş kalıyor. yeterli mi şu andaki hali ile? değil. bizde de hata var, çok erken şımarttık galiba. neyse, bu bölge için süratli, teknik, iyi orta açabilen bir isim gerekli benim gördüğüm. çünkü elimizdeki forvet alternatifimiz sadece eren derdiyok kalıyor yapılabilecek olası transferin dışında. eren'e gol attırmanın görünen tek yolu havadan net kafa vuruşu yapabileceği ortaları açmak. röveşata vs. ekstrem, bunu düşünerek her pozisyonda orta açamayız. eren'in kafa vuramaması topun arkaya bruma'ya doğru gelmesi demektir. bu da iyi bir opsiyon çünkü kendisi açısını bulamazsa bile oraya hareketlenecek wesley sneijder - nigel de jong - tolga ciğerci yada selçuk inan hangisi oynuyorsa bu isimler ile doğrudan pozisyona girilebilir. peki alternatifler? luciano narsingh belki olabilir ama formundan uzak. garry mendes rodrigues'i 1 dakika ayağında topla izlemedim, ne verebilir emin değilim. paok taraftarının yaygara koparması da "takımın yıldızını nasıl satarsınız" gibi beni ilgilendirmez çünkü tarık çamdal bize gelirken de eskişehir taraftarı "takımın yıldızını nasıl satarsınız siz" falan diye yaygara koparmıştı. onlar bana inandırıcı gelmiyor, galatasaray seviyesinde mi, ona bakarım da izleyebilsek... 3-4 milyon euro da buraya bütçe ayrılabilir. daha fazlası çünkü oyuncunun tutmaması durumunda ciddi zarar ettirir bize.

    forvet - kolbeinn sigthorsson'dan 1 dakika bile faydalanamadan göndermiş olmamız ve santrafor görevi yapabilen 2 kanat oyuncumuzu sattığımızı düşünmemiz üzerine kesinlikle transfer yapılması gereken pozisyondur. çünkü elimizde forvet alternatifi olmadan tek forvete kaldığımızda neler yaşandığını gördük. (bkz: umut bulut) ha umut çok mu iyiydi de pozisyonda tek kalınca bitti? alakası yok. umut zaten bitikti, tek kalınca iyice çöktü. aynı şeyin eren'e olmaması gerekir. peki, nasıl bir forvet lazım? havadan oynamayı başarırsak sezonun 2. yarısında eren yeterli, problemimiz yerden oynayabilecek bir santrafor. bu da burak yılmaz gibi değil, daha çok johan elmander tarzı olmalıdır. kolay mı böyle bir santraforu bu transfer döneminde almak? bilmiyorum. en iyi alternatif benim gözümde bu bölgeye birisini kiralamaktır yeniden. hatta mümkünse 2 oyuncu kiralamak, alınan performansa göre birisinin bonservisini sezon sonunda almak. kimdir peki bu isim? aklımda yok. sion'dan pape moussa konate denilmişti, ama afrika kupası olduğunu unutmamak da gerek. 93 doğumlu konate 2 alternatiften birisi olabilir, diğeri ise tekniğiden emin olunan bir isim olmalı. amk * alexandre pato yazıyor ama inanmıyorum doğal olarak.

    sonuç: 3 bölgeye transfer ihtiyacımız var. 11 - 15 milyon euro aralığında bütçe bu eksikleri tamamlamak için yeterli olur mu? bence olur. 2 transfer + 2 kiralık 4 futbolcu bizim sorunlarımızı çözebilir kısa vadede. yeni sezon öncesi oturulur yeniden planlamalar yapılır her bölge için. hatta 2 transfer + 2 kiralık oyuncu alındığı takdirde bu transfer döneminde kâr bile ettirebilir kulübe yine kısa vadede. uefa tarafından halen inceleme altında olduğumuz düşünülürse bu şekilde verimli bir transfer dönemi geçirirsek onların gözünde de olumlu bir izlenim almış olabiliriz. mantıklı olarak bu şekilde bir transfer dönemi taraftarın da yeniden inancını canlandıracaktır, arena'nın biraz daha dolmasıyla şampiyonluğa kalan adımları saymaya başlarız gibi geliyor bana.
  • 9
    faydasız futbolcuları yollamaya devam ediyor oluşumuz çok olumlu.
    65 milyon euro'luk maaş bütçesini aşmadan gerekli takviyeleri yapabilmek çok zor, bunu da kabul ediyorum.

    ama ara transfer döneminde 7 tane oyuncu alamazsınız. dolayısıyla ara transfer döneminde alacağınız oyuncu, takımdaki oyunculardan daha üst kalitede, takımı ileri taşıyacak, takımın önemli bir eksiğini kapatacak tipte bir oyuncu olmalıdır.

    şu ana kadar gönderilen faydasız futbolcuları saymaya gerek yok.

    gitmesi gündemde olan podolski. takıma faydalı, üst düzey bir oyuncu. forvet, forvet arkası ve kanat oynayabiliyor.
    7,5 milyon euro bonservis bedeli ile çin'e gidiyor olması galatasaray adına yönetimsel bir beceriksizlik. daha fazla bonservis kazanıyor olmalıydık.
    ama satılmasını mantıklı buluyorum. biz bu adamı 30 yaşında iken 2,5 milyon euro'ya aldık. 1,5 yıldır bizimle birlikte, vereceği katkıyı verdi bence. bundan sonra düşüşe geçer artık, zaten sakatlıkları malum. satılması doğru karar, 5 milyon euro kar etmiş oluruz. ödediğimiz yüksek maaş yükünden kurtulmuş oluruz.

    ------------------------ihtiyaç listesi------------------------------
    1- stoper

    ****vitor hugo, hava toplarında çok etkili, oyun içinde yüksek konsantrasyona sahip, genellikle kısa paslarla oynamayı seven, hamleli bir stoper. takımdaki bir eksiği kapatabilecek tipte bir oyuncu. ama kendisinden geriden oyun kurmasını, 60 metre pas atmasını beklemeyin. yine takımımızdaki stoperlere kıyasla daha yüksek, kesici, yıldırıcı, rakibe üstünlük sağlayabilen bir oyuncu. kendisi hakkında bilgimiz bu kadar, daha fazla bilgiye sahip değilim. en az %51 ihtimalle faydalı olabilir gibi görünüyor ama yine de kapalı kutu sayılır.

    **ahmet çalık, iyi bir oyuncu olsa da takımdaki mevcut stoperlerden daha iyi değil, yani ara transferde kısıtlı imkanlarla alınabilecek bir oyuncu değil, dolayısıyla bizim için yanlış bir hamle olur şu anda.

    *****mamdou sakho; keşke gelse ama imkansız. gelmez. ünal aysal olsaydı çoktan kolundan tutup getirmişti, o ayrı tabi.

    sözün özü; en az 1 tane üst düzey, etkin defansif becerilere sahip, hava toplarında etkili bir stoper almamız şart.

    2- defansif orta saha

    tavsiyem (bkz: benjamin andre)
    rennes'te 18 maçta 2 asist yapmış,
    maç başına 3,1 top kapmış,
    maç başına 3,9 hava topu kazanmış (1.80 boyunda olmasına rağmen).
    maç başına %83 pas isabet oranı yakalamış, maç başına 63 başarılı pas atmış.
    ikili mücadelelerin %55'ini kazanmış. (süper ligde bu oranın yükselebileceğini düşünüyorum.)
    maç başına 1,3 dribling yapmış (topla ileri çıkabiliyor)

    tolga ciğerci ile birlikte müthiş bir ikili olurlar, savunmamız geçit vermez, dağınık takım görüntüsünden kurtulabiliriz.
    bonservis bedeli transfermarkt'a göre 2,5 milyon euro, 2018'de sözleşmesi bitiyor, 4 milyon euro civarında bir bedelle satın alabileceğimizi düşünüyorum.
    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/84301

    3- kanat - kanat forvet

    garry rodrigues geldi,
    çok büyük umutlarım yok kendisi ile ilgili, yasin'den iyi olsun yeter.

    4- santrafor.

    işte burada scout ekibine çok iş düşüyor, zira devre arasında uygun fiyata, genç dinamik ve direkt olarak takıma katkı yapacak bir oyuncu bulabilmek çok zor. kariyerli üst düzey bir oyuncu için ise para yok. uefa kriterleri nedeniyle de maaş bütçesi sıkıntısı var zaten ama katkı sağlayacak bir santrafor şart. gol atmakta zorlanıyoruz.

    4 kaliteli transfer ile şampiyonluk için umutlanabiliriz, aksi taktirde çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın