• 177
    piyasada dolaşan isimlerden astori, töre, olcan üçlüsünü alırsak gayet hoş olacak. mevlüt'ü uygun bir ücrette alırsak da iyi olur.

    ben bir de torres gibi ayağı düzgün bir golcü istiyorum ama zor gibi. yukarıdaki üçlü alınırsa bruma'yla birlikte opsiyonlu bir kadromuz olur.

    konu dany, lucas, eboue, izet ve chedjou'dan nasıl kurtulacağımız. belki chedjou kalabilir ama diğerlerini elden çıkarmak çok işimize yarayacaktır.

    yerli piyasasına fazla hakim olmasam da lucas ve izet'i kiralama yöntemiyle kadroya yerli de alabiliriz. bunun için salih, gündoğan falan da kullanılır.

    verimli geçecek sezon olacak bence.
  • 178
    kaliteli yerli alınması gerekiliyor. ve de kanat olmalı. 2013-2014 sezonunda kanatsızlık yüzünden saçmasapan oyun sistemleri ve sürekli değişen ilk 11'lere maruz kaldık.
    kadro istikrarı çok önemli arkadaşlar. iki sene üst üste şampiyon olmamızın en büyük destekçisi de istikrarlı kadroydu, unutmayalım bunu.

    sneijder olduğu sürece tek forvetle ve dört defans oyuncusu ile oynamalıyız.
    ben önümüzdeki sezon için şöyle bir kadro istiyorum:

    muslera
    veysel (sabri) - semih - yerli stoper (hakan b.) - telles (ishak)
    selçuk (yekta) - melo
    yerli kanat (hamit) - sneijder - bruma (amrabat)
    burak (umut)

    parantez içindeki adamlar kesinlikle takımdan ayrılmamalı. geçtiğimiz sezon yeterince çile çektik kaliteli yedeksizlikten.
  • 180
    galatasarylay sozluk yazarlarini anlamakta gucluk cektigim sezon. her zaman yazarlar porto olalim ad bulalim satalim iste nasil buluyorlar bunlar bu adamlari yazarlar. galatasarayda yarim sezon once genc yabanci ve yerlilerle kadroyu doldurur o alinan oyunculatin cogu 1 mac 90 dakika bile oynamamisken su an hepsini gonderip yerine yenilerini alalim yaziyorlar. ulan bi karar ver bilinmyen adami alip parlatip satan portomu olmak istiyorsun yoksa isim yapmis adami alip oynatan real madridmi? daha ne istedigini bilmeyen adamlar kalkmis burda yazi yaziyor yazik.. (mobilden yaziyorum turlce karakter sorunu icin kusura bakmayin)
  • 181
    taraftarlarımızın ilgilendiğimiz her türk oyuncuyla ilgili "transferi gereksiz, x milyondan fazla verilirse alınmasını istemem, x milyondan fazla etmeyen oyuncu, x'den bir artısı olmayan oyuncu" şeklinde serzenişlerinin bulunduğu transfer sezonu. peki güzel insanlar biz olcan 29 yaşında diye almayacağız, gökhan şımarık diye almayacağız da kimi oynatacağız. kimse yabancı sınırının 5 olduğunun farkında değil herhalde, herkes hep farklı yabancı oyuncuların başlığı altında gelsin yazıyor, yahu biz eldekileri bile tam oynatamıyoruz daha.

    bizim yapmamız gereken alabileceğimiz en iyi yerlileri almak olmalı. yerli transferi bittikten sonra olur da ideal 11'e göre yabancı transferi düşünülür.
  • 183
    sanıyorum şu ana kadar belli oyuncularla belli aşamalar katedilmiştir.
    fakat ünal aysal'ın da açıkladığı gibi mancini'nin 15 haziran'a kadar ayrılması söz konusu. bu durumda hocanın isteğine göre rhodolfo, tarık çamdal, mevlüt ve bazı diğer futbolcuları kadroya katıp sonra da bütçeyi harcayarak hocayı kaybetmek gerçekten büyük acemilik olurdu. bence galatasaray a planı olan mancini'nin ve b planı lucescu veya bir başka hoca'nın talimatları doğrultusunda 2 farklı transfer stratejisi yürütüyor. gelecek sezon takımı idare edecek teknik adam belli olduğu gün muhtemelen transferde son pazarlıklar yapılır ve imzalar başlar.

    bu arada transfer olur mu? hakan çalhanoğlu, gökhan inler gibi türk pasaportlu ve tartışılması zor oyuncularla kontrat yapma aşamasına gelirsek o imzalar atılır. malesef ligimizin itibarı, uefa'nın sopası ve mali durumumuz itibarıyla böyle transferleri pek beklemiyorum. o yüzden bir transfer haberi için 15-20 gün daha beklememiz gerekecek en azından.

    tabi hocaya göre transfer stratejisi beklentim iyi niyetli bir bakış açısı ama mantığım böyle olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söylüyor.
  • 184
    kesinlikle ve kesinlikle aşağıdaki dizilişle çıkmamız gereken sezon.
    http://this11.com/play/abG3myqait.png

    yedekler:

    -tecrübeli yedek kaleci
    -telles
    -yekta
    -hamit
    -emre çolak
    -umut
    -chedjou

    edit: dolayısıyla, maddi sıkıntı yaşadığımız bu günlerde, iç piyasada şener, olcan ve tarık, dışarda ise sadece astori'yi alarak transferi kapatırız . (tecrübeli bir yedek kaleci'nin maliyetini çok hesaba katmıyorum)

    sabri'yi unutmadım. zaten bu 18'in her hafta bir tanesi garanti sakat ya da cezalı olur, o yüzden kaptan 18'e girer.

    -salih dursun, eboue kesinlikle satılmalı,
    -ontiveiro, hajrovic, oğuzhan kiraya verilmeli
    -hakan balta joker oyuncu olarak takımda kalmalı
    -ceyhun ile sözleşme yenilenmemeli

    veysel konusunda çok kararsızım. umutluydum ancak süre aldığı maçlarda (bjk hariç) pek bir katkı yapamadı.

    bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. kahvaltı beni bekler.
  • 186
    kaleci eray'ı kiralık, aykut'u gönderir yerine sinan bolat'ı alırdım.

    sağ bek, sabri,eboue,salih,veysel'den, eboue'yi gönderir, salih'i kiralık verirdim. yerine tarık çamdal'ı alırdım rotasyon'u sağlam ve dinamik olurdu.
    stoper mevkisi'nde oynayan semih,chedjou,koray,gökhan,hakan balta'nın yanına uğur demirok'u transfer ederdim.
    sol bek, telles,hakan var zaten tarık çamdal'ı alırsam rotasyon genişlenir.

    orta saha, felipe melo,selçuk,hamit,yekta,ceyhun,emre ç,oğuzhan,sneijder,hajrovic,aydın,ontivero'dan ceyhun ve aydın yılmaz'ı gönderir, hajrovic ve ontivero'yu kiralık verirdim mesela reading takımına. orta saha'ya de guzman'ı selçuk ve melo'nun alternatifi diye alırdım, kiradan dönecek olan bruma'nın yanına birtane daha yabancı kanat oyuncusu alır orta sahayı tamamlardım.

    forvet, burak,umut,drogba ve berk ismail. drogba gitti, berk ismail'in gelişmesi gerekiyor altınordu'ya gönderirdim. 1 tane yabancı santfor alırdım mesela lukaku'yu kiralardım olmadı elmander'a yeni bir sözleşme teklif ederdim.

    nurettin'ide malagaya satar, transferi noktalardım.. lazım olursa alt yapıdan oyuncu bakardım.
  • 188
    5+3 kuralının ''+3'' kısmının iyi düşünülmesi gerekiyor. bir örnekle açıklayayım;

    diyelim ki; saha içindeki yabancı oyuncularımız melo, muslera, sneijder, telles, bruma olsun. biz de gidip lescott'u yedek diye alalım.

    maç içerisinde lescott'u atıyorum semih kaya ile değiştirince sahada 6 yabancı olmuş oluyoruz. yani lescott'u oyuna alabilmek için önce başka bir değişiklik yaparak bir yabancıyı oyundan çıkarmamız gerekiyor. teoride kolaymış gibi gözükse de pratikte değişiklik hakkını çarçur etmeye dönüşecek bir durum var.

    bu yüzden kenarda oturacak ''+3'' ile ilk onbirdeki yabancı oyuncuların olduğu bölgeleri yedeklememiz en doğrusu. yani sezon başından; sahadaki 5 pozisyon tamamen yabancı, diğer 6 pozisyon ise tamamen yerli olarak düşünülmeli. böylece değişiklik anlamında çok pratik bir takımımız olur.

    tabi +3'ün 2'si yukarda anlattığım şekilde düşünülüp 1'i farklı formasyonlar için harcanabilir. mesela yabancı forvet transferi yapılabilir. sonuçta 3 yabancı yedeğini de kullanmak zorunda değiliz. benim bunları anlatırken korktuğum ve dikkat çekmek istediğim şey ise şu;

    ''3 yabancı yedeğini il onbirde yerlilerin oynadığı bölgelerin yedeği olarak harcarsak kulübe gücü en kötü takım biz oluruz.''

    benim önerim

    muslera - yerli yedekleri var, ileriyi düşünerek genç bir yedek de alınabilir.
    telles - ilk onbir seviyesinde yerli bir yedeği olması şart. buranın transferi çok ama çok önemli.
    melo - mevcut yerli yedekleri yeterli *
    sneijder - genç bir yabancı oyuncu kendisinin yedeği olarak düşünülebilir.
    bruma - kendisi ile dönüşümlü oynayacak ilk onbir seviyesinde yabancı kanat oyuncusu alınabilir
    bir de yabancı forvet transferi yapılabilir. telles'in yedeği olan yerli oyuncu ilk onbire dahil edilince bu yabancı forvete kadroda yer açılacaktır.

    sneijder'în yedeği olacak genç yabancı transferi size biraz gereksiz gelmiş olabilir. bunun yerine yabancı stoper alabiliriz diyebilirsiniz. fakat bu şekilde olunca +3 içinde doğrudan değişebilecek tek yabancı bruma oluyor. tabi oyuna ille de yabancı sokmamız şart değil:) yerli alternatifler iyiyse böyle de olabilir elbette.
  • 190
    resmi olarak başlamamış olsa da bizim açımızdan çok sıkıcı ve durgun geçen transfer dönemi. öyle ki bir yöneticinin kapı komşusu, bir yöneticinin akrabası, ünal aysal'ın burs verdiği öğrenci, şükrü ergün'ün gözlüğü, floryanın çaycısı, masörün amcaoğlu, kulübe yakın kişilik, eski yönetici, kimliğini vermek istemeyen yönetici bile suskun. duyum da yok duyumcu da, her cuma birbirlerine #ff çekmekten başka bir şey yapmayan tiplere dönüştüler. halbuki gelen giden olmasa bile bu adamların söyledikleri olaya eğlence katıyordu. ya da salladıkları onlarca isimden biri tutunca yaşadıkları özgüven patlaması adeta bir sosyal deney gibiydi gülmesini bilenler için. ama gel gelelim şu 5+3 öyle bir şey ki millet sallamaya bile utanır oldu. umarım bir an önce teknik direktör durumu netleşir de goy goy başlar. galatasaray'ın olmadığı şu günler ancak öyle geçiyor çünkü.
  • 191
    mancini kesin kararını verene dek durgun geçecek sezon. ilgilendiğimiz hiçbir oyuncunun dünya kupasını bekleme gibi sıkıntısı yok. 15 hazirandan önce yaprak kımıldamaz.

    zaten daha kamp programı falan da belli değilmiş. bence başkan da çok istekli değil mancini ile çalışmaya.

    bekleyelim bakalım. zaten bizde ne zaman transfer ağustosa sarkmadı ki?
  • 192
    yonetim tarafindan transfer butcemiz 12 milyon euro + satilacak oyunculardan kazanilan bonservis bedeli olarak aciklanmistir.

    soylemesi kolay ama su 12 milyonun 7-8'si bonservis bedeli olmayan menez ve alex'e maas+imza parasi olarak verilseydi en azindan kalan parayla da olcan veya tore ikilisinden biri alinir ve mis gibi bir transfer sezonunu geride birakmis olurduk.

    satilacak oyunculardan gelen para kismina hic girmek istemiyorum. :(
  • 196
    dört büyükler içinde trabzonspor haricindeki takımlar özelinde sakin geçen transfer sezonu. galatasaray adına konuşuyorum,neden bu şekilde geçtiğini anlamıyorum. yabancı futbolcu transferini yeni gelen hocayla beraber yapalım kabül ama madem olcan,mevlüt,tarık gibi oyuncularla görüşüyoruz neyi bekliyoruz?

    diğer takımlara göre daha sıkıntılıyız çünkü teknik direktörümüz bile belli değil. maşallah hikmet karaman'dan tut moyes'ine kadar herkesle görüşüyoruz. ama hala elde var sıfır. bu kadar plansız programsız iş yapılmaz. koskoca galatasaray spor kulübü bu şekilde yönetilir mi?

    ünal aysal karşıtı değilim. hatta daha uzun seneler galatasaray sk başkanı olarak kalmasını isterim ama hatalarını da söylemem gerekir.
  • 199
    banko oynayacak yabancılarımız muslera, telles, melo, sneijder olduğunu düşünüyorum. bruma'ya yüzde yüz banko diyemiyorum. umarım süper bir kamp geçirir ve geçen sezondan kalma tüm fiziksel ve mental eksiklerini kapatır. baktığımızda ideal kadroda sağ veya sol açığa olcan ile beraber ilk koyulacak oyuncu gibi görünüyor.

    kamp'ın sonucu ne gösterir belki de gönderilirler bilmiyorum ama amrabat ve chedjou'yu da rotasyon oyuncuları olarak düşünüyorum. bu yüzden transfer döneminde 1 veya 2 yabancı transferi yapmalıyız. "stoper veya sağ bek" ve/veya "santrafor" mevkilerine transfer yapılmalıdır. 1 tane üst düzey diyebileceğimiz ilk 11 oyuncusu ( yukarıda saydığım mevkilerden biri olabilir) 1 tane de 5+3'ün 3'üncüsü olacak bruma kategorisine girecek genç bir yabancı ( yukarıda saydığım mevkilerden başka biri olabilir.)

    edit: yedek kaleci transferi de mutlaka olmalı. sinan bolat serbest ise hemen damlamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın