• 188
    5+3 kuralının ''+3'' kısmının iyi düşünülmesi gerekiyor. bir örnekle açıklayayım;

    diyelim ki; saha içindeki yabancı oyuncularımız melo, muslera, sneijder, telles, bruma olsun. biz de gidip lescott'u yedek diye alalım.

    maç içerisinde lescott'u atıyorum semih kaya ile değiştirince sahada 6 yabancı olmuş oluyoruz. yani lescott'u oyuna alabilmek için önce başka bir değişiklik yaparak bir yabancıyı oyundan çıkarmamız gerekiyor. teoride kolaymış gibi gözükse de pratikte değişiklik hakkını çarçur etmeye dönüşecek bir durum var.

    bu yüzden kenarda oturacak ''+3'' ile ilk onbirdeki yabancı oyuncuların olduğu bölgeleri yedeklememiz en doğrusu. yani sezon başından; sahadaki 5 pozisyon tamamen yabancı, diğer 6 pozisyon ise tamamen yerli olarak düşünülmeli. böylece değişiklik anlamında çok pratik bir takımımız olur.

    tabi +3'ün 2'si yukarda anlattığım şekilde düşünülüp 1'i farklı formasyonlar için harcanabilir. mesela yabancı forvet transferi yapılabilir. sonuçta 3 yabancı yedeğini de kullanmak zorunda değiliz. benim bunları anlatırken korktuğum ve dikkat çekmek istediğim şey ise şu;

    ''3 yabancı yedeğini il onbirde yerlilerin oynadığı bölgelerin yedeği olarak harcarsak kulübe gücü en kötü takım biz oluruz.''

    benim önerim

    muslera - yerli yedekleri var, ileriyi düşünerek genç bir yedek de alınabilir.
    telles - ilk onbir seviyesinde yerli bir yedeği olması şart. buranın transferi çok ama çok önemli.
    melo - mevcut yerli yedekleri yeterli *
    sneijder - genç bir yabancı oyuncu kendisinin yedeği olarak düşünülebilir.
    bruma - kendisi ile dönüşümlü oynayacak ilk onbir seviyesinde yabancı kanat oyuncusu alınabilir
    bir de yabancı forvet transferi yapılabilir. telles'in yedeği olan yerli oyuncu ilk onbire dahil edilince bu yabancı forvete kadroda yer açılacaktır.

    sneijder'în yedeği olacak genç yabancı transferi size biraz gereksiz gelmiş olabilir. bunun yerine yabancı stoper alabiliriz diyebilirsiniz. fakat bu şekilde olunca +3 içinde doğrudan değişebilecek tek yabancı bruma oluyor. tabi oyuna ille de yabancı sokmamız şart değil:) yerli alternatifler iyiyse böyle de olabilir elbette.
App Store'dan indirin Google Play'den alın