• 477
    arkadaşlar , kardeşlerim lütfen bu kampanya da güme gitmesin. ben şahsen ueafaya ve aşağıdaki bütün gazetelere mesaj atmayı düşünüyorum. alisamiyen.net'te güzel bir yazı yazılmış ve güzel bir araştırmayla aşağıdaki iletişim adresleri belirlenmiş. hadi eller klavyeye, atalım emaillerimizi.

    --- alıntı ---

    dear uefa
    dear sir/madam,

    i feel obliged to send you this e-mail in the light of the recent developments surrounding the match-fixing situation in turkey. i am sure you are aware of the ongoing investigation that involves a number of football clubs, players, journalists and the turkish football federation (tff) officials that are being charged with match-fixing, extortion and threats. the evidence leaked to the press strongly suggests that the accused have been involved in
    match-fixing.

    the current president of the tff is a card carrying member and a major sponsor of fenerbahce, one of the clubs accused of match-fixing. additionally, the same president of the tff has publicly announced that the crimes that are investigated should be regarded as personal and that the clubs involved should not be deemed responsible for the individuals’ actions and therefore should not be punished.

    this is an outcry for help so i can watch real “football”; games where the players give it their all. i do not want to watch games that have been fixed. i do not want to buy season tickets for a league where the champion is determined by anything but the players’ performance.

    it is important to note that;

    1. anyone or any clubs who are involved in all of this, should be punished for their crimes according to the uefa and fifa disciplinary codes; regardless of their club affiliations or stature.

    2. releasing the clubs from the responsibility of their officials’ conducts, not only means a breach of the article 6 paragraph 1 of the uefa disciplinary regulations, but will henceforth grant clubs immunity from prosecution on any future match-fixing allegetions; further encouraging this and other kinds of illegal acts, hence severely damaging the integrity of the sport.

    3. waiting for the verdict of the criminal court would result in the subjugation of tff’s disciplinary authority to the criminal court, hence would breach and further jeopardize the autonomy of the tff and its judiciary mechanisms.

    4. postponing the justice is going to cause more injustice, turmoil and will undoubtedly hurt football as a whole.

    5. football’s governing bodies fifa, uefa and eu’s commission on sports should step in and make sure that the justice is served. your pressure will ensure the fairness and swiftness of the process.

    we want clean football. please protect the game… and let us enjoy the game for what it is.

    sincerely yours,

    "we want clean football" yazısında hem fikirseniz, yazıyı vereceğimiz yerlere faks, twitter ve e-mail ile göndermenizi rica ediyoruz. yazılı medyaya yansıyan "tahkim 6-1, disiplin kurulu 4-3 bizde" konuşmaları sonrası en güvenilir mercii yurtdışı. 200 metre yakınından geçtiklerine ceketlerini ilikleyenler ve talimatla iş yapanlar istemiyorsak, kişilerin ve kurumların değil adaletin ve ahlakın önünde eğilen bir futbol-spor ortamı istiyorsak feryat etmek yerine zaman eli taşın altına koyma ve sorumluluk alma zamanı.

    her yeni ses umuttur.

    desteğinizi bekliyoruz değerli galatasaraylılar.

    la gazzetta dello sport: http://www.gazzetta.it/...dMa...mail=antonelli
    tuttosport: http://www.tuttosport.com/contattaci.html
    corriere dello sport: http://www.corrieredellosport.it/contattaci.shtml
    la stampa: web@lastampa.it
    la repubblica: g.smorto@repubblica.it

    as: diarioas@diarioas.es
    el mundo deportivo: mdonline@mundodeportivo.com
    marca: http://www.marca.com/corporativo/contacto.html
    don balon: josep.prats@donbalon.org
    sport: redaccion@diariosport.com
    super deporte: http://www.superdeporte.es/...ios...e/contacte.jsp
    el pais:
    abc: internacional@abc.es
    el correo galego: info@elcorreogallego.es
    la razon: http://www.larazon.es/contacto/contactar
    la vanguardia: redaccion@lavanguardia.es

    l'equipe: courrierdeslecteurs@lequipe.presse.fr
    france football: abo@francefootball.fr
    le figaro: http://www.lefigaro.fr/contact/contact.php
    le journal du dimanche: http://team2.lejdd.fr/contact/index.php
    liberation: http://www.liberation.fr/...aut...tion-contacter
    le parisien: edition75@leparisien.presse.fr

    sportbild:sportbild@sportbild.de
    kicker: http://www.kicker.de/home/kontakt.html
    der tagesspiegel: vertrieb@tagesspiegel.de anzeigen@tagesspiegel.de leserbriefe@tagesspiegel.de redaktion@tagesspiegel.de
    hamburger morgenpost: verlag@mopo.de
    handelsblatt: http://www.handelsblatt.com/...fault.aspx?_p=200015
    rheinische post: https://www.rp-online.de/.....brief&site=rpo
    sueddeutsche zeitung: redaktion@sueddeutsche.de
    frankfurter allgemeine zeitung: anzeigen.ausland@faz.de

    the sun: talkback@the-sun.co.uk
    daily miror: mirrornews@mirror.co.uk
    daily record:reporters@dailyrecord.co.uk
    daily star: news@dailystar.co.uk
    daily telegraph: dtnews@telegraph.co.uk
    the times: foreign.news@thetimes.co.uk
    the guardian: letters@guardian.co.uk
    the independent: foreigneditor@independent.co.uk

    l'avernir.net :redaction@lavenir.net
    de morgen :journalist@demorgen.be
    de standaart: sport.ds@standaard.be
    euobserver.com : contact@euobs.com
    europeanvoice.com : info@europeanvoice.com
    gazet van antwerpen : gvasport@concentra.be
    la gazette: info@copiepresse.be
    nieuwsblad.be : nieuws@nieuwsblad.be
    hbvlsport: hbvlsport@concentra.be

    baslerzeitung : online@baz.ch
    blick: redaktion@blick.ch
    lenouvelliste: webnf@nouvelliste.ch
    nzz online: online.redaktion@nzz.ch
    tages anzeiger: redaktion@tages-anzeiger.ch

    ve

    uefa:
    info@uefa.com
    contact@uefa.com

    eac-info@ec.europa.eu https://www.facebook.com/EuropeanCommission

    uefa
    fax: +41 (0) 848 01 2727

    uefa events sa
    fax: +41 (0) 848 01 2727

    bir imza da siz atabilirsiniz: http://www.petitiononline.com/UEFA1/petition.html

    --- alıntı ---
  • 478
    daha önceden gönderdim uefa'ya şikayet içerir bir email ama biraz çaba harcayıp yukarıdaki tüm adreslere de göndermek gerekiyor, yoksa önümüzdeki sezon çok sevdiğimiz futbolu şikeciler sayesinde izleyemeyeceğiz adamakıllı. bu iletileri göndermek şu mübarek ramazan gecesinde farzdır arkadaş, cüppeli ahmet hoca bile karşı çıkamaz böyle hayırlara vesile bir işe.
  • 479
    yarin muhtemelen federasyonun verecegi yanlis bir kararla devam edecek olan sorusturma. federasyon bugune kadar basinda bulunan kisinin yaptigi aciklamalar isiginda, mahkeme surecinin bitmesini bekleyelim, ligler oldugu gibi baslasin diyecektir. dogrusu ise futbol federasyonu dellillere bakarak karar verme yetenegine sahip bir kurum oldugundan yarin kume dusurme kararlarinin aciklanmasi, eger mahkeme sonucu beklenecekse de liglerin oynanmamasidir. obur turlu lig saibe altina baslamis olur.
  • 482
    federasyon daha macin 1. dakikasinda zaman gecirmek icin topu taca atmistir.. bundan sonraki adimlar, yerde yatip sakat numarasi, korner direginin dibinde sahaya kicini donup topu tutmak vs.. biz isimize bakalim... once olympiakos ardindan real madrid vs.. ama en matrak sey savcinin yarin mahkemeye basvurup, gizlilik kararini kaldirin deyip dosyayi oldugu gibi federasyona gondermesi olur.. bu da herhalde federasyon icin uzatma dakikalarinda kendi kalesine gol anlamina gelecektir. biz de guleriz.
  • 486
    #740578

    federasyonun bekledigim gibi iddianemenin hazirlanmasini beklemeye karar verdigi sorusturma. bu durumda iddianamenin hazirlanmasi ligin ilk yarisinin sonunu bulur. eger ligde oynayan herhangi bir takim suphe altindaysa, ya liglerin baslatilmamasi ya da bu takimlar olmadan oynanmasi gerekir. federasyon yargi sureci devam ederken, ligleri baslatarak hatali bir karar vermistir.
  • 487
    kimse bahsetmemiş ama mehmet ali aydınlar etik kurulunun raporunun bir kısmını okurken

    "kurulumuz bazı inceleme ve değerlendirmeler sonunda kanaat oluşturmaya yeticek düzeyde kanıt bulunan bazı müsabakalardaki eylemlerin spor kulüpleri bakımından şike , şikeye teşebbüs, teşvik primi veya teşvik pirimine teşebbüs oluşturduğu kanaatine ulaşmış, bazı müsabakalarda ya da olaylarda adı geçen kişiler bakımından ise kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı şeklinde görüş bildirmiştir."

    diye bir paragraf okudu. yani şike olduğu kanaatine varılmış. timsaha yatan fenerliler dağılabilirler.

    1:45'ten itibaren dinleyebilirsiniz.

    http://www.ligtv.com.tr/...r/?r=1&hid=96820
  • 490
    fenerbahçe cumhuriyeti'nin ilan edilmesi ile sonuçlanmıştır.

    geçenlerde bir arkadaş taa 93 yılındaki manu maçını çevirdiğimizde, şike yaptığımızın, hakeme para verdiğimizin ispatlandığını söyledi. ispatı getir dedim, eveleyip geveleyip gitti.

    işte çok acı ama gerçek, biz böyle taraftarlarla bu ülkede futbolu seviyoruz. başkasının başarılarına bok atarak, kendilerini temize çıkarabileceğini sananlarla.

    bu soruşturmanın sonunda ne olur bilmem. ama benden, bizden bir şeyler gittiği kesin. futbola olan sevgimi kirlettiler, karar merciilerinize olan inancımı da. benim derdim fenerbahçe ceza alsın bile değildi aslında, ama tiyatroları gördükçe tiksindim, tiksindim ve tiksindim.

    ve çok acıdır ki biliyorum, bu işin içinde büyük kulüp olmasaydı, anadolu kulüpleri 2.ligi boylamıştı. ne yalan söyleyeyim, ben galatasaray'ı da kolay kolay düşürebileceklerini sanmam aynı durumda, hani medya, kamuoyu daha farklı işlerdi orası kesin ama bizi de kolay kolay düşüremezlerdi, beşiktaş'ı da, tabii ki fenerbahçe kadar zorlanmayacakları kesin.

    dünya güçlülerin dünyası, futbol ise artık bir para oyunu. yavaş yavaş kirlettiler, alet ettiler emellerine. birileri kral çıplak dedi ama birileri de krala don giydirmeye çalışıyor, işte hepsi bu...
  • 494
    gelişen süreç bence fenerbahçe için daha zararlı oldu. çünkü şuan ne aklandılar ne ceza aldılar. ayrıca etik kurulu dışında aydınlar bile delilleri görmedi. o yüzden deliller ile ilgili tff başkanının yaptığı açıklama işkembe-i kübradan atmaktan başka birşey değildir.

    iddianame açıklanıp gizlilik kararının çıkması ligin ortasına denk gelecek. bu da küme düşürülecek kulüplerin kalan sezonu bomboş, ondan sonraki sezonu da bank asyada geçireceğini gösterir. şuan sevinen fenerbahçeliler o zaman kahredecekler. ayrıca ekonomistlerimiz daha iyi bilir; boş bir sezon+bank asya mı yoksa sadece bank asya mı daha iyi?

    yine de insanda, haklı olarak, bir tasa oluyor hiç birşey çıkmazsa diye. bence o kadar kolay değil. muhakkak ki bir ceza gelecektir. çünkü şüphe var, uefa var.

    ayrıca olay küme düşmek filan değil. olay fenerbahçe spor kulübünün tarihinde bir şike cezası bulunmasıdır.
  • 495
    15 ağustos 2011 tff'nin şikeyle ilgili basın açıklamasında futbol federasyonunun aldığı karar(!) açıklaması sonrası geride yüzlerce soru işareti bırakmıştır.

    en büyüğü de hiç kuşkusuz şike ve teşvik suçlarının işlendiğine kanaat getirilen karşılaşmaların olmasına rağmen bunun gerektirdiği ceza kararını verilememesinin ardında yatan çarpık zihniyettir. ortada bir suç var, bunun kanıtı var; fakat görevi ve sorumluluğu türk futbolu'nu korumak ve yönetmek olan bir kurum bu sorumluluğu almaktan kaçıyor ve karar için topu mahkemeye atıyor. bu kararın(!) verilmesini de hukuksal dayanağa bağlamaya çalışırken, türk futbolu'nu bile bile uçuruma sürüklüyor.

    madem şike ve teşvik olduğuna kanaat getirildi, o zaman tahmin edeceğimiz üzere mahkemenin de vereceği karar belli. yaşanan süreçte federasyona düşen, eldeki belgeleri inceleyip muhtemelen aylar sürecek mahkemeden önce ve doğruya/gerçeğe olabilecek en yakın kararı vermekti. sorumluların burada gözden kaçırdığı veya görmek istemediği gerçekse, ceza kararının şu an yerine daha sonra verilmesi gerek şikeye karışan kulüpleri gerekse türk futbolunu büyük tehlikelere sokacağıdır. bu süreçte radikal bir karar verilebilseydi, bazı güçlü kulüpler yaptıklarının cezasını çekerek bir alt lige düşeceklerdi belki fakat türk futbolu kurtulacaktı. bunun için sadece biraz ileri görüşlülük ve kararlılık lazımdı, olmadı.

    gelecekte bizleri neler bekliyor peki ? hukuk uzmanı değilim fakat az çok bir şeyler söyleyebilirim bu konuda. öncelikle özel yetkili cumhuriyet savcılığı ve emniyet güçlerinin kararlılığından ötürü, kimilerince söylendiği üzere konunun üzerinin örtüleceğini sanmıyorum. iddianame hazırlandıktan sonra federasyon da köşeye sıkışmış olacağından, aslında kendisinin vazifesi olmayan ''savunma alma'' işini gerçekleştirecektir. şu an, federasyonun eylemsizlik kararı ile soruşturmayı yöneten ve idare eden tek kol olarak yargı kaldı. iddianamenin hazırlanması sonrası da federasyon soruşturmaya tekrar müdahil olacağından süreç daha hızlı işleyecektir. aslında iddianame dediğimiz şey de tff etik kurulu'nun inceleme fırsatı bulduğu tüm bilgi, belge, kanıt, ses kaydı gibi dokümanların yazıya dökülmüş halidir. bu sebepten ötürü alınacak kararı ertelemek, ötelemek sonucu değiştirmeyecek sadece yaşanan süreç boyunca türk futbolunu darbeleyecektir. devam eden sezonun misal olarak veriyorum, 26. haftasında soruşturma tamamlansa ve şikeye karışan kulüpler küme düşürülse, o ana kadar oynanmış maçlar ne olacak, fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor; avrupa kupası maçları oynayacak ve alınan sonuçlar, eledikleri rakipler ne olacak? aldıkları galibiyet başına uefa'dan edinilen ikramiye parası kime gidecek? halihazırda ertelenen bir süper kupa maçı var, fenerbahçe - beşiktaş arasında oynansa ve daha sonra bu takımların her ikisi veya birisi küme düşme cezası alsa bu maçın sonucu ne olacak? sorular, sorular, sorular...

    keşke biraz daha kararlı, tarafsız ve radikal bir federasyon yönetimimiz olsaydı da bu soru işaretleri oluşmasaydı.
  • 496
    tff nezdinde doğru yürütülen fakat bazı noktalarında ufak sıkıntıları olan soruşturma.

    15.08 tarihinde yapılan basın açıklamasında varılan kararı çok da yanlış göremiyorum. maa'nın toplantı salonuna girişindeki ve kürsüye gelirkenki yüz ifadesinde sonuçtan memnun olma ve kararı bir süre ertelemenin verdiği gülümseme sinirlerimi bozsa da, etik kurulundan çıkan sorgulama ve soruşturmanın gizliliğinin kaldırılmasıyla ilgili kararı son derece haklı buldum. ben galatasaraylıyım, burdaki yüzlerce kişi de galatasaraylı. biz daha çok renklere göre hareket eder, kendi takımımızın menfaatine olan şeyi savunuruz. ama bu durum akla uygun, objektif kararların olmadığını göstermez. bazen vişneye çalan kırmızı veturuncudan iz taşayan sarı renkli gözlüğümüzü çıkartmak zorundayız.

    yaşanan olaylarla ilgili bizim cephe aldığımız taraf olan fenerbahçe'nin, ister kabul edelim ister etmeyelim, bizim takımımızla birlikte en fazla taraftara sahip olan ve yine bizimle birlikte türkiye liglerinde en çok şampiyonluğu bulunan fenerbahçe'nin türk futbolunun bu en büyük davasında dinlenmeden hızlıca bir alt lige düşürülmesi acımasızca ve duyarsızca verilmiş bir karara imza atılması demek olur. cinayeti videoya takılan bir katile bile söz hakkı tanınırken yukarıda söylediğim sıfatları taşıyan fenerbahçe'nin, belli bir lobisi olan fenerbahçe'nin dinlenmemesi pek doğru olmaz. en azından kamuoyunun rahatlatılması bakımından.

    soruşturmanın gizliliğinin de kaldırılması ve iddianamenin ortaya çıkmasıyla, sadece bizi değil, bütün futbol kesimini ilgilendiren bu soruşturma hakkında verilecek karar hem daha net hem daha kabul edilebilir olacaktır. soruşturma sonunda doğru olmayan, bariz olan gerçeklere aykırı verilen bir karar da çıkabilir. ama bu sonuç yine de tarafların dinlenmesi ve gizlilikle ilgili kararın yanlış olduğunu göstermez. özellikle gizlilik kararının kaldırılması ve soruşturmanın mahkeme sürecinin başlamasıyla türkiye cumhuriyetinin hukukuna bağlı olan(bkz: türkiye futbol federasyonu)nun, yine türkiye cumhuriyetinin savcısının çıkartmış olduğu iddianameye aykırı bir karar alması normal şartlar dahilinde olamayacaktır. nihayetinde türkiye futbol federasyonu bir kurumdur ve kararları mahkemeye götürülebilir. bir aykırılık varsa mahkeme bunu inceleyebilir.

    her ne kadar bu ateş üfleyerek sönmeyecek olsa da, bu süreçte işin sulandırılması ve sümen altı edilmesi riskleri bulunsa da doğru kararın çıkabileceğine -bu soruşturmanın başlatılması nasıl beklemediğimiz şekilde olduysa- inanabiliriz. * yaşananlardan sonra sözlüğün sol frame'inin en üstünde de yer alan we want clean football sözüne ve özüne en yakınlaştığımız dönemlerden bahsedebiliriz. en azından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. şimdilik bunu biliyoruz. bu soruşturmanın her ne kadar futbolun temizlenmesi değil de başka gerçeklerin örtülmesi çerçevesinde başladığına inansam da, tutkumuz olan futbolun daha masum bir hale gelecek olması beni sevindiriyor. umarım doğru verilecek kararlarla girilen bu temiz yolun arkası sağlama alınır.

    bekleyelim.
  • 498
    lig parayla dönmektedir. parayı verip, topu oynatanlar parayı iki nedenden vermektedirler.

    1. daha çok para kazanmak için
    2. keyfine harcayacak çok paraları olduğu için.

    keyfine para harcamayı sevenleri genelde kulüp başkanı ve yöneticisi yapmak adetimizdendir. parayı kazanmayı bilen adam kulübü de kalkındırır mantığı ile işler yürütülmeye devam etmektedir. ama kulüpleri aslen sponsor olan firmalar yürütmektedirler ve parayı başarıya endeksli olarak vermektedirler.

    buraya kadar hepimiz biliyoruz. şimdi olacağı şudur: parayı verip ligi döndürenlerin para vermesini devam ettirecek şekilde kanunlar ve açıklamalar esnetilecektir. sonuçta haklı yada haksız yoktur, para vardır.

    emre döneğinin yıllık 3 milyon eurosunu 1 sene verme, sonra arabanın üzerine çıkartıp fener diye bağırttır bakalım bağırtabiliyor musun?
  • 499
    maddi varlık olan paranın karşılığında sevgi, aidiyet gibi manevi değerler bulunmaktadır. biz taraftarlar manevi olarak kendimizi takımımızla örtüştürürken, birileri bizim manevi değerlerimizden maddi çıkarımlar sağlamak niyetindedir. maneviyat, kandırmaca, iki yüzlülük, yalancılık gibi evrensel ahlaki değerlere ters düşen olgularla zedelenir. manevi olarak inanmadığımız şeylere de maddi yatırımda bulunmak istemeyiz.

    işte iktidar sahiplerinin aldığı risk de burada ortaya çıkmaktadır. lig başlasın, maçları seyrettikçe insanlar unutur hesabındadırlar. ama siz inanmadığınız bir şeye ne kadar zaman ayırabilirsiniz? fener lehine verilen her hüküm, her son dakika golü, her çıkarılmayan sarı kart davula damlayan su etkisinde büyük ses çıkaracaktır. her yaptıkları harekette şaibe denecek, ne karşılarındaki takım fenere karşı oynamak isteyecek, ne de fenerin alacağı galibiyete sevinci tam olacaktır.

    tff aldığı erteleme kararı ile türk futbolunu belirsiz bir süreliğine öldürmüştür. bu karar türk futbolunu 1960-70 yıllarındaki seviyesine geri çekmiştir. eğer hala futbol diye bir şey kalırsa seyretmeye devam ederiz...
  • 500
    geçenlerde farkettiğim gibi tff etik kurulu şikeye kanaat getirmiş.

    --- alıntı ---

    futbol federasyonu'nun 'lige aynen devam kararı' yeni tartışmaları da beraberinde getirirken, dikkat çekici noktalardan biri de başkan mehmet ali aydınlar'ın bir bölümünü okuduğu etik kurulu'nun raporunda bazı maçlarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi ve teşvik primi teşebbüsü kanaatine ulaşılması oldu.

    işte 'karanlik' bulunan o maçlarin dökümü:

    * trabzon-bursa (teşvik primi teşebbüsü)
    * eskişehir-trabzon (teşvik primi)
    * f.bahçe-istanbul bşb (yüksek şike kanaati)
    * f.bahçe-a.gücü (şikeye teşebbüs)
    * trabzon-ist.bşb (teşvik primi teşebbüsü)

    --- alıntı ---

    http://sabah.com.tr/...kede-en-kritik-5-mac
App Store'dan indirin Google Play'den alın