• 495
    tff nezdinde doğru yürütülen fakat bazı noktalarında ufak sıkıntıları olan soruşturma.

    15.08 tarihinde yapılan basın açıklamasında varılan kararı çok da yanlış göremiyorum. maa'nın toplantı salonuna girişindeki ve kürsüye gelirkenki yüz ifadesinde sonuçtan memnun olma ve kararı bir süre ertelemenin verdiği gülümseme sinirlerimi bozsa da, etik kurulundan çıkan sorgulama ve soruşturmanın gizliliğinin kaldırılmasıyla ilgili kararı son derece haklı buldum. ben galatasaraylıyım, burdaki yüzlerce kişi de galatasaraylı. biz daha çok renklere göre hareket eder, kendi takımımızın menfaatine olan şeyi savunuruz. ama bu durum akla uygun, objektif kararların olmadığını göstermez. bazen vişneye çalan kırmızı veturuncudan iz taşayan sarı renkli gözlüğümüzü çıkartmak zorundayız.

    yaşanan olaylarla ilgili bizim cephe aldığımız taraf olan fenerbahçe'nin, ister kabul edelim ister etmeyelim, bizim takımımızla birlikte en fazla taraftara sahip olan ve yine bizimle birlikte türkiye liglerinde en çok şampiyonluğu bulunan fenerbahçe'nin türk futbolunun bu en büyük davasında dinlenmeden hızlıca bir alt lige düşürülmesi acımasızca ve duyarsızca verilmiş bir karara imza atılması demek olur. cinayeti videoya takılan bir katile bile söz hakkı tanınırken yukarıda söylediğim sıfatları taşıyan fenerbahçe'nin, belli bir lobisi olan fenerbahçe'nin dinlenmemesi pek doğru olmaz. en azından kamuoyunun rahatlatılması bakımından.

    soruşturmanın gizliliğinin de kaldırılması ve iddianamenin ortaya çıkmasıyla, sadece bizi değil, bütün futbol kesimini ilgilendiren bu soruşturma hakkında verilecek karar hem daha net hem daha kabul edilebilir olacaktır. soruşturma sonunda doğru olmayan, bariz olan gerçeklere aykırı verilen bir karar da çıkabilir. ama bu sonuç yine de tarafların dinlenmesi ve gizlilikle ilgili kararın yanlış olduğunu göstermez. özellikle gizlilik kararının kaldırılması ve soruşturmanın mahkeme sürecinin başlamasıyla türkiye cumhuriyetinin hukukuna bağlı olan(bkz: türkiye futbol federasyonu)nun, yine türkiye cumhuriyetinin savcısının çıkartmış olduğu iddianameye aykırı bir karar alması normal şartlar dahilinde olamayacaktır. nihayetinde türkiye futbol federasyonu bir kurumdur ve kararları mahkemeye götürülebilir. bir aykırılık varsa mahkeme bunu inceleyebilir.

    her ne kadar bu ateş üfleyerek sönmeyecek olsa da, bu süreçte işin sulandırılması ve sümen altı edilmesi riskleri bulunsa da doğru kararın çıkabileceğine -bu soruşturmanın başlatılması nasıl beklemediğimiz şekilde olduysa- inanabiliriz. * yaşananlardan sonra sözlüğün sol frame'inin en üstünde de yer alan we want clean football sözüne ve özüne en yakınlaştığımız dönemlerden bahsedebiliriz. en azından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. şimdilik bunu biliyoruz. bu soruşturmanın her ne kadar futbolun temizlenmesi değil de başka gerçeklerin örtülmesi çerçevesinde başladığına inansam da, tutkumuz olan futbolun daha masum bir hale gelecek olması beni sevindiriyor. umarım doğru verilecek kararlarla girilen bu temiz yolun arkası sağlama alınır.

    bekleyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın