• 498
    maddi varlık olan paranın karşılığında sevgi, aidiyet gibi manevi değerler bulunmaktadır. biz taraftarlar manevi olarak kendimizi takımımızla örtüştürürken, birileri bizim manevi değerlerimizden maddi çıkarımlar sağlamak niyetindedir. maneviyat, kandırmaca, iki yüzlülük, yalancılık gibi evrensel ahlaki değerlere ters düşen olgularla zedelenir. manevi olarak inanmadığımız şeylere de maddi yatırımda bulunmak istemeyiz.

    işte iktidar sahiplerinin aldığı risk de burada ortaya çıkmaktadır. lig başlasın, maçları seyrettikçe insanlar unutur hesabındadırlar. ama siz inanmadığınız bir şeye ne kadar zaman ayırabilirsiniz? fener lehine verilen her hüküm, her son dakika golü, her çıkarılmayan sarı kart davula damlayan su etkisinde büyük ses çıkaracaktır. her yaptıkları harekette şaibe denecek, ne karşılarındaki takım fenere karşı oynamak isteyecek, ne de fenerin alacağı galibiyete sevinci tam olacaktır.

    tff aldığı erteleme kararı ile türk futbolunu belirsiz bir süreliğine öldürmüştür. bu karar türk futbolunu 1960-70 yıllarındaki seviyesine geri çekmiştir. eğer hala futbol diye bir şey kalırsa seyretmeye devam ederiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın