• 552
    tff talimatlarında aradığım ancak henüz bulamadığım başlangıç yılı açıklamasına göre yalan ortaya konur. diğer taraftan, tff sportif ekipman talimatı "madde 16 şampiyonluk yıldızları" bahsinde yer alan metne göre (bkz: #3400575) herkesin serbestçe at koşturabileceği bir zemin oluşmuş. başka bir talimatta 1959 yılı geçiyorsa tff bu iki maddeyi birleştirecek biçimde bir talimat hazırlamalıdır.
  • 553
    adamlar aynı gün iki maça çıkmış, biri beşiktaş'a, diğeri bilmem kim spora karşı. yedeklerle oynadıkları maçı kazanıp o zamanlar bilmem ne kupası adı altında verilen, bilmem kaç kupadan birini kazanmışlar; aradan 70 yıl geçmiş, galatasaray türkiye'yi domine etmeye başlayınca, bunların büyüklük kompleksi tuttu. 70 yıl önce 3-4 maç oynayarak kazandıkları kupaları 34 haftalık, en üst düzey takımların deplasmanlı birinci ligde aldıkları kupalarla bir tutmaya çalışıyorlar. olay aşağılık kompleksi, başka bir şey değil.

    aklı başında ülkelerde bu konuyu açmaya çalışan adamı kulüpten gönderirler camiayı küçük düşürüyor, komik duruma sokuyor diye.

    bunlar bir yalanı 40 defa söylersek gerçek olur kafasındalar. daha önce tff ve tahkim karar vermişti ancak, belli ki suyu bulandırmanın da ötesine geçtiler. susmaları için artık tff'nin gerekçeli açıklama yapması lazım.
  • 554
    en üst profesyonel lig'in başladığı tarih 1959'dur. 2 yıl önceden profesyonel lig hazırlıkları başladığı için, 57'den sonra yapılan 2 federasyon kupası şampiyonlukları da şampiyonluk hesabına katılmaktadır. emin olun şu kolay bilgiyi tarihçisi, fenerlisi ve yorumcusu herkes bilmektedir. tek dertleri, galatasaray'ın şampiyonluk sayısında önde olmasıdır.
  • 555
    1- kulüpler amatör, profesyonel değil(ben değil tff belgesi diyor). kıyasladıkları dünya liglerindeki durum böyle değil.
    2- turnuva ulusal değil. günümüzdeki bal ligi bir şey.
    3- trabzonspor'un kendi oynadığı bir lig var. o lig değil de neden fener'in şampiyon olduğu lig tsl'nin eşdeğeri kabul ediliyor?
    4- bazı yıllarda katılım göstermemiş takımlar var (bkz: galatasaray), bunun yanı sıra ligten çekilen, sonraki sezon ligten düşmeden ya da herhangi bir yaptırıma uğramadan devam eden takımlar var.(bkz: fenerbahçe).
    5- profesyonel futbol 1951'de kabul edildi. 1958 yılında alınan kararla(2001'de gslilerin aldığı kararla değil yani) 1959'da, "profesyonel bögesel lig"lerin son kez düzenlenmesinin ardından milli lig başladı (bkz: wikipedia).
    sonuc: kısacası mevcut lig statümüz ve sistemimizden çok uzak, hatta alakası olmayan bir yapı mevcut. evet mevcut şampiyonlukları var fakat tsldeki alt liglerimizdeki şampiyon olan takımlar da tsl şampiyonu sayılmıyor ne yazık ki.
  • 556
    galatasaray taraftarı bu kadar reaksiyon verdiği için, uzadıkça uzayıp dallandıkça budaklanmış olan hadise. bu entry yazılırken federasyon bu konudaki başvuruyu onaylasa, hatta sadece fenerbahçe için onaylasa ve adamlar istediği 5 yıldızı takma imtiyazına sahip olsa; forma bastırıp giymeye bile üşeneceklerdir. bu konu da en fazla bir hafta içinde unutulup gidecektir. kimse de bu konu hakkında çıkıp da ne bir kutlama ne de bir şey yapacaktır.

    kendi başarısızlığını örtmek için her mikrofona konuşan başkanları da, para karşılığı sağda solda bik bik öten trolleri de, abuk sabuk argümanlarla kafa ütüleyen "saplaaa" tayfa da bu işi inandığı için savunmuyor. tek dertleri gündemin değişmesi ve rakiplerin de asaplarının bir şekilde bozulabilmesi.

    düşün beşiktaş'ın 3 şampiyonluk gördüğü, hatta trabzonspor'un, hatta hatta başakşehir'in bile şampiyonluk gördüğü 8 yıllık periyodda acun kupası hariç kupa alamamış bir takım. şikeli şampiyonluk atışmaları sayesinde trabzonspor'a karşı az biraz psikolojik üstünlük kurar gibi olabiiyorlardı, 2022 şampiyonluğu sonrası onu da kaybettiler. 20 milyon insanı ayakta tutabilmek, daha da önemlisi kendine saldırmasını engellemek için mecburen ortaya böyle bir konu atılması gerekli. yoksa bu 20 milyon insan bir durup da "lan biz niye şampiyon olmak dururken ibriklerle güğümlerle uğraşıyoruz" aydınlanması yaşarsa koç moç dinlemeden adamı sallandırmaya kadar gider bu iş.

    acun'un hull city üzerinden aktardığı paralarla alınan bir sürü niteliksiz orta sahayla, sırf galatasaray istiyor diye fahiş fiyattan alınan karakter fukarası mert hakan yandaş-irfan can kahveci'yle, sırf devlet başkanımız sahip çıkın dediği için taraftara pazarlanan ama iki kuruşluk top oynamayan mesut'la bu işlerin olmayacağını ali koç bile az çok kestirebiliyor.

    hatta ve hatta bana kalırsa, fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri her sabah "ne olur bu konu bugün de çözülmesin" diye dua ederek uyanıyordur. çünkü bu konu çözüldüğü anda kimse şampiyonluk turu atmayacak, kutlama da yapmayacak. bu işin ömrü en fazla 2-3 tweet sürecek. ondan sonra taraftar "lan bu takım niye böyle" diye sormaya başladığı anda topun ağzına gelecek olanlar, bu fikri harlayıp harlayıp gündemi değiştirmeye çalışanlar olacak...

    umarım böyle 20 sene daha bu iş sürüncemede kalır. televizyonlarda amblemleri 5 yıldızlı olsun diye hastag açıp bir taraflarını yırtmaya devam ederler. ezeli rakipleri şampiyon olunca taraftara açık antrenman yapıp eski bir kupayla tur atmaya devam ederler.

    biz de yolumuza bakıp keyfimizi sürmeye devam ederiz...
  • 557
    --- alıntı ---

    fenerbahçe, önümüzdeki sezona 5 yıldızlı logo ve formalarla başlaması halinde para cezalarının yanı sıra disiplin talimatında yer alan ‘ağır yaptırımlar’ devreye girecek.
    yeni şafak'ın haberine göre; birçok süper lig kulübü, 1959 yılı öncesi şampiyonluklarının sayılmaması gerektiğini ve o dönemin profesyonel statüde olmadığından dolayı geçersiz olduğu fikrini savunuyor.
    [yeni şafak]
    --- alıntı ---
  • 559
    https://gss.gs/5qz.jpg
    bu 5 yıldız muhabbeti için ne yapılabilir diye sürekli düşünüyordum. ne gibi bir hareket ile bu 5 yıldız olayını itibarsızlaştırırız diye dert edinmiştim. hiç aklıma gelmeyecek şekilde sosyal medyada başlayan bir akım ile o kadar güzel bir noktaya gelindi ki bunu devam ettirmek için elimizden geleni yapmalıyız. uğraşsak bu derece dalga konusu yapamazdık. organik şekilde gelişen bu akıma sonuna kadar destek olup köpürtmek de bizim işimiz olmalı bence.
  • 560
    hangi fenerli ile uzun uzun tartışırsanız tartışın, o turnuvaların şu anki süper lig gibi "en üst turnuva" olmadığını anlatın, hatta milli küme'nin ulusal olmadığını da söyleyin. sonunda "tff bunları düzenlemiş sonuçta, bizi ilgilendirmez" diyorlar. kriter buysa türkiye kupası da sayılmalı diyince error veriyorlar.

    benim görüşüm, dünyada sadece türkiye'ye has olmak üzere tüm turnuvalar şampiyonluk olarak sayılmalı. eminim herkes mutlu olacak.

    8 yıldız loading...
  • 561
    fenerbahçe spor kulübünün futbol branşında masada şampiyonluk kazanma arzusuyla ortaya attığı ve şampiyonluk sayılarına bağlı olarak 5 yıldızları olmaları gerektiğini iddia ettiği durum.

    bu konuyla ilgili kafamı kurcalayan ve dürüst olmak gerekirse de görmekten haz alacağım bir şey var;

    bizle girdikleri amansız rekabet ve bu rekabetin bünyelerinde yarattığı tahribat hepimizin mağlumu, ekstra şampiyonlukların sağlayabileceği potansiyel ekonomik kazançları bir kenara bırakırsak, bu absürtlüğün kendi camialarında meşrulaştırılmasında da bizim 4 yıldızımıza karşın 3 yıldızları olması en büyük dayanakları. muhtemelen ali koç başkanlığında 1 şampiyonluk alıp, 4. yıldızı takabilselerdi bugün spor kamuoyu bu saçmalığa maruz kalmıyor olurdu.

    öyleyse, diyelim ki bu sene şampiyon oldular ve 4. yıldızı takmaya hak kazandılar, sizce fenerbahçe seneye 4 yıldızla mı maçlara çıkar, yoksa hiç yıldızla mı? :)

    cevabı sanırım hepimiz biliyoruz; tff'yi hala karar vermedikleri için kendilerine kumpas kurmakla suçladıkları bir bildiri ve bundan sonra 4 yıldızla maçlarımıza çıkacağız açıklaması.

    tabi bu camiada aklı başında soru sorabilecek bir profil olmadığı için de kimse çıkıp ya biz 5 yıldızdan 4 yıldıza nasıl terfi ettik?, böyle saçmalık mı olur demeyecek? :) ama bize de eğlence çıkacak, taki biz 5. yıldızı takana kadar, sonra bu saçmalıklara yeniden maruz kalıyor olacağız.
  • 562
    fenerbahçe'nin kendi içerisinde çelişkiye düştüğü yalandır. kısaca şöyle anlatayım hani galatasaraylılar diyor ya o zaman türkiye kupası da sayılsın diye, fenerbahçe kendi resmi sitesinde bu duruma şöyle cevap veriyor: "türkiye kupası hiçbir zaman ülkenin bir numaralı organizasyonu olmadı. türkiye kupası, her zaman süper lig oynanırken, süper lig'in yanında ikincil bir kupa organizasyonu olarak oynandı. yani türkiye futbol birinciliği ve milli küme'nin farklı dönemlerde oynanma ve oynandıkları dönemde bir numaralı ulusal şampiyona olma durumu türkiye kupası için geçerli değil."

    şimdi fenerbahçe'nin 6 şampiyonluk istediği milli kümenin asıl amacına bakalım. acaba gerçekten türkiye şampiyonu çıkarmak için mi düzenlenmiş bu organizasyon yoksa başka bir amacı mı varmış ? buyrun 1946 son posta gazetesinden bir bölüm. "esasen gayesi milli takımı kontrol olan": https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=small
  • 563
    https://twitter.com/...CPYDR_SN55g&s=19
    bu otobüs bizim stadımıza girecek mi? buna izin verecek miyiz? yönetim şimdiden tavrını koysun. "bu şekilde gelirse stada sokmayız" diye. meydanı iyice boş buldular.
    bu her yerde gördüğüm 5 yıldız yüzsüzlüğü sizi bilmem de beni artık tiksindiriyor. 60 senedir kanla, terle, gözyaşıyla, uykusuz gecelerle elde ettiğimiz profesyonel ve ulusal 22 şampiyonluğu, halı saha turnuvasından hallice amatör ve bölgesel 3–5 maçlık turnuvalarla bir tutmak emek hırsızlığı değil mi?
    kimse sizin o kupalarınızı yok saymıyor. evet, bir dünya mahalli şampiyonluğunuz var. alın hayrını görün.
  • 564
    kendilerinin kaç yıldız kullandığı ile ilgilenmiyorum, ancak federasyon ve beın sports'un yıldızsız logo kullanmasından rahatsızım. mevcut logo ne ise o kullanılacak, ayrıca, fenerbahçe'ye böyle kullanım izin verilmesi durumunda bizim de logodaki yıldızları kaldırıp, yerine sadece uefa kupası ve süper kupayı koymamız gerekecek. bakın yıldızlar ile değil, bildiğin yıldızları kaldırıp, öyle kullanacaksın. çünkü türkiye şampiyonluğu, yıldız sayısı gibi unsurlar tamamen yalan hale gelmiş olacak. buna uygun tavrın gösterilmesi gerekiyor. galatasaray yönetiminin de yıldızsız log kullanımına itiraz etmeleri gerekiyor. atı alan üsküdarı geçtikten sonra bir anlamı kalmayacak çünkü.
  • 567
    stadımıza geldiklerinde üzerlerine doğum günü partilerindeki süs olarak kullanılan yıldızlardan dökmemiz gerekiyor. yazık, ne yapsınlar, 4. yıldıza bir şampiyonlukları kalmışken geriden bize kaptırıp 8 yıldır da o şampiyonluğu bir türlü alamadılar. kızmayın, üzülün, üzücü bir durum bu. oyuncaklarını almayalım ellerinden. ben üzülüyorum şahsen.
  • 568
    kurbağa misali pişiriyorlar ve tepki vermek için geç kalınacak yere doğru götürüyorlar işi. galatasaray yönetiminin bir an önce bu konuda önlem alması gerekiyor. tff'ye baskı yapılması şart. ya bu yüzsüzlüğü cezalandırsınlar ya da biz de 6 yıldız koyalım. şimdi denilebilir ki deliyle deli mi olalım. olacağız maalesef yoksa istediklerini elde edecekler. onlar 5 koyuyorsa sen 6 koyacaksın, onlar 7 koyuyorsa sen 8 koyacaksın. karşındaki insanlar utanması olmayan tipler. bunlara anladığı dilden konuşacaksın.
  • 569
    galatasaray'ın federasyonu ve yayın kuruluşlarını kendi logosunu yıldızlı şekilde kullanması konusunda uyarması gereken durumdur. fenerbahçe yıldızsız logoya geçtiğinden beri bazı kanallar ve websiteleri galatasaray logosunu da yıldızsız şekilde kullanıyorlar. ayrıca fenerbahçe'nin 5 yıldızlı logosunu kullanmaya kalkacak her medya kuruluşuyla da ilişki tamamen kesilmeli. galatasaraylı profesyonel futbolcuların yıllarca çalışıp elde ettiği başarıları iki üç tane amatör kupayla gölgelemeye çalışıyorlar. olmuyorsa da koyun logoya 10 tane yıldız 2 tane de avrupa kupası için koyun yıldızlar geçidi şeklinde gezelim. asla fenerbahçe'nin 5 yıldızlı logosu olup bizim 4 yıldızlı logomuz olmamalı, burası türkiye öyle biz haklıyız onların 5 yıldızının 2si saçma demekle hiç bir şey elde edemezsin.
  • 571
    bu yalanı başka türlü yalanla bertaraf etmek mümkün.

    1959’dan önce hem milli lig (milli eğitim) hem de türkiye futbol şampiyonası yapılmış ise, 1959’dan sonra da türkiye kupası yapılmaya başlandı. ilk şampiyona 1962’de yapıldı.

    eliminasyon ise eliminasyon, ülke çapındaysa ülke çapında, milli ise milli. bütün kriterleri kapsamıyor mu? 1959’dan önce düzenlenen bu organizasyonu türkiye kupası şampiyonasına göre öne çıkaran husus nedir?

    şimdi biz de bunu iddia edip 8 yıldız mı takalım göğsümüze?

    tabii böyle saçmalıklara girmeye hiç gerek yok, işi sulandırmadan hukuki zeminde ilerlemek lazım, hukuk dışına çıkılmasını ne umuyorum ne istiyorum, ama çıkılırsa pişman olurlar.
  • 573
    hakkını aradığını iddia edip 1.5 sene önce ortalığı yıkan başvuru sahibi, cevabımız nerede diye hesap sormuyor. başvuruyu alan yönetim cevap vermedi, gitti. yeni gelen bahsi açılsın bile istemiyor.

    vereceğiniz cevap ile hukuki olarak başvurunun önünü tıkamak mı istemiyorsunuz?

    sırat köprüsündeler sanki. yanlış cevap verip cehenneme gitmektense, köprünün başında sessiz kalayım adım atmayayım kafasındalar. çabuk, arkanızdaki kuyrukta daha hakemler var ama...

    alper sırayı bozma, 6 saniye sessiz olur musun lütfen?!
  • 575
    şu an iyi kollandıkları için hiçbirinin umrunda olmayan yalan.

    senelerdir taktikleri belli, kollandıkları yere kadar bir şekilde ilerliyorlar sonra ilk tökezlemelerinde başarılı olamayacaklarını anladıkları için hemen bu yalana sarılıyorlar.

    karakter konusunda sıkıntıları olduğu için de hiçbiri "ulan biz ne yapıyoruz" demiyor. zaten şampiyonluk sayısı ve yıldız sayısında galatasaray'ın altında ezildikleri için bu yalanı sürekli tekrarlama gereği duyuyorlar. diyorlar ki "biz yıldız kullanmıyoruz" taraftarı diyor ki "oo haklılar bizim yıldızla işimiz yok, armamız şöyle, kupa büyüklüğü ıvır zıvır" diyorlar ki "biz 5 yıldızlıyız" taraftarı diyor ki "aynen biz 5 yıldızlıyız, kupamızı, şampiyonluklarımızı verin, ıvır zıvır".

    bu yalana kendilerini dönem dönem kaptırıyorlar. asla izin vermemeli ve tepelerine bilmeliyiz her defasında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın