• 579
    çok küçümsediğimizi düşündüğüm ve fenerbahçe'nin bu sezon şampiyonluğu kazanması halinde başımıza bela olacak bir konu.

    bu konunun güçlü bir şekilde ortaya çıktığı tarih mayıs 2019. galatasaray'ın 2018-2019 sezonunun son haftalarında iç sahadaki beşiktaş ve deplasmandaki rizespor galibiyetleri ve dolayısıyla şampiyonluğu hakemlere bağlanınca ve galatasaray yönetimi zayıf kalıp yaratılan bu algıya engel olamayınca; ali koç'un fenerbahçe'si ve fikret orman'ın beşiktaş'ı topyekün taaruza geçtiler. fikret orman beşiktaş kulübü başkanı sıfatıyla değil, kulüpler birliği başkanı sıfatıyla çıktı ve dedi ki, "son iki sezonun şampiyonunu hakemler belirledi". 2018-2019 sezonunun ilk yarısında başımıza gelenler yok sayıldı, unutuldu maruz kaldığımız hakem hataları. bütün sezonun hikayesi verilen bir taç atışı ve penaltı üzerinden yazıldı. pozisyonlar hakemlere "örnek hata" diye seminerlerde anlatıldı, bu kararları veren hakemlerin kalemleri kırıldı ve hakem camiasının dikkati/nefreti üzerimize çekildi. engel olamadık. bütün yaz böyle geçti ve 2019-2020 sezonuna galatasaray nefretiyle ve bu nefretin doğurduğu diğer duygularla girildi. beşiktaş bundan ne kazandı peki? 2019'dan sonra üç sezondur ligi bizim üstümüzde bitiriyorlar. 2020, 2021 ve 2022. biz beşiktaş'ın arkasında kaldık sıralamada. bu çok kolay ve sık görülebilen bir şey değil galatasaray tarihinde. ama oldu. üstümüze bir çamur attılar ve biz o çamuru kendilerine gerisingeri iade edemedik. sustuk, yuttuk, kabullendik. onlar kazandı, biz kaybettik.

    fenerbahçe, beşiktaş'tan daha farklı camia. daha aç, daha saldırgan, daha öfkeli, daha doyumsuz. onlar yukarıda yazdığım kazanımla yetinecek bir kulüp değil. "biz şampiyon olamıyorsak, galatasaray da olamasın" şeklinde bir oturmuş düşünceleri var evet ve biz 3 sezondur şampiyon olamıyoruz. ama bu onları kesmez. kesmedi de. 2004'te 3.yıldızı, 2011'de 18. ve 2014'te 19. şampiyonlukları kutladıklarını açık açık resmi yayın organlarından belirttikleri halde; şampiyonluk sayıları bir anda 28 oldu. hedef de aniden 29 oldu. 2014'te "19.şampiyonluk bütün fenerbahçelilere armağan olsun" yazan dergileri, 5 sene sonra "hedef 29" dedi. gülünç, komik. ama konu bununla sınır değil. bu adamlar mart 2021'de resmi başvuruyu yaptıklarından en geç bir hafta sonra federasyon ulusal düzeydeki lig organizasyonuna sahip çıkıp, "ulusal şampiyonlukların başlangıcı 1959'dur" diyebilseydi, konu gülünç ve komik olarak kalabilirdi. ve emin olun kapanırdı. ama böyle olmadı. nihat özdemir federasyonu bir cevap vermedi bu başvuruya. mehmet büyükekşi federasyonu da bir cevap ver(e)miyor. aradan geçen yaklaşık iki senede neler oldu? fenerbahçe stadındaki yedek kulübesinden takım otobüsüne, tv kanalındaki ambleminden fenerium'da sattığı kalem kutusuna kadar her yere 5 yıldızlı arma koydu. ınstagram hesabını, twitter'ını, sosyal medyasını saymıyorum bile. vodafone park'a 5 yıldızlı fenerbahçe takım otobösüyle gittiler. bizim stadımıza da öyle gelecekler. biz kadıköy'e gittiğimiz zaman da koskocaman 5 yıldız taşıyan logonun altında oturacak galatasaray teknik heyeti, yedek oyuncuları. 2023-2024 sezonu için 5 yıldızlı maç forması hazırlatıyorlar, bunu da üzerine basa basa her divan kurulu toplantılarında söylüyorlar. biz ne yapıyoruz? hiçbir şey. federasyon ne yapıyor? hiçbir şey. formayı hazırlayıp maça çıktıklarında, iş işten geçmiş olacak.

    "şampiyonluğa oynadıkları ilk sezonda konu kapandı" diye rahatlayan, gevşeyen galatasaraylıları görünce dehşete düşüyorum açıkçası. konunun kapandığı falan yok. fenerbahçe planını kurdu, hazırlıklarını son iki sene içerisinde yaptı, gereken altyapıyı oluşturdu ve bombayı patlatmak için sadece doğru zamanı bekliyor. 2022-2023 sezonu şampiyonluğunu bekliyorlar kısacası. o şampiyonluk gelirse, "20.şampiyonluğumuz ve 4.yıldızımız hayırlı olsun" diyeceklerini düşünen galatasaraylı varsa, buna sadece üzülürüm. 2016'da, bizden hemen bir sene sonra şampiyon olabilselerdi evet, "20.şampiyonluk ve 4.yıldız" der, konuyu kapatırlardı. ama bugün öyle değil. fenerbahçe kazanacağı ilk şampiyonluğu stadında, kadıköy'de, istanbul'da, hatta bütün türkiye'de "29.şampiyonluk, 6.yıldıza 1 kala" diye kutlayacak. bütün medya (görsel, yazılı, sosyal) şampiyonluğu böyle okuyacak. "asarız ,keseriz, yıkarız ortalığı" diye galeyana veya gaza gelmeye de lüzüm yok. pek bir şey yapamayız. 2019 yılından beri yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisi çünkü. izleriz, kabulleniriz. önümüzde iki seçenek var: ya 2023 haziran'ı geldiğinde 29 kez şampiyon olduğunu federasyon'a tescil ettirmiş bir fenerbahçe ve 23 şampiyonluğa sahip (bizim de 1923-1959 arası kazandığımız yerel organizasyon var) ve 4 senedir şampiyon olamayan bir galatasaray manzarasına kendimizi hazırlayacağız. ya da şampiyon olup, bütün stres yükünü fenerbahçe camiasının üzerine atıp, onların camiasından birilerinin "bırakın bu masalları, aradaki fark 4 oldu. 1923-1959 arasını kurcalayacağınıza, önümüzdeki yıllara odaklanın. yeter artık" demelerini sağlayacağız. karar bizim.
  • 582
    önümüzdeki sezon bu mevzu bizi daha da delirtecek. zaten amaçları da bu. şampiyon olamazlarsa birleşmiş milletler'e kadar gidip yalvarırlar bu halı saha şampiyonluklarını saydırmak için. şampiyon olurlarsa da artık kendi kendilerine 30 mu 35 mi kaçıncıyı kutlayacaklarsa bir anda 6.yıldızı takarlar.

    dünya üzerinde bunlar kadar eziklik psikolojisi yaşayan camia var mıdır, ben sanmıyorum.
  • 585
    tff’den hala pozitif ya da negatif bir karar çıkmayan yalandır. galatasaray spor kulübünün derhal basın toplantısı yapıp tff’den ret kararını açıklamasını istemesi gerekiyor. bu işi oldu bittiye getirmemeleri lazım.

    tff ret kararı verdiği an konu sonsuza kadar kapanacak. peki ya bizim yönetimimiz neden kamuoyu önünde tff ve fenerbahçe kulübüne tam saha baskı yapmıyor? kimse aklından çıkarmasın tff nezdinde haklı olan değil çok bağıran kulüp kazanır. biz bu konuda haklıyız, fakat çok bağırmamız gerekiyor.

    enayiliğin lüzumu yok. herifler durduk yere amatör şampiyonluklarını profesyonel künyelerine yazdıracak.
  • 587
    https://gss.gs/cDU.png
    https://gss.gs/wHr.png
    https://gss.gs/g4A.png
    https://gss.gs/V7X.png

    malum camiaya 1959 öncesinde yaptıkları şikeler gösterilerek cevap verilmesi gereken yalan. gazete küpürü ile şampiyonluk mu istiyorlar ? o zaman gazete küpürü ile küme düşecekler. 1959 öncesi kazandıkları kupalar için ödül mü istiyorlar ? o zaman 1959 öncesi yaptıkları şikeler için de ceza yiyecekler. yok öyle sadece işine geleni istemek.
  • 589
    birilerinin insiyatifine ve keyfine göre ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilmesine mahal vermeden bizim yönetimin bizzat tff'ye baskıda bulunarak gerekli hukuki donelerle bir daha gündeme gelemeyecek şekilde bu saçmalığın reddi kararını aldırması gerekiyor.
    öyle twitter'da geyiği dönen "yıldız çalma" capsleri gibi şeylerle bu iş ne kadar çok sulandırılırsa muhatabının o kadar çok işine gelecektir.
    bizim gibi ülkelerde "bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş" derler. şu an yaşanan tam olarak da bu, ve maalesef çoğu maddi kaygılarla olmak üzere meslek ahlakı ve onurundan fersah fersah uzakta olan spor medyasının çoğunluğu da buna çanak tutmakta, değirmenine su taşımaktadır.
    işin diğer yanı, bilindiği üzere şampiyonluk sayısı oranında kulüpler yayın gelirinden ekstra pay almaktadır.
    dolayısıyla böyle bir durumun kabulü rakibin bu haksız ve hukuksuz talebini maddi kazanca da evriltecektir.
    özetle bizim konumuz değil gibi gözükse de sürüncemede kalması beni rahatsız etmektedir.
    tff tarafından bir an önce adı konulup gerekli red kararı alınmalıdır.
  • 592
    bu akşamki maç, sonucundan bağımsız olarak, en azından bu konuyla ilgili galatasaray camiasında bir aydınlanma yaşatacaktır. bu açıdan memnunum.
    bizim camia ve bizim taraftar kitlemiz fenerbahçe'yle ve yaptıklarıyla çok faza ilgilenmez, ciddiye almaz. işte bu yüzden bazı konulara tepki vermekte geç kalır ve zararlı çıkarız çoğu zaman. bu konu, ilgisizliğimiz ve alaycı bakış açımız sebebiyle hafife aldığımız ve bu şekilde devam ettiğimiz takdirde çok zararlı çıkacağımız bir husus. ancak tahminim bu akşam fenerbahçe stadının halini, her yere koydukları 5 yıldızlı logoları, 28 şampiyonluk temalı pankartları ve üstünlük vurgularını gördüğümüzde, bizim camiada da sirenler çalacaktır. taraftar en azından sinirlenecektir ve konunun ciddi olduğunu anlayacaktır. bu da kulübün diğer unsurlarını ister istemez etkileyecek ve tepki vermeye zorlayacaktır. umarım.
  • 593
    fenerbahçe’nin bu tahriklerini aynı yunanistan’ın türkiye’ye karşı tahriklerine benzetiyorum. yunanistan da ege’de karasularını 12 mil’e çıkarmayı gündeme getirip duruyor. bunlar da 3 yıldızını 5 yıldıza çıkarmaya çalışıyor. türkiye de yunanistan’ı ciddiye almıyor. geçmişte yunanistan 6 mil’e çıkarırken yapılan politik hatalar şimdi de galatasaray tarafından yapılıyor. bu olaya el atıp ege’nin şımarık serserisine tokatı patlatmalıyız.
  • 594
    yahu çok da uzatmaya gerek yok. bu saçmalığı savunan birini gördüğünüz an hemen aşağıdaki entry’deki fotoğrafları paylaşın, ve şu soruyu sorun:

    “göründüğü üzere bariz, sahaya yansımış bir şike var. şampiyonlukların verildiği durumda, cezaların da verilmesi gerekir. şike yaptığınız için küme düşmeyi de kabul ediyor musunuz?”

    (bkz: #3092853)

    mavi ekran verip susmaları yaklaşık 10 saniye falan sürüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın