• 2
    profesyonel spor bilimsel, hata tespitlerinin ve çözüm şekillerinin sürekli ve kararlı yapılmasını gerektirir.

    en basitinden sabri sarıoğlu. bu evladımız neydi ancak ne oldu? sabri sahada koşturan, emek harcayan ancak emeklerine rağmen verim değeri yükselmeyip azalan bir oyuncumuzdur. sabri şayet her gün 500 orta çalışsa ve her gün 100 şut çalışsa fazladan 2 saat süre ile yapacağı çalışma ile avrupa'nın sayılı sağ bek, sağ açık her türlü şekilde oynayabilecek bir oyuncu olabilirdi.

    ancak sorun sabri'de mi? kanımca burada yönetimin sporcu yeteneklerini geliştiren bilimsel, akademik, dünya'yı takip eden bir merkeze ihtiyacı var. 100 milyon doların üzerinde yatırım yaparak sadece teknik ekibe güvenmek teknik ekibe de büyük haksızlık. teknik ekibin emrine yetenek geliştiren akademik bir birimin kurularak verilmesi ve sonuçlarının takip edilmesi gerekli.

    böyle bir ekip oyuncu ihracı veya elde edilecek evrensel başarıların en önemli saç ayağını oluşturacaktır. bu yönüyle galatasaray yönetiminin devrimci, kararlı ve yenilikçi programlarla hocaya yardımcı olmasını beklemekteyim. yönetim oyunculara büyük yatırımlar yaparken yatırımların bir nevi sigortası olacak çözümleri de değerlendirmeli.
  • 3
    teknik becerilerin ve fiziksel özelliklerin yanında futbolcunun mental gelişimine yatırım yapmak ile de alakalıdır.. türkiye'de sıkıntısı yaşanan bir durumdur..

    zamanında arda turan 4-4-2 sistemini milli takımda öğrendiğini söylemişti.. bu demektir ki yıllarca oynadığı galatasaray altyapısında temel taktik sistemlerini ona anlatan olmamış..

    bir diğer örnek de; christoph daum'un fenerbahçe'ye ikinci gelişinde 8.5 milyon euro bonservis ödenip transfer edilen mehmet topuz'u antrenmanlarda gördükten sonra "topuz futbolu bilmiyor" şeklindeki demeciydi..

    geçen sene trtspor'da yayınlanan, türk hakemlerini konu alan adını hatırlayamadığım bir belgeselde süper lig hakemlerinin çoğu, maç esnasında kendilerine bu kadar sık ve yersiz itiraz edilmesinin başlıca nedeninin; futbolcuların oyun kurallarını yeterince bilmemesi olduğunu söylemişlerdi..

    sporcu yeteneklerini geliştirmeye yönelik olmayan bu yönetim anlayışı; allah'ın verdiği yetenekle, mevcut koşullardaki teknik ekibin kendisine kattıklarıyla ve yine bu anlayışın uygulattığı iyi kötü antrenmanlarla futbol hayatının sonuna kadar idare etmek zorunda kalan, potansiyelini dolduramayan, hem atletik hem de mental açıdan komple olamayan futbolcular yetiştirmemize sebep olmakta, türk futboluna ve futbolcusuna büyük zarar vermektedir..

    avrupa'nın en iyi takımları ve büyük ligleri çek, hırvat, sırp, hatta boşnak futbolcularla dolu.. bizdeki bu genç nüfusa, bu potansiyele yazık gerçekten..

    şimdi muhammed demirci denince, alper potuk, serdar aziz denince insan önce bir umutlanıyor, sonra da sanki çok güzel bir rüyanın içine edilecekmiş gibi bir hisse kapılıyor..

    misal u21 ümit milli takımımızın, 14 ağustos 2012 tarihinde irlanda cumhuriyeti ile yapacağı maçın aday kadrosu:

    futbolcu--------doğum yeri-----oynadığı takım

    necip uysal - (istanbul) - beşiktaş
    ömer kahveci - (kahramanmaraş) - bucaspor
    serdar aziz - (bursa) - bursaspor
    ismail haktan odabaşı - (izmir) - bursaspor
    alper potuk - (afyonkarahisar) - eskişehirspor
    özgür çek - (tokat) - fenerbahçe
    oğuzhan özyakup - (zaandam) - beşiktaş
    sercan yıldırım - (bursa) - galatasaray
    emre çolak - (istanbul) - galatasaray
    orhan gülle - (trabzon) - gaziantepspor
    muhammet demir - (trabzon) - gaziantepspor
    özkan karabulut - (ankara) - gençlerbirliği
    barış başdaş - (köln) - kasımpaşa
    umut sözen - (izmir) - kayserispor
    deniz doğan mehmet - (londra) - kayserispor
    kamil ahmet çörekçi - (londra) - kayserispor
    ömer bayram - (breda) - kayserispor
    sefa yılmaz - (berlin) - kayserispor
    musa nizam - (antalya) - antalyaspor
    emrah başsan - (kocaeli) - antalyaspor
    murat akça - (stuttgart) - sivasspor
    soner aydoğdu - (ankara) - trabzonspor

    22 oyuncudan 15'i yerli, 7'si gurbetçi..

    şimdi de a milli takımımızın 15 ağustos 2012'de avusturya ile oynayacağı maçın aday kadrosundaki, yukarıdakilerle aynı yaş grubunda olan gençlere ve doğum yerlerine bakalım:

    futbolcu--------doğum yeri

    hasan ali kaldırım - (köln)
    ömer toprak - (ravensburg)
    gökhan töre - (köln)
    semih kaya - (izmir)
    kerim frei - (feldkirch)
    nuri şahin - (lüdenscheid)
    sercan sararer - (nürnberg)
    ismail köybaşı - (hatay)
    tunay torun - (hamburg)

    evet, a milli takımda aynı yaş grubunda 9 tane genç futbolcu var, bunların 7'si gurbetçi, 2'si türkiye doğumlu..

    17 yerli futbolcunun 2 tanesi a milli'de, 15 tanesi u-21'de..
    14 gurbetçi futbolcunun 7 tanesi a milli'de, 7 tanesi u-21'de..

    aynı yaştaki futbolcular arasında gurbetçiler a milli takımda oynuyor, yerliler ümit milli takımda.. onların da üçte biri yine gurbetçi zaten..

    bizim ülkemiz başlamadan biten güzel rüyalar diyarı maalesef..

    gelsenkirchen'de yetişen real'e, istanbul'da yetişen atletico'ya gidiyor..

    acı ama gerçek..
  • 4
    barcelona b takımının altyapı okulu la masia'dan birkaç örnek:

    6 ila 8 yaşında başlıyorlar okula, eğer çocuğun evi şehir dışındaysa ailesinin vekaleti ile yatılı okuyor la masia'da.. ranzalı odalarda kalıyorlar, 24 saat beraberler..

    8 yaşındaki çocuğun günlük programı şöyle:

    06:45 uyanma, yatağı toplama
    07:00 la masia'da sabah kahvaltısı
    07:30 okul servisine binme
    08:00-14:00 okul
    14:15 öğle yemeği
    15:00 öğle tenefüsü
    16:00-18:00 ek dersler
    19:00-20:45 antrenman
    21:00 duş/la masia'ya dönüş
    21:30 akşam yemeği
    22:00 televizyon/internet/play station

    14 yaşından itibaren antrenman saatleri neredeyse tüm çalışma gününü dolduracak şekilde artıyor.. okul nou camp'ın yanı başında, veletler bu büyülü atmosferin içinde büyüyorlar, eğer yeterince gelişirlerse ilerde caddenin karşısında top koşturacaklar..
    http://gss.gs/gST

    burada asıl olay antrenman değil, yetenekli topçu yetiştirmenin çok daha ötesinde olay.. ortak bir spor disiplinini ve futbol felsefesini birlik beraberlik ruhu içinde tüm sporcuların ve teknik ekibin hayatına sokuvermekte mesele.. sir bobby robson, pepe reina ve andres iniesta'nın noel ilahisi söylerken çekilmiş şu fotoğrafı olayı özetler nitelikte:
    http://gss.gs/M8p

    misal 87'liler kuşağından üç tanıdık isim; pique, fabregas ve messi:
    http://gss.gs/kIZ

    aynı üç isim la masia erler gazinosunda dağıtıyor:
    http://gss.gs/8z8

    ergen pique'nin shakira'yı mtv'de izleyip osbir çektiği zamanlar.. bu bebeler o zamandan tanıyorlar birbirlerini.. yıllar sonra pique, shakira'yı messi ve fabregas ile tanıştırmaya getirince ilk başta garip bir sessizlik oluyor o yüzden.. sonra gülüp eğleniyorlar..
  • 5
    2012 - 2013 devre arası transferi sezonu vesilesiyle eldeki malzemelerin geliştirilmesi ve yönetilmesinin önemini bir kez daha açıklamakta fayda var. maalesef basın ve taraftar baskısı + az çalışma; güçlü kadrolar için en büyük tehlikedir.

    çalışarak bir işin uzmanı olmak mümkün. bunun yüzlerce örneği var.
    çalışarak eksik yönlerin geliştirilmesi de mümkün aynı şekilde bunun da binlerce örneğini gördük, yaşadık, görmekteyiz.

    galatasaray'da transfer bitmez. bu cümle esasında ana yöneticilik görevinin ne olması gerekliliğini gündeme getirmelidir.

    galatasaray'da yetenek geliştirme bitmez ancak yeteneğini geliştiremeyenler hakkında transfer bitmez şeklince bir tema yöneticilerimizin ana kurgusu olmalıdır.

    kanımca tek başına hiç bir model mükemmel değil. futbol ise esasında zor bir model değil. aşağıdaki şablon sadece örnektir. ancak yönetici olsam aşağıdaki şablon'u dener ve sonuçlarına göre geliştirmeye çalışırdım. aşağıdakiler hayali bir yönetici adayının taslak not defteridir;

    a. takımın en disiplinsiz oyuncuları kim? bunlardan hangilerinden vazgeçmek mümkün? onlardan vazgeç. vazgeçemeyeceğin bir yıldız varsa onu sürekli ve kararlı rehabilitasyona al.
    b. fırsat olma ihtimali çok yüksek olduğu defalarca farklı kişilerce raporlanmış 5 ucuz genç yıldız kim? derhal al ve yetenek geliştirme okuluna kaydet. bunların içinden kadroya giremeyenleri kirala.
    c. 24 kişilik kadronun asgari 4 kişisi gönderilmeli. bu 4 kişi kimlerden olmalı o bölgeler de fırsat var mı? fırsatlar tutmaz ise alternatif banko faydalı kimler var? asgari 4 kişiyi gönder asgari 4 kişiyi sisteme kat.
    d. malzemelerin (oyuncuların) sorunlu yerlerini tespit et. örneğin x'in ortaları başarısız ise bunun sebeplerini ortaya koy merkez de hoca dışında bir ekip sorunları nasıl çözeceklerini raporlasınlar, uygulama sonuçlarını takip et.
    e. hoca'ya çok az iş bırak. hoca disiplin ve taktikten sorumlu olsun. psikolog, çalıştırıcı, sorun tespit edici ve sorun çözücü ekipler oyuncuları 24 saat takip etsinler, onları ve durumlarını puanlasınlar günlük raporlar ile malzemelerin durumu takip edilsin.
    f. her hafta bir oyuncunu iç saha maçında seyircine sevdir. onun özelliklerini stat tv'sinden hatırlat. taraftar ve oyuncu birleşmesi için etkinlikler yap. seyircisinden korkan oyuncu sorununu çöz.
    g. seyircini organize et. sevmeyi bilmeyenleri sevmeyi öğret. (en zoru da bu). 4 tribün önüne 4 sevilen adam koy (sanatçı da olabilir fark etmez). birlikte eğlenmeyi birlikte ağlamayı ve birlikte destek vermeyi organize et.
    h. kapıya bir levha as. başarısızlıklarda sorumluluk yöneticilerindir. hoca ve oyuncuları organize edemiyorsam, geliştiren sistemleri kurgulamıyor veya uygulatamıyor sam hemen istifa etmeliyim.
    ı. bütçem belli. aşmamalıyım. hatta kar etmeliyim. ona göre planlamalıyım. fırsat yatırımı varsa riske gir.
    i. yatılı okul aç. 100 tane elit oyuncu belirle yaşlarını dağıt her yıl 10 tane aday adayı çıkar. pişmesi gerekenleri kirala. okul için sponsor bul.
    j. rezerve ligi kurulmasını sağla, kuramıyorsam özel bir lig kur. diğer rakiplerimin kadroya giremeyen oyuncuları ile maç ayarla.
  • 6
    sabri ve emre çolak niçin form düşüklüğü yaşadı? sorularının cevabıdır. form düşüklüğü veya yeteneklerin gelişmeyip gerilemesinin hesabını her boku hocadan bilen ve bekleyen yönetim vermelidir. sabri az çalıştı, emre şımardı, engin çok öfkeli, furkan belirsiz !!. oyuncular senin malın, sorunları çözecek sistemlerin yok ise taraftar ile yönetim arasında ne fark var?

    hocana sistem, donanım vermeden neyin hesabını sorabileceksin? hocalar iyisiyle doğrusu ile insandır. sistem kurmadan, sistemi sürekli ve kararlı geliştirmeden bireysel hoca performansları ile devlerle nasıl mücadele edeceksin?

    rezerve lig için uğraşmadan hangi gençlere veya transferlere yatırım yapabilirsin? rezerve lig olsa sabri belki eboue'den daha formda olabilirdi. veya furkan veya alt yapıda forma giymeyi bekleyen diğer gençlerimiz.

    kurumsallaşma şirket yönetimleri için nasıl şart ise spor kulüpleri içinde yetenek geliştiren kurumsal sistemler şarttır.

    galatasaray yönetimi devrim yapmalı. bireysel gündelik sistemlere takılmamalı. galatasaray yönetimi nasıl mali sorunlarla uğraşmakta ise bu konuda da dünyaya örnek modelleri tasarlamalı ve uygulamalıdır.
  • 7
    kulüp hocadan bağımsız bir kurumsal yönetim anlayışa sahip olmalıdır.
    fatih terim hoca veya xxxxx hoca'ya destek olunmalı milyonlar harcanan oyuncular 7x24 eğitilmeli, sorunları anlatılmalı ek çalışmalar ve pskolojik destekler verilmelidir.
    arda turan'ın transfer olduğu ispanya'da yağ oranı 1/3 e düşmüş. bunun sebebi hoca değil gittiği kulübün yaptığı yatırımlar için sahip olduğu kurumsal yetenek geliştiren ve sorun çözen yönetim anlayışıdır.
    ünal aysal yönetimi acilen ve ısrarla sporcu yeteneklerini geliştiren bir kurumsal yapı kurmalıdırlar. çileğin ağa babası veya kurumsal yapının ağa babası budur. kurumsal yapı bir a4 kağıda süper bir yönetim şeması çizmek değildir. öyle olmadığını özel danışmanın italya'da çilek peşinde koşturması ile görmekteyiz.
    ünal aysal yönetimi bu yapıyı oluşturmadığı sürece başarısızdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın