• 469
    çok iyi paralara bile olsa oyuncu satışına karşı olduğum dönem.

    oyuncuları iyi fiyata satınca normalde bir karşılığı olmalı fakat, biz birilerini satsak bile o parayı harcayamıyoruz. harcayacağımız para nedense sürekli aynı oluyor. boey'i sattık, üstüne şampiyonlar ligi geliri geldi ama biz hala para hesabı yapıyoruz. boey'i sattığımız parayı direkt olarak bir kaç oyuncuya aktarsaydık böyle düşünmezdim.

    kulübün mali yapısını da bulacağı sponsorlarla yönetim düşünmeli. eğer bulamıyorsa da bu işi bırakmalı.

    umarım takımdan yerine daha iyisi gelmediği sürece kimse satılmaz ve eksik bölgeleri tamamlayıp, tam kadro kampa gideriz.
  • 470
    vakti gelince oyuncuyu satacaksın. bence barış alper 40m ve üstü teklife satılır. ikinci bir hasan şaş vakasını kaldırmaz bu bünye.

    ben olsam satmama riskini almam. allah göstermesin sakatlanır bir şey olur. barış şu an zirve noktasında değil doğru, euro 2024'te ceza sahasına giren oyuncu olsaydı barış en az 2-3 asist yapmış olurdu evet ama yine de riske girmeye değmez. düzgün bir sistemimiz olsa 85 milyon insandan nice barışlar ferdiler ardalar çıkartırız.
  • 471
    bizim gibi kulüpler ederini bulan her oyuncuyu satar, satmalıdır. misal bugün barış için 35 milyonu reddederiz yarın allah korusun bir sakatlık olur adamın kariyeri biter. trabzon abdülkadir ömür için kafasını taşlara vuruyor. böyle pişmanlıkları tolere edecek finansal gücümüz yok.

    öbür yandan kaliteli orta saha ve sağ bek işini de bir an evvel halletmemiz şart.
  • 472
    bence montella okan buruk'a zorlu şampiyonlar ligi maçları için formülü verdi. geçen sene harala gürele saldırıp ölümüne pres yapıp sonuç alamadık, rakipler tecrübe ve klas farkıyla kazandılar. içerideki manchester united maçında ise şansımız yaver gitti.

    sparta prag, kophenhag, molde gibi takımlara ise çok zorlandık. bu sene 3-4-3 kontrollü oyunuyla daha güzel işler yapabiliriz. elimizde zaten arda güler'in faslı ve tecrübeli versiyonu var.

    hiç transfer yapmadan eldeki kadroyla şu oyunu oynayabiliyoruz.

    -----kerem-----icardi----ziyech---------- (zaha, bathsuayi, mertens)
    --köhn-----torreira-----kaan----barış------- (transfer, berkan kutlu, kerem demirbay, yunus akgün)
    -----abdülkerim----nelsson---sanchez------ (transfer, emin bayram, kaan ayhan)
    ------------------muslera---------------------

    ben olsam bir adet hem stoper hem de sağ bek oynayabilen bir oyuncuya gider (oosterwolde'nin sağ ayaklısı mesela) bir de merkez orta saha alarak transferi kapatırdım. böylece her mevkide çeşitlilik olur.
    nelsson'u satabiliyorsak da abdülkerim'i kulübeye gönderebilecek kalitede ayağı düzgün sol stoper alırım (burada cimrilik yapılıp marcao bile geri alınabilir)

    -----kerem-----icardi----ziyech---------- (zaha, batshuayi, mertens)
    --köhn-----torreira-----transfer----barış---- (kaan ayhan, berkan kutlu, kerem demirbay, yunus akgün)
    -----abdülkerim------sanchez----transfer--- (transfer, emin bayram, kaan ayhan)
    ------------------muslera---------------------

    yönetimden ricam 5 tane meybuz alacağımıza iki tane gelato alalım. kolayca 4-4-2 ya da 4-3-3 4-2-3-1 'e de dönebiliriz.

    bize sadece iki tane fark yaratacak futbolcu lazım. gerekirse stoper/sağ beke 15 orta sahaya 25 milyon bonservis verelim 2 tane net transfer yapalım. her sene 5 7 6 8 milyon verip orta şeker adamlara aynı paraları harcıyoruz zaten.
  • 476
    euro 2024 bittiğine göre ligimize dönebiliriz artık. kampımız var ama hala transferler yapılmış değil. sağ bek, 8 ve 10 numaralar eksik.
    içimizden hallederiz diye buralara transfer yapmayabilirler!

    mesela ziyech gitmezse mertebelere dönüşümlü 10 numarada oynatırlar. sergio var diye 8 numara transferini boş geçerler. nasılsa dubois ve kaan var ne gereği var yeni bir sağ bek için felan diyebilirler mesela.
    hiç güvenmiyorum yönetime!
  • 479
    benim hemen her yaz transfer döneminde işittiğim şu laf var, ''galatasaray'ın menfaatleri için acele etmiyoruz.'' nedir abi bu ''menfaat'' anlayan varsa beri gelsin? buradaki menfaat neden sadece ödenecek tutarla alakalı ki? tamam, listedendeki oyuncuya hemen atlamak istenen her bedeli hemen kabul etmek de olacak iş değil ama bunun da bi' sınırı muhakkak olmalı. galatasaray'ın menfaati bi' an önce kemik kadrosunu oluşturup kampa, hazırlıklara böyle başlamak bence. evet, sonra olsa da olur olmasa da olur denebilecek transferler için son ana kadar beklenir, buna kimsenin itirazı olmaz ama galatasaray'ın ''menfaati'' bi' an önce kadrosunu kurmaktır. elindeki en önemli oyuncuyu rekor paraya satttın ama gerekli transferleri zamanında yapamadığın için sparta'ya elendik. nerede burada menfaat?
App Store'dan indirin Google Play'den alın