• 6
    beni zerre ilgilendirmeyen borç artış durumu. kardeşlerim bizler sadece taraftarız. biz en fazla forma, lisanslı ürün alırız, maçlara gideriz. verilen mücadeleden keyif almaya çalışırız. bu profesyonel düzende de kolaylıkla paraların saçıldığını görüyoruz. siz neden kahroluyorsunuz ki anlamıyorum. hayatta galatasaray'ın borcundan daha önemli şeyler var kendi borcunuz gibi. kimse zevkine spor yapmıyor bu kulüpte. millet hayatımız boyunca kazanamayacağımız paraları kazanıyor aylar içerisinde ve iki hafta sonra lig bitince mis gibi tatillerini yapacaklar. bizlerde aman galatasaray'ın borcu artmış bilmem ne, boşverin galatasaray'ı isterse batsın kapatsınlar kulübü.
    eğlencemiz galatasaray vardı, yok artık deriz. belki memleketimizin takımını takibe alırız.
  • 7
    tek başına hiç birşey ifade etmez. önemli olanın borç-alacak farkı olduğunu düşünüyorum.
    arkadaş dursun özbek'i bir unutun bu satırları okurken konunun onunla hiç bir alakası yoktur bunu peşinen belirteyim. konu galatasaray'ın potansiyelleri ile alakalıdır.

    normal şartlarda http://kralspor.ensonhaber.com/...7/05/24/123_2209.jpg bu tabloya sevinmemiz lazım.
    borç alacak farkımız 792m. beşiktaş'ınki bizimkinin 2 katı yani 1.5milyar. fenerbahçe'nin borç alacak farkı yalan bilançolarla 920m. gerçek borçları dernek ve şirketi birleştirince beşiktaş'tan çok daha fazla.

    soruyorum şimdi. hadi bizim büyük meblağ kazanacağımız riva ve florya projesi varken (şartlar daha iyi olabilirdi tartışılır o ayrı) ve daha proje gelirinin 1/3ü kasaya girmişken (hadi diyelim yarısı), fenerbahçe ve beşiktaş'ın kısa vadede borçlarını ödeyebileceği projeleri nedir?

    beşiktaş şampiyon oldu şampiyonlar ligine gidiyor eyvallah ama bırakın borç ödemeyi geliri senelik banka faizlerine yetmiyor.
    fenerbahçe futbolda yok, baskette avrupa kupası var. peki geliri ne? 30mluk takım maaliyetine karşılık 1.2m euro gelir.
    peki borçlarını neyle ödeyecekler? rive veya florya projeleri mi var? yandex'den mi kazanacaklar? yoksa 1 milyon projesi mi? forma satışı?

    seneye fenerbahçe ve beşiktaş avrupadan men yerse kimse şaşırmasın. o çok övülen fikret orman kulüpten küfürlerle kovulursa kimse şaşırmasın.

    elmas çamura düşerse düşsün, değeri asla düşmez.
  • 8
    derinlemesine yazmadan once, bir onceki doneme gore nasil oluyor da borcumuz yuzde 60 artabiliyor bunu birinin aciklamasi lazim. kur farki diyemezler, kur onceki doneme gore artmadi azaldi.

    gazete haberine gelirsek, sadece bu borc miktar tek basina hicbir sey ifade etmiyor.

    oncelikle borc uzun vadeli mi kisa vadeli mi? eger kisa vadeliyse zaten iflas etmisiz demektir, bir sey konusmaya gerek yok. uzun vadeliyse ne karsiliginda alinmis ve hangi sartlarda alinmis ona bakmamiz lazim, elimizde bilgi var mi bilmiyorum.

    ikincisi, daha once de borcumuz vardi. 2016 ocak ayi faliyat raporu uzerine sunu yazmistim (bkz: #1886531). borcun olabilir, alacagin da olmayabilir, elindeki aktiflere gore borcunu yeniden yapilandirabilirsin. riva'yi satarsin, florya'yi kiralarsin, yeni yatirim yaparsin vs.

    ucuncusu, yukaridaki maddeye baglantili olarak bu yuzde altmis'lik artista ve yuzde 17'lik borc alacak fark azalisinda bizim alacaklarimiza riva ve florya'dan gelecek para ne kadar yansimis durumda. eger hic yansimadiysa, bilancoda bu degerler satin alindigi fiyattan kaydedilmis durumda. yuzde yuz emin degilim, meslegi muhasebecilik olan bir arkadasimiz varsa yorumunu yazsin ama benim bildigim kadariyla riva'yi ilk aldigimizda yuz bin liraya aldiysak bilanco degeri riva'nin yuzbin lira. buna karsilik da ozkaynak olarak yuzbin yaziyor. riva'yi satip cebimize 200 milyon lira koyarsak aradaki fark gelir olarak yaziliyor ve borctan netleniyor. hal boyleyse o yuzde altmis artan borcun pek bir anlami olmaz.

    dursun'dan zerre hazetmiyorum ama yukaridaki habere bakip borc neden bu kadar artti ulan cibilliyetini sevdigim demek disinda bir yorum yapmak mumkun degil, bosuna sinirlenmeyin renktaslar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın