• 560
    galatasaray'ı farklı kılan değerlerden biri olduğunun farkındayım.

    ancak şu var; bu lisede her ne öğretiliyorsa artık mezunları camiayı kendilerine ayrıcalık görüyorlar. açıkcası imparatorlukları düşünün. onları farklı kılan, imparatorluk olmalarına sebep olan şey çoğu zaman yıkılmalarına da sebep olmuştur. çünkü bir noktada o farklılığın yarattığı fayda tükenir ve artık zarar verici bir özellik haline gelir.

    galatasaray lisesi yarattığı farklılığı tüketme noktasında. sınırlı sayıda ve kozmopolit bir taraftar çeşitliliğine sahip mezunları var. çoğunun iyi yerlere geldiği doğru ama görünen, bu çoğunluk galatasaray'ın çıkarlarına hizmet için çalışmıyor artık. galatasaray'ı kendi ortak mülkiyetlerindeki bir meyve ağacı olarak görmeye başlamışlar.

    galatasaray kimin, tapusu kimde, yetki tartışmalarını geçiyorum. bu camiada 30 milyon kişi hak iddia ediyorsa yapabileceğin hiç bir şey yok. o insanları ötekileştirirsen seni yok ederler. galatasaray şu anda bu süreci yaşıyor. bakın 30 milyon insanın böyle bir mevzudan rahatsızlığı ciddi sosyolojik vakıadır. galatasaray liseci üstün sosyologlardan sorup öğrensinler. bu tarz sosyolojik vakıalar da politika konusudur. 30 milyon insandan oy devşirmek isteyen bir siyasetçi galatasaray'ı ateşe atabilir. üstelik bunu liseyi düşman ilan edip galatasaray'ın tüm dinamiklerini bozacak şekilde yapabilir. halk desteğini kazandığı anda da yapar. oluşan tepki analiz edilsin. taaa dursun aydın özbek'ten beri çok ciddi bir nefret oluştu liseye karşı. bunun müsebbibi de liseliler değil, lisecilerdir. bir de tabi bu güruhun ipini elinde tutan yarı demans dedeler. şu unutulmasın. bu yarı demans dedelerin baktığı nokta da öyle 30 sene 40 sene sonrası değil. yaşam süreleri ile ilgili beklentileriyle sınırlı.

    işte o yüzden galatasaray'ın tüzük değişikliğine ihtiyacı var. camianın dinamiklerini koruması ama bir reform yapması gerektiğini düşünüyorum. içindeki asalaklardan, rakip taraftarlarından kurtulmalı. bu tarz çıkar odaklarının oluşmasına engel mekanizmalar yaratmalı.

    liseliler, lisesizler ayrımı yok. galatasaray'ı sevenler lisecilere karşı ortak çalışmalı. zira liseci dediğimiz aralarında bir küme oluşturabilecek ortak noktayı kullanan çıkarcılardır. bunlar lise vurgusuyla esasında biraraya gelip kendilerine rant sağlayan asalaklar olmaktan öte değiller. işte bunlardan kurtulduğu an galatasaray, lise ve üniversitesinin yaratttığı nitelikli insan gücünden de faydalanıp müthiş bir atılım yapacaktır. bu atılım hem galatasaray eğitim kurumlarını daha da yüceltecek, hem de lise önderliğinde galatasaray'ı sevenlerin el ele yürüdüğü bir camia yaratacaktır.

    ayrılığı çıkaran inan kıraç, faruk süren, dursun aydın özbek gibi bağlasan bir arada durmayacak tek ortak noktaları kendi çıkarları olan insanlardır. esasında ortak noktaları lise bile değildir. bunlar sadece lisecidir. lise lise diye gruplaşıp sonra da pastadan yiyecekleri payı konuşurlar.

    30 milyon bu sorunun çözümüne odaklandı. galatasaray'ı sevenler çıkarcılar kadar gruplaşırsa bu sorunu çözme şansları var. burada mustafa cengiz'in, taraftarı örgütleme araçlarına sahip ultraslan'ın ve camianın içinde durumdan rahatsız kanaat önderlerinin rolü çok büyük. ne olacağına onlar karar verecekler. onlar bu işi yönlendirecekler. ortada 30 milyon taraftarı biraraya getirmiş müthiş bir fırsat var. doğru yönetilip gereken yapılırsa hiç bir borç galatasaray'ı durduramaz. mustafa cengiz'in saat 14.30'da gerçekleştireceği 25 mart 2019 tarihli basın toplantısında fitili ateşlemesi dileğiyle.
  • 425
    türkiye'nin en köklü, en önemli lisesidir. galatasaray spor kulübü genel kurul üyelerinin bakış açıları, elitist yaklaşımları bu gerçeği değiştirmez.

    elitizmi eleştirmenin yolları galatasaray lisesi'ni eleştirmekten geçmez. üstelik galatasaray spor kulübünün kültürünü oluşturan, bu camiaya çok büyük anlamlar yükleyen bir kültür ve eğitim yuvasına teşekkür etmek gerekirken; sırf "galatasaray kongre üyeleri lise çıkışlıları tutuyor" diye bok atıyoruz.

    bu durum melih gökçek'in, akp hükümetinin ve güruhunun odtü'ye karşı başlattığı saçma sapan karalama kampanyasına benziyor.

    yüzyıllardır çok önemli bir değer yaratan, pek de aşina olmadığımız şekilde kaliteli insan üretimi yapan bir kurumu basitçe bir "lisecilik" kavramı ile değersizleştirmeye çalışmak komik durur. bize de yakışmaz. dursun aydın özbek'in galatasaray lisesi çıkışlı olması bile bu liseyi değersizleştiremez kaldı ki bu ithamlar hiç yapamaz bunu.
  • 672
    galatasarayımız'ın medar-ı iftiharı, kulübümüzün temellerinin atıldığı, ülkemiz için pek çok değerli insanın yetişmesine imkan sağlayan eğitim kurumu. keza türkiye cumhuriyeti'nin kuruluşunda öne çıkan motiflerde de benzer bir şekilde galatasaray lisesi'nin öne çıktığını görebiliriz.
    öncelikle galatasaray lisesi mezunu değilim ve kulüp üyesi de değilim (inşallah bir gün :) ) ancak galatasaray'ın yönetiminde bu kadar aktif bir öneme sahip olmasını sonuna kadar destekliyorum. kitleler, günümüzdeki pek çok örnekte görüldüğü gibi kolayca manipüle edilebiiyor ve popülizme kanabiliyor. bu açıdan galatasaray lisesi ve galatasaray'ın tüzüğü bir sigorta maahiyeti taşırken aynı zamanda elitist bir demokrasi imkanı sunuyor. evet hepimiz canımızdan fazla sevdiğimiz galatasaray'ın bir parçası olmak kararlarda bir etkimiz olmasını elbette çok isteriz, ancak bu tüzüğün değişmesi ve sistemin taraftarın daha kolay girebileceği bir hüviyete bürünmesi sonucu 10 kişi üye olacaksa mesela bu üyelerin 3-4 aklı selimse 6-7 tane ise maalesef en kibar dille türkiye'nin içerisinde bulunduğu vasatlığı temsil eden insanlar olacağını ön görmek çok zor değil...
    bu sebepten ben-sen-biz-o her ne kadar kendimizi bu kulübün üyesi olmaya layık olarak görsekte bahsettiğim sebepten en hayırlısı belki de budur. keza diğer bir ihtimal ise belki biz de bu bahsettiğim 3-4 aklı selim kişiden biri değiliz. ben dahil çoğunluğumuz zamanında burak elmas'ın popülist söylemlerine inanmadık mı bu sözlükte? o dönem sözlükte seçim yapılsa sanırsam burak elmas bi %80 ile kazanırdı. seçimde ise çok daha ucu ucuna kazandı. ( tabii kulübün içerisinde olmadığımız için asimetrik enformasyonun da var olduğunu hesaba katarsak da o kadar da kendimize geçirmeyelim *)
    yani diyeceğim galatasaray divan kurulu, ortalama bir taraftara göre daha rasyonel ve muhtemelen daha doğru bir şekilde karar verecektir. hayatın acı gerçeği bu..
    yarin öbür gün hoşumuza gitmeyecek kararlar da verilebilir ancak burada asla unutulmaması gereken suyun karşı tarafının kongreleriyle aramızdaki kalite farkı...
    galatasaray'da asla sirk misali kongreler görmüyorsak çok açıktır ki bunda galatasaray lisesi'nin kültürünün ve eğitimli üyelerin kulübün içerisinde ağırlıklı bir şekilde bulunmasındandır.
    bana göre galatasaray'ın türkiye'nin en başarılı spor kulübü olması, galatasaray'da diktatör tarzı başkanlar görmememizin ve diğer kulüplerle aramızda bulunan kalite farkının arkasında yatan dinamik net bir şekilde galatasaray lisesidir. değerini bilmemiz ve yarın öbür gün hoşumuza gitmeyen bir karar verdiklerinde de bunları unutmamamız gerekmektedir.
  • 669
    burada yakınım okuyor. ayıptır söylemesi geçen sene lgs'den full çekti. sanki burada okuyanlar 30 netle burayı kazandı dediğinizi duyar gibiyim. haklısınız.

    neyse her maç 50 bilet ayrılıyormuş lise öğrencilerine.
    12.sınıflar öss çalıştığı için biletler 11 ve 10lara kalıyormuş genelde. henüz onlara sıra gelmemiş. bir de dursun başkan kendilerine söz vermiş. ali sami yen'de ağırlayacakmış yeni gelenleri. ne güzel şeyler bunlar ya.
  • 595
    tuvalet kağıdı niteliğinde bir gazetenin gerici bir yazarının bugünkü yazısında hedef alınmış okuldur.

    türkiye'nin, iyi kötü, modernleşme sürecinin lokomotifi olan eğitim kurumlarından biridir. kulübümüzün bazı başarılı futbolcuları, tıpkı diğer kulüplerdeki bazı başarısız futbolcular gibi, bir dinci örgütle irtibatlıyken bu örgütün kulüp yönetimine sızamamış olmasının da nedenlerindendir. bir fetöcü bir istanbul kulübünün başkan yardımcısıyken, bir diğer kulübün başkanı fetöcü savcılarla halı saha maçı yaparken bizim kulübümüz seçkin kültürü ve geleneği sayesinde bu muzır yapıyı yönetimden uzak tutmuştur.

    islamcı hayalperestler içinde bulundukları derekenin derinliğinin ve asıl nedenlerinin ayırdında olmadıkları için galatasaray lisesi gibi güzide kurumları kendilerinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumun nedeni sayıyorlar. cumhuriyet ve hemen öncesindeki modernleşme hamlelerinin öncesine dönebilseler, asıl sorun neymiş görecekler. köleliği bile batı zoruyla, belirli bir ölçüde ve ancak de facto kaldırabilmiş, eğitim, sağlık, teknoloji gibi sahalarda çağının fersah fersah gerisinde bir düzene kendilerinden çalınmış bir altın çağ muamelesi yapan bu fantastik kurgu sever kişiler tekerleği yeniden icat etmeye girişip eski değerlerinin kaçınılmaz olarak yeniden üretilmesi, çağa uydurulması gerektiği gerçeğiyle yüzleşecekler. olan ülkemize olacak o arada.

    ama tabi şimdi iktidar sarhoşluğu var. galatasaray lisesini de kolay lokma sanıyorlar. boğazınızda kalır.
  • 648
    türkiye'nin 1 numaralı lisesi. medar-ı iftiharımız.

    ancak özellikle 60-70 üstü olanlar için nedense galatasaray spor kulübünden daha fazla önem taşıyan lise.

    neyse ki son yıllarda genç ve lise mezunu hakiki galatasaray taraftarları sayesinde saçma sapan işlerden kurtulmaya başladık.

    şu an en önemli mevzu sadece bu liseden mezun diye fanatik fenerli ya da beşiktaşlı birinin bile kolaylıkla üye olabilmesi ve galatasaray'ın geleceğini tayin edebilmesi. bu beni ve milyonlarca galatasaray taraftarını ciddi manada rahatsız ediyor. çünkü bunlar galatasaray'ın sırtında yük. galatasaray ile alakaları yok.

    mesela fanatik fenerbahçeli mehmet demirkol istese genel kurul üyeliğini bir çok zengin işadamından bile çok daha rahat alır ve oy kullanabilirdi.

    bu çarpık üyelik sistemi mutlaka engellenmelidir. ümit ediyorum ki gerçek galatasaraylı lise mezunlarının desteğiyle de bir kaç yıla bu sorun çözülecektir.
  • 688
    liselileri sevmeyebilirsiniz ama lisesine aşık olmanız gerekir.

    galatasaray lisesi kökeni 1400'lere dayanan bir kültür yuvasıdır. osmanlı ve cumhuriyet ile bezenmiş eşsiz bir kurumdur. osmanlı'nın kudretli zamanlarına tanıklık etti. bir milletin dünyaya kafa tuttuğu zamanlara. kurtuluş savaşı'na tanıklık etti bir milletin yedi düvele vatanı savunduğu zamanlara.

    diğer rezil camialarla bizi ayıran yegane şey bu kültür. sahip olduğumuz için çok şanslıyız.
  • 445
    sosyal çevrem itibariyle bu lise mezunu çok insan tanıdım, hem okudukları dönemde hem de okuduktan sonra.

    amerika'da dunyanin en buyuk danismanlik sirketlerinden tut, ingiltere'de 30 yasinda direktor olanlari var. startup kurup paranin bi taraflarina koyanlari var. yurtdisinda otomobil sirketlerinde uzman muhendisleri var. ve bunlarin hepsi fen-matematik sinifindan cikanlar.

    fransiz liseliler normalde sosyal ve iktisadi bolumlere gore fen-matematik kismi basarisiz olan liselerdir, gerisini siz dusunun yani.

    demek istedigim, 3-5 kisiyle bir kurumu olcmeye kalkmayin, oyle adamlar var ki sizin hayalinizdeki kariyeri 30 yasinda yapmistir, 10 yillik kazancinizi 1 yilda yapiyordur.

    bu topa girmeyin cok uzulursunuz.
  • 396
    26 mayıs 2018 galatasaray seçimli olağan genel kurulunda mezunlarının dursun aydın özbek'in seçilmemesini sağlayarak taraftarlarla barışması ve kaybettiği saygınlığı tekrar kazanması gereken sarı kırmızı yuva.

    bu güzide yer galatasaray'dan üstün değildir, ancak galatasaray'ın var olmasında başrol sahibidir. bunu düşünerek ve galatasaray'ın geleceğini ateşa atmamak için dursun aydın özbek denen adamın bi kez daha sandığa gömülmesi gerekiyor.
  • 721
    öğrencileri çanakkale savaşına gönüllü gidip şehit olan eğitim kurumu.

    ve savaş boyunca yarı hastane yarı okul haline gelen eğitim kurumu. şöyle bir sahne hayal edin. okulda sadece lise 1.sınıflar var. ve onların sınıfları ile çanakkalede gazi olan 400 kadar yaralı askeri sadece tahta perdeler ayırıyor.

    tahta perdenin arkasında inleyen çanakkale gazileri ve 1-2 metre yanında gözyaşı içinde ders dinleyen lise 1 öğrencileri. *

    fransız(!) diyen pembe popolu tiner ve şike müptelası mankafalara, ahiret diye bir yer varsa hoşgeldiniz aşağılık herifler diye güzel bir karşılama yapacak çocuklar var.
  • 640
    yeni mezunları son 2 sandıkta eşref hamamcıoğlu'na blok oy atacaklardı ama bir tek ben göremedim sanırım!
    artık umarım taraftar arasındaki şu liseli-lisesiz ayrımı biter çünkü lise içerisindeki bu ayrım, taraftar arasındakinden daha az. medya tarafından pompalanmaya çalışılan bu durum, art niyetli bir düşmanlık oluşturmaktan başka bir şey değil. eşref hamamcıoğlu seçim sonucu burak elmas'ı çıkıp tebrik etti ama eğer kazansaydı taraftar tarafından linç edilecekti. bugün ise bu blok oy kullanımı yalanını pompalayanlar rahat rahat, yüzsüzce medyada görünmeye devam edecekler. taraftar artık daha sağduyulu olmaya çalışmalı ve kulübün dinamiklerini oluşturan yapıyla savaşmaya çalışmaktan vazgeçmeli. yaratılmaya çalışılan düşmanlık sadece galatasaray'a zarar veriyor. bugün bunu bir kez daha gördük. seçimin galatasaray'a hayırlı olması dileğiyle.
    (bkz: 19 haziran 2021 galatasaray seçim genel kurul toplantısı)
  • 597
    türkiye'de yeniden bir tarih yazılma çabası içinde. bu çaba nedeniyle, bu ülkenin gelişmesinde büyük payı olan kurumlar da, birtakım gerici, fetö artığı, birey olamamış, ulus yerine ümmet anlayışını önceleyenler tarafından kuşatma altında.

    galatasaray lisesi, türkiye'nin gelişmesinde, ilerlemesinde, çağdaşlaşmasında en büyük pay sahibi kurumlardan biridir. yetiştirdiği öğrenciler bu ülkenin bakanları, diplomatları, yazarları, sanatçılar olmuşlardır, oluyorlar ve olacaktır.

    ellerinde olsa arazisine avm yapıp, bütün geleneklerini yerle bir ederler. çünkü sözünü ettikleri gelenekleri ve örfleri yağmalamaktan başka bir şey değil.

    üzücü olan durumsa, galatasaray sevgisi adı altında, her fırsatta galatasaray lisesi'ne saydıran galatasaray taraftarıdır. o lise olmasa, bugün tutacağınız takım galatasaray olmayacaktı.

    yaşananları eleştirmek haklı bir gerekçe olsa da, ülkenin en köklü eğitim kurumuna saydırmak tek kelimeyle terbiyesizliktir. kimlerle yan yana durduğunuza dönüp bir bakın.
  • 369
    türkiye'de lisansı okurken 3 tane sınıf arkadaşım vardı galatasaray lisesi çıkışlı. onlar sayesinde lisenin ortamını gelenekleri ciddi ciddi tanıma fırsatı tanımıştım. tanıdığım gs liselilerden sadece bir tanesi gerçekten galatasaray'lıydı. diğerleri ya ilgilenmeyen adamlardı ya da başka takımları destekliyorlardı.

    hah işte bu adamlar, seçim zamanı gidip oy falan verdiler defaatle lisedeki abilerinin işaret ettiği isimlere, kulüp falan düşünerek hareket ettiklerini bir kere bile görmedim.

    sene 2017, türkiye'nin en büyük kulübü 3-5 kişinin oyuncağı. lisenin yapısı, vizyonu galatasaray'ı bugünlere taşımış orası doğru, allah razı olsun kendilerinden de. ama artık bu işin değişmesi lazım.

    bu ülkenin yetişmiş evlatları sadece galatasaray lisesinden çıkmıyor, galatasaray bu insanları içine almadığı her gün asıl kaybı yaşıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın