• 351
    alman general jupp derwall paşanın tesislere çim saha yaptırmasını milat sayarsak, o tarihten bugüne iki altın jerasyonu olmasına rağmen a takıma kazandırdığı adam sayısı 10 bile zor yapar. bu şartlar altında beklentimizi düşük tutmakta fayda var.

    diğer yandan biz böyleyken 4 büyükler denen ekibin diğer 3 ü ise toplamda anca 10 oyuncu çıkarabiliyor. hasılı türk altyapısı yabancı kısıtlaması denen garabet yüzünden bitmiş okeye dönüyor, arada arda gibi yalancı okeyler çıkarıyor...

    ne lazım? disiplin, eğitim, sistem! bizde var mı? yok... taş çek azizim sıra sende. :)
  • 352
    bomboş bir altyapı. ndiaye verilen paralar saçmalık olsa da ndiaye için verilecek 3 altyapı futbolcusu için bu kadar yaygara kopartılması çok ilginç. son 10 senede kaç tane ilk 11 futbolcusu çıkmış burdan? açın okuyun sözlükte bütün eski paf oyuncularının başlıklarının. geleceğin yıldızı ilan edilen topçuların çoğu 2.liglerde 3.liglerde sürünüyor. üşeniyorsanız açın sadece berk yıldız başlığına bakın, berkin arslan başlığına bakın, onlar yeterli olacaktır.

    3-5 senedir bu işe gönül verip yatırım yapan altınordu altyapısının yakınından bile geçmez. türkiye'nin en büyük kulübü 15 milyonluk şehirde bir cengiz ünder, bir çağlar bile çıkaramıyor. millet göt kadar avrupa ülkelerinde yıldız arkasına yıldız çıkarıyor. tesadüfü denk gelen adamlar olmadığı sürece de yeniden yapılanana kadar kimseler çıkmaz burdan.

    o çok bahsedilen 2000 jenerasyonundan bir kişi bile a takımda kalıcı olsun başarıdır benim için.
  • 353
    takıma üst düzey diyebileceğimiz 7 adet oyuncu* alınmış ve 1 tane daha alınmak üzereyken* acaba diyorum ilk 11'e bir tane sıkıştıramaz mıyız 2000'lilerden. bir tane de stoper aldık diyelim. mesela atalay çok övülüyor, hem 10 numara hem 8 numara oynama kabiliyeti yüksek bir oyuncu diyorlar. acaba atalay'ı arada kaynatamaz mıyız?

    bir de dikkat edersek, sağ çizgide mariano ve feghouli ikilisinden bahsederken sol da asamoah'ın önü için rodrigues dyoruz. acaba diyorum daha farklı bir dizilim kullanarak atalay'ı bu kadar yetenekli ve tecrübeli adamın arasında pişirebilir miyiz? şöyle bir yapıda mesela; http://galatasaray11.com/i/31903.jpg olabilir mi? o iki transferden biri için denayer'i diğeri için asamoah'ı düşünün.

    bu kadar transferin arasına bir tane de alt yapı ürünü bir arkadaşımızı değerlendirebilir miyiz?
  • 355
    altyapı, en azından yedek oyuncuları ve rotasyon oyuncuları verebilmeli as takıma.

    18 yaşına kadar futbolculara iyi bir altyapı eğitimi verirsin. 1-2 sene de düzenli oynayabileceği en kaliteli takımlara kiralarsın. oradan dönüşünde de oynayan oyuncuyu ya değerlendirir, ya gönderirsin. arada gerçekten çıkan büyük yetenekler bayrak adamın olur. iyi oyuncular rotasyon oyuncun olur. yetersizler de bir dönem oynadığı için rahat elden çıkarılır.

    bunlar çok zor işler değil.
    gerçekten değil.
  • 357
    yedek kadro yetersizliği yüzünden artık değerlendirilmeye alınması gereken yerdir.
    skoru aldığımızda ayakta durmaya mecali olmayan yaşlı adamları izleyeceğimize musata kapı'yı izleyelim. atalay babacan'ı , recep gül'ü izleyelim.

    hani diyorlar ya 3 büyüklerde genç topçulara yeterli kadar sabır gösterilmiyor. bizim takımda bunun geçerli olduğunu hiç sanmıyorum. genç yetenek gördüğümüz zaman heyecanlanan , umutları artan bir taraftar topluluğumuz var.

    olacak oyuncu zaten biraz da kendine güvenendir. o güveni de taraftar kesinlikle boşta bırakmaz.
    sinan gümüş için bu taraftar neredeyse yönetime , teknik heyete baskı yaptı.

    tudor'un da kredisi çok değil o yüzden gençleri oyuna sürmekten çekinebilir. ama emin olsun yasin'le selçuk'a şans vermeye devam ederse o kredisi çok daha hızlı bitecek.
  • 359
    bünyesinde bulundurduğu gençlerinin 5 sene sonra muhtemelen 2. lig beyaz grupta mücadele edeceği akademidir. altınordulu çocukların ise iki tanesi süper lig diğer ikisi avrupada olacaktır. halen daha bu işin esaslarını anlayamayanlar var aramızda. açıklayalım. arkadaşlar altyapılarda yetenekli oyuncular bulundurmak meziyet değildir. meziyet onları geleceğe nasıl hazırladığın, altyapıdan üst yapıya nasıl çıkardığındır. yetenekli olmanın yeterli olmadığı avrupa futbolunda yeteneklerini nasıl sergileyebileceğini öğretmektir altyapı eğitimi. o yüzden u17 milli takımına altınordudan fazla oyuncu vermesiyle övünmeyin hiç. 3 sene sonra bu çocuklar u21 liginde oynarken altınordulu gençleri hem biz hem başka avrupa kulüpleri isteyecek, milli takıma hizmet edecekler yüksek ihtimalle.
  • 361
    altınordu altyapısındaki çocuklarla yapılan bir röportajda, mental antrenmanlardan bahsettiklerini duydum. antrenörlerinin, avrupa ile türkiye arasındaki temel farkın bu tür çalışmalar olduğunu söylüyordu. beynin sağ ve sol lobunu çalıştıracak düzeyde çalışmalar. yalnızca topla yapılan çalışmalar değil alan üzerine bir öngörü kazandıran çalışmalar. belki de altyapıdaki isimlerimiz yetenek olarak öne çıksa da bunun tamamlayıcı yanlarını da eksik bırakmamak gerekiyor.

    ayrıca yıllarca denense de bir türlü sonuç alınamayan pilot takım uygulamasının önemine de değinmek gerekiyor. bizim altyapımızdan çıkıp a takım hayaliyle yetiştirilen bir genci 3. lige kiralamak, 19-20 yaşına gelmiş o gencin kendine olan güvenini ciddi şekilde zedeler. en azından tff 1. lig seviyesinde oynayabilecek isimlere ağırlık verip bu ligde bir pilot takımda bir veya iki yıllık ısındırma süreci fayda sağlayabilir.

    bu şekilde bir çözüm bulunamıyorsa la liga sistemine de bakılabilir. ispanyol sisteminde rezerv lig yerine la liga ekiplerinin b takımları ikinci ligde yer alabiliyor. bu ekiplerin la liga'ya ve copa del rey'e katılma hakları yok. ancak profesyonel düzeyde bir mücadeleye katılım imkanını federasyon bu yolla sağlamış oluyor. bu ekiplerin süper ligde oynama hakkının olmaması, alt liglerdeki anadolu ekiplerinin bu sisteme itiraz etmesinin önüne geçebilir.
  • 362
    keşke altyapısında geleceği çok parlak gözükenleri 1 sene altınordu'ya parayla kiralasa eğitimleri için. parayı veren biz olacağız elbette. muhtemelen galatasaray için çerez parası bile olmayacak paralar olacak ama o 1 senelik altınordu eğitimi muhtemelen milyon euro'luk değerler olarak bize geri dönecek. ama bunu kim akıl edecek? kimse. dua edeceğiz artık bu gençlerin kendilerini göstermesi için. bizim altyapıdaki oyuncuların üst basamağa çıkmasının tek koşulu şanstır. şans olacak.
  • 363
    saha icindeki hal ve hareketlerini bile bilmeden hebele hubele yapilan galatasarayimizin altyapisi. hayir, hadi anlarim maclarini izlemissindir, bir seyler soylersin de, oyuncunun bir de disaridaki karakteri var.

    kapida yaziyor aloo, yetenek ve karakter meselesi.

    adamlar yetenekli, karakterliyse takimda kalir degilse de yallah mafiş. 2000 dogumlular mi? pirlanta gibi cocuklar!
  • 364
    eğer çok iyi bir seviyeye (ajax, barcelona seviyesi) getirilir ise yabancı kuralı bir daha asla geri dönmeyecek şekilde serbest bırakılacaktır.

    şu anki kural 3 yıl geçerli. bu da iyi bir sistem kurmak için yeterli bir süre.
    zaten 12 küsür yabancımızla hakkımızı doldurmuş olduk. oyuncu satmazsak yabancı oyuncu alamayacağız. türkiye'de de çerçöp oyuncular var. para harcamaya asla değmeyecek oyuncular.
    artık bütçeyi altyapıya yetenekli oyuncuları bulmaya avrupadan altyapı hocalarını getirmeye en iyi tesisleri ve en iyi eğitim şartlarını sağlamaya harcamak gerekmez mi?
    galatasarayda fabrika gibi çalışan bir altyapı olduğu anda rekabet için yabancı oyuncu kuralı geri dönecektir.
    bizim için farketmez. oyuncu türk olsun yabancı olsun. yeter ki iyi olsun. bu nedenle iyi bir altyapı her türlü yabancı kuralında bize büyük fayda sağlayacaktır.
  • 365
    artık iyice belli oldu ki yabancı sınırı geri gelecek. bunun için şimdiden önlem almak gerekiyor. burda en büyük iş bizim alt yapımıza düşüyor. hepimizin bildiği gibi elimizde çok yetenekli futbolcular var. bu genç arkadaşların eğitimine şu an verilenden çok önem verilmesi gerekiyor. hatta alt liglerden bir takım satın alıp veya anlaşıp, bu arkadaşlarımızı orda oynatmalıyız. aslında keşke imkan olsa da, fransa lig 2, hollanda veya belçika liglerinde oynatabilsek. oralarda oynatamasak bile burda kesin oynatmalıyız. yabancı sınırının kazığını daha önce bir kere yedik, aynı hataya tekrar düşmemek bizim elimizde...
  • 366
    2017 itibariyle alev alan 2 altyapı var, altınordu ve galatasaray, altınordu bizim çok önümüzde trabzon ve bursa ise geriye düştü, şimdiden çok akıılı hareketlerle 3 sene sonraki yabancı sınırlamasına hazırlanmalıyız. yapılacaklar;
    -atletik birim oluşturulmalı, şimdiden fiziksel olarak gelişmelerini sürdürmeleri,
    -doğaçlama değil, taktik ve alan bilgileri ilerletilmeli
    -diyetisyen le beslenmeleri kontrol altına alınmalı
    -mental olarak psikolojik ve danışmanlık hizmetleri ile profesyonel futbola geçişleri kolaylaştırılmalı
    -ana dilleri gibi ingilizce konuşmalılar, uluslararası arenada hem türkçe hem ingilizceye vakıf olmalılar.

    eyorlamam bu kadar, zaten alttan 3-5 genci monte edersek yabancı sınırı geri kalkar :)
  • 367
    altyapımızdaki genç oyuncuların, özellikle 2000 jenerasyonunun, aşağıdaki futbolcuların başlıklarında ilk yazılanlara ve onların bugün bulundukları yere iyi bakmalarını tavsiye ediyorum.

    cafercan aksu 3. lig 2. gruptaki darıca gençlerbirliği'nde.
    oğuz sabankay 3. lig 1. gruptaki kemer 2003'te.
    mülayim erdem futbola amatör kümede devam ediyor.
    özgürcan özcan 1. ligdeki gazişehir'de.
    aydın yılmaz futboldan silindi.
    erhan şentürk 2. lig beyaz gruptaki bandırmaspor'da.
    irfan başaran 1. ligdeki boluspor'da.
    serdar eylik 2. lig beyaz gruptaki silivrispor'da.
    çetin güngör futbola amatör kümede devam ediyor.
    cumhur yılmaztürk 2. lig kırmızı gruptaki amed sportif'te.
    sinan osmanoğlu 1. ligdeki gazişehir'de.
    anıl dilaver 3. lig 2. gruptaki anadolu bağcılar'da.
    cem sultan 2. lig beyaz gruptaki zonguldak kömürspor'da.
    berk neziroğluları 2. lig beyaz gruptaki pendikspor'da.
    berkin arslan 3. lig 1. gruptaki manisa bbsk'de.
    mertan caner öztürk 1. ligdeki elazığspor'da.
    berk ismail ünsal 2. lig beyaz gruptaki gümüşhanespor'da.
    ibrahim coşkun 2. lig beyaz gruptaki kahramanmaraşspor'da.
    birhan vatansever 2. lig beyaz gruptaki bandırmaspor'da.
    volkan pala 3. ligdeki van bbsk'de.
  • 368
    çalışmayan departman. bizim kalibremizdeki bir takımdan her sene 2-3 tane hiç değilse süper ligde oynayabilecek futbolcu çıkması lazım. 2 senede bir de a takıma oyuncu vermeli bu departman.

    dünyanın en zengin takımı real madrid bile onlarca futbolcu satıyor la liga takımlarına. ajax olalım demiyoruz anasını satayım. 2 yılda bir a takıma 1 oyuncu vereceksiniz lan.
  • 369
    bünyesinde çalışan ve futbol oynayanların %90'ının kendine inancının olmadığı altyapı. ne hocalar çocukların galatasaray'da devam edeceğini düşünüyor ne oyuncular kendilerini ilerde galatasaray'da görüyor. hemen hemen hepsi galatasaray markası altından çıkıp hangi anadolu şehrinde top oynarım düşüncesinde. evim metin oktay tesislerine çok yakın olduğundan zaman zaman izleme fırsatı buluyorum genç topçuların antremanlarını. bir kaç seferde kendilerini izleyen velilerle konuştum. konuştuklarımdan hiç biri çocukların galatasaray'da devam edeceğini düşünmüyor daha doğrusu inanmıyor amaç dediğim gibi anadolu klüpleri.e böyle bir ortamda galatasaray'ın futbolcusu olacak çocuklar nasıl yetiştirilebilir ki. isteyen yazarlar olursa bir gün alt yapı antrenmanlarını beraber izleyebiliriz alt yapımızın neden bu halde olduğunu daha iyi anlarsınız o zaman.
  • 370
    yetişen , yetiştiği düşünülen futbolcuların yüzde 90'ı 2.lig,3lig seviyesinde takımlarda, kalan yüzde 10'u da 1.lig seviyesinde takımlarda futbol hayatlarını tamamlayacaklardır.

    alt liglere oyuncu hazırlamak dışında hiç bir işlevi olmayan , pro lisans sahibi olmayan hocaların çalıştığı bir altyapıya sahibiz. tepe tepe kullanın.
  • 371
    uzun süredir a takıma oyuncu vermeyen oluşum. a takıma yıldız yetiştirmelerini beklemek en büyük hatamız. taraftar olarak beklentimizi minimize etsek, türk diye anadolu kulüplerinden beklediğimiz ve bizde sadece rotasyonda yer alacak oyuncuların yerini metin oktay'dan çıkmış nice oyuncular alabilir. varsın bu arkadaşlar milli takımda olmasın oynayamasın kadro 28 kişilik. burada en az 7-8 kişilik kadroyu onlardan oluştursak geriye 14 yabancı ve 7 tane milli takım seviyesi yerli ihtiyacı kalır. hiç zor değil bunu sağlamak.
  • 372
    2017 yılı itibariyle tamı tamına 14 milyon türk lirası harcadığımız oluşum. 2 senede ahmet akçan'dan jan olde riekerink'e ordan emrah bayraktar'a kadar elden ele dolaşıp; tüm o süslü püslü emre utkucanvari şatafatlı laflardan sonra yine laktik asit fermantasyon ali yavaş hocamıza geldiysek ben ne anlarım bu işten?

    100'ün üzerinde sadece rant oluşturan futbol okullarını bir kenara bırakırsak yüzden fazla mayi-beyaz yakalı adamı fabrikada gibi istihdam ettiğimiz akademinin tüm maçları yayınlanıyor gs tv'den bu kadar adam ilgi gösteriyor, maç oynasınlar diye a takımın antrenman sahası patates tarlasına dönüşüyor üstüne 14 milyon veriyoruz karşılığında kimse yok...

    yahu yabancı sınırlaması gelecek 2019'da, mevcut tff statüsü de altyapı oyuncularının lehine zaten fatih hoca belirledi...niye cenk ergün denen antifriz takıma altınordulu, beşiktaşlı ve fenerli adamları doldurdu? yok efendim psikologmuş da veri analizcisiymiş de yok kondisyonerden farklıymış atletik performans antrenörüymüş de yok yaşam koçuymuş da yok beslenme mütehassısı yok bilmem ne ilişkileri ve sosyal statü geliştiricisi...ya siz önce bir tekniğini geliştirin çocukların böyle diye diye 2000'lerin başından beri milyonlarca lirayı iç ettiniz çarpın 18 ile basitçe yaklaşık çeyrek milyar dolar parayı sanayide çalışan çocuk taraftarın cebinden çalıp onun bunun tanıdığı cafercanlara, özgürcanlara yedirdiniz...nişantaşı doğumlu altyapı topçusu mu olur lan? sen gel çeyrek milyar dolar ver bu zaman zarfında sana aydın yılmaz, mülayim erdem, semih kaya gibi yeteneksizlerle arda turan gibi galatasaray ve türk ahlakından yoksun isimler çıksın. sokarım öyle altyapı zihniyetine...

    florya tarafında ikamet edenler bilir çok cabbar kargaları vardır yeşilköyün:) spor aliler, doktor aliler boşuna mı ellerinde çifte ile rahmetli jupp derwall'in getirip florya metin oktay'a serdiği çimlerin tohumlarına kargalar dadanmasın diye nöbet bekledi...
    adamlar bakan, holding patronu güneşin altında demir sandalyede 60 küsür yaşında nöbet tuttular çakma galatasaray efsaneleri sabrinaları selenaları götürsün diye mi? bari iki topa vurun? bari o çimlere florya'nın mafya oto galerilerinden aldığınız vergisi ödenmemiş spor arabalarınızla girip kokoşlarla selife çekilmeyin...inşallah florya'dan çıkıp kemerburgaz'a gittiğimizde hazreti ömer adaleti ile yönetilen küçük 2-3 milyon bütçesi olan ve her sene a takıma birer ikişer ahlaklı futbolcu kazandıran bir altyapımız olur...
  • 373
    harcanan para 14 milyon lira ise senelik, güncel kur ile 3.1 milyon euro ediyor aşağı yukarı. bana göre bu yatırım da az, daha fazlası olmalı. umarım yeni tesislerimizle birlikte altyapı yatırımlarını da artırırız. altyapının her sene yıldız, star çıkartmasına gerek yok. sen bir sene tarık çamdal'ı alma, sonraki sene burdisso ve ontivero'yu alma, ondan sonraki sene endoğan adili, umut gündoğan, ryan donk gibi adamları alma o parayı altyapıya yatır. de jong'a falan gelmedik bak.

    altyapından çıkanları altyapıdan yetişen oyuncu olarak listelere yazacak kadar takımda tut, sonra duruma göre kadronda değerlendir veya kiralayarak geliştir, ilk 11'e de 1-2 tane sokarsan iyidir, kulübeni altyapın oluştursun. oluştursun ki ilk 11'e adam alacağın zaman çat diye çıkartıp 4 milyon maaş versen de seni zorlamasın.
  • 374
    2011-2017 arasında,
    stoper: koray, burdisso, cris
    sağ bek: cavanda, tarık, salih
    libero: donk, de jong, jem
    orta saha: furkan, dzemaili, umut
    kanat: yiğit, endogan, ontivero, hajrovic
    forvet: sercan, pandev, yigit

    toplam oyuncu sayısı: 19
    türk oyuncu sayısı: 9
    yabancı oyuncu sayısı: 10
    toplam maliyet: 57m €
    toplam dakika: 16174 dk.
    ortalama maliyet: 3m €
    ortalama dakika: 851 dk.

    son 6 yılda, 6 mevki için harcanan 57m €. bu futbolcuların verdiği performans ise 0. aralarında taraftarın sevdiği, izlemekten mutlu olduğu tek bir futbolcu bile yok.

    yukarıdaki türk futbolcuların ortak noktası, yabancı sınırının zorlamasıyla yüksek maliyetler vermek zorunda kaldığımız, genç yaşta transfer edilerek geleceğe yatırım olarak transfer edilmeleri. ancak bunların hiçbiri başarılı olamadı. yetenekli olmamalarına rağmen genç yaşta pahalı sözleşmeler alıp istanbul'a gelen ve yok olup giden futbolcular. yabancı futbolcuların ortak noktası ise, formsuz olduğu bilinen ama kısa süreli ve yüksek maliyetli sözleşmelerle, son dakikada menajer tavsiyeleriyle kadroyu genişletmiş ve eksiklikleri kapatmış gözükmüş olmak için transfer edilmeleri.

    yukarıda 57m € harcadığımızı söylediğim 19 futbolcu, ortalamada toplam 9,5 maç süresi oynamış. 57m € ile kadroya as yazılacak 6 transfere bile gerek yokmuş, her sene altyapıdan bir oyuncuyu a takıma alıp, üç yıl boyunca her sezon yalnızca 9 maç türkiye kupasında oynatıp kulübede tutsaydık bile bu 19 transferin hiçbirine ihtiyacımız olmayacaktı. üstelik biz yabancı sınırı nedeniyle eboue gibi yabancı oyuncuları kadro dışı bırakmak zorunda kalırken, 10 gereksiz yabancı futbolcu transfer ettik.

    eğer galatasaray'ın altyapısına özen gösterilseydi, her sene altyapıdan tek bir oyuncu çıkartarak bu 57m €'yu harcamamış olacaktık. taraftarlar olarak, büyük kulübe gelip yatan yeteneksiz türk oyuncular ya da nereden geldiği belli olmayan menajer kazığı bitik yabancılar yerine altyapımızdan çıkan galatasaraylı gençleri izlemiş olacaktık. yukarıdaki isimlere baktığınızda, onların yerine altyapıdan çıkan yeni bir oyuncuyu izlemeyi hepimizin tercih edeceğinizden de eminim. belki altyapıdan çıkan bu oyuncular yıllarca kulübümüze hizmet edecekti ya da belki de bazılarını avrupa'ya satarak harcadığımız paradan çok daha fazlasını kazanabilecektik.

    semih kaya örneğine bakalım. 11/12 sezonunda ujfalusi, servet ve gökhan'ın arkasındayken şans bularak oynamaya başladı, şampiyonlar ligi'nde iki kez üstüste gruplardan çıktık, adını tüm avrupa öğrendi, milli takımın as stoperi oldu. bu üç senede oynadığı 105 maçlık sürede galatasaray'ın semih'e ödediği miktar ise yalnızca 1.37m €. tekrar hatırlatayım, ortalama toplam 9,5 maçlık süre oynasın diye ne olduğu belli olmayan bu oyunculara ortalama toplam 3m € ödedik, 23 kat daha fazla. altyapıdan herhangi bir oyuncu, bu transferler kadar iyi oynayabilirdi, belki de süre bulurken kendisini de geliştirme fırsatı bulacaktı.

    örneğin bu sene, sol bekimiz olmadığı için yine yukarıdaki futbolcuların transferiyle aynı mantıkla latovlevici getirildi. yalnızca bir sezon için yaklaşık 1.5m € maliyeti var. hepimiz maçları izledik, altyapıdan çıkan herhangi bir genç futbolcu, latovlevici'den ne kadar daha kötü oynayabilirdi? eğer iyi oynarsa, latovlevici'ye harcadığımız para ile önümüzdeki üç yıl oynatabileceğimiz belki yedek belki as bir sol bekimiz, ve yabancı sınırı için fazladan bir kontenjanımız olacaktı. latovlevici kötü oynayınca ıslıklanırken, altyapıdan çıkan genç futbolcumuz ise desteklenecekti.

    altyapıdan oyuncu oynatmanın riskli olduğu düşünülebilir ama bu ne başarılı olmak ne de iyi futbol oynatmak için bir engel değil. son 15 yılda altyapıdan çıkıp belli bir seviyede oynayan futbolcularımıza baktığımızda, hepsi kadrodaki eksiklikleri tamamlamaları amacıyla a takıma alınıp oynatılmaya başlanmış. sabri sarıoğlu, uğur uçar, ferhat öztorun, emre çolak, arda turan, semih kaya. ortak noktaları ne? uğur uçar, ferhat öztorun ve arda turan'ı eric gerets, sabri sarıoğlu, emre çolak ve semih kaya'yı ise fatih terim sürekli olarak oynatmaya başlamıştı. eric gerets ve fatih terim ise, son 15 yılda en iyi futbolu oynatan ve en başarılı teknik direktörlerimiz.

    asıl söylemek istediğim, gereksiz ''geleceğe yatırım'' ya da ''son dakika'' transferleri yapmak yerine her sezon altyapıdan bir oyuncu çıkartarak, her iki senede bir altınordu altyapısı kuracak kadar tasarruf edebilmemiz. dünyada futbolcu bonservislerleri yükselmişken, bizim kısıtlı bütçemiz içinde hem kadromuza bedelsiz bir oyuncu kazanabiliriz hem de altınordu'nun yaptığı gibi geleceği olan oyuncuları yüksek bonservislerle satabiliriz. türkiye'deki tüm kulüplerin yapması gereken, belki de ekonomik olarak kurtuluşun en önemli yollarından birisi bu. ayrıca, altyapıdan çıkan oyuncuların düzenli olarak şans bulduğunda, üst seviye liglere alışarak potansiyellerinin üzerine çıkabileceğini düşünüyorum. semih kaya, şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynadı, emre çolak la liga'da adından söz ettiriyor, uğur uçar ağır bir sakatlık geçirmesine rağmen süper lig'in kaliteli sol beklerinden biri olarak oynamaya devam etti. bana göre yetenek olarak bu futbolcuların altyapıda ümitli olduğumuz diğer futbolculardan çok da farkı yok. farkı yaratan, diğerleri genç yaşta alt liglere gitmek zorunda kalırken, bu futbolcuların zamanında a takımda oynama şansı bulmaları.

    son olarak da, şampiyonlar ligi'ndeki 25 kişilik kadroda 4 adet altyapıdan yetişmiş oyuncu bulundurma zorunluluğu var. gelecek sezon, altyapımızdan oyuncumuz olmadığı için 21 kişilik liste vermek zorunda kalacağız. diğer takımların 25 kişilik kadrolarıyla biz 21 kişilik kadromuzla mücadele etmek zorundayız. tarık, cavanda ve endogan'a ise gelecek sezonda da kadro dışı olmalarına rağmen 2,7m € vereceğiz.

    son yıllarda altyapımızda oynayıp çok iyi futbolcu olacağını düşündüğümüz futbolcular için: (bkz: #2270072)

    bu sezon ligdeki takımların 25 yaş altı futbolculara verdikleri süre sıralaması için: (bkz: #2289497)
  • 375
    galatasaray kulübü olarak çıkıp deseler ki biz 10 yıllık bir program yaptık bu süre zarfında gelirlerimizin ve transfer bütcelerimizin büyük bir bölümü ile altyapı yatırımı yapacağız.sonuna kadar arkadasında olurum.

    türkiyenin en büyük kulübü olarak bu ülkeye en iyi futbolcuları kazandırmak, yetiştirmek de bizim boynunumuzun borcu olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın