resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Ön Libero
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 8651
    fenerli medyanın gazına gelen yazarların hezeyanına konu olan ftubolcu. aynısı gün boyunca sneijder'e de yapıldı. maksat şampiyonluk sevincini taraftarın kursağına tıkamak.

    oğlum bu melo dediğiniz adam zamanında para mevzularında bizi baya uğraştırmadı mı, iyi sözleşme için yazın sonlarına kadar beklemedi mi. e şimdi kim verecek ona burada aldığı parayı. yaş da olmuş 32. sadece biraz kafanızı çalıştırın yeter, biz istemedikçe hiçbir yere gitmez kendisi.
  • 8652
    her güzel şeyin bir sonu vardır elbet. dört senelik harika performanstan sonra bu yaşta bonservis kazandırıp gitmesi müthiş bir transfer başarısı olur. fakat bizim yönetim gider yerini boateng ile doldurmaya çalışır. melo giderse tercihler sevilla'daki mbia veya inter'deki m'villa olmalıdır.

    ulan allah'ın cezaları melo'yu yollayıp da yerini yeni tarık çamdal'larla, ceyhun'larla doldurmayın sakın!
  • 8653
    1 ay içinde 32 yaşını dolduracak futbolcumuz. 2016 yılına kadar da kontratı var. yeni kontrat istiyor haliyle ama galatasaray biraz akıllandıysa yapmaz o kontratı. zaten bir sene daha bizim oyuncumuz ve kontratı bittiğinde 33 yaşını doldurmuş olacak. ya bu sene de oynar ve sezon sonu duruma bakılıp 1 yıl daha kontrat uzatılabilir ya da gider ve bonservis parası alırız.

    melo' yu sever miyim? hem de çok ama galatasaray kadar değil. zamanı geldiğinde herkesle yolları ayırmayı bilmek gerekir. herkesin de yeri dolar. hagi gitti lan bu takımdan, kral hakan şükür gitti. ne oldu? şampiyon olamadık mı? avrupa' da turlar atlayamadık mı? melo' nun da yeri dolar ama yılarca yapığımız gibi yeni hakan şükür, yeni hagi aradığımız gibi yeni melo arayarak dolmaz. yeni bir orta saha oyuncusu arayarak dolar.
  • 8656
    şartları, ne istediğini bilmeden yeni yönetime sallayanları cidden anlamakta zorluk çekiyorum hatta anlamıyorum.

    melo hepmizin çok sevdiği bir futbolcu ama şu gün itibariyle 32 yaşında. yaşına performansına göre bir sözleşme yapılacaksa 35 hatta 36 yaşına kadar oynasın ama hala çok yüksek paralar istiyorsa yeni sözleşmeye kesinlikle gerek yok.

    isteğim melo'nun da gerçekçi olup şu günkünden birazdaha makul paralara sözleşme imzalaması. o da rahat etsin biz de.
  • 8664
    melo'nun tipik yeni sözleşme hal hareketleri yorumlarına katılıyorum, bir gerçek var ki melo tribünlere oynamayı çok iyi biliyor türk insanını çok iyi çözmüş #evetabi bunu görmemek için kör olmak lazım. bizim de onu ne kadar sevdiğimizi de biliyor ve bu hareketleriyle gündem olacağını bilip taraftarın tepkisini önce yönetime göstererek sonrasında sonuca ulaşmak istiyor.

    yoksa akıl karı mı başka takıma gidecek olsan bile şampiyonluk kutlamasının arefesinde 7/24 el ense olduğun adamları takipten çıkmak falan? geçiniz. herkesin bir kusuru vardır melo'nun da kusurlarından biri bu tavır, ha melo bize lazım mı evet, ama bu tavrın sözleşme imzalansa bile yanlış olduğunu anlatacak adamların olması lazım kulüp yöneticiliğinde.
  • 8665
    bu sene gördük ki allah'ın izniyle seneye de şampiyonlar liginde oynayacağız melo asla cl futbolcusu değil. anca bu fizikle bizim ligde mücadele eder. bunu ameliyat olduğu için söylemiyorum. ne kadar ağır olduğunu ve canlı bomba gibi oynadığını hepimiz görüyoruz. her an kart riski var. mücadelecilik adama ölümüne dalıp sakatlayacakmış gibi faul yapmak değil. cl'de welbeck'ler sanogolar , aubemeyanglar reuslar yanından uçak gibi geçti. kafa topları hariç yan toplarda çok açık verdi ve hata yaptı.

    geçen sene takım komple kötü olduğu için ve dünya kupasında oynamak istediği için çok iyi sezon geçirdi ve istediği topu oynadı. bakın beyler bu adam kupaya doydu. 4. yıldızdan tutun tr'de ki tüm kupaların sahibi. artık milli takım hedefi de yok. forma telaşı da yok. bana göre seneye kalırsa düşüş yaşayacaktır.

    orta sahada agresif süper mücadele ediyor dediğiniz adam maç boyu stoperlerin önünde gizli saklı top oynuyor. arada da kendini gösterip taraftarın sevdiği hareketleri yapıyor. kendisinin yerine bu sene 3-5 maç top oynayan hamit bile daha etkili olmuştur.

    gs'da biraz daha kalırsa küfür ede ede gitsin istersiniz. bence hazır kontratı bitiyoken. ve en güzel baharında ayrılması. hem yüksek ücret alacak hemde 35 yaşına gelecek ve bedelsiz gidecek. bunu mu istiyorsunuz. bence hayır. gs'da çok faydalı oldu. özellikle geldiği ilk sene mükemmeldi. onun haricinde melo artık fazlasını veremez.

    sahada olduğu gibi reel'de de çok iyi oyuncu kendisi. o yüzden seviyoruz. bence melo gibi bir çok futbolcu bulabiliriz.

    en güzel baharında ayrılmamız bence en doğrusu. kimse bu takımda ömür boyu kalacak diye bir kaide yok. kimler geldi kimler geçti. melo da onlardan biri olacaktır.
  • 8666
    kendisine bayiliyorum. bence hagi sonrasi donemde eksikligini hissettigimiz candan yabanci eksigini mukemmel doldurup bizden biri olmustu. ancak simdi 32 yasindan itibaren yasli topcu statusune girecek olan meloyu bizimle mutlu hissetmezken satmak cok da mantiksiz degil, yada sozlesmesi bittiyse de serbest birakmak cok mantiksiz degil. takimin omurgasi yaslanirken henuz onumuzde 3 transfer ayi varken mantikli daha genc ve benzer ozellikli birini bulabiliriz. tabi kimse melo olamayacak ama bu bir gun gerceklesecekken, o gun bugun olsa hepimiz icin en uygunu olur.

    meloyu cok seven biri olarak soyluyorum, +3 yil sozlesme onerip 35 yasinda yine yillik 3m verdigimiz bir meloya daha cok kizacackken drigba gibi severek ayrilmak daha mantikli. kalsin isterim, ama gidicem diye israr ediyorsa da gitmesine hayir dememek yanlis degil bu yas itibariyle.
  • 8669
    gider ya da gitmez orası ayrı bir konu ama çocuk gibi takipten çıkarmalar falan bana enteresan gelen bu açıkçası. gitmek isteyen, gidecek olan futbolcu adam akıllı düzgün bir yolla gider. hele ki sen 4 sezon bu formayı giymiş, 3 şampiyonluk kazanmış bir adamsın. melo zeki bir adam bunu çok iyi biliyoruz. sırf daha yüksek bir maaş kapmak için de önceki dönemlerde ne kadar uğraştırdığını hatırlamak lazım. burda niyet bariz bir şekilde önce taraftarın farkedeceği bir hamle yaparak, kendisini sevenlerin desteğiyle yönetimi yeni güzel bir sözleşme için baskı altına almaktan başka bir şey değil.

    burda uzun uzun melo'nun nasıl bir futbolcu olduğunu, karakterini, psikolojik üstünlüğünü falan konuşmanın anlamı yok. bunu bilen biliyor zaten. yine başlayınca sözleşme dönemi, o da satranç hamlesini yapıyor daha önceleri yaptığı gibi. durum bu kadar basit. burda asıl önemli olan melo'nun performans ve oyun içi karakterinin artık ne kadar paraya satın alınması gerektiği. takımın en çok kazanan futbolcularından biri olmaya devam mı etmeli, yoksa verdiği hizmetler için teşekkür edilip yollar mı ayrılmalı? er ya da geç gideceği aşikar. 32 yaşında bir futbolcu ve oynadığı mevki dinamizmi ve fizik gücünü çok önemli kılıyor günümüz futbolunda. galatasaray'ın futbol aklı bütün parametreleri düşünüp doğru kararı vermek durumunda yani.

    bu arada sezon bitmeden, 15 sene sonra çifte kupayla bitirilecek bir şans söz konusuyken yaptığı bu sosyal medya ergenliği onun galatasaraylılığına bence yakışmadı. ne olursa olsun alınacak bir kupa daha var. ona buna malzeme vermemeliydi. şu mutlu günlerimizde huzursuzluk çıkarmaya gerek yoktu. neyse canı sağ olsun.
  • 8671
    günümün içine eden oyuncu. 4. yıldız, şampiyonluk falan yemin ediyorum önemini kaybett gözümde. hagi için yaşım küçüktü, canlı izlediğim maçlarını yarım yamalak hatırlıyorum. melo ise benim gördüğüm en önemli oyuncudur, en değerli yabancıdır, galatasaray'ın askeridir. sahadaki biz işte daha ötesi yok. bu adamı gönderip kimi alacağımız açıklanırsa kafa olarak rahatlayabilirim. melo gibi oyuncu yok arkadaşlar. uyum süreciyle geçer 15-16 sezonu. adamla ne kadar uğraştılar, tosunu attırdığı maçta bitane türk gelmedi melo'nun yanına. yekta tosunla sarmaş dolaş oldu hatta. eldeki kadroya bakıyorsun. hamit, selçuk inanılmaz yumuşak oyuncular. biz halısahada nasıl geri geri gidiyorsak bu arkadaşlar da aynı şeyi yapıyor. takımın mali durumu da ortadayken melo'nun takımdan gitmesine göz yummak delilik.
  • 8674
    giderse gider amk. galatasaray futbolcularını bile takipten çıkaracak kadar sıtkı sıyrıldıysa yolu açık olsun. daha takımdan ayrılmadan yapılan bu hareket hiç saygılı değil. belki de daha iyi bir sözleşme isteyen futbolcunun taraftarı arkasına alma kozu.

    açıkcası biraz populist bir tavır sergilediğini düşünüyorum. ama gidiyorsa da tek isteğim bu işi efendi gibi yapsın. önümüzde 14/15 sezonu türkiye kupası finali var. çıksın aslanlar gibi topunu oynasın bu taraftara saygısını göstersin.

    bidon olarak geldiği italya'ya 4 sezonda 3 şampiyonluk ve 2 kupa kazanarak dönüş yapsın. herkesi utandırsın. biz de onu galatasaray efsaneleri arasına yazalım.

    merak etmeye gerek yok. çok isteyen melo'nun bonservisini öder, biz de yerini doldururuz. bu yaşta bir futbolcudan para kazanmak da iyidir. nasılsa bir iki seneye yerini doldurmamız gerekecekti. kalırsa da başımızın üzerinde yeri var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın