resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 3436
    fatih hoca taraftarlar arasındaki ilişkiyi, kendisinin bjk'lılarla olan ilişkisi gibi sanıyor sanırım. maun masada oturup rakıdan iki yudum alıp yaptıkları şakalaşmalar gibi değil gs-bjk arasındaki ilişki. çok değil 4 gün içinde 2 defa basketbolda karşılaştık edilen küfürleri bir kulak verip dinleseydiniz anlardınız bizim duygularımızı. illa ailenizden birine edilince böyle hissiyat doğmaz insanda. bjk'lıların gerçek niyetlerini terbiyesizliklerini anlamak için ali samiyen yerine aile bireylerimizden birinin ismi ile mi hakaret etmeleri gerekiyor?

    siz inanıyor musunuz bjk arena'da oynamaya başlayınca, bjk taraftarı, galatasaray sempatisi-sevgisi ile dolacak. inanıyor musunuz maç esnası fatih terim ve eşrafı analı avratlı anılmayacak. avrupa fatihiymiş galatasaray diye en yüksek tondan tezahurat yapılmayacak? geçmişi hesaba katmıyorum bile onlar bize vermemiş biz almamışız stadlarını, olimpiyat serüvenlerini. ki o zaman da karşı çıkmıştım. "inönü'de ne işimiz var!" demiştim.

    evet ne işimiz var inönüde? demiştim. çünkü o stad siyah beyaz. kimin içine sinerdi orada yaptığımız bir maç? kimse 25 sene önce böyleydi bık bık bık edebiyatı yapmasın. o zamanlar evet stadları ortak kullanıyorduk. misal fatih terim'in jübilesini hatırlıyorum helikopterle inmişti fenerbahçe stadına. maç ise galatasaray ile beşiktaş arasındaydı. 93 şampiyonluğunda 5 den fazla maç yapmıştık inönüde. hele ligin sondan ikinci haftası oynanan istanbul maçını nasıl unuturum, son dakikalarda atmıştık golü 1-0 yenmiştik (son maç bursa ile şampiyonluk maçıydı) evet bunları yaşadık ama o zamanlar stadlar griydi. koltuklar zaten yoktu, betondan ibaretti. betonların üstüne çakılan 3 sıra kalastan. duvarlar desen tek renk "gri" geldiğimiz noktada durum öylemi artık? her stad onu sahiplenen kulüple özdeşleşmiş, onun renkleri, arması, simgesinin her yerde olduğu aidiyetlerin arttığı bir süreç.

    şimdi italya'da da durum böyle roma-lazio inter-milan diyenler de olacaktır:) kadeşim romaya gittiniz mi hiç? 19'dan sonra açık bakkal 21'den sonra bar bulamıyorsunuz. hatta 21'den sonra otele gidiyorsun almıyorlar bazı otellerde. öyle bir yer de 1 stad. şimdi ikisi de o staddan vazgeçip stadını yapmak istiyor ama neden ben o masrafa gireyim de diğeri beleşe konsun stada diyip yeni stadını da yapamıyor. juve neden yeni stad yaptı? torino ile oynasalardı ya aynı stadda.

    hepsini geçtim bu fatih terim hoca iyi ki italya'ya gitti hep aklına direk italya'dan örnekler geliyor. bir allahın kulu sormuyor a.madrid-r.madrid neden aynı stadda oynamıyor? "barcelona-espanyol da oynayabilirdi maçlarını camp nou'da" diye. ya ingiltere? fulham-tottenham-arsenal-chelsea-westham united-milwall hepsine illa ayrı stad mı lazım? ya 400binlik şehir manchester'da iki tane takım iki tane stad olması? alemin bir akıllısı biz miyiz hocam?

    fatih terim kanaat önderimi olmak istiyor bilmiyorum böyle yumuşak uysal konuşmalar yaparak insanların sevgisini kazanacağını düşünüyorsa yanılıyor. onun hakkında kötü düşünenlerin fikirleri hiç bir zaman değişmeyecek biliyorum. alay etmek için her an bahane arayacaklar. zaten hoca da işler iyi giderken böyle konuşuyor işler kötüleştiği an bak bir konuşurum ha!!! moduna geçiyor. hala fb-bjk'lılar soruyor "hani terim konuşacaktı ne oldu?" diye.

    şimdi "hoca'ya sormuşlar ne desin!!" diyen de çıkacaktır. -hayır "bjk gelmesin stada" derse de olmaz- diyen varsa söyliyeyim. evet o da olmaz. bundan daha iyi olurdu belki ama olmaz. fatih terim'in diyeceği tek şey "buna ancak yönetim kurulları karar verir bana sormayın bunları!!" olmalıydı. bunu fatih terim de en az benim kadar iyi biliyor. böyle konuşmasının tek sebebi var. önce ultraslan'a açıklamayı yaptırdılar şöyle bir gazını aldılar taraftarın, şimdi de fatih terim aracılığıyla nabız yokluyorlar. biliyorlar ki galatasaray tribünleri birini kırmayacaksa o adam ilk fatih terimdir. geçen sene ipekçi'deki fb final serisinde ünal aysal'ı da kırdık. ama fatih terim'i kırmayız. bunu bildiklerinden fatih terim üzerinden üzerimize oyun oynanıyor. ortama alıştırılıyoruz. zaten başkan da dünkü konuşmasında -hayır yok öyle bir şey- demedi onun yerine soruyu geçiştirici kelimeler kullandı -bize daha böyle bişi gelmedi- dedi. geldiğini hepimiz biliyoruz. fikret orman da geldi söyledi, devletten de geldiler söylediler. hatta yüzsüzce cumhurbaşkanını araya da soktular. koca cumhurbaşkanı bunlarla uğraşıyor aracılık ediyor tuttuğu takıma.

    çok uzattım. şunu demek istiyorum. senede 80'den fazla maça gidiyorum ben futbol-basketbol(erkek-kadın)-voleybol. bu maçlara kendi paramla kombinemle biletimle gidiyorum. yol masraflarımı kendim karşılıyorum. kulübe destek vermek için elimden geleni yapıyorum (her normal taraftar gibi yani). maça gitmek için midem hasta manita rahatsız hava soğuk bahanesi üretmiyorum. galatasaray'ımın yanında olmaya çalışıyorum. olimpiyatta da olsa giderim gene. ama bjk ile aynı stadı paylaşacaksak yenilediğim kombinemi iptal ettireceğim. eğer basketbol takımımız da sinan erdem'e giderse basketbol kombinesini de yenilemeyeceğim. ben de meyhaneden desteklerim "büyük" galatasaray'lılar gibi takımımı. tek farkım derbi maçlara da sadece deplasman maçlarına izin verirlerse giderim. çünkü bjk geldiği an o stad artık benim stadım olmayacak. benim olmayanı kollamak korumak sahiplenmek de benim görevim değil.

    tebrik ederim imparator. bu taraftar herkesten tekme yedi gözünden yaş gelmedi gururumuzla durduk. başımızı yere eğmedik. ama bugün çok üzdün bizi (en azından beni) ki unutmayın bjk bu maddi yoklukta o stadı 1 senede yapamayacak. en az 3 sene gs ile o stadı ortak kullanacak. bjk'tan alacağınız paralar için taraftarı sattınız

    not: sattınız diyorum. çünkü bjk ile stad konusunda anlaşıldığı apaçık belli. yoksa kulüp geçen seneki gibi bir açıklama yapardı -böyle bir durum yok- diye. şu an sadece bizi alıştırmaya çalışıyorlar. temmuz başı bjk yönetimi bastırır. "hadi artık daha kombine satacağız!!" diye ve açıklamayı yaparlar bir yıldız transferi haberinin arkasından. geçmiş olsun.

    bu kez sevenleri üzdün imparator!
App Store'dan indirin Google Play'den alın