• 32
    --- alıntı ---

    galatasaray sportif a.ş.’nin özkaynaklarını pozitif bir seviyeye çıkarmak ve sermaye yapısını güçlendirmek için ödenmiş sermayesinin arttırılması zaruri bir ihtiyaçtır.

    bilindiği gibi futbolla ilgili tüm faaliyetlerimiz galatasaray sportif a.ş. bünyesinde yürütülmektedir. yakın gelecekte uygulanmaya başlanacak uefa mali kriterlerine uyum açısından da özkaynakların güçlendirilmesi gerekmektedir.

    bütün bu yasal ve teknik zorunlulukların ötesinde, galatasaray’ın geçmişten bugüne gelen vizyonu ve misyonu, uluslararası platformda başarılara imza atarak ülke sporumuz için övünç kaynağı olmaya devam etmektir. günümüzde futbol ekonomisinin eriştiği boyutlar ve rekabetçi şartlar göz önüne alındığında, güçlü bir sermaye yapısı, bu tarihsel misyonumuzu yerine getirmek için olmazsa olmaz bir koşul olarak karşımıza çıkmaktadır.

    yapılacak sermaye artışı, bir yandan galatasaray sportif a.ş.’ye taze nakit girişi ve galatasaray sportif a.ş.’nin uefa kriterleri ile uyumunu sağlayacak, diğer yandan da dünyanın önde gelen kulüpleri arasında bulunan galatasaray’a yakışan bir sermaye yapısına kavuşmasına olanak tanıyacaktır.

    konu ile ilgili galatasaray sportif a.ş.’nin yönetim kurulu kararı bugün kamuyu aydınlatma platformunda açıklanmıştır.

    kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    galatasaray spor kulübü

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın