resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 2057
    çok ilginç eleştirilere maruz kalan hocamızdır. '99-2000 senesinde birilerinin ekmeğini yedi' önermesi getirilmiş. yani hiç bir şey değiştirmedi öyle mi?

    biraz zaman geçince unutuyoruz gerçekleri.

    o dönemin taktik yapısı ve saha içi organizasyon yapısı şu an dünya üzerinde çok az takımda var. örnek olarak gol krallıkları yaşayan hakan şükür vardı. bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden birisidir. ama aynı sistem içinde hakan'ın gol kadar yaptığı iş de savunmadaki ilk adam olmaktı. 99-2000 seneleri arasındaki futbol takımının en önemli savunmacısı rakip takım atağa çıkarken oyuncularını savunma olarak karşılayan ilk adamdır hakan şükür. bu bir futbol devrimidir. sadece ülke bazında değil dünya bazında. ve o devrimin bizde bıraktığı izle jardel'i beğenmeyenler vardı bu ülkede koşmuyor diye. o kadar önemli olmuştur yani getirdiği felsefe.

    ve gene aynı fatih terim defansın en gerisindeki adama aslında hücumun ilk adamı olma görevi vermişti. gheorghe popescu şimdi yapılınca basit geliyor bunlar ancak bunları o dönem türk futboluna alışkanlık olarak kazandıran fatih terim'dir. evet kadro çok kaliteliydi. ama galatasaray'ın uefa şampiyonluğu yunanistan'ın avrupa şampiyonluğu gibi değildi. çatır çatır top oynayarak, futbol bilgisi çok üst düzey takımlara karşı pozisyon üretecek hücum varyasyonlarını çalışarak bunları taktik haline getirerek gerçekleştirdi. tarihte nice yetenekli kadrolar teknik direktör sıkıntısından dolayı heba oldu. fatih terim bütün bu taktik bilgisine bir de üst düzey motivasyon becerisini ekleyebilen, çok çok üst düzey bir teknik adamdır.

    eleştirilmez mi? elbette yanlışları vardır eksikleri vardır. ama bunu 'onun bunun ekmeğini yiyor' önermeleri yerine daha gerçekçi analizlerle yapmak en azından fatih terim'in bugüne kadarki başarılarına saygı göstererek yapmak daha makbuldür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın